Hyppää sisältöön
PalvelutTaloyhtiön elinkaari

Taloyhtiön elinkaari

Taloyhtiön elinkaaren suunnitelmallisella hallinnalla varmistetaan, että kiinteistö pysyy kunnossa kustannustehokkaasti eikä korjausvelkaa pääse syntymään. Kun kiinteistö voi hyvin, sen arvo kehittyy ja taloyhtiössä asuminen on viihtyisää vuodesta toiseen. Me autamme huolehtimaan kiinteistöomaisuudesta kokonaisvaltaisesti kaikissa sen elinkaaren vaiheissa.

Näkemys kiinteistön elinkaaresta kokonaisuutena

Taloyhtiön asuntojen lämpötilat vaihtelevat rajusti, yllättävät korjaustoimet ajavat asukkaat evakkoon tai huonosti säädetyt laitteet lisäävät energiankulutusta – nämä ovat tavallisia ongelmia monessa suomalaisessa taloyhtiössä.

Kiinteistön kunto ja sen vaikutus asumisviihtyvyyteen ja kustannuksiin on monen tekijän summa. Usein kiinteistöjen kunnossapidossa ja taloyhtiön kehittämisessä ei kuitenkaan katsota riittävän laajaa kokonaisuutta. Tämä johtaa huonosti ajoitettuihin korjaustoimiin ja sitä kautta tarpeettoman suuriin korjauskustannuksiin. Hallitsemalla suunnitelmallisesti taloyhtiön koko elinkaarta kiinteistö pysyy kunnossa, sen arvo kehittyy ja taloyhtiössä on viihtyisää asua pienimmillä kustannuksilla.

Huolehdimme kaikenkokoisten taloyhtiöiden tarpeista, tarjoamme taloyhtiökohtaisia palveluja niin kuntoarvioihin ja -tutkimuksiin, korjausrakentamiseen, energiatehokkuuteen kuin isännöintiin. Asiantuntijamme neuvovat kaikissa taloyhtiön elinkaaren vaiheissa taloyhtiön ikään katsomatta.

Korjausrakentaminen yhdistyy pitkän tähtäimen taloussuunnitteluun

Taloyhtiön elinkaaren hallinnalla voidaan vaikuttaa siihen, ettei yllättäviä kustannuksia pääse syntymään. Ihannetilanteessa elinkaari otetaan hallintaan heti rakennuksen valmistuttua, jolloin ennakoivalla toiminnalla korjausvelan syntymistä voidaan ehkäistä.

Useimmilla taloyhtiöillä kuitenkin on korjausvelkaa, jota tulisi lähteä purkamaan. Kaikki alkaa suunnittelusta, ja hyvät suunnitelmat tarvitsevat taustalleen tietoa. Tiedon keräämiseen kannattaa investoida: mitä enemmän tiedetään, sitä paremmin pystytään suunnittelemaan juuri oikein mitoitettuja, oikea-aikaisia ja vain tarpeen mukaisia korjauksia. Pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmia (PTS) tehdessä teemme kustannusarviot toimenpiteille, jolloin taloudellinen suunnittelu on läpinäkyvää ja helpompaa osakkaille.

Tiedolla johtaminen ja elinkaaren hallinta taloyhtiön omiin käsiin

Taloyhtiön toiminta ja kehittäminen perustuvat jatkuvaan ylläpitoon ja tietoon, jonka perusteella tulevaisuutta suunnitellaan. Taloyhtiön elinkaaren aikana syntyy erilaista dataa esimerkiksi huolto- tai korjaustöihin liittyen. Palveluntarjoajien vaihtuessa data usein jää siirtämättä, eikä sitä pääse hyödyntämään myöhemmin. Granlund Manager -kiinteistönhallintajärjestelmässä kaikki data on taloyhtiön omissa käsissä ja pysyy aina samassa paikassa, mikä mahdollistaa sen oikean hyödyntämisen myös tulevaisuudessa palveluntarjoajasta riippumatta. Samasta tietokannasta löytyy kaikki teknisestä dokumentaatiosta huoltohistoriaan ja energianseurantaan sekä PTS-suunnitelmaan. Granlund Manager on käytössä Granlund Isännöinnin asiakastaloyhtiöissä.

