Hyppää sisältöön
UutinenGranlund sitoutuu 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

Granlund sitoutuu 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

20.12.2022 – Granlund on sitoutunut tieteeseen perustuvaan Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), jonka perusteella Granlund asettaa toiminnalleen 1,5 asteen päästövähennystavoitteen.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

”Tuorein IPCC-ilmastoraportti antoi meille selkeän varoituksen siitä, että ilmastonmuutoksen vastaisilla toimilla on kiire. Ja kuten kaikki tiedämme, kiinteistöillä ja rakentamisella on suuri merkitys globaaleissa kasvihuonepäästöissä ja resurssien kulutuksessa. Haluamme entisestään vahvistaa oman toimintamme vaikutusta ilmastonmuutoksen hillintään ja SBTi tarjoaa tähän pitkäjänteisen ja systemaattisen tavan”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Metsi.

”Granlundilla on yli 60 vuoden kokemus energiatehokkuuden edistämisestä hyvän suunnittelun, tehokkaan projektinjohdon ja erityisasiantuntemuksen keinoin. Nykyisin olemme yksi kiinteistö- ja rakennusalan vastuullisuuden edelläkävijöistä, jonka ratkaisuilla kiinteistöjen vähähiilisyys, energiatehokkuus, ympäristövaikutukset ja resurssien viisas käyttö huomioidaan suunnittelusta rakennuttamiseen ja käytön ajasta purkamiseen”, Metsi lisää.

Science Based Targets initiative (SBTi) on kansainvälinen aloite, joka kannustaa yrityksiä asettamaan kunnianhimoisia ja tieteeseen perustuvia päästötavoitteita. Maailmanlaajuisesti mukana on jo yli 4 200 yritystä. Suomessa aloitteeseen on sitoutunut 75 yritystä.

Science Based Targets initiativen tavoitteena on edistää Pariisin sopimuksen tavoitetta, jonka saavuttamiseksi maailman tulisi puolittaa päästöt vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa nollapäästöt ennen vuotta 2050. Aloitteen ovat perustaneet CDP (the Carbon Disclosure Project), YK:n yritysvastuualoite (UN Global Compact), maailman luonnonvarainstituutti WRI (World Resources Institute) ja luonnonsuojelujärjestö WWF (World Wide Fund for Nature).

Lue lisää Granlundin yritysvastuusta

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta tulee osa Granlund Kuopiota

07.11.2023 – Granlund on ostanut kuopiolaisen Arkkitehtitoimisto ON Oy:n osakekannan. Kauppa astuu voimaan 1.1.2024.

Uutinen

SCANVAC-palkinto Pekka Metsille

31.10.2023 – SCANVAC myöntää joka toinen vuosi LVI-alan palkinnon pohjoismaiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on antanut merkittävän panoksensa alalle.

Uutinen

Miten suunniteltiin edistyksellisen paloturvallinen Länsimetro?

31.10.2023 – Länsimetron turvallisuusratkaisut ovat edistyksellisiä kansainvälisessäkin mittakaavassa. Granlundin suunnittelijat olivat valitsemassa ratkaisuja, joilla paloturvallisuudesta huolehditaan monen järjestelmän yhteispelillä.

Uutinen

Lean-ajattelu vauhdittaa rakennusalan vihreää siirtymää

19.10.2023 – Rakennusalan muutosliikettä kohti lean-periaatteita ajava RAIN3-hanke kerää yhteen alan eri asiantuntijoita. Granlundilla järjestetyssä Lean ja vihreä siirtymä -työpajassa käsiteltiin vähähiilisen…

Uutinen

Granlundin alueyhtiöt sulautuvat Granlund Oy:hyn 31.10.2023

11.10.2023 – Asiakas- ja yhteistyökumppanitiedotteemme kokoaa olennaiset asiat liittyen Granlundin yhdistymiseen marraskuun alusta alkaen.

Uutinen

Miten onnistut kiinteistöjen ylläpidon kilpailutuksissa?

09.10.2023 – Jos kilpailutuksia ei tehdä eikä sopimussisältöjä ole vähään aikaan päivitetty, kustannukset karkaavat helposti käsistä, laatu voi heiketä ja palvelujen sisältö…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?