Hyppää sisältöön
UutinenGranlund laajentaa isännöintialalle: Otamme vastuun taloyhtiön koko elinkaaresta

Granlund laajentaa isännöintialalle: Otamme vastuun taloyhtiön koko elinkaaresta

6.5.2020 – Granlund-konserni suuntaa isännöintialalle ostamalla kokeneen helsinkiläisen isännöintiyhtiö Talohallinnan liiketoiminnan. Yrityskaupan myötä Talohallinta muuttuu Granlund Isännöinti Oy:ksi ja liittyy osaksi Granlund-konsernia.

Aihepiiri
Kiinteistöjohtaminen
Jaa

Uuden aluevaltauksen taustalla on Granlundin vahva talotekniikan, energiatehokkuuden ja korjausrakentamisen osaaminen. ”Haluamme viedä suurissa kiinteistökohteissa ja rakennushankkeissa kertynyttä osaamistamme sekä teknologisia ratkaisuja nyt myös taloyhtiöiden käyttöön”, kertoo Pekka Metsi, Granlund Oy:n toimitusjohtaja. Yhtiön tavoitteena on myös vahvistaa jalansijaa palveluliiketoiminnassa.

Uutta liiketoiminta-aluetta Granlundilla luotsaa aiemmin Isännöintiliittoa 15 vuotta johtanut Tero Heikkilä. “Yhdistämme 50 vuotta isännöintikokemusta ja 60 vuotta kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntemusta taloyhtiöiden hyväksi”, hän sanoo. “Pystymme tarjoamaan taloyhtiöille osaamisen ja resurssit koko elinkaaren hallintaan – arkipäivän sujumisesta taloyhtiön arvon kehittymiseen. Toteutamme sen muutoksen, jota taloyhtiöt ovat odottaneet”. 

Talohallinnan nykyinen toimitusjohtaja Matti Nieminen siirtyy isännöinti ja tekniikka -liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi ja pysyy osakkaana. Muut omistajat Kari Lairila ja Petri Lampinen jatkavat osakkaina. Yrityskauppa astuu voimaan välittömästi ja Talohallinnan 28 työntekijää siirtyvät Granlundille vanhoina työntekijöinä.

Tiedolla johtaminen osaksi arkea ja korjausvelat saataviksi energiatehokkuudella

Isännöintipalvelun myötä Granlund tuo tiedon hyödyntämisen yhä vahvemmin taloyhtiöiden päätöksentekoon. “Tuomme kaikkiin asiakastaloyhtiöihimme Granlund Manager -kiinteistönhallintajärjestelmän, joka on jo käytössä merkittävissä kaupallisissa kiinteistökohteissa”, kertoo Heikkilä. “Oikean tiedon avulla pystymme tekemään tarvittavat korjaustoimet oikea-aikaisesti ja varmistamme, että taloyhtiön arvo kehittyy suunnitelmallisesti”.

Granlundilla on myös paljon annettavaa taloyhtiöiden energiatehokkuushankkeisiin, joiden tuotto voi olla jopa 15-40 %. “Moni taloyhtiö pohtii, miten hallita korjausvelkaansa. Me laadimme kaikille asiakkaillemme taloyhtiöstrategian ja autamme suunnittelemaan tulevia korjauksia fiksusti. Oikein toteutetut toimenpiteet energiatehokkuuden parantamiseksi näkyvät positiivisesti sekä taloyhtiön taloudessa että hiilijalanjäljessä”, kertoo Heikkilä.

Uskon että meillä on paljon annettavaa Helsingin ja jatkossa myös muiden kaupunkien arvokiinteistöjen elinkaaren kehittämiseen. Olemme tehneet kymmeniä vuosia töitä mm. suojeltujen, historiallisten kohteiden parissa niin suunnittelupuolella kuin rakennuttamisen ja valvonnan roolissakin, ja tätä osaamista haluamme tuoda myös asuinrakentamisen puolelle”, toteaa Pekka Metsi.

Vuonna 1971 perustettu isännöintipalveluja tarjoava Talohallinta työllistää 28 henkilöä ja palvelee noin 180 taloyhtiöasiakasta Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Asiakkaina on asunto-osakeyhtiöitä, asuinkiinteistöjä ja kiinteistöosakeyhtiöitä. Yhtiön liikevaihto on noin 2,8 milj. euroa. 

Lisätietoa:

Tero Heikkilä, toimitusjohtaja, Granlund Isännöinti Oy, 0400 160 342, tero.heikkila@granlund.fi

Pekka Metsi, toimitusjohtaja, Granlund Oy, 040 529 6509, pekka.metsi@granlund.fi

www.granlundisannointi.fi

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Laakson yhteissairaalassa EPD-ympäristöselosteet hankintakriteereinä

08.02.2024 – Ulla Nykterin mielestä yksittäinen hanke voi ajaa koko rakennusalan ympäristötietoisuutta eteenpäin.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?