Hyppää sisältöön
MeistäYritysvastuu

Yritysvastuu

Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme ja kattaa asiakasprojektiemme lisäksi myös oman toiminnan vastuullisuuden ja henkilöstöstämme huolehtimisen.

Granlundin vastuullisuusohjelma: hyvinvointia ihmisille, rakennuksille ja ympäristölle

Tehtävämme on tuottaa hyvinvointia ihmisille, rakennuksille ja ympäristölle. Granlundin vastuullisuusohjelma kertoo, miten.

Näytämme suuntaa vihreässä siirtymässä

Olemme yksi suurimmista kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijaorganisaatioista ja talotekniikka-alan suurin toimija, ja haluamme toimia alan vihreän siirtymän suunnannäyttäjänä. Onhan meillä jo yli 60 vuoden kokemus energiatehokkuuden ja vastuullisuuden edistämisessä talotekniikan avulla.

Hyvinvointia ihmisille

Meillä päähenkilönä on ihminen – niin työntekijänä kuin tilojen käyttäjänäkin.

Huolehdimme granlundilaisista kehittämällä alan parasta työpaikkaa, jossa viihdymme yhdessä ja huomioimme jokaisen yksilönä.

Tilojen käyttäjät voivat hyvin terveissä ja turvallisissa kiinteistöissä, jotka suunnitellaan ja joita ylläpidetään kestävillä ja energiatehokkailla ratkaisuilla. Arvojemme mukaisesti tarjoamme erinomaisen asiakaskokemuksen ammattitaidolla ja joustavasti. Pidämme asiakaslupauksistamme kiinni ja sitoudumme asiakastyytyväisyyden lisäämiseen.

Hyvinvointia rakennuksille

Panostamme innovaatiotoimintaan, tuemme alan koulutusta ja tutkimustyötä sekä tuotamme arvoa kiinteistön omistajalle.

Energiaosaaminen on ollut aina vahvuutemme. Ratkaisemme energiaan liittyviä haasteita ja luomme uusia tehokkaita ratkaisuja.

Digitaalisten ratkaisujen ja datan avulla edistämme energiatehokkuutta, vähennämme materiaali- ja energiahukkaa, varmistamme hyvä olosuhteet ja kehitämme kiinteistöjen käyttöä.

Hyvinvointia ympäristölle

Näytämme suuntaa alan energiatehokkuudessa
ja hiilineutraaliuden edistämisessä niin omalla toiminnallamme kuin asiakkaidemme hyväksi.

Autamme asiakkaitamme sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja pienentämään hiilijalanjälkeään koko kiinteistön elinkaaren aikana.

Granlund on ollut hiilineutraali vuodesta 2021 alkaen. Oman toimintamme hiilineutraaliutta ylläpidämme järjestelmällisellä hiilineutraaliustyöllä. Olemme sitoutuneet asettamaan Science Based Targets -aloitteen (SBTi) hyväksymät tieteenmukaiset päästötavoitteet. Olemme myös aloittaneet oman hiilikädenjälkemme laskennan.

ISO-sertifioidut laatu- ja ympäristöjärjestelmät

Olemme pitkäaikainen kumppani, joka sitoutuu täyttämään toimintaympäristömme ja sidosryhmiemme asettamat vaatimukset. Noudatamme kaikessa toiminnassamme Granlundin arvoja, eettisiä periaatteita sekä voimassa olevia lakeja ja sääntöjä. Ympäristöjärjestelmämme on ISO 14001 -sertifioitu ja laatujärjestelmällämme on ISO 9001 -sertifiointi. Laatujärjestelmä ISO 9001 on työkalu johdonmukaisen ja asiakasvaatimukset täyttävän toiminnan kehittämiseksi. Sen avulla sitoudumme laadunhallinnan jatkuvaan parantamiseen sekä asiakastyytyväisyyden lisäämiseen.

Haluamme toimia oikein 

Avoimuus, turvallisuus, kaikkien kunnioittaminen ja korkea etiikka ovat meille tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön WhistleB-ilmoituskanavan, jonka kautta voi ilmoittaa anonyymisti liiketoimintaan liittyvistä väärinkäytöksistä. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja riippumattomasti. 

Palkkatasa-arvoa talotekniikka-alalle

Granlundilla naisten osuus kaikista työntekijöistä on noin viidennes. Palkkatasa-arvoa seurataan yrityksessä osana tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Viimeisin tutkimus tehtiin vuonna 2021, ja sen mukaan ansiotasot ovat sukupuolten välillä hyvin tasaiset ja naisilla joissakin palkkaluokissa jopa suuremmat kuin miehillä.

Vähähiilinen rakentaminen suunnittelijan työpöydälle

Talotekniikka muodostaa merkittävän osan rakentamisen ilmastovaikutuksista ja päästöistä. Vähähiilinen suunnittelu -strategiaprojektissamme vastuullisuuskonsultit ja suunnittelijat kehittävät yhdessä ratkaisuja, joilla vähähiilisyys tuodaan luontevaksi osaksi suunnittelua. Projektissa tuotetaan konkreettisia ohjeita siitä, mitkä järjestelmät ja laitteet tuottavat suurimmat ja pienimmät elinkaaripäästöt.

