Hyppää sisältöön
UutinenGranlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

Granlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

11.4.2023 – Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä. Kun asiakkaan hiilidioksidipäästöt laskevat, Granlundin hiilikädenjälki kasvaa.

Aihepiiri
Energia, Hiilineutraalius, Talotekniikka, Vastuullisuus
Jaa

Hiilikädenjälki kertoo, minkälaisia positiivisia ilmastovaikutuksia Granlundin asiakastyöllä on. Viime vuonna hiilikädenjälkilaskentaa pilotoitiin neljässäkymmenessä energiatehokkuushankkeessa.  

”Neljästäkymmenestä kiinteistöstä laskettu hiilikädenjälki vähentää hiilidioksidipäästöjä kahdessakymmenessä vuodessa yhteensä 34 500 tCO2e.  Tämä vastaa yli 3 300 suomalaisen vuotuisia CO2-päästöjä”, kertoo laatu- ja vastuullisuusjohtaja Maila Herva.

Pilottiin osallistuneet energiatehokkuushankkeet kuuluvat Granlundin Keskolle toteuttamaan energiankierrätysjärjestelmään.

”Hiilikädenjälkilaskennan hienot tulokset kertovat, kuinka merkityksellisiä Keskolle suunnitellut energiankierrätyshankkeet ovat. Hankkeilla saadaan energiankulutus ja päästöt minimiin taloudellisesti kannattavilla toimenpiteillä. Tiivis yhteistyö ja jatkuva konseptin kehitys asiakkaan kanssa tekee suunnittelutyöstä erittäin mielekästä”, sanoo ryhmäpäällikkö Valtteri Paasalo.

”Konsepti on innovatiivinen ja Granlundilla on ollut merkittävä rooli sen kehittämisessä, minkä vuoksi sen kädenjälkihyöty on helppo osoittaa”, Herva lisää. 

Granlund seuraa hiilikädenjäljen laskennassa VTT:n ja LUTin kehittämää tieteeseen perustuvaa mallia.

Yhä useamman hankkeen hiilikädenjälki selvitetään

Tänä vuonna Granlundin hiilikädenjälkilaskenta laajenee myös muihin energiatehokkuushankkeisiin, energiajohtamisen palveluihin, konsultointiin ja suunnitteluun.

Hiilikädenjäljen mittaaminen on osa Granlundin vastuullisuusohjelman tavoitteita. Hiilikädenjäljen mittaaminen myös motivoi asiakastyöhön osallistuvia.  

”Hiilikädenjäljen huomioiminen tuo parannusmahdollisuudet näkyviksi ja kannustaa kohtaamaan maailmanlaajuisia haasteita, kuten ilmastonmuutosta, vesikriisiä ja biologisen monimuotoisuuden köyhtymistä”, Herva päättää.

Haluatko kuulla lisää?

Konsepti on innovatiivinen ja Granlundilla on ollut merkittävä rooli konseptin kehittämisessä, joten kädenjälkihyöty on helppo osoittaa

Maila Herva, laatu- ja vastuullisuusjohtaja

Energiankierrätys mullistaa ruokakauppojen energiatalouden

K-ryhmän ja Granlundin kehittämä energiankierrätysjärjestelmä on palkittu myös Vuoden Energianerokas -tunnustuksella.

Maila Herva

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Granlund Oy

Valtteri Paasalo

Ryhmäpäällikkö

Lisää uutisiamme

Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?