Hyppää sisältöön
PalvelutTaloyhtiötTaloyhtiön elinkaari

Taloyhtiön elinkaari

Taloyhtiön elinkaaren suunnitelmallisella hallinnalla varmistetaan, että kiinteistö pysyy kunnossa kustannustehokkaasti eikä korjausvelkaa pääse syntymään. Kun kiinteistö voi hyvin, sen arvo kehittyy ja taloyhtiössä asuminen on viihtyisää vuodesta toiseen. Me autamme huolehtimaan kiinteistöomaisuudesta kokonaisvaltaisesti kaikissa sen elinkaaren vaiheissa.

Näkemys kiinteistön elinkaaresta kokonaisuutena

Taloyhtiön asuntojen lämpötilat vaihtelevat rajusti, yllättävät korjaustoimet ajavat asukkaat evakkoon tai huonosti säädetyt laitteet lisäävät energiankulutusta – nämä ovat tavallisia ongelmia monessa suomalaisessa taloyhtiössä.

Kiinteistön kunto ja sen vaikutus asumisviihtyvyyteen ja kustannuksiin on monen tekijän summa. Usein kiinteistöjen kunnossapidossa ja taloyhtiön kehittämisessä ei kuitenkaan katsota riittävän laajaa kokonaisuutta. Tämä johtaa huonosti ajoitettuihin korjaustoimiin ja sitä kautta tarpeettoman suuriin korjauskustannuksiin. Hallitsemalla suunnitelmallisesti taloyhtiön koko elinkaarta kiinteistö pysyy kunnossa, sen arvo kehittyy ja taloyhtiössä on viihtyisää asua pienimmillä kustannuksilla.

Huolehdimme kaikenkokoisten taloyhtiöiden tarpeista, tarjoamme taloyhtiökohtaisia palveluja niin kuntoarvioihin ja -tutkimuksiin, korjausrakentamiseen, energiatehokkuuteen kuin isännöintiin. Asiantuntijamme neuvovat kaikissa taloyhtiön elinkaaren vaiheissa taloyhtiön ikään katsomatta.

Korjausrakentaminen yhdistyy pitkän tähtäimen taloussuunnitteluun

Taloyhtiön elinkaaren hallinnalla voidaan vaikuttaa siihen, ettei yllättäviä kustannuksia pääse syntymään. Ihannetilanteessa elinkaari otetaan hallintaan heti rakennuksen valmistuttua, jolloin ennakoivalla toiminnalla korjausvelan syntymistä voidaan ehkäistä.

Useimmilla taloyhtiöillä kuitenkin on korjausvelkaa, jota tulisi lähteä purkamaan. Kaikki alkaa suunnittelusta, ja hyvät suunnitelmat tarvitsevat taustalleen tietoa. Tiedon keräämiseen kannattaa investoida: mitä enemmän tiedetään, sitä paremmin pystytään suunnittelemaan juuri oikein mitoitettuja, oikea-aikaisia ja vain tarpeen mukaisia korjauksia. Pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmia (PTS) tehdessä teemme kustannusarviot toimenpiteille, jolloin taloudellinen suunnittelu on läpinäkyvää ja helpompaa osakkaille.

Tiedolla johtaminen ja elinkaaren hallinta taloyhtiön omiin käsiin

Taloyhtiön toiminta ja kehittäminen perustuvat jatkuvaan ylläpitoon ja tietoon, jonka perusteella tulevaisuutta suunnitellaan. Taloyhtiön elinkaaren aikana syntyy erilaista dataa esimerkiksi huolto- tai korjaustöihin liittyen. Palveluntarjoajien vaihtuessa data usein jää siirtämättä, eikä sitä pääse hyödyntämään myöhemmin. Granlund Manager -kiinteistönhallintajärjestelmässä kaikki data on taloyhtiön omissa käsissä ja pysyy aina samassa paikassa, mikä mahdollistaa sen oikean hyödyntämisen myös tulevaisuudessa palveluntarjoajasta riippumatta. Samasta tietokannasta löytyy kaikki teknisestä dokumentaatiosta huoltohistoriaan ja energianseurantaan sekä PTS-suunnitelmaan. Granlund Manager on käytössä Granlund Isännöinnin asiakastaloyhtiöissä.