Hiilikädenjälki syntyy, kun yritys toiminnallaan pienentää asiakkaiden hiilijalanjälkeä

Mittaamme hiilikädenjälkeämme

Haluamme seurata toimintamme positiivisia ilmastovaikutuksia laskemalla hiilikädenjälkeämme.

Meidän hiilikädenjälkemme kasvaa, kun autamme asiakkaitamme pienentämään omaa hiilijalanjälkeään. Esimerkiksi energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä

Tuemme alan kehitystä

Missiomme, arvomme ja eettiset pelisääntömme ohjaavat sitä, minkälaisia kohteita tuemme ja minkälaisia lahjoituksia annamme. Tavoitteenamme on pitkällä aikavälillä tuottaa positiivista yhteiskunnallista muutosta kiinteistö- ja rakennusalalla niin oman innovatiivisen työmme kuin alan kehittämisen avulla.

Vastuullisuusohjelman mukaisesti keskitymme tukemaan alan opetusta ja kehitystä. Tuemme oppilaitoksia ja professuureja ja teemme opetustyötä. Investoimme alan kehittämiseen osallistumalla erilaisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin sekä alan standardien ja käytäntöjen luomiseen. Vuosittain suuntaamme 6% liikevaihdosta innovaatio- ja kehitystoimintaan.

Alueilla Granlund voi pienimuotoisesti tukea harkintansa mukaan paikallisia kohteita. Paikalliset sponsorointipäätökset tehdään aluetoimistoissamme.

Haluatko kuulla lisää Granlundin yritysvastuusta? Ota yhteyttä

Maila Herva

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Granlund Oy

Lue uutisia vastuullisuudesta

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen
Tuomo Niemelä, Granlund

Energiankierrätys leikkaa jopa 95 prosenttia lämmönkulutuksesta

15.08.2023 – Energiankierrätys on osoittanut toimivuutensa jo yli sadassa Granlundin suunnittelemassa kohteessa. Kiinteistön hukkalämmöt voivat kattaa jopa 95 prosenttia lämmöntarpeesta.

Uutinen

Energia-asiantuntija on kiinteistö- ja rakennusalan poikkitieteilijä

14.08.2023 – Jotta energiaa voidaan hyödyntää optimaalisesti ja kestävästi, tarvitaan alan osaajia, energia-asiantuntijoita. Millaista on energia-asiantuntijan työ käytännössä?

Uutinen
Datakeskus

Datakeskusten hukkalämmöissä piilee huikea potentiaali

08.08.2023 – Datakeskusten hukkalämmöillä voitaisiin lämmittää satojen tuhansien suomalaisten kodit. Potentiaali on valtava, sillä tällä hetkellä vain viisi prosenttia hukkalämmöstä hyödynnetään.

Uutinen

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen vastaa Energiaseminaarin yleisön kysymyksiin

01.06.2023 – Hiilinielut, pienydinvoima ja vesivoima kiinnostivat Energiaseminaarin yleisöä 24.5. Markku Ollikainen vastaa nyt kysymyksiin, joita emme ehtineet käsitellä suorassa lähetyksessä.

Uutinen

Energiaseminaarin skenaarioita: miten energian hinnoittelu muuttuu, ja miten kulutusjousto tulee näkymään?

01.06.2023 – Granlundin Energiaseminaarissa 24.5. kuultiin erittäin kiinnostavia puheenvuoroja, jotka herättivät niin paljon keskustelua ja kysymyksiä yleisössä, että emme ehtineet vastat kaikkiin…

Uutinen
Ympäristövastuullisuus rakentamisessa -markkinatutkimus

Markkinatutkimus: kiinteistösijoittajat muita edellä rakennushankkeiden ympäristövastuullisuudessa

24.05.2023 – Granlundin toteuttaman ympäristövastuullisuuden markkinatutkimuksen mukaan selkeitä ympäristötavoitteita asetetaan rakennushankkeille harvoin, ja myös niiden toteutumisen seurannassa olisi kehitettävää.

Uutinen

Kiinteistön energiakatselmus on energiatehokkuuden navigaattori

10.05.2023 – Tiedätkö mihin kaikkeen kiinteistössäsi kuluu energiaa? Entä miten energiankulutusta kannattaisi leikata? Aloita navigointi kohti fiksua energiatehokkuutta energiakatselmuksesta.

Uutinen

Asiantuntijan vinkit kiinteistön arvon säilyttämiseen vaativassa markkinatilanteessa

08.05.2023 – Inflaatio ja korkojen nousu kasvattavat kiinteistöjen tuottovaatimuksia, mikä pakottaa monet kiinteistösijoittajat laskemaan kiinteistöjen arvoa. Arvonlaskua voidaan kuitenkin hallita!

Uutinen
Laakson yhteissairaala, havainnekuva

Laakson yhteissairaala-hankkeella on kunnianhimoiset elinkaaritavoitteet

27.04.2023 – Laakson yhteissairaala toteutetaan allianssihankkeena. Mittavassa projektissa energiatehokkuus ja elinkaaren kestävät ratkaisut ovat merkittävässä roolissa.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?