Hyppää sisältöön
PalvelutTaloyhtiötTaloyhtiön elinkaari

Taloyhtiön elinkaari

Taloyhtiön elinkaaren suunnitelmallisella hallinnalla varmistetaan, että kiinteistö pysyy kunnossa kustannustehokkaasti eikä korjausvelkaa pääse syntymään. Kun kiinteistö voi hyvin, sen arvo kehittyy ja taloyhtiössä asuminen on viihtyisää vuodesta toiseen. Me autamme huolehtimaan kiinteistöomaisuudesta kokonaisvaltaisesti kaikissa sen elinkaaren vaiheissa.

Näkemys kiinteistön elinkaaresta kokonaisuutena

Taloyhtiön asuntojen lämpötilat vaihtelevat rajusti, yllättävät korjaustoimet ajavat asukkaat evakkoon tai huonosti säädetyt laitteet lisäävät energiankulutusta – nämä ovat tavallisia ongelmia monessa suomalaisessa taloyhtiössä.

Kiinteistön kunto ja sen vaikutus asumisviihtyvyyteen ja kustannuksiin on monen tekijän summa. Usein kiinteistöjen kunnossapidossa ja taloyhtiön kehittämisessä ei kuitenkaan katsota riittävän laajaa kokonaisuutta. Tämä johtaa huonosti ajoitettuihin korjaustoimiin ja sitä kautta tarpeettoman suuriin korjauskustannuksiin. Hallitsemalla suunnitelmallisesti taloyhtiön koko elinkaarta kiinteistö pysyy kunnossa, sen arvo kehittyy ja taloyhtiössä on viihtyisää asua pienimmillä kustannuksilla.

Huolehdimme kaikenkokoisten taloyhtiöiden tarpeista, tarjoamme taloyhtiökohtaisia palveluja niin kuntoarvioihin ja -tutkimuksiin, korjausrakentamiseen, energiatehokkuuteen kuin isännöintiin. Asiantuntijamme neuvovat kaikissa taloyhtiön elinkaaren vaiheissa taloyhtiön ikään katsomatta.

Korjausrakentaminen yhdistyy pitkän tähtäimen taloussuunnitteluun

Taloyhtiön elinkaaren hallinnalla voidaan vaikuttaa siihen, ettei yllättäviä kustannuksia pääse syntymään. Ihannetilanteessa elinkaari otetaan hallintaan heti rakennuksen valmistuttua, jolloin ennakoivalla toiminnalla korjausvelan syntymistä voidaan ehkäistä.

Useimmilla taloyhtiöillä kuitenkin on korjausvelkaa, jota tulisi lähteä purkamaan. Kaikki alkaa suunnittelusta, ja hyvät suunnitelmat tarvitsevat taustalleen tietoa. Tiedon keräämiseen kannattaa investoida: mitä enemmän tiedetään, sitä paremmin pystytään suunnittelemaan juuri oikein mitoitettuja, oikea-aikaisia ja vain tarpeen mukaisia korjauksia. Pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmia (PTS) tehdessä teemme kustannusarviot toimenpiteille, jolloin taloudellinen suunnittelu on läpinäkyvää ja helpompaa osakkaille.

Tiedolla johtaminen ja elinkaaren hallinta taloyhtiön omiin käsiin

Taloyhtiön toiminta ja kehittäminen perustuvat jatkuvaan ylläpitoon ja tietoon, jonka perusteella tulevaisuutta suunnitellaan. Taloyhtiön elinkaaren aikana syntyy erilaista dataa esimerkiksi huolto- tai korjaustöihin liittyen. Palveluntarjoajien vaihtuessa data usein jää siirtämättä, eikä sitä pääse hyödyntämään myöhemmin. Granlund Manager -kiinteistönhallintajärjestelmässä kaikki data on taloyhtiön omissa käsissä ja pysyy aina samassa paikassa, mikä mahdollistaa sen oikean hyödyntämisen myös tulevaisuudessa palveluntarjoajasta riippumatta. Samasta tietokannasta löytyy kaikki teknisestä dokumentaatiosta huoltohistoriaan ja energianseurantaan sekä PTS-suunnitelmaan. Granlund Manager on käytössä Granlund Isännöinnin asiakastaloyhtiöissä.

Testaa Granlund-tietosi botilla

Referenssit

Mikkeli

Projektinjohtopalvelu varmistaa Mölnlycken tavoitteet energiatehokkuushankkeessa

Palvelu

Projektinjohtopalvelu, Energiatehokkuushankkeet, Kustannusohjaus, Kiinteistön toiminnan varmistaminen

Toimiala

Teollisuus

Mölnlycke Healthcare Oy:n energiatehokkuushanke Mikkelin tehtaalla toteutetaan Granlundin projektinjohtopalvelumallilla. Toteutustapa varmistaa hankkeen lyhyen läpimenoajan ja budjetin. Asiakkaan tavoitteiden toteutuminen taataan…
Referenssi
Vierumäki

Vierumäen Urheiluopiston energiatehokkuushanke pienentää vuosikulutusta jopa 10 %

Palvelu

Energiatehokkuus, Energiatehokkuushankkeet, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Urheilu

Energiatehokkuushankkeen avulla Suomen Urheiluopisto Vierumäellä saavutti merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa ja samalla pienennettiin liikuntakiinteistöjen taloteknistä korjausvelkaa.
Referenssi

Alko luottaa Granlund Manageriin energia- ja vastuullisuusraportoinnissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Alko automatisoi 366 myymälänsä energiakulutuksen ja kierrätysmäärien tiedonkeruun ja seurannan. Raportit tulevat Granlund Managerin energianhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä reaaliajassa kokonaisnäkymänä ja…
Referenssi
Musiikkitalo
Helsinki

Energiankierrätys nostaa Musiikkitalon energiatehokkuuden uudelle tasolle

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Granlundin suunnittelema energiankierrätysjärjestelmä säästää merkittävästi Musiikkitalon kaukolämmön kulutusta. Hanke tukee myös tehokkaasti ympäristövastuullista toimintaa.
Referenssi
Rovaniemi

Minimani Rovaniemi toimii omavaraisella energiajärjestelmällä

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Perheyritys Minimani laajensi kauppaketjuaan Lappiin, ja rakennutti vuoden 2020 aikana Rovaniemelle kaupungin nykyaikaisimman hypermarketin.
Referenssi
Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki vaati paljon talotekniikalta

Palvelu

Kiinteistökehitys, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Granlundin kokeneet LVIA-suunnittelijat olivat mielenkiintoisen haasteen edessä, kun yksi Helsingin rautatieaseman tunnettu maamerkki saneerattiin maailmanluokan hotelliksi. VR:n entinen pääkonttori sisältää…
Referenssi
Helsinki

OP Ryhmän uuden pääkonttorin talotekninen suunnittelu

Palvelu

Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Toimistot

Vastasimme OP Ryhmän Helsingin Vallilassa sijaitsevan Hiidenkivi-pääkonttorin peruskorjauksen sähkö-, valaistus- ja sprinklerisuunnittelusta sekä yritys- ja toimitilaturvallisuudesta.
Referenssi
Espoo

Derby-yrityspuiston ympäristösertifiointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, Energiakonsultointi, LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Taloyhtiön elinkaari

Tarjosimme laaja-alaista talotekniikkaosaamista ja ympäristösertifiointeja Derby Business Parkille Espoossa. Modernissa yrityspuistossa sijaitsevat sekä SRV:n että Siemensin pääkonttorit.
Referenssi
Vantaa

Vantaan kaupungille tehty ohjelmistotoimitus Granlundin historian suurimpia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, PTS

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Vantaan kaupungin kiinteistöhallintajärjestelmän uudistushanke toteutettiin neljän alan kärkitoimijan konsortiona. Kaupungin kiinteistöjen ylläpitoa hallitaan nyt Granlund Managerilla.
Referenssi
Koko Suomi

OP Ryhmän toimitilojen ylläpitoa hallitaan Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, Huoltosuunnitelma, PTS, Huoltokirja, Palvelupyynnöt

Toimiala

Toimistot

OP Ryhmä on ottanut käyttöönsä Granlund Managerin noin 250 toimitilassa ympäri Suomen. Kiinteistöjen huolto-ohjelmia ja PTS-suunnittelua hallitaan valtakunnallisesti yhdellä järjestelmällä.…
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?