Referenssit

Alko luottaa Granlund Manageriin energia- ja vastuullisuusraportoinnissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Alko automatisoi 366 myymälänsä energiakulutuksen ja kierrätysmäärien tiedonkeruun ja seurannan. Raportit tulevat Granlund Managerin energianhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä reaaliajassa kokonaisnäkymänä ja…
Referenssi
Musiikkitalo
Helsinki

Energiankierrätys nostaa Musiikkitalon energiatehokkuuden uudelle tasolle

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Granlundin suunnittelema energiankierrätysjärjestelmä säästää merkittävästi Musiikkitalon kaukolämmön kulutusta. Hanke tukee myös tehokkaasti ympäristövastuullista toimintaa.
Referenssi
Rovaniemi

Minimani Rovaniemi toimii omavaraisella energiajärjestelmällä

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Perheyritys Minimani laajensi kauppaketjuaan Lappiin, ja rakennutti vuoden 2020 aikana Rovaniemelle kaupungin nykyaikaisimman hypermarketin.
Referenssi
Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki vaati paljon talotekniikalta

Palvelu

Kiinteistökehitys, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Granlundin kokeneet LVIA-suunnittelijat olivat mielenkiintoisen haasteen edessä, kun yksi Helsingin rautatieaseman tunnettu maamerkki saneerattiin maailmanluokan hotelliksi. VR:n entinen pääkonttori sisältää…
Referenssi
Kuopio

Kuopion museo kylpee upeissa valoissa

Palvelu

Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Maamme jugend-arkkitehtuurin helmen, linnamaisen Kuopion museon peruskorjaus on loppusuoralla. Museo ja sen jo valmistunut uusi laajennusosa ovat saaneet myös arvolleen…
Referenssi
Joensuu

Joensuun kampuksen peruskorjauksissa huomioidaan aina energiatehokkuus

Palvelu

Digitaaliset palvelut, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Suomen Yliopistokiinteistöjen ja Granlundin yhteistyö on Joensuun kampusalueella poikkeuksellisen tiivistä. Energiatehokkuuspalvelujen tuottamaa tietoa hyödynnetään korjaushankkeissa.
Referenssi
Mäntyharju

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Mäntyharjun kunnassa aloitettiin keväällä 2020 kiinteistönhoidon mitoitus Granlundin ylläpidon palveluilla. Tavoitteena on kiinteistöjen tarpeenmukainen ja ennakoiva ylläpito. Kiinteistönhoidon johtamista ja…
Referenssi
Vaasa

Vaasan kaupungin kiinteistöjen talotekniikkaa viritetään uusilla toimintakokeilla

Palvelu

Talotekniikan konsultointi, Korjaussuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Vaasan kaupunki on aloittanut kiinteistöissään talotekniikan toiminnan systemaattisen varmistamisen. Uusintatoimintakokeet paljastavat vikoja, joiden korjaaminen onnistuu usein automaatiota säätämällä. Suuren kiinteistökannan…
Referenssi
Helsinki, Vaasa

Wasa Stationin energiakonsultointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Energiakonsultointi, Talotekniikkasuunnittelu, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Urheilu

Olemme osallistuneet vuodesta 2016 asti Vaasan uuden maamerkin, Wasa Stationin, talotekniikkasuunnitteluun sekä alueelliseen energia- ja ympäristökonsultointiin.
Referenssi
Helsinki

Uusi katto varmistaa 140-vuotiaan Aleksanterin teatterin toimivuuden ja turvallisuuden

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Korjausrakentaminen, Sähkösuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

140-vuotiaalle Aleksanterin teatterille toimivuus takaa jatkoa. Korjausrakentamisen palveluilla varmennettiin teatterin toimivuus ja turvallisuus seuraavaksi 20 vuodeksi.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?