Hyppää sisältöön
UutinenGranlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

Granlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

11.4.2023 – Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä. Kun asiakkaan hiilidioksidipäästöt laskevat, Granlundin hiilikädenjälki kasvaa.

Aihepiiri
Energia, Talotekniikka, Vastuullisuus
Jaa

Hiilikädenjälki kertoo, minkälaisia positiivisia ilmastovaikutuksia Granlundin asiakastyöllä on. Viime vuonna hiilikädenjälkilaskentaa pilotoitiin neljässäkymmenessä energiatehokkuushankkeessa.  

”Neljästäkymmenestä kiinteistöstä laskettu hiilikädenjälki vähentää hiilidioksidipäästöjä kahdessakymmenessä vuodessa yhteensä 34 500 tCO2e.  Tämä vastaa yli 3 300 suomalaisen vuotuisia CO2-päästöjä”, kertoo laatu- ja vastuullisuusjohtaja Maila Herva.

Pilottiin osallistuneet energiatehokkuushankkeet kuuluvat Granlundin Keskolle toteuttamaan energiankierrätysjärjestelmään.

”Hiilikädenjälkilaskennan hienot tulokset kertovat, kuinka merkityksellisiä Keskolle suunnitellut energiankierrätyshankkeet ovat. Hankkeilla saadaan energiankulutus ja päästöt minimiin taloudellisesti kannattavilla toimenpiteillä. Tiivis yhteistyö ja jatkuva konseptin kehitys asiakkaan kanssa tekee suunnittelutyöstä erittäin mielekästä”, sanoo ryhmäpäällikkö Valtteri Paasalo.

”Konsepti on innovatiivinen ja Granlundilla on ollut merkittävä rooli sen kehittämisessä, minkä vuoksi sen kädenjälkihyöty on helppo osoittaa”, Herva lisää. 

Granlund seuraa hiilikädenjäljen laskennassa VTT:n ja LUTin kehittämää tieteeseen perustuvaa mallia.

Yhä useamman hankkeen hiilikädenjälki selvitetään

Tänä vuonna Granlundin hiilikädenjälkilaskenta laajenee myös muihin energiatehokkuushankkeisiin, energiajohtamisen palveluihin, konsultointiin ja suunnitteluun.

Hiilikädenjäljen mittaaminen on osa Granlundin vastuullisuusohjelman tavoitteita. Hiilikädenjäljen mittaaminen myös motivoi asiakastyöhön osallistuvia.  

”Hiilikädenjäljen huomioiminen tuo parannusmahdollisuudet näkyviksi ja kannustaa kohtaamaan maailmanlaajuisia haasteita, kuten ilmastonmuutosta, vesikriisiä ja biologisen monimuotoisuuden köyhtymistä”, Herva päättää.

Haluatko kuulla lisää?

Konsepti on innovatiivinen ja Granlundilla on ollut merkittävä rooli konseptin kehittämisessä, joten kädenjälkihyöty on helppo osoittaa

Maila Herva, laatu- ja vastuullisuusjohtaja

Energiankierrätys mullistaa ruokakauppojen energiatalouden

K-ryhmän ja Granlundin kehittämä energiankierrätysjärjestelmä on palkittu myös Vuoden Energianerokas -tunnustuksella.

Maila Herva

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Granlund Oy

Valtteri Paasalo

Ryhmäpäällikkö

Lisää uutisiamme

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?