Hyppää sisältöön
UutinenGranlund sitoutuu 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

Granlund sitoutuu 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

20.12.2022 – Granlund on sitoutunut tieteeseen perustuvaan Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), jonka perusteella Granlund asettaa toiminnalleen 1,5 asteen päästövähennystavoitteen.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

”Tuorein IPCC-ilmastoraportti antoi meille selkeän varoituksen siitä, että ilmastonmuutoksen vastaisilla toimilla on kiire. Ja kuten kaikki tiedämme, kiinteistöillä ja rakentamisella on suuri merkitys globaaleissa kasvihuonepäästöissä ja resurssien kulutuksessa. Haluamme entisestään vahvistaa oman toimintamme vaikutusta ilmastonmuutoksen hillintään ja SBTi tarjoaa tähän pitkäjänteisen ja systemaattisen tavan”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Metsi.

”Granlundilla on yli 60 vuoden kokemus energiatehokkuuden edistämisestä hyvän suunnittelun, tehokkaan projektinjohdon ja erityisasiantuntemuksen keinoin. Nykyisin olemme yksi kiinteistö- ja rakennusalan vastuullisuuden edelläkävijöistä, jonka ratkaisuilla kiinteistöjen vähähiilisyys, energiatehokkuus, ympäristövaikutukset ja resurssien viisas käyttö huomioidaan suunnittelusta rakennuttamiseen ja käytön ajasta purkamiseen”, Metsi lisää.

Science Based Targets initiative (SBTi) on kansainvälinen aloite, joka kannustaa yrityksiä asettamaan kunnianhimoisia ja tieteeseen perustuvia päästötavoitteita. Maailmanlaajuisesti mukana on jo yli 4 200 yritystä. Suomessa aloitteeseen on sitoutunut 75 yritystä.

Science Based Targets initiativen tavoitteena on edistää Pariisin sopimuksen tavoitetta, jonka saavuttamiseksi maailman tulisi puolittaa päästöt vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa nollapäästöt ennen vuotta 2050. Aloitteen ovat perustaneet CDP (the Carbon Disclosure Project), YK:n yritysvastuualoite (UN Global Compact), maailman luonnonvarainstituutti WRI (World Resources Institute) ja luonnonsuojelujärjestö WWF (World Wide Fund for Nature).

Lue lisää Granlundin yritysvastuusta

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?