Hyppää sisältöön
Tommi Miettinen, aluejohtaja, Granlund Kuopio

Tommi Miettinen, aluejohtaja, Granlund Kuopio

Tommi Miettinen on edennyt urallaan alle 15 vuodessa harjoittelijasta toimitusjohtajaksi.

Informaatioteknologiaa vai energiatekniikkaa, lukioikäinen Tommi Miettinen pohti vaihtoehtojaan 1990-luvulla. Tuolloin energiatehokkuusasiat alkoivat nostaa päätään, ja Tommi päätyi lukemaan energiatekniikkaa Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon.

Hän oli kiinnostunut energia-asioiden ohella talonrakennustekniikasta, joten sivuaineeksi valikoitui nopeasti LVI-tekniikka. Opiskeluaikoina hän kartoitti sopivia harjoittelupaikkoja ja pääsi vuonna 2004 harjoitteluun Granlund Kuopioon.

”Harjoittelun myötä sain Granlundilta diplomityöpaikan. Se oli todella mielenkiintoinen aloitus uralle, sillä tutkimme puhdastilarakentamista ja loimme uutta konseptia puhdastilasuunnitteluun. Valmistumiseni jälkeen vuonna 2005 aloitin vakituisena LVI-suunnittelijana, mutta puhdastilasuunnittelu kulki mukana siinä sivussa”, Tommi kertoo uransa alkuvaiheista Granlundilla.

Portaita pitkin unelmahommiin

Vähitellen vastuu kasvoi, ja suunnittelutyön ohella Tommilla alkoi olla yhä enemmän projekteja vedettävänä. Organisaatiomuutoksen jälkeen hän pääsi lähiesimiestehtäviin ryhmäpäällikkönä, mistä hän siirtyi osastonjohtajaksi kolme vuotta myöhemmin.

Kun Granlund Kuopion edellinen toimitusjohtaja Jukka Vasara siirtyi vuonna 2018 koko konsernin varatoimitusjohtajaksi, hallitus päätti esittää Tommia Kuopion toimitusjohtajaksi. Sillä tiellä ollaan edelleen.

”Aika pitkälti olen unelmahommissa. En aikanaan ajatellut, että urapolku etenisi näin nopeasti, mutta aika tuntuu aina olleen sopiva uudelle vastuualueelle. Olen käynyt kaikki portaat läpi harjoittelijasta toimitusjohtajan tehtäviin.”

Tommin vastuulla on henkilöstö- ja talousjohtaminen, työhyvinvointiasiat, liiketoimintojen kehittäminen ja strategian toteuttaminen. Välillä Tommi ikävöi käsien heittämistä saveen, mutta suunnittelutyön perusarjessa pitää kiinni satunnaiset puhdastilaprojektit, joissa Tommi ehtiessään on mukana.

Granlundin Suomen yhtiöt yhdistyivät yhdeksi yhtiöksi 1.11.2023, jolloin Tommin ja ja muiden alueyhtiöiden toimitusjohtajien tittelit muutettiin aluejohtajiksi.

Muiden innostuminen innostaa

Granlund Kuopiolla on toimipisteet myös Savonlinnassa, Varkaudessa ja Pieksämäellä, ja henkilöstöä on jo yli 100 henkeä. Kasvu on ollut nopeaa, ja töihin on tullut paljon uutta porukkaa. Silti yhtiössä on hitsauduttu yhteen ja työilmapiiri on hyvä.

Eniten Tommi työssään pitää siitä, kun näkee tekijöiden innostuvan työstään ja saavan onnistumisia työn kautta. Omat tulevaisuuden tavoitteet työuralla liittyvät hänellä pitkälti yrityksen kehittämiseen entistä monipuolisemmaksi asiantuntijataloksi.

”Haluan olla mukana viemässä alaa eteenpäin ja keksimässä uusia palveluja asiakkaille. Ala tulee joka tapauksessa kehittymään tulevaisuudessa niin rakennusalan tuottavuusloikan kuin digitalisaation ja tekoälyn tuomien muutosten seurauksena.”

Jääkiekkovalmennus vie ajatukset pois työstä

Tommin vapaa-aika puolestaan kuluu täysin perheen ja harrastusten parissa. Kolme koululaista harrastaa aktiivisesti eri harrastuksia, ja Tommi toimii myös poikansa jääkiekkojoukkueen valmentajana. Iltatreenit ja viikonloppupelit vievät myös tehokkaasti ajatuksia pois työstä.

”Ei tarvitse paljon työasioita miettiä, kun valmentaa innostuneita junioreita. Työstä palautuminen onkin todella hyvässä kunnossa”, hän nauraa.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?