Hyppää sisältöön
UutinenModelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

3.4.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio, Kiinteistöjohtaminen, Ylläpito
Jaa

Useimmiten rakennuttamisorganisaatio ja kiinteistöhuolto-organisaatiot ovat kaksi aivan eri tiimiä. Korjaushankkeissa tiimien erillisyys johtaa helposti kommunikaatio-ongelmiin.

Yksi keino ongelman ratkomiseksi on linkittää eri tiimien käyttämät ohjelmistot yhteen. Näin molemmissa tiimeissä nähdään samat tiedot reaaliaikaisesti ja rakennuksia voidaan tarkastella kokonaisuutena hankkeesta ylläpitoon. 

Rakennuttamisorganisaatioita helpottaa esimerkiksi hankkeiden ajantasaisten aikataulujen, siirtyminen suoraan Granlund Manageriin ilman erillistä manuaalista työrupeamaa.

Granlund Managerin ja Modelspacen yhteinen tiedonhallinta

”Tärkein etu Granlund Managerin ja Modelspacen integraatiosta on inhimillisten virheiden vähentäminen,” kertoo kaupallinen johtaja Topi Korpela Granlundilta.

Rakennuttamisorganisaatioita helpottaa tiettyjen tietojen, esimerkiksi hankkeiden ajantasaisten aikataulujen, siirtyminen suoraan Granlund Manageriin ilman erillistä manuaalista työrupeamaa.

Kokoamalla tiedot erilaisista kunnossapitotarpeista Granlund Manageriin, niistä voidaan koota kokonaisia projekteja, joita johdetaan tehokkaasti Modelspacella.

Kiinteistönhuolto-organisaatio kaipaa hankkeiden toteumatietojen lisäksi korjaustoimenpiteiden ajantasaisia aikatauluja. Modelspacen hankeaikatauluista päivittyvät tiedot Granlund Manageriin, jolloin nähdään, milloin kohteisiin tarvitaan huoltoa. Näin voidaan tarkemmin suunnitella tulevat huoltotoimenpiteet.

Käytännössä yhteinen tiedonhallinta tarkoittaa, että:

  1. Kohteiden PTS-hankkeiden tiedot kerätään Granlund Manageriin. Granlund Managerissa myös ajastetaan useamman kiinteistön vaiheittaisia korjauksia.
  2. Kun kohde päätetään peruskorjata, Granlund Managerista perustetaan uusi hanke Modelspaceen. Ylläpidon ja kiinteistön toteumatiedot siirtyvät Modelspaceen.
  3. Modelspacessa johdetaan hanketta – se ajastetaan vaihe- ja tehtävätasolle saakka. Modelspacessa seurataan useamman samanaikaisen hankkeen reaaliaikaista etenemistä. Aikataulumuutosten tiedot siirtyvät suoraan Granlund Manageriin.
  4. Kun hanke valmistuu, se suljetaan Modelspacessa ja toteumatiedot siirtyvät Granlund Managerin PTS-osioon.

Haluatko kuulla lisää?

Topi Korpela

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Mikä on Modelspace?

Modelspace on Gravicon Oy:n ohjelmistotuote, joka tukee rakennetun ympäristön kohteiden päätöksentekoa tarjoamalla tietoa niin investointi-, suunnittelu-, toteutus- ja ylläpitovaiheiden tarpeisiin.

Modelspacella projektipäälliköt saavat selkeän kokonaiskuvan kaikista hallitsemistaan hankkeista: menneistä, nykyisistä ja suunnitelluista.

Ohjelmistolla johdetaan hankeosapuolien tekemisiä tehtävälistoilla ja luodaan raportteja, jotta projektipäälliköiden aikaa ei kulu sähköpostien lähettelyyn ja tietojen hakemiseen raportteja varten.

Modelspacella on tuhansia aktiivisia käyttäjiä ja siihen luottavat mm. S-ryhmän, Senaatti-kiinteistöjen ja useiden kaupunkien projektipäälliköt.

Lisää uutisiamme

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?