Hyppää sisältöön
UutinenGranlund sitoutuu tieteeseen pohjautuvaan 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

Granlund sitoutuu tieteeseen pohjautuvaan 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

20.12.2022 – Granlund on sitoutunut tieteeseen perustuvaan Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), jonka perusteella Granlund asettaa toiminnalleen 1,5 asteen päästövähennystavoitteen.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

”Tuorein IPCC-ilmastoraportti antoi meille selkeän varoituksen siitä, että ilmastonmuutoksen vastaisilla toimilla on kiire. Ja kuten kaikki tiedämme, kiinteistöillä ja rakentamisella on suuri merkitys globaaleissa kasvihuonepäästöissä ja resurssien kulutuksessa. Haluamme entisestään vahvistaa oman toimintamme vaikutusta ilmastonmuutoksen hillintään ja SBTi tarjoaa tähän pitkäjänteisen ja systemaattisen tavan”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Metsi.

”Granlundilla on yli 60 vuoden kokemus energiatehokkuuden edistämisestä hyvän suunnittelun, tehokkaan projektinjohdon ja erityisasiantuntemuksen keinoin. Nykyisin olemme yksi kiinteistö- ja rakennusalan vastuullisuuden edelläkävijöistä, jonka ratkaisuilla kiinteistöjen vähähiilisyys, energiatehokkuus, ympäristövaikutukset ja resurssien viisas käyttö huomioidaan suunnittelusta rakennuttamiseen ja käytön ajasta purkamiseen”, Metsi lisää.

Science Based Targets initiative (SBTi) on kansainvälinen aloite, joka kannustaa yrityksiä asettamaan kunnianhimoisia ja tieteeseen perustuvia päästötavoitteita. Maailmanlaajuisesti mukana on jo yli 4 200 yritystä. Suomessa aloitteeseen on sitoutunut 75 yritystä.

SBTi:n tavoitteena on edistää Pariisin sopimuksen tavoitetta, jonka saavuttamiseksi maailman tulisi puolittaa päästöt vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa nollapäästöt ennen vuotta 2050. Aloitteen ovat perustaneet CDP (the Carbon Disclosure Project), YK:n yritysvastuualoite (UN Global Compact), maailman luonnonvarainstituutti WRI (World Resources Institute) ja luonnonsuojelujärjestö WWF (World Wide Fund for Nature).

Lue lisää Granlundin yritysvastuusta

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Konsernijohtaja
Granlund Oy

Tuore selvityshanke antaa kiinteistönomistajalle rahanarvoisia vinkkejä energiamurrokseen

02.02.2023 – Kiinteistön energiamarkkinaperusteisesta energiahallinnasta kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Kulujen hallinta vaatii energiatehokkuuden ohella myös fiksua tehohallintaa.

Uutinen

Laboratoriosuunnittelija tuntee tilojen tekniikan ja käyttäjien tarpeet

01.02.2023 – Puhdastila- ja laboratoriosuunnittelija Mari Jäntti tuntee laboratoriot. Suunnittelussa tarvitaan ymmärrystä laboratorioiden erityistekniikasta, kiinteistä kalusteista ja käyttäjien tarpeista.

Uutinen

Osaava asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tuovat asiantuntemusta kiinteistöjohtamiseen

30.01.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Uutinen

”Energia-asioissa on kova veto päällä” – Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

25.01.2023 – Granlund Pohjanmaan uutta energiaosastoa vetää alan konkari Ville Pajukangas. Hän tuntee perusteellisesti kiinteistönhallintajärjestelmät ja asiakastarpeet.

Uutinen

Talotekniikka-ala uudistuu – tule mukaan yhteiskehittämiseen!

25.01.2023 – Granlundin uusi innovaatiojohtaja Heikki Ihasalo pitää talotekniikka-alan uudistumista väistämättömänä. Toimintatavat muuttuvat vain yhdessä tekemällä.

Uutinen
Heikki Ihasalo

Uusi innovaatiojohtaja Heikki Ihasalo: “Innovaatioita tarvitaan rakennuksen koko elinkaarella”

03.01.2023 – Granlundin innovaatiojohtajana 1.1. aloittanut Heikki Ihasalo korostaa talotekniikka-alan yhteisen tekemisen ja tahtotilan merkitystä. Innovaatioita tarvitaan rakennuksen koko elinkaarella.

Uutinen

Sähkön hinnan nousu kirpaisee myös yrityksiä – ”Yksinkertaisilla toimilla saadaan isoja säästöjä”

30.12.2022 – Yritysten toimitiloissa säästyisi valtava määrä sähköä, jos talotekniikan säädöt olisivat kohdillaan. Suurin energiasyöppö on yleensä ilmanvaihto.

Uutinen

Granlund sitoutuu tieteeseen pohjautuvaan 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

20.12.2022 – Granlund on sitoutunut tieteeseen perustuvaan Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), jonka perusteella Granlund asettaa toiminnalleen 1,5 asteen päästövähennystavoitteen.

Uutinen

4 syytä hakea Granlund Saimaalle suunnittelijaksi

14.12.2022 – Granlund Saimaa tarjoaa talotekniikan asiantuntijoille monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuksia kehittyä urallaan. Saimaalla työtä tehdään hyvällä fiiliksellä ja työkavereita auttaen.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?