Hyppää sisältöön
UutinenJukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.6.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja laskuja.

Aihepiiri
Granlund, Ura Granlundilla
Jaa

Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni siirtyi eläkkeelle vappuna. Kokonaan hän ei asiakkaita kuitenkaan jätä, vaan vastaa kutsuun jatkossa Senior Advisorin roolissa. Samalla asiakaslähtöisellä asenteella hän on suhtautunut johto- ja esihenkilötehtäviin koko 40-vuotisen uransa ajan.

“Jokainen tehtävä on ollut mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja päästä auttamaan asiakkaitamme.”

Tyni on tehnyt koko uransa töitä Granlundilla opiskeluaikojen harjoitteluja lukuun ottamatta. Suurimmaksi syyksi samassa talossa viihtymiselle hän nostaamielenkiintoiset työtehtävät, työkaverit ja tietenkin asiakkaat.

“Suurin saavutukseni onkin ehdottomasti se, että olen onnistunut tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja luomaan asiakkaisiinkin vuosikymmeniä kestäviä kontakteja”, hän kertoo.

Moni vakiasiakkuus, kuten Senaatti-kiinteistöt, Elisa ja Siemens, onkin jatkunut 1980-luvulta asti.

“Juuri asiakkaiden luottamus on tämän työn suola.”

Jokainen tehtävä on ollut mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja päästä auttamaan asiakkaitamme.

Jukka Tyni, Senior Advisor, Granlund

Miten LVI-ala on kehittynyt 40 vuodessa?

Tyni aloitti Granlundilla LVI-suunnittelijana vuonna 1986 ja eteni sittemmin muun muassa suunnittelupäälliköksi ja LVI-osaston johtajaksi. Projektiliiketoiminnasta vastaavana varatoimitusjohtajana hän toimi vuosina 2019–2024. LVI-tekniikka on pysynyt urapolulla mukana koko matkan ajan.

“LVI-suunnittelijan työn suurimpia etuja on mahdollisuus työskennellä hankkeissa todella monen tahon kanssa aina rakennesuunnittelijoista arkkitehteihin ja käyttäjistä rakennuttajiin”, Tyni toteaa.

Talotekniikka-ala on kehittynyt hänestä selvästi 1990-luvulta tähän päivään. Työllistymismahdollisuudet näyttävät tulevaisuudessakin hyviltä, koska talotekniikan merkitys kiinteistö- ja rakennusalalla on kasvanut.

“Esimerkiksi vähähiilisyys, sisäilmasto- ja ympäristöasiat sekä energiatehokkuus ovat tuoneet talotekniikkasuunnitteluun paljon uutta.”

Granlundilla on ollut hänestä merkittävä rooli talotekniikka-alan kehittämisessä. Yksi isoimmista harppauksista on tehty tietomallintamisessa.

“Jo Granlundin aikaisempi toimitusjohtaja Reijo Hänninen oli tietomallinnuksen edelläkävijä, ja tietomallinnusgurumme Tero Järvinen on jatkanut hänen työtään.”

LVI-suunnittelijan työn suurimpia etuja on mahdollisuus työskennellä hankkeissa todella monen tahon kanssa.

Jukka Tyni, Senior Advisor, Granlund

Lamavuodet opettivat selviytymistaitoja

Tyni oli näkemässä ja kokemassa 1990-luvun lamavuodet. Tuolloin syntyi kuuluisa Granlund-henki, jonka ytimessä on asiakaslähtöinen ja yrittäjähenkinen yhdessä tekeminen.

“Kun rakentamisen nousukausi päättyi melkein yhdessä yössä, opimme joustavuutta ja keinoja selvitä yhdessä asiakkaidemme kanssa.”

Tynin mukaan juuri hyvät suhteet vakioasiakkaisiin ja asiakaslähtöinen ajattelu varmistivat, että suunnittelutöitä riitti, vaikka toimeksiannot olivatkin usein pienempiä kuin aikaisemmin.

“Tämä ajattelutapa on auttanut myös rakennusalan viime vuosien karikoissa.”

Ota yhteyttä

Jukka Tyni

Senior Advisor
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?