Hyppää sisältöön
MeistäHistoria

Granlundin historia lyhyesti

Tutustu kasvutarinaamme pienestä insinööritoimistosta kansainväliseksi energiatehokkuuden ja digitaalisten ratkaisujen edelläkävijäksi.

1960

Insinööritoimisto Olof Granlund Antti Oksanen perustetaan Helsingin keskustassa. Yrityksen ensimmäinen toimitusjohtaja on Olof Granlund.

1965

Yritys kasvaa viidessä vuodessa seitsemästä työntekijästä 48 työntekijään.

1960-luvun loppu

1960-luvulla yritys suunnittelee muun muassa sairaaloiden, väestönsuojien ja puolustusministeriön tilojen LVI-tekniikkaa.

1970-luvun alku

Ensimmäiset tietokoneohjelmat otetaan käyttöön Granlundin toimistossa. Yritys työskentelee muun muassa metroasemien ja teollisuushankkeiden parissa.

1979

Vuoden 1979 öljykriisi saa Granlundin aloittamaan rakennusten energia-analyysien tarjoamisen. Tästä alkaa kehittyä yrityksen tavoite tehdä rakennuksista energiatehokkaampia.

1980-luku

Palvelutarjonta laajenee kaikille rakennustekniikan osa-alueille.

1989

Reijo Hänninen aloittaa Granlundin toisena toimitusjohtajana.

1990-luku

Olof Granlund jää eläkkeelle ja luovuttaa omistusosuutensa viidelle pitkäaikaiselle työntekijälle. 1990-luku on Granlundin partnerimallin alkua, sillä osakkaiden määrä kasvaa 20 työntekijään.

1991

Granlund ryhtyy kehittämään kiinteistöjohtamisen ohjelmistoa eli Granlund Manager ‑ohjelmiston edeltäjää.

2000-luku

Granlund keskittyy edelleen digitaalisiin työkaluihin ja saattaa päätökseen 500. tietomallinnushankkeensa vuonna 2004.

2010

Energia- ja ympäristöjohtamisen palveluille perustetaan oma osasto. Yrityksen kolmas toimitusjohtaja Pekka Metsi aloittaa tehtävässään.

2010-luku

Granlund alkaa kasvaa useiden yritysostojen ja orgaanisen kasvun myötä. Myös partnerimalli vahvistuu, kun työntekijäosakkaiden määrä kasvaa merkittävästi.

2020-luku

Granlundin omistaa lähes 300 osakasta, joista kaikki ovat Granlundin työntekijöitä. Yrityksellä on toimistoja eri puolilla Suomea sekä Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa.

2024

Granlund pyrkii vahvaan kasvuun ja kansainvälistymiseen vahvistamalla omistuspohjaansa uudella kansainvälisellä omistajalla. Enemmistö omistuksesta jää Granlundin osakkaille, ja vähemmistösijoittajaksi tulee mukaan ICG.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?