PalvelutTaloyhtiön elinkaari

Millaista remonttia taloyhtiösi tarvitsee?

Moni taloyhtiö kipuilee tälläkin hetkellä korjausvelan kanssa, kun erityisesti käyttövesiputket ja viemärit kaipaavat uusimista. Vaikeinta tuntuu olevan päättää, miltä osin talotekniikka kannattaa uusia ja kuinka laajasti.

Referenssit

Porvoo

Borealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

Palvelu

Kilpailutukset ja hankinnat, Projektinjohtopalvelu PJP ja EPCM

Toimiala

Teollisuus

Huolellinen suunnittelu, tehokas toteutus ja hyvä yhteistyö. Näillä eväillä Borealis Polymersin tehtaiden vaativa sähköurakka saatiin maaliin toivotussa – eli tiukassa…
Referenssi
Helsinki

Granlund sparraa HOK-Elantoa parempaan energiajohtamiseen

Palvelu

Energiajohtamisen palvelut, Talotekniikan optimointipalvelu

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Hotellit ja ravintolat

Granlundin sparraus energiajohtamisessa ja talotekniikan optimointi auttavat HOK-Elantoa saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteet energiatehokkuudessa.
Referenssi
Vantaa

Aviapolikseen ainutlaatuinen alue-energiaratkaisu

Palvelu

Konsultointi, Energiakonsultointi, Energiasuunnittelu

Toimiala

Taloyhtiön elinkaari

AVIA Real Estate toteuttaa Aviapolikseen ainutlaatuisen alue-energiaratkaisun yhteistyössä Vantaan Energian kanssa. Teknisesti joustava ja kustannustehokas hybridiratkaisu skaalautuu alueelta toiselle.
Referenssi

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Helsinki

Kansallisteatterissa nautitaan upouudesta esitystekniikasta ja LVI-tekniikasta

Palvelu

LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Energiasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Kansallisteatteri avautui peruskorjauksen jälkeen taloteknisesti täysin uudistuneena. Teatterintekijät ja katsojat nauttivat huipputason esitystekniikasta, ja laadukkaat sisäolosuhteet tuntee jokaisella hengenvedolla.
Referenssi
Jyväskylä

Koas otti kaiken hyödyn irti energiatodistusten kohdekierroksista

Palvelu

Taloyhtiön elinkaari

Toimiala

Taloyhtiön elinkaari

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö (Koas) tilasi Granlundilta 17 kiinteistön energiatodistukset. Samalla vaivalla ja kohdekierroksilla kartoitettiin myös parhaat energiansäästökohteet.
Referenssi
Helsinki

Toimistosta päiväkodiksi – Päiväkoti Roba sai energiatehokkaat ja viihtyisät tilat

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Talotekninen hankekehitys

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Iso Roobertinkadulla sijaitsevan Spondan omistaman toimistorakennuksen tilat muutettiin onnistuneesti yli 200 lapsen päiväkodiksi. Muuntojoustavan talotekniikan ansiosta kohde taipuu jatkossakin monenlaiseen…
Referenssi
Jyväskylä

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Jyväskylä

Granlund Manager tukee Moventaksen vastuullisuusraportointia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Teollisuus

Moventas hyödyntää Granlund Manageria tuuliturbiinien vaihteiden huoltotehtaallaan Jyväskylässä. Sähköisen huoltokirjan lisäksi ohjelmisto helpottaa energia-, vesi- ja jäteseurantaa sekä vastuullisuusraportointia.
Referenssi
Helsinki

AI-Energiakartoitus vauhdittaa Antiloopin hiilineutraaliutta

Palvelu

AI-Energiakartoitus, Vähähiilisyys, AI-Taksonomiakartoitus, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Toimistot

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi saa Granlundin AI-Energiakartoituksesta hyvää tukea hiilineutraaliuden tavoitteluun ja EU-taksonomian mukaisuuden kehittämiseen.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?