Hyppää sisältöön
PalvelutRakennuttaminen ja valvonta

Rakennuttaminen ja valvonta

Rakennuttamisen ja valvonnan asiantuntijamme varmistavat rakentamisprosessin tehokkaan toteuttamisen. Hoidamme rakennuttamisen ja valvonnan kokonaisvaltaisesti tai joustavasti tiettyyn tehtävään.

Vahvaa osaamista rakennuttamiseen ja valvontaan

Rakennuttamisen ja valvonnan asiantuntijoillamme, on vahva osaaminen ja pitkän kokemuksen tuoma varmuus peruskorjauksen valmisteluun, suunnittelun ohjaukseen ja valvontaan. Saat meiltä kaiken tarvitsemasi rakentamisprosessin tehokkaaseen ja laadukkaaseen toteuttamiseen.

Tarjoamme hankkeeseen kattavan valikoiman rakennuttamisen, valvonnan ja suunnittelun palveluita. Meillä on myös vahvaa osaamista kustannusarvioiden toteuttamiseen, jatkuvaan kustannusohjaukseen ja –laskentaan. Erikoisosaamiseemme kuuluvat myös suojellut ja turvaluokitellut kohteet, suurjännitelaitteistojen vaatimustenmukaisuuden ja asennusten valvonta sekä turvallisuuskonsultointi.

Talotekniseen rakennuttamiseen ja valvontaan meiltä löytyy alan huippuosaamista. Asennusten valvonnassa apunasi on erityisasiantuntijoidemme laaja-alainen asennusmääräysten tuntemus. Kun hyödynnät asennusten valvonnassa asiantuntijoidemme osaamista, varmistat määräysten mukaiset ja turvalliset asennukset kohteessa.

Rakennuttamisen ja valvonnan palveluitamme

Osaava rakennuttaminen ja valvonta takaavat onnistuneen projektin

Onnistunut rakennuttaminen vaatii osaavan tiimin viemään rakennusprojektia eteenpäin. Rakennuttamisen ja valvonnan asiantuntijamme auttavat sekä projektin kokonaisuuden hallitsemisessa että yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa ja toteutuksessa tarpeidesi mukaan.

Projektinjohdossa huolehdimme, että kohteen rakentaminen sujuu suunnitelmien mukaisesti niin pienissä kuin megaluokan korjaushankkeissa. Voimme huolehtia myös vastaanottovaiheen testauksista, jolloin rakennuksen käyttöönotto on helpompaa. Konsulttimme puolestaan auttavat rakennuskohteen hankeselvityksissä ja kustannuslaskelmissa.

Osaamiseemme kuuluvat lisäksi mm. turvallisuuskonsultointi ja puhtaudenhallinta. Autamme löytämään hankkeeseen sopivat ja tarvittavat koordinaattorit, kuten turvallisuuskoordinaattorin, kosteudenhallintakoordinaattorin sekä puhtaudenhallintakoordinaattorin (FISE).

Hyvä rakennuttaminen ja valvonta palvelevat etujasi

Rakennuttamisen ja valvonnan asiantuntijoidemme avulla hankkeen kustannukset, laatu, aikataulu, riskit, sopimukset ja informaatio ovat hallinnassa. Johdamme hanketta ja valvomme etujasi.

Hyvin toteutettu hanke sisältää seuraavat asiat

 • Tarveselvitys
 • Hankesuunnittelu
 • Suunnittelun valmistelu
 • Ehdotus- ja yleissuunnittelun ohjaus
 • Rakennuslupatehtävät
 • Toteutussuunnittelun ohjaus
 • Rakentamisen valmistelu 
 • Rakentamisen ohjaus ja valvonta 
 • Käyttöönotto ja sen valvonta 
 • Takuuaika ja takuuaikaisten velvoitteiden hoito 
 • Projektin hallinta ja johtaminen

Rakennuttajana palvelemme myös rakennuksen käyttäjiä

Asiakkaamme ovat tyypillisesti yrityksiä, ammattirakennuttajia sekä taloyhtiöitä, joten rakennuttajana ja valvojana osaamme huomioida ja ottaa mukaan työskentelyymme myös kohteen loppukäyttäjät.

Vastuumme ei pääty käyttöönottovaiheeseen vaan ohjaamme suunnittelua muuntojoustavaan suuntaan, jolloin myös tulevat käyttäjät huomioidaan. Takuuajan seuranta, testaukset ja olosuhdelupausten toteutuminen ovat olennaisessa osassa toiminnassamme. Hoidamme pienetkin haitat kuntoon saman tien.

Saat meiltä tuottamamme loppudokumentaation, joka tukee kiinteistön ylläpitoa ja helpottaa tulevien hankkeiden suunnittelua. Kokonaisvaltainen vastuumme kattaa soveltuvimpien urakkamuotojen, työkalujen ja työskentelymenetelmien valinnan. Hyödynnämme myös joustavasti työpajatyöskentelyä, yhdistelmätietomalleja, Granlund Managerin sähköistä huoltokirjaa, visualisointityökaluja sekä erilaisia kuvausmenetelmiä aina lämpökameroista dronekoptereihin.

Tutustu referensseihimme

Lappeenranta

Assi Groupin kolmas toimistotalo valmistui aikataulussa ja budjetissa

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Kustannusohjaus

Toimiala

Toimistot

Assi Groupilla on nyt kolmen modernin toimistotalon kokonaisuus keskeisellä paikalla Lappeenrannan keskustassa. Kaikkien niiden rakennuttamisessa on luotettu Granlundin asiantuntijoihin.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Uusi katto varmistaa 140-vuotiaan Aleksanterin teatterin toimivuuden

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Korjausrakentaminen, Sähkösuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

140-vuotiaalle Aleksanterin teatterille toimivuus takaa jatkoa. Korjausrakentamisen palveluilla varmennettiin teatterin toimivuus ja turvallisuus seuraavaksi 20 vuodeksi.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Helsingin vankilan peruskorjaus päivitti tilat nykypäivän vaatimuksiin

Palvelu

Korjausrakentaminen, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Granlund vastasi yli 100 vuotta vanhan Sörkan vankilan peruskorjauksen rakennuttamisesta ja valvonnasta.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Helsingin Autotalon peruskorjauksen talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Korjausrakentaminen, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Kunnossapito, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Olemme olleet Kampissa sijaitsevan Helsingin Autotalon TATE-suunnittelija jo 1990-luvulta asti. Vastasimme myös liikekeskuksen korjausrakentamisen ja talotekniikan suunnittelusta vuonna 2016.
Referenssi

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Tapani Muttonen

Liiketoimintajohtaja, rakennuttaminen ja valvonta
Granlund Oy

Esa Nykänen

Aluejohtaja
Granlund Mikkeli

Pekka Turunen

Osastonjohtaja, rakennuttaminen
Granlund Kuopio

Risto Havo

Aluejohtaja
Granlund Saimaa

Olli Tirkkonen

Asiantuntija
Granlund Mikkeli

Pekka Hjelm

Aluejohtaja
Granlund Turku

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Jätä tarjouspyyntö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?