Hyppää sisältöön
UutinenRakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

2.4.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Aihepiiri
Korjausrakentaminen, Uudisrakentaminen
Jaa

Rakennuttaminen ja valvonta on kasvanut Granlundilla vuosikymmenessä merkittäväksi liiketoiminta-alueeksi. Rakennuttamisen liikevaihto oli vuonna 2023 noin 17,2 miljoonaa euroa. Kasvua tuli kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanteesta huolimatta noin 25 prosenttia, joka on parhaiden kasvuvuosien tasolla.

“Asiantuntijoidemme määrä on kasvanut tasaisesti, ja tällä hetkellä rakennuttamisesta ja valvonnasta vastaa hankkeissa yli 140 projektinjohdon ammattilaista”, kertoo Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoimintajohtaja Tapani Muttonen.

Lisäksi palveluja tarjotaan muun muassa taloteknisessä valvonnassa, kustannusohjauksessa ja erilaisissa kuntotutkimuksissa. Usein hankkeisiin liittyy myös huoltokirjakoordinointia ja kiinteistökehityksen palveluja.

Rakennuttamisen palveluilla vastataan asiakastarpeeseen

Monet Granlundin pitkäaikaiset asiakkaat, kuten Senaatti-kiinteistöt, S-Pankki ja Helsingin kaupunki, arvostavat Granlundin kokonaispalvelua. Rakennuttamisen palvelujen kehittäminen suunnittelupalvelujen rinnalle onkin ollut suora vastaus asiakkaiden tarpeeseen.

“Asiakkaamme arvostavat sitä, että yksi kumppani voi auttaa useiden eri palvelujen avulla”, kertoo Granlundin korjausrakentamisen osastonjohtaja Sauli Heino.

Asiakkaamme arvostavat sitä, että yksi kumppani voi auttaa useiden eri palvelujen avulla.

Sauli Heino, korjausrakentamisen osastonjohtaja, Granlund Oy

Rakennuttaminen täydentää Granlundin vahvaa talotekniikkaosaamista sekä muita konsultointi- ja suunnittelupalveluja, kuten arkkitehti- ja rakennesuunnittelua.

Lisäksi asiakkaat arvostavat Granlundin resursseja. Muttosen mukaan projektinjohdon kaltaisessa luottamustoimessa pelkkä hyvä maine ei riitä.

“Tilaajan oikeana kätenä meiltä vaaditaan vastuullisuutta ympäristön lisäksi toimitusvarmuudessa. Asiakkaidemme pitää pystyä luottamaan siihen, että hoidamme homman kunnolla ihan joka kerta.”

Rakennuttamisessa Suomen suurimpien joukossa

Rakennuttamisen liiketoiminnan kasvu on ollut koko ajan kannattavaa, ja heikoimpinakin vuosina kasvu on jäänyt vain vähän alle 20 prosentin. Aluksi rakennuttamisen palveluja tarjottiin Helsingin emoyhtiössä.

“Yrityskauppojen ja avainhenkilöiden rekrytoinnin kautta rakennuttamisen palveluja löytyi jo ensimmäisinä vuosina myös Lappeenrannan seudulta ja Turusta”, Muttonen kertoo.

Tällä hetkellä rakennuttamisen ja valvonnan palveluja tarjotaan kaikissa liiketoimintayksiköissä ympäri Suomen. Vuoteen 2027 mennessä tavoitteena on merkittävä kasvu ja Granlundin aseman vahvistaminen alan suurimpien rakennuttajakonsulttien joukossa. Olennaista kasvussa on osaavien, motivoituneiden ja palveluhenkisten rakennuttajien ja valvojien rekrytointi.

Olennaista kasvussa on osaavien, motivoituneiden ja palveluhenkisten rakennuttajien ja valvojien rekrytointi.

“Viimeisimpään hakuumme vastasi hurja määrä, yli 100, projektinjohdon asiantuntijaa, joilta odotamme kokemusta, verkostoja ja niiden tuomaa uskottavuutta markkinassa”, Muttonen toteaa.

Kovan luokan projektinjohtajia tarvitaan esimerkiksi suojeltujen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten peruskorjauksissa, turvaluokitelluissa hankkeissa, hankekehityskohteissa ja datakeskushankkeissa. Osaamista tarjotaan kokonaistoimitusten lisäksi eri osa-alueilta hankekohtaisesti.

Haluatko kuulla lisää?

Tapani Muttonen

Liiketoimintajohtaja, rakennuttaminen ja valvonta
Granlund Oy

Sauli Heino

Osastonjohtaja, korjausrakentaminen
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?