Hyppää sisältöön
UutinenGranlund sitoutuu tieteeseen pohjautuvaan 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

Granlund sitoutuu tieteeseen pohjautuvaan 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

20.12.2022 – Granlund on sitoutunut tieteeseen perustuvaan Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), jonka perusteella Granlund asettaa toiminnalleen 1,5 asteen päästövähennystavoitteen.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

”Tuorein IPCC-ilmastoraportti antoi meille selkeän varoituksen siitä, että ilmastonmuutoksen vastaisilla toimilla on kiire. Ja kuten kaikki tiedämme, kiinteistöillä ja rakentamisella on suuri merkitys globaaleissa kasvihuonepäästöissä ja resurssien kulutuksessa. Haluamme entisestään vahvistaa oman toimintamme vaikutusta ilmastonmuutoksen hillintään ja SBTi tarjoaa tähän pitkäjänteisen ja systemaattisen tavan”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Metsi.

”Granlundilla on yli 60 vuoden kokemus energiatehokkuuden edistämisestä hyvän suunnittelun, tehokkaan projektinjohdon ja erityisasiantuntemuksen keinoin. Nykyisin olemme yksi kiinteistö- ja rakennusalan vastuullisuuden edelläkävijöistä, jonka ratkaisuilla kiinteistöjen vähähiilisyys, energiatehokkuus, ympäristövaikutukset ja resurssien viisas käyttö huomioidaan suunnittelusta rakennuttamiseen ja käytön ajasta purkamiseen”, Metsi lisää.

Science Based Targets initiative (SBTi) on kansainvälinen aloite, joka kannustaa yrityksiä asettamaan kunnianhimoisia ja tieteeseen perustuvia päästötavoitteita. Maailmanlaajuisesti mukana on jo yli 4 200 yritystä. Suomessa aloitteeseen on sitoutunut 75 yritystä.

SBTi:n tavoitteena on edistää Pariisin sopimuksen tavoitetta, jonka saavuttamiseksi maailman tulisi puolittaa päästöt vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa nollapäästöt ennen vuotta 2050. Aloitteen ovat perustaneet CDP (the Carbon Disclosure Project), YK:n yritysvastuualoite (UN Global Compact), maailman luonnonvarainstituutti WRI (World Resources Institute) ja luonnonsuojelujärjestö WWF (World Wide Fund for Nature).

Lue lisää Granlundin yritysvastuusta

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Konsernijohtaja
Granlund Oy

“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

07.06.2023 – Perhevapaan pitäminen on tehty Granlundilla helpoksi. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Uutinen

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen vastaa Energiaseminaarin yleisön kysymyksiin

01.06.2023 – Hiilinielut, pienydinvoima ja vesivoima kiinnostivat Energiaseminaarin yleisöä 24.5. Markku Ollikainen vastaa nyt kysymyksiin, joita emme ehtineet käsitellä suorassa lähetyksessä.

Uutinen

Energiaseminaarin skenaarioita: miten energian hinnoittelu muuttuu, ja miten kulutusjousto tulee näkymään?

01.06.2023 – Granlundin Energiaseminaarissa 24.5. kuultiin erittäin kiinnostavia puheenvuoroja, jotka herättivät niin paljon keskustelua ja kysymyksiä yleisössä, että emme ehtineet vastat kaikkiin…

Uutinen
Ympäristövastuullisuus rakentamisessa -markkinatutkimus

Markkinatutkimus: kiinteistösijoittajat muita edellä rakennushankkeiden ympäristövastuullisuudessa

24.05.2023 – Granlundin toteuttaman ympäristövastuullisuuden markkinatutkimuksen mukaan selkeitä ympäristötavoitteita asetetaan rakennushankkeille harvoin, ja myös niiden toteutumisen seurannassa olisi kehitettävää.

Uutinen

Tutkimus: Laadukkaan tiedon puute kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation esteenä

24.05.2023 – Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisoituminen vaatii panostuksia ja muutos on ollut hidasta, selviää Granlundin toteuttamasta Kiinteistö- ja rakennusalan digitaalinen kyvykkyys -tutkimuksesta.

Uutinen

Laitetarkistukset pidentävät laitekannan elinkaarta sairaaloissa ja ammattikeittiöissä

23.05.2023 – Laitetarkistukset antavat puolueetonta ja ajantasaista tietoa, onpa kyse laiteluettelon päivittämisestä, laitteen elinkaaren pidentämisestä tai energiatehokkuuden parantamisesta. Samalla löytyy mahdollisuuksia sairaalan…

Uutinen

Miten kiinteistöjen arvo säilytetään vuokralaisten silmissä?

17.05.2023 – Liike- ja toimistotiloja jää yhä enemmän tyhjilleen, kun vuokralaiset haluavat jatkossa karsia vuokralla pitämiään tiloja. Asiantuntijamme antaa vinkit vuokratilojen arvon…

Uutinen

Miten tunnistat pätevän kuntotutkijan ja tilaat laadukkaan kuntoarvion?

11.05.2023 – Molempiin kysymyksiin saat vastaukset korjausrakentamisen asiantuntijoiltamme, jotka ovat erikoistuneet niin kevyempiin kuntoarvioihin kuin kattaviin kuntotutkimuksiin. Tässä viisi vinkkiä työn tilaajalle!

Uutinen

Kiinteistön energiakatselmus on energiatehokkuuden navigaattori

10.05.2023 – Tiedätkö mihin kaikkeen kiinteistössäsi kuluu energiaa? Entä miten energiankulutusta kannattaisi leikata? Aloita navigointi kohti fiksua energiatehokkuutta energiakatselmuksesta.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?