Hyppää sisältöön
UutinenDynaaminen BI-raportointi yhdistelee tietoa käyttäjän tarpeiden mukaan

Dynaaminen BI-raportointi yhdistelee tietoa käyttäjän tarpeiden mukaan

6.3.2020 – Granlund Managerin raportointikokonaisuus uudistuu tänä vuonna. Kiinteistönomistajia jo pitkään palvellut ominaisuus on korvattu joustavalla ja dynaamisella työkalulla, joka yhdistelee tietoa nopeasti käyttäjien tarpeiden mukaan.

Aihepiiri
Kiinteistöjohtaminen
Jaa

Uusi raportointityökalu perustuu laajaan tietokantaan, jonne käyttäjät tuottavat tietoa kymmenillä tuhansilla tapahtumilla päivässä. Tietoa muokataan, analysoidaan ja esitetään Microsoftin Power BI -teknologialla. Kehitystyön taustalla on tarve saada yhä tarpeenmukaisempia raportteja asiakaskohtaisesti.

”Merkittävin uudistus on raportointityökalun dynaamisuus”, kertoo Granlund Manager -palvelujen tuotejohtaja Kimmo Mattila.

Käyttäjät voivat säätää raporttinäkymää erilaisilla suodattimilla ja rajauksilla, ja kuvaaja päivittyy välittömästi. ”Esimerkiksi palvelupyynnöissä esiintyvän poikkeaman syitä voidaan tutkia saman tien laajentamalla näkymää useammalle kuukaudelle, tai rajaamalla se huoltoyhtiöiden mukaan.”

Enemmän tietoa toimenpiteiden syy-seuraussuhteista

Hyvä kiinteistö- ja rakennusalan raportti auttaa hahmottamaan olennaiset tunnusluvut yhdellä silmäyksellä. ”Silloin myös poikkeamat on helppo havaita, ja päästään kiinni ongelmien aiheuttajaan”, Mattila sanoo.

Perinteiset raportointityökalut tarkastelevat vain yhtä aihealuetta kerrallaan. Kiinteistönomistajia kiinnostavat kuitenkin yhtä aikaa lyhyen aikavälin operatiiviset kustannukset, kiinteistön pitkän aikavälin arvon säilyminen ja käyttäjätyytyväisyys. ”Uudella raportointityökalulla onkin mahdollista tarkastella yhtä aikaa esimerkiksi energiatehokkuusinvestointeja ja toteutunutta energiankulutusta.”

Tiedon yhdistely helpottaa syy-seuraussuhteiden havainnointia, kuten investointien vaikutusta. Yhtäläisyyksiä voidaan etsiä myös vertaamalla tilojen olosuhdetietoja käyttäjien antamiin vikailmoituksiin. ”Lisäksi raportteihin voidaan liittää muun muassa säätietoja ulkoisista lähteistä tai hyödyntää asiakkaan muiden taloushallinto- ja projektinhallintajärjestelmien dataa”, Mattila toteaa.

Uudella raportointityökalulla onkin mahdollista tarkastella yhtä aikaa esimerkiksi energiatehokkuusinvestointeja ja toteutunutta energiankulutusta.

Sopivat raporttipohjat käyttäjän mukaan

Raportointijärjestelmien haasteena on ollut jo pitkään, että käyttäjä saa nähtäväkseen liikaa tietoa. Granlundin uusi työkalu tarjoaa jokaiselle käyttäjälle häntä kiinnostavaa, hänelle kuuluvaa ja tarpeellista tietoa.

”On tärkeää raportoida eri asioita talousjohtajalle kuin vaikkapa kiinteistömanagerille tai isännöitsijälle”, Mattila korostaa. Uudessa työkalussa näkymää voidaan rajata niin, että esimerkiksi huoltoyhtiön edustaja näkee oman suorituksensa, muttei energiankulutustietoja. 

On tärkeää raportoida eri asioita talousjohtajalle kuin vaikkapa kiinteistömanagerille tai isännöitsijälle.

Määrämuotoiset vakioraportit ovat jatkossakin kaikkien asiakkaiden käytössä, mutta myös asiakaskohtaisten raporttien tuottaminen on helppoa. ”Enää raporttipohjien räätälöinti ei vaadi ohjelmointia, vaan projektipäällikkö voi toteuttaa asiakkaan tarvitsemat raporttipohjat joustavasti ja nopeasti.”

Raportointijärjestelmää on kehitetty yhdessä Granlundin asiakkaiden kanssa, ja uusia ominaisuuksia on testattu laajoissa kiinteistötietokannoissa. Työkalun hyödyt ovat avanneet mahdollisuuksia myös laajemmin kuin Granlund Manager -ohjelmiston osana. ”Uudenlainen raportointityökalu halutaan yhdistää osaksi organisaatioiden koko päätöksentekoprosessia ja laajempaa raportointijärjestelmää”, Mattila sanoo.

Katso videotallenne webinaarista, jossa kerromme lisää Dynaamisesta raportoinnista

Haluatko kuulla lisää?

Kimmo Mattila

Liiketoimintajohtaja
Granlund Oy

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?