Hyppää sisältöön
UutinenMillaisia uramahdollisuuksia Granlund tarjoaa juuri sinulle?

Millaisia uramahdollisuuksia Granlund tarjoaa juuri sinulle?

8.11.2021 – Millaisia uravaihtoehtoja sinulla on talotekniikan ja rakentamisen parissa, jos tulet töihin Granlundille? Tavoittelitpa sitten syvää asiantuntijuutta, nousukiitoa uralla tai tilapäisesti kevyempää työelämää, Granlundilla voit muovata työtäsi sopimaan elämäsi eri vaiheisiin.

Aihepiiri
Ura Granlundilla
Jaa

Kehity talo- tai rakennustekniikan huippuasiantuntijana Granlundilla

Mitä, jos sinun työurasi punainen lanka on talotekniikan tai rakennustekniikan asiantuntijuus? Granlund tarjoaa sinulle valtavasti mahdollisuuksia.

Paras paikka asiantuntijuuden kehittämiseen ei ole koulunpenkki, vaan projektit. Projektien vaativuutta kasvattavat sekä hankkeen kokoluokka että vaikeustaso. Meillä voit hakeutua uudisrakentamisen projekteista korjausrakentamisen pariin tai liiketilojen suunnittelusta datakeskus- tai teollisuussuunnitteluun. Voit syventää ja laajentaa ammattitaitoasi vaativammissa projekteissa, kuten sairaalahankkeissa tai korjausrakennuskohteiden suunnittelussa.

Suunnittelijan urapolulla pääset halutessasi erikoistumaan myös johonkin tiettyyn suunnittelualaan. Esimerkiksi LVI-suunnittelijana voit syventyä Granlundilla vaikkapa kylmätekniikkaan tai ilmanvaihdon suunnitteluun ja sähkösuunnittelijana sinusta voi kehittyä valaistus- tai sähköverkkosuunnittelun erityisosaaja.

Miltä sinusta kuulostaisi päästä kokeilemaan erilaisia rooleja suunnitteluprojekteissa? Meillä voit kasvattaa monipuolista kokonaisymmärrystä talotekniikkasuunnittelijana paneutumalla esimerkiksi muutaman kuukauden ajaksi talotekniikan konsultointityöhön, suunnitteluprojektipäällikön rooliin tai talotekniikkatöiden valvontaan. Jos sinulla on urakointitaustaa, voit kasvattaa kokemustasi myös konsultoinnin, rakennuttamisen ja valvonnan parissa.

Vetääkö laajempi vetovastuu projekteissa tai ura esihenkilönä sinua puoleensa?

Kun olet valmis ottamaan painavampaa vastuuta projekteissa, projektipäällikön rooli voi tuntua varteenotettavalta tilaisuudelta. Granlundilla voit harjaannuttaa projektijohtamisen taitojasi projektityöskentelyn lisäksi koulutuksissa ja kokeneen mentorin opastuksella.

Jos ihmisten johtaminen kiinnostaa, meillä on siihen tarjolla erinomainen mahdollisuus ryhmäpäällikkönä tai ensi alkuun ryhmäpäällikön sijaisena.

Ryhmäpäälliköt johtavat noin 5–10 hengen tiimiä, joka koostuu suunnittelijoista, asiantuntijoista ja projektipäälliköistä. Jos et ole vielä täysin varma, olisiko esihenkilötyö oma juttusi, voit aluksi kerätä johtamiskokemusta esimerkiksi tuuraamalla ryhmäpäällikköä tarpeen tullen ja päättää seuraavista askeleista kokemusta saatuasi.

Esihenkilöurasi alussa suosittelemme sinua osallistumaan Granlundin vuoden mittaiseen valmennusohjelmaan, jossa pääset sukeltamaan syvemmälle esimerkiksi strategiseen johtamiseen, haastavien johtamistilanteiden ratkomiseen ja talousohjaukseen. Valmennuksen jälkeen saat tukea johtamiseen kokeneilta Granlundin pomoilta aina tiukan paikan tullen.

Granlundin työkulttuuriin kuuluu keskeisesti jokaisen työn arvostaminen ja työkaverin tukeminen: meiltä löytyy aina hiha, josta nykäistä.

Kun omassa elämässäsi tapahtuu paljon, Granlund tarjoaa mahdollisuuden vetää välillä happea uraputkessa

Kuinka järjestellä työasiat, kun talonrakennusprojekti on käynnissä, lapset tarvitsevat valvovia silmäpareja tai ikääntyvät vanhemmat kaipaavat apua? Granlundin menestyksen takana olemme me ihmiset, joilla on jokaisella tärkeä elämä myös työajan ulkopuolella.

Siitä syystä saat granlundilaisena luvalla rakentaa oman näköistäsi työelämää. Käytössäsi ovat joustavat työaikajärjestelyt, kuten osa-aikatyö, liukuva työaika, perhevapaat ja vuorotteluvapaa. Esimerkiksi työntekijämme Jani Säisä on pystynyt luomaan uraa ammattivalmentajana Granlund-uransa ohella joustavien työaikajärjestelyiden turvin.

Granlundilaisena sinun ei tietysti tarvitse luopua itsellesi mieluisasta työpaikasta, vaikka oma elämäsi lähettäisikin kutsun toiselle paikkakunnalle! Meillä on jo lähes 30 toimistoa ympäri Suomen, joista mikä tahansa voi ankkuroitua vakituiseksi työpisteeksesi elämän kuljettaessa. Sitä paitsi työtä voi meillä usein tehdä myös muualla kuin toimistolla.

Työelämän ehtoopuolella sinua saattaa houkuttaa ajatus siirtyä eläkkeelle hölläten kaasua hyvissä ajoin. Toisaalta monet eläkeiän jo ylittäneet talo- ja rakennustekniikan konkarit tekevät meillä mielellään tuntitöitä ja jakavat kartuttamaansa arvokasta hiljaista tietoa tulevaisuuden osaajille – sekin järjestyy.

Mitä sinä kaipaisit seuraavaksi urallesi?

Lue myös: Näin Eveliina ja Antti kouluttautuivat projektipäälliköksi Granlundin mentorointiohjelmassa >>

Mitä tietoa etsit?