Hyppää sisältöön
MeistäYritysvastuu

Yritysvastuu

Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme ja kattaa asiakasprojektiemme lisäksi myös oman toiminnan vastuullisuuden ja henkilöstöstämme huolehtimisen.

Granlundin vastuullisuusohjelma: hyvinvointia ihmisille, rakennuksille ja ympäristölle

Tehtävämme on tuottaa hyvinvointia ihmisille, rakennuksille ja ympäristölle. Granlundin vastuullisuusohjelma kertoo, miten.

Näytämme suuntaa vihreässä siirtymässä

Olemme yksi suurimmista kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijaorganisaatioista ja talotekniikka-alan suurin toimija, ja haluamme toimia alan vihreän siirtymän suunnannäyttäjänä. Onhan meillä jo yli 60 vuoden kokemus energiatehokkuuden ja vastuullisuuden edistämisessä talotekniikan avulla.

Hyvinvointia ihmisille

Meillä päähenkilönä on ihminen – niin työntekijänä kuin tilojen käyttäjänäkin.

Huolehdimme granlundilaisista kehittämällä alan parasta työpaikkaa, jossa viihdymme yhdessä ja huomioimme jokaisen yksilönä.

Tilojen käyttäjät voivat hyvin terveissä ja turvallisissa kiinteistöissä, jotka suunnitellaan ja joita ylläpidetään kestävillä ja energiatehokkailla ratkaisuilla. Arvojemme mukaisesti tarjoamme erinomaisen asiakaskokemuksen ammattitaidolla ja joustavasti. Pidämme asiakaslupauksistamme kiinni ja sitoudumme asiakastyytyväisyyden lisäämiseen.

Hyvinvointia rakennuksille

Panostamme innovaatiotoimintaan, tuemme alan koulutusta ja tutkimustyötä sekä tuotamme arvoa kiinteistön omistajalle.

Energiaosaaminen on ollut aina vahvuutemme. Ratkaisemme energiaan liittyviä haasteita ja luomme uusia tehokkaita ratkaisuja.

Digitaalisten ratkaisujen ja datan avulla edistämme energiatehokkuutta, vähennämme materiaali- ja energiahukkaa, varmistamme hyvä olosuhteet ja kehitämme kiinteistöjen käyttöä.

Hyvinvointia ympäristölle

Näytämme suuntaa alan energiatehokkuudessa
ja hiilineutraaliuden edistämisessä niin omalla toiminnallamme kuin asiakkaidemme hyväksi.

Autamme asiakkaitamme sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja pienentämään hiilijalanjälkeään koko kiinteistön elinkaaren aikana.

Granlund on ollut hiilineutraali vuodesta 2021 alkaen. Oman toimintamme hiilineutraaliutta ylläpidämme järjestelmällisellä hiilineutraaliustyöllä. Olemme sitoutuneet asettamaan Science Based Targets -aloitteen (SBTi) hyväksymät tieteenmukaiset päästötavoitteet.

ISO-sertifioidut laatu- ja ympäristöjärjestelmät

Olemme pitkäaikainen kumppani, joka sitoutuu täyttämään toimintaympäristömme ja sidosryhmiemme asettamat vaatimukset. Noudatamme kaikessa toiminnassamme Granlundin arvoja, eettisiä periaatteita sekä voimassa olevia lakeja ja sääntöjä. Ympäristöjärjestelmämme on ISO 14001 -sertifioitu ja laatujärjestelmällämme on ISO 9001 -sertifiointi. Laatujärjestelmä ISO 9001 on työkalu johdonmukaisen ja asiakasvaatimukset täyttävän toiminnan kehittämiseksi. Sen avulla sitoudumme laadunhallinnan jatkuvaan parantamiseen sekä asiakastyytyväisyyden lisäämiseen.

Haluamme toimia oikein 

Avoimuus, turvallisuus, kaikkien kunnioittaminen ja korkea etiikka ovat meille tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön WhistleB-ilmoituskanavan, jonka kautta voi ilmoittaa anonyymisti liiketoimintaan liittyvistä väärinkäytöksistä. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja riippumattomasti. 

