Hyppää sisältöön
UutinenRakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

2.4.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Aihepiiri
Korjausrakentaminen, Uudisrakentaminen
Jaa

Rakennuttaminen ja valvonta on kasvanut Granlundilla vuosikymmenessä merkittäväksi liiketoiminta-alueeksi. Rakennuttamisen liikevaihto oli vuonna 2023 noin 17,2 miljoonaa euroa. Kasvua tuli kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanteesta huolimatta noin 25 prosenttia, joka on parhaiden kasvuvuosien tasolla.

“Asiantuntijoidemme määrä on kasvanut tasaisesti, ja tällä hetkellä rakennuttamisesta ja valvonnasta vastaa hankkeissa yli 140 projektinjohdon ammattilaista”, kertoo Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoimintajohtaja Tapani Muttonen.

Lisäksi palveluja tarjotaan muun muassa taloteknisessä valvonnassa, kustannusohjauksessa ja erilaisissa kuntotutkimuksissa. Usein hankkeisiin liittyy myös huoltokirjakoordinointia ja kiinteistökehityksen palveluja.

Rakennuttamisen palveluilla vastataan asiakastarpeeseen

Monet Granlundin pitkäaikaiset asiakkaat, kuten Senaatti-kiinteistöt, S-Pankki ja Helsingin kaupunki, arvostavat Granlundin kokonaispalvelua. Rakennuttamisen palvelujen kehittäminen suunnittelupalvelujen rinnalle onkin ollut suora vastaus asiakkaiden tarpeeseen.

“Asiakkaamme arvostavat sitä, että yksi kumppani voi auttaa useiden eri palvelujen avulla”, kertoo Granlundin korjausrakentamisen osastonjohtaja Sauli Heino.

Asiakkaamme arvostavat sitä, että yksi kumppani voi auttaa useiden eri palvelujen avulla.

Sauli Heino, korjausrakentamisen osastonjohtaja, Granlund Oy

Rakennuttaminen täydentää Granlundin vahvaa talotekniikkaosaamista sekä muita konsultointi- ja suunnittelupalveluja, kuten arkkitehti- ja rakennesuunnittelua.

Lisäksi asiakkaat arvostavat Granlundin resursseja. Muttosen mukaan projektinjohdon kaltaisessa luottamustoimessa pelkkä hyvä maine ei riitä.

“Tilaajan oikeana kätenä meiltä vaaditaan vastuullisuutta ympäristön lisäksi toimitusvarmuudessa. Asiakkaidemme pitää pystyä luottamaan siihen, että hoidamme homman kunnolla ihan joka kerta.”

Rakennuttamisessa Suomen suurimpien joukossa

Rakennuttamisen liiketoiminnan kasvu on ollut koko ajan kannattavaa, ja heikoimpinakin vuosina kasvu on jäänyt vain vähän alle 20 prosentin. Aluksi rakennuttamisen palveluja tarjottiin Helsingin emoyhtiössä.

“Yrityskauppojen ja avainhenkilöiden rekrytoinnin kautta rakennuttamisen palveluja löytyi jo ensimmäisinä vuosina myös Lappeenrannan seudulta ja Turusta”, Muttonen kertoo.

Tällä hetkellä rakennuttamisen ja valvonnan palveluja tarjotaan kaikissa liiketoimintayksiköissä ympäri Suomen. Vuoteen 2027 mennessä tavoitteena on merkittävä kasvu ja Granlundin aseman vahvistaminen alan suurimpien rakennuttajakonsulttien joukossa. Olennaista kasvussa on osaavien, motivoituneiden ja palveluhenkisten rakennuttajien ja valvojien rekrytointi.

Olennaista kasvussa on osaavien, motivoituneiden ja palveluhenkisten rakennuttajien ja valvojien rekrytointi.

“Viimeisimpään hakuumme vastasi hurja määrä, yli 100, projektinjohdon asiantuntijaa, joilta odotamme kokemusta, verkostoja ja niiden tuomaa uskottavuutta markkinassa”, Muttonen toteaa.

Kovan luokan projektinjohtajia tarvitaan esimerkiksi suojeltujen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten peruskorjauksissa, turvaluokitelluissa hankkeissa, hankekehityskohteissa ja datakeskushankkeissa. Osaamista tarjotaan kokonaistoimitusten lisäksi eri osa-alueilta hankekohtaisesti.

Haluatko kuulla lisää?

Tapani Muttonen

Liiketoimintajohtaja, rakennuttaminen ja valvonta
Granlund Oy

Sauli Heino

Osastonjohtaja, korjausrakentaminen
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.06.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Uutinen

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?