Hyppää sisältöön
UutinenGranlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

Granlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

11.4.2023 – Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä. Kun asiakkaan hiilidioksidipäästöt laskevat, Granlundin hiilikädenjälki kasvaa.

Aihepiiri
Energia, Hiilineutraalius, Talotekniikka, Vastuullisuus
Jaa

Hiilikädenjälki kertoo, minkälaisia positiivisia ilmastovaikutuksia Granlundin asiakastyöllä on. Viime vuonna hiilikädenjälkilaskentaa pilotoitiin neljässäkymmenessä energiatehokkuushankkeessa.  

”Neljästäkymmenestä kiinteistöstä laskettu hiilikädenjälki vähentää hiilidioksidipäästöjä kahdessakymmenessä vuodessa yhteensä 34 500 tCO2e.  Tämä vastaa yli 3 300 suomalaisen vuotuisia CO2-päästöjä”, kertoo laatu- ja vastuullisuusjohtaja Maila Herva.

Pilottiin osallistuneet energiatehokkuushankkeet kuuluvat Granlundin Keskolle toteuttamaan energiankierrätysjärjestelmään.

”Hiilikädenjälkilaskennan hienot tulokset kertovat, kuinka merkityksellisiä Keskolle suunnitellut energiankierrätyshankkeet ovat. Hankkeilla saadaan energiankulutus ja päästöt minimiin taloudellisesti kannattavilla toimenpiteillä. Tiivis yhteistyö ja jatkuva konseptin kehitys asiakkaan kanssa tekee suunnittelutyöstä erittäin mielekästä”, sanoo ryhmäpäällikkö Valtteri Paasalo.

”Konsepti on innovatiivinen ja Granlundilla on ollut merkittävä rooli sen kehittämisessä, minkä vuoksi sen kädenjälkihyöty on helppo osoittaa”, Herva lisää. 

Granlund seuraa hiilikädenjäljen laskennassa VTT:n ja LUTin kehittämää tieteeseen perustuvaa mallia.

Yhä useamman hankkeen hiilikädenjälki selvitetään

Tänä vuonna Granlundin hiilikädenjälkilaskenta laajenee myös muihin energiatehokkuushankkeisiin, energiajohtamisen palveluihin, konsultointiin ja suunnitteluun.

Hiilikädenjäljen mittaaminen on osa Granlundin vastuullisuusohjelman tavoitteita. Hiilikädenjäljen mittaaminen myös motivoi asiakastyöhön osallistuvia.  

”Hiilikädenjäljen huomioiminen tuo parannusmahdollisuudet näkyviksi ja kannustaa kohtaamaan maailmanlaajuisia haasteita, kuten ilmastonmuutosta, vesikriisiä ja biologisen monimuotoisuuden köyhtymistä”, Herva päättää.

Haluatko kuulla lisää?

Konsepti on innovatiivinen ja Granlundilla on ollut merkittävä rooli konseptin kehittämisessä, joten kädenjälkihyöty on helppo osoittaa

Maila Herva, laatu- ja vastuullisuusjohtaja

Energiankierrätys mullistaa ruokakauppojen energiatalouden

K-ryhmän ja Granlundin kehittämä energiankierrätysjärjestelmä on palkittu myös Vuoden Energianerokas -tunnustuksella.

Maila Herva

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Granlund Oy

Valtteri Paasalo

Ryhmäpäällikkö

Lisää uutisiamme

Ympäristövastuullisuus rakentamisessa -markkinatutkimus

Markkinatutkimus: kiinteistösijoittajat muita edellä rakennushankkeiden ympäristövastuullisuudessa

24.05.2023 – Granlundin toteuttaman ympäristövastuullisuuden markkinatutkimuksen mukaan selkeitä ympäristötavoitteita asetetaan rakennushankkeille harvoin, ja myös niiden toteutumisen seurannassa olisi kehitettävää.

Uutinen

Tutkimus: Laadukkaan tiedon puute kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation esteenä

24.05.2023 – Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisoituminen vaatii panostuksia ja muutos on ollut hidasta, selviää Granlundin toteuttamasta Kiinteistö- ja rakennusalan digitaalinen kyvykkyys -tutkimuksesta.

Uutinen

Laitetarkistukset pidentävät laitekannan elinkaarta sairaaloissa ja ammattikeittiöissä

23.05.2023 – Laitetarkistukset antavat puolueetonta ja ajantasaista tietoa, onpa kyse laiteluettelon päivittämisestä, laitteen elinkaaren pidentämisestä tai energiatehokkuuden parantamisesta. Samalla löytyy mahdollisuuksia sairaalan…

Uutinen

Miten kiinteistöjen arvo säilytetään vuokralaisten silmissä?

17.05.2023 – Liike- ja toimistotiloja jää yhä enemmän tyhjilleen, kun vuokralaiset haluavat jatkossa karsia vuokralla pitämiään tiloja. Asiantuntijamme antaa vinkit vuokratilojen arvon…

Uutinen

Miten tunnistat pätevän kuntotutkijan ja tilaat laadukkaan kuntoarvion?

11.05.2023 – Molempiin kysymyksiin saat vastaukset korjausrakentamisen asiantuntijoiltamme, jotka ovat erikoistuneet niin kevyempiin kuntoarvioihin kuin kattaviin kuntotutkimuksiin. Tässä viisi vinkkiä työn tilaajalle!

Uutinen

Kiinteistön energiakatselmus on energiatehokkuuden navigaattori

10.05.2023 – Tiedätkö mihin kaikkeen kiinteistössäsi kuluu energiaa? Entä miten energiankulutusta kannattaisi leikata? Aloita navigointi kohti fiksua energiatehokkuutta energiakatselmuksesta.

Uutinen

Asiantuntijan vinkit kiinteistön arvon säilyttämiseen vaativassa markkinatilanteessa

08.05.2023 – Inflaatio ja korkojen nousu kasvattavat kiinteistöjen tuottovaatimuksia, mikä pakottaa monet kiinteistösijoittajat laskemaan kiinteistöjen arvoa. Arvonlaskua voidaan kuitenkin hallita!

Uutinen
Laakson yhteissairaala, havainnekuva

Laakson yhteissairaala-hankkeella on kunnianhimoiset elinkaaritavoitteet

27.04.2023 – Laakson yhteissairaala toteutetaan allianssihankkeena. Mittavassa projektissa energiatehokkuus ja elinkaaren kestävät ratkaisut ovat merkittävässä roolissa.

Uutinen

Millainen on hyvin tehty energiatodistus?

25.04.2023 – Energiatodistuksesta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Se auttaa mukautumaan EU-taksonomiaan ja antaa rahanarvoisia vinkkejä energiatehokkuuden parantamiseen.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?