Palkkatasa-arvoa talotekniikka-alalle

Granlundilla naisten osuus kaikista työntekijöistä on noin viidennes. Palkkatasa-arvoa seurataan yrityksessä osana tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Viimeisin tutkimus tehtiin vuonna 2021, ja sen mukaan ansiotasot ovat sukupuolten välillä hyvin tasaiset ja naisilla joissakin palkkaluokissa jopa suuremmat kuin miehillä.

Vähähiilinen rakentaminen suunnittelijan työpöydälle

Talotekniikka muodostaa merkittävän osan rakentamisen ilmastovaikutuksista ja päästöistä. Vähähiilinen suunnittelu -strategiaprojektissamme vastuullisuuskonsultit ja suunnittelijat kehittävät yhdessä ratkaisuja, joilla vähähiilisyys tuodaan luontevaksi osaksi suunnittelua. Projektissa tuotetaan konkreettisia ohjeita siitä, mitkä järjestelmät ja laitteet tuottavat suurimmat ja pienimmät elinkaaripäästöt.

Haluatko kuulla lisää Granlundin yritysvastuusta? Ota yhteyttä

Maila Herva

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Granlund Oy

Lue uutisia vastuullisuudesta

Markkinatutkimuksella selvitetään rakennusalan vastuullisuustavoitteita

21.03.2023 – Vastuullisesta rakentamisesta puhutaan paljon, ja alan toimijoiden ja hankkeiden vastuullisuustavoitteet ovat viime vuosina monipuolistuneet. Nyt vastuullisuuden eteen tehtyjä päätöksiä ja…

Uutinen

Vähähiilinen rakentaminen suunnittelijan työpöydälle

06.03.2023 – Talotekniikka muodostaa merkittävän osan rakentamisen ilmastovaikutuksista ja päästöistä. On siis tärkeää, että vähähiilisyys huomioidaan talotekniikkasuunnittelijoiden työssä.

Uutinen

Hiilikädenjäljen määrittämiseen ja laskemiseen tarvitaan yhteisiä käytäntöjä

09.02.2023 – Hiilikädenjäljen tavoitteena on osoittaa yksilöiden ja yritysten tuottamia positiivisia ympäristövaikutuksia asiakkaille tai koko yhteiskunnalle.

Blogi

Tuore selvityshanke antaa kiinteistönomistajalle rahanarvoisia vinkkejä energiamurrokseen

02.02.2023 – Kiinteistön energiamarkkinaperusteisesta energiahallinnasta kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Kulujen hallinta vaatii energiatehokkuuden ohella myös fiksua tehohallintaa.

Uutinen

”Energia-asioissa on kova veto päällä” – Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

25.01.2023 – Granlund Pohjanmaan uutta energiaosastoa vetää alan konkari Ville Pajukangas. Hän tuntee perusteellisesti kiinteistönhallintajärjestelmät ja asiakastarpeet.

Uutinen

EU-taksonomiaa ei kannata jättää huomiotta

13.01.2023 – EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmällä eli taksonomialla on vaikutusta rakennushankkeisiin. Taksonomian kriteerit on hyvä ottaa huomioon jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.

Blogi
Jari Innanen, Granlund

Datakeskusten hukkalämpöä tulisi kierrättää enemmän kaukolämpöverkkoon

11.01.2023 – Energiatehokkaasti rakennetut datakeskukset ovat osa sähköverkon tehoreserviä. Kun datakeskukset hyödyntävät omana energialähteenään uusiutuvia energiamuotoja, voidaan pienentää myös hiilidioksidipäästöjä.

Blogi

Sähkön hinnan nousu kirpaisee myös yrityksiä – ”Yksinkertaisilla toimilla saadaan isoja säästöjä”

30.12.2022 – Yritysten toimitiloissa säästyisi valtava määrä sähköä, jos talotekniikan säädöt olisivat kohdillaan. Suurin energiasyöppö on yleensä ilmanvaihto.

Uutinen

Granlund sitoutuu tieteeseen pohjautuvaan 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

20.12.2022 – Granlund on sitoutunut tieteeseen perustuvaan Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), jonka perusteella Granlund asettaa toiminnalleen 1,5 asteen päästövähennystavoitteen.

Uutinen

Omat opit käytössä pääkonttorin energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyössä

29.11.2022 – Granlund tarjoaa asiakkailleen osaamistaan energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden edistämiseksi. Luonnollisesti samat keinot ovat käytössä myös omassa pääkonttorissa.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?