Hyppää sisältöön
PalvelutEnergiatehokkuushankkeet

Energiatehokkuushankkeet

Hyvin suunnitellut ja toteutetut energiatehokkuushankkeet ovat kannattavia investointeja. Ne alentavat kiinteistön käyttökuluja, parantavat käyttömukavuutta ja vähentävät päästöjä. Meiltä löydät energiatehokkuushankkeisiin maan kattavimman osaamisen.

Hyvin toteutetut energiatehokkuushankkeet kannattavat

Energiatehokkuutta parantavat hankkeet ovat oikein suunniteltuina ja toteutettuina monella tapaa erittäin kannattavia sijoituksia. Kiinteistösi arvo ja tuottoaste kasvavat sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä, kun energiaa säästävät investoinnit alentavat käyttökuluja ja korjausvelkaa.

Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan myös vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä, kun kiinteistössä investoidaan hukkalämpöjen kierrätykseen ja paikan päällä tuotettuun uusiutuvaan energiaan. Lisäksi energiatehokkuushankkeilla voidaan parantaa kiinteistöjen muuntojoustavuutta, sisäilmaolosuhteita ja niiden älykästä hallintaa.

Energiatehokkuushankkeissa maan paras osaaminen

Asiantuntijoillamme on maan monipuolisin osaaminen energiasuunnittelussa ja uusissa energiaratkaisuissa. Kokeneina kiinteistöalan ammattilaisina osaamme hahmottaa osaoptimointien sijaan kokonaisuuden ja löytää oleellisimmat asiat.

Toteutamme energiatehokkuushankkeita yleensä avaimet käteen -periaatteella, jolloin vastaamme hankkeen kartoituksesta, suunnittelusta ja toteutuksen valvonnasta. Lisäksi varmistamme käyttöönoton jälkeen, että toteutettu ratkaisu täyttää tavoitteet.

Energiatehokkuushankkeissa otetaan huomioon PTS-suunnitelman mukaiset toimenpiteet ja korjausvelan vähentäminen. Näin päästään kustannustehokkaimpaan lopputulokseen.

Energiatehokkuuden palveluja

Energiatehokkuushanke kiinnostaa kiinteistösijoittajia

Energiatehokkuushankkeilla voidaan parantaa monenlaisten kiinteistöjen kannattavuutta ja hiilijalanjälkeä asuinkerrostaloista kauppakeskuksiin ja toimistorakennuksista liikuntapaikkoihin. Keskiössä on yleensä kiinteistöjen talotekniikan saneeraus, jolla parannetaan esimerkiksi hukkalämpöjen talteenottoa ja siirrytään älykkäillä ratkaisuilla energian tarpeenmukaiseen kulutukseen muun muassa ilmanvaihdossa ja valaistuksessa.

Kiinteistösijoittajat ja kaupan keskusliikkeet ovat energia-asioissa edelläkävijöitä. Myös kunnat ja muu julkinen sektori hyödyntävät entistä enemmän energiatehokkuushankkeiden mahdollisuuksia.

PalvelutEnergiatehokkuushankkeet

Projektinjohtopalvelu

Olemme kehittäneet perinteisestä projektinjohtopalvelusta toimintamallin, joka sopii taloteknisesti vaativiin kohteisiin. Lisäksi kannamme vastuun ratkaisujen toimivuudesta myös toteutuksen jälkeen tilojen käytön aikana.

Millaista tukea rakennuksen energiatehokkuuden parantamiseen voi saada?

Energiatehokkuushankkeisiin on mahdollista saada useita eri tukia, joiden avulla voi päästä lähemmäs rakennuksen energiansäästö- ja hiilineutraaliustavoitteita. 

PalvelutEnergiatehokkuushankkeet

Lämpötekniset simuloinnit ja energialaskenta auttavat talotekniikan mitoittamisessa

Teknisillä simuloinneilla ja tarkasteluilla selvitämme rakennuksen ja sen järjestelmien toiminnallisuuden. Näin voimme mitoittaa talotekniset ratkaisut oikein, ja varmistaa turvalliset ja terveelliset olosuhteet kiinteistössä.

Voimmeko olla avuksi?

Olemme riippumaton asiantuntija

Riippumattomana asiantuntijana emme ole sitoutuneet tiettyyn teknologiaan tai laitetoimittajiin. Haemme aina asiakkaan kannalta kannattavimman ja teknologisesti parhaimman ratkaisun. Ehdotamme rohkeasti ratkaisuja, joissa uutta teknologiaa hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti.

Granlundilla on kattavin valikoima energiaosaamista

Yhteystiedot energia-asiantuntijoillemme

Teemu Salonen

Osastonjohtaja, kestävä rakentaminen
Granlund Oy

Tuomo Niemelä

Osastonjohtaja, energiatehokkuushankkeet
Granlund Oy

Janne Kala

Asiakkuuspäällikkö, energiatehokkuushankkeet
Granlund Oy
PalvelutEnergiatehokkuushankkeet

AI-Energiakartoitus – laitoimme tekoälyn energiatalkoisiin!

AI-Energiakartoitus laskee ja simuloi energiatodistuksen tietojen pohjalta, millä keinoilla saadaan suurimmat energiasäästöt ja paljonko hiilidioksidipäästöjä voidaan leikata.

AI-Energiakartoituksella voi selvittää nopeasti energiatehokkuuspotentiaalin yksittäisestä kiinteistöstä tai kokonaisesta kiinteistökannasta.

PalvelutEnergiatehokkuushankkeet

Markkinatutkimus: kiinteistösijoittajat muita edellä rakennushankkeiden ympäristövastuullisuudessa


Granlundin toteuttaman ympäristövastuullisuuden markkinatutkimuksen mukaan selkeitä ympäristötavoitteita asetetaan rakennushankkeille harvoin. Myös niiden toteutumisen seurannassa olisi kehitettävää.

Lue lisää ja lataa Ympäristövastuullisuus rakentamisessa -markkinatutkimus:

Energiatehokkuushankkeet

Jumboon suunniteltiin Suomen suurin energian­kierrätysjärjestelmä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Energiatehokkuushankkeet

Kauppakeskus Jumbon energiatehokkuusinvestoinnilla säästetään ostoenergiaa vuosittain noin 300 omakotitalon kulutuksen verran.
Referenssi
Mikkeli

Projektinjohtopalvelu varmisti Mölnlycken energiatehokkuustavoitteet

Palvelu

Projektinjohtopalvelu PJP ja EPCM, Energiatehokkuushankkeet, Kustannusohjaus, Talotekniikan optimointipalvelu

Toimiala

Teollisuus

Mölnlycke Healthcare Oy:n energiatehokkuushanke Mikkelin tehtaalla toteutettiin Granlundin projektinjohtopalvelumallilla. Toteutustapa varmisti hankkeen lyhyen läpimenoajan ja budjetin. Asiakkaan tavoitteiden toteutuminen taataan…
Referenssi
Espoo

Spektri Business Parkiin innovatiivinen energiankierrätysjärjestelmä

Palvelu

Kiinteistökehitys, Energiajohtamisen palvelut, Energiakonsultointi, Korjausrakentaminen

Toimiala

Toimistot, Liiketilat ja kauppa

Spektri Business Park lähtee toteuttamaan kunnianhimoista energiaa ja päästöjä vähentävää hanketta.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?