Hyppää sisältöön
UutinenHeikki Wilen aloittaa Granlund Tampereen varatoimitusjohtajana

Heikki Wilen aloittaa Granlund Tampereen varatoimitusjohtajana

1.9.2022 – Tampereella tullaan rakentamaan kansallisesti merkittäviä kohteita jatkossakin, sanoo Granlund Tampereen varatoimitusjohtajana 1.9. aloittava Heikki Wilen.

Aihepiiri
Nimitykset
Jaa

”Tampere on yksi Suomen nopeimmin kasvavista seutukunnista, ja alueella rakennetaan kansallisesti merkittäviä kohteita”, sanoo Granlund Tampereen uusi varatoimitusjohtaja Heikki Wilen.

Hän näkee yhtenä kiinteistö- ja rakennusalan tulevaisuuden haasteena osaavan työvoiman saatavuuden. Hän uskoo, että ratkaisu on parantaa ihmisten työssäviihtymistä.

“Yhteisöllisyys voi olla ratkaisu alan työvoimapulaan. Kun ihmiset viihtyvät töissä yhdessä, työpaikkaan myös sitoudutaan.”

Kun ihmiset viihtyvät töissä, työpaikkaan myös sitoudutaan.

16 vuotta Granlund Tampereella

Wilen tuli harjoittelijaksi Granlund Tampereen sähköosastolle 16 vuotta sitten ja viihtyi talossa koko opintojensa ajan. Ensimmäinen vakitehtävä sähkösuunnittelijana kesti lopulta vain vuoden, kun Wilen siirtyi projektipäälliköksi. Vuonna 2014 hän eteni sähköosaston ryhmäpäälliköksi ja 2019 osastonjohtajaksi.

“Nyt on kaikki väliportaat käyty läpi ja edessä uusi mahdollisuus varatoimitusjohtajana.”

Ensimmäinen siemen sähkötekniikka-alalle kylvettiin jo poikana:

“Isäni toimi Granlund Tampereella 20 vuotta, muun muassa alue- ja toimitusjohtajana, ja muistan käyneeni toimistolla ensimmäisen kerran ehkä neljän tai viiden vanhana.”

Varatoimitusjohtajana Wilenin työtehtävät pysyvät pitkälti ennallaan. Hän vastaa edelleen Granlund Tampereen sähköosastosta sekä jatkaa myynnin ja asiakkuuksien koordinointia. Lisäksi hän pääsee osallistumaan entistä enemmän kehitystyöhön Granlund Tampereen toimitusjohtaja Risto Suojasen apuna.

Uudessa tehtävässään Wilen toivoo pääsevänsä kehittämään myös koko Granlund-konsernia.

“Itselläni on eniten annettavaa sähkösuunnittelun lisäksi myynnin ja asiakkuuksien kehittämisessä. Ne ovat erityisen lähellä sydäntäni.”

“Yhdessä olemme parempia!”

Alun perin Wilenin oli tarkoitus lähteä opiskelemaan sähkötekniikan sijaan kaupallisia aineita. Kiinnostus talouteen on näkynyt uran varrella suuntautumisena esimiestehtäviin.

“Granlundilla olen saanut aina keskittyä tehtäviin, joihin minulla on luontainen taipumus.”

Eniten Wilen nauttii suurten linjojen vetämisestä ja suunnittelijoiden sparraamisesta.

“Ihmisten kanssa työskentely ja yhdessä kehittyminen on se, mitä rakastan. Yhdessä olemme aina parempia!”

Wilen tunnetaan helposti lähestyttävänä ja ulospäin suuntautuneena johtajana, joka ei jää helposti sanattomaksi. Kunnianhimoisuus näkyy selkeissä tavoitteissa, joihin useimmiten myös päästään. Omaksi vahvuudekseen hän myöntää pitkäjänteisyyden.

Granlund Tampere

Granlund Tampere on tarjonnut LVI-suunnittelu-sähkösuunnittelu- ja 
rakennusautomaatiosuunnittelun palveluja vuodesta 1986.

Erikoisosaamiseemme kuuluu tele- ja turvasuunnittelu sekä ehdotonta toimintavarmuutta vaativien kohteiden kylmätekninen suunnittelu. Lisäksi varmistamme käyttäjien tyytyväisyyden sairaaloissa ja muissa terveydenhuollon kohteissa.

Haluatko kuulla lisää?

Heikki Wilen

Liiketoimintajohtaja, suunnittelu
Granlund Tampere

Lisää uutisiamme

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta tulee osa Granlund Kuopiota

07.11.2023 – Granlund on ostanut kuopiolaisen Arkkitehtitoimisto ON Oy:n osakekannan. Kauppa astuu voimaan 1.1.2024.

Uutinen

SCANVAC-palkinto Pekka Metsille

31.10.2023 – SCANVAC myöntää joka toinen vuosi LVI-alan palkinnon pohjoismaiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on antanut merkittävän panoksensa alalle.

Uutinen

Miten suunniteltiin edistyksellisen paloturvallinen Länsimetro?

31.10.2023 – Länsimetron turvallisuusratkaisut ovat edistyksellisiä kansainvälisessäkin mittakaavassa. Granlundin suunnittelijat olivat valitsemassa ratkaisuja, joilla paloturvallisuudesta huolehditaan monen järjestelmän yhteispelillä.

Uutinen

Lean-ajattelu vauhdittaa rakennusalan vihreää siirtymää

19.10.2023 – Rakennusalan muutosliikettä kohti lean-periaatteita ajava RAIN3-hanke kerää yhteen alan eri asiantuntijoita. Granlundilla järjestetyssä Lean ja vihreä siirtymä -työpajassa käsiteltiin vähähiilisen…

Uutinen

Granlundin alueyhtiöt sulautuvat Granlund Oy:hyn 31.10.2023

11.10.2023 – Asiakas- ja yhteistyökumppanitiedotteemme kokoaa olennaiset asiat liittyen Granlundin yhdistymiseen marraskuun alusta alkaen.

Uutinen

Miten onnistut kiinteistöjen ylläpidon kilpailutuksissa?

09.10.2023 – Jos kilpailutuksia ei tehdä eikä sopimussisältöjä ole vähään aikaan päivitetty, kustannukset karkaavat helposti käsistä, laatu voi heiketä ja palvelujen sisältö…

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?