Hyppää sisältöön
UutinenGranlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

Granlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

11.4.2023 – Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä. Kun asiakkaan hiilidioksidipäästöt laskevat, Granlundin hiilikädenjälki kasvaa.

Aihepiiri
Energia, Hiilineutraalius, Talotekniikka, Vastuullisuus
Jaa

Hiilikädenjälki kertoo, minkälaisia positiivisia ilmastovaikutuksia Granlundin asiakastyöllä on. Viime vuonna hiilikädenjälkilaskentaa pilotoitiin neljässäkymmenessä energiatehokkuushankkeessa.  

”Neljästäkymmenestä kiinteistöstä laskettu hiilikädenjälki vähentää hiilidioksidipäästöjä kahdessakymmenessä vuodessa yhteensä 34 500 tCO2e.  Tämä vastaa yli 3 300 suomalaisen vuotuisia CO2-päästöjä”, kertoo laatu- ja vastuullisuusjohtaja Maila Herva.

Pilottiin osallistuneet energiatehokkuushankkeet kuuluvat Granlundin Keskolle toteuttamaan energiankierrätysjärjestelmään.

”Hiilikädenjälkilaskennan hienot tulokset kertovat, kuinka merkityksellisiä Keskolle suunnitellut energiankierrätyshankkeet ovat. Hankkeilla saadaan energiankulutus ja päästöt minimiin taloudellisesti kannattavilla toimenpiteillä. Tiivis yhteistyö ja jatkuva konseptin kehitys asiakkaan kanssa tekee suunnittelutyöstä erittäin mielekästä”, sanoo ryhmäpäällikkö Valtteri Paasalo.

”Konsepti on innovatiivinen ja Granlundilla on ollut merkittävä rooli sen kehittämisessä, minkä vuoksi sen kädenjälkihyöty on helppo osoittaa”, Herva lisää. 

Granlund seuraa hiilikädenjäljen laskennassa VTT:n ja LUTin kehittämää tieteeseen perustuvaa mallia.

Yhä useamman hankkeen hiilikädenjälki selvitetään

Tänä vuonna Granlundin hiilikädenjälkilaskenta laajenee myös muihin energiatehokkuushankkeisiin, energiajohtamisen palveluihin, konsultointiin ja suunnitteluun.

Hiilikädenjäljen mittaaminen on osa Granlundin vastuullisuusohjelman tavoitteita. Hiilikädenjäljen mittaaminen myös motivoi asiakastyöhön osallistuvia.  

”Hiilikädenjäljen huomioiminen tuo parannusmahdollisuudet näkyviksi ja kannustaa kohtaamaan maailmanlaajuisia haasteita, kuten ilmastonmuutosta, vesikriisiä ja biologisen monimuotoisuuden köyhtymistä”, Herva päättää.

Haluatko kuulla lisää?

Konsepti on innovatiivinen ja Granlundilla on ollut merkittävä rooli konseptin kehittämisessä, joten kädenjälkihyöty on helppo osoittaa

Maila Herva, laatu- ja vastuullisuusjohtaja

Energiankierrätys mullistaa ruokakauppojen energiatalouden

K-ryhmän ja Granlundin kehittämä energiankierrätysjärjestelmä on palkittu myös Vuoden Energianerokas -tunnustuksella.

Maila Herva

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Granlund Oy

Valtteri Paasalo

Ryhmäpäällikkö

Lisää uutisiamme

Tamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

29.09.2023 – Granlund vahvistaa sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannan.

Uutinen

Granlund antaa vuosia kehitetyn tietomallinnuspohjan maksutta jakoon

28.09.2023 – Revit on tietomallinnusohjelmisto, jonka tehokas käyttö edellyttää työlästä alkuasetusten määrittelyä. Granlundilla on käytetty Revit-mallipohjan kehittämiseen useita satoja työtunteja, ja nyt…

Uutinen

Talotekniikka johtaa tietä kohti tekoälyratkaisuja

27.09.2023 – Tekoälyyn perustuvien sovellusten käyttöönotto edellyttää suurten datamäärien analysointia ja tiedon vakioimista. Talotekniikka näyttää tässä mallia koko kiinteistö- ja rakennusalalle.

Uutinen

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.09.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

Uutinen
talotekniset järjestelmät

Ympäristöministeriön selvitys tarkentaa tietoa talotekniikan päästövaikutuksista

12.09.2023 – Ympäristöministeriön tuore selvitys tarkentaa huomattavasti taloteknisten järjestelmien päästövaikutuksia. Selvitys auttaa rakennusalan toimijoita tekemään tarkempia laskelmia taloteknisten järjestelmien vaikutuksesta rakennusten hiilijalanjälkeen.

Uutinen

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen

Vastuullinen kiinteistönomistaja varautuu häiriötilanteisiin ennalta

28.08.2023 – Kiinteistöön kohdistuvat mahdolliset häiriötilanteet ja riskit kannattaa selvittää ennakoiden. Tärkeintä on varmistaa käyttäjien turvallisuus ja kriittisten järjestelmien toiminta kaikissa tilanteissa.

Uutinen

Fiksu yritys varautuu sähkökatkoihin

28.08.2023 – Jokaisen yrityksen kannattaa laatia varautumissuunnitelma sähkökatkojen varalta. Kriittisten toimintojen turvaaminen voi edellyttää varavoimaa ja vaihtoisia reittejä sähkönsyötölle.

Uutinen

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.08.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita…

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?