Hyppää sisältöön
UutinenKONEen huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin

KONEen huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin

25.11.2022 – KONEen ja Granlundin ohjelmistointegraation kautta KONEen huoltamien laitteiden huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin. Järjestelmien vuoropuhelu helpottaa ylläpidon seurantaa ja raportointia.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio, Kiinteistöjohtaminen
Jaa

KONEen huoltotoiminnan piirissä on globaalisti noin 1,4 miljoonaa hissiä, liukuporrasta ja automaattiovea.

“Siksi meillä on vastuu myös kehittää alaa ja sen käytäntöjä. Kehityshankkeemme Granlundin kanssa alkoi yhteisen asiakkaamme, HUSin, tarpeesta”, kertoo KONEen kunnossapitoliiketoiminnan johtaja Anna Tiri.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) käyttää Granlund Manageria jo kaikkien kiinteistöjensä ylläpidon seuraamisessa ja johtamisessa. Ohjelmistointegraatio Granlund Managerin ja KONEen huoltotieto-API-rajapinnan välillä yhdistää hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot samaan paikkaan kiinteistön muun ylläpitotiedon kanssa.

Kehityshankkeemme Granlundin kanssa alkoi yhteisen asiakkaamme, HUSin, tarpeesta.

Anna Tiri, kunnossapitoliiketoiminnan johtaja, KONE

“Integraation ansiosta huoltotieto siirtyy Granlund Manageriin automaattisesti, ja kaikkien laitteiden ylläpitoa voidaan johtaa saman järjestelmän kautta”, kertoo Granlundin ohjelmistointegraatioiden Chief Solution Officer Markus Valjakka.

Yhteistyön taustalla on myös KONEen ja Granlundin yhteinen halu edistää tiedon virtaamista kiinteistö- ja rakennusalalla. Valmis ohjelmistointegraatio tehostaa tiedonsiirtoa kaikenlaisissa kiinteistöissä. Huoltotietoa voidaan tuottaa nyt asiakkaille vähintään kerran vuorokaudessa, kun aikaisemmin raportointiväli oli kerran kuussa tai kvartaalissa.

“Integraatiomme on oppikirjaesimerkki siitä, miten eri järjestelmien pitäisi tänä päivänä puhua keskenään”, toteaa KONEen kehityspäällikkö Matti Unelius.

Integraatiomme on oppikirjaesimerkki siitä, miten eri järjestelmien pitäisi tänä päivänä puhua keskenään.

Matti Unelius, kehityspäällikkö, KONE

Järjestelmien vuoropuhelu vähentää manuaalista tiedonkäsittelyä

KONEen oma huollon seuranta- ja valvontajärjestelmä siirtää Granlund Manageriin tietoa muun muassa hissien vika- ja korjauskäynneistä, ennakoivista huoltokäynneistä ja viranomaistarkastuksista. Näin Granlund Manageriin kehittyy ajantasainen käyttöpäiväkirja, josta asiakas näkee helposti esimerkiksi tiettyyn hissiin liittyvän huoltotehtävän syyn, asentajan kommentit ja tiedon siitä, onko hissi käytössä vai ei.

“Asiakas saa laitekannan tilanteesta selkeän kokonaiskuvan, ja kaikki huoltoon liittyvä raportointi voidaan hoitaa asiakkaalle tutulla työkalulla, Granlund Managerilla”, Valjakka kertoo.

Asiakas saa laitekannan tilanteesta selkeän kokonaiskuvan.

Markus Valjakka, Chief Solution Officer, Granlund

HUSin kiinteistöistä on haettu Granlund Manageriin myös kaikkien KONEen huoltamien laitteiden huoltohistoria vuodesta 2019 asti. “Pelkästään se osoittaa, miten valtavasti integraatio säästää manuaalista tietojen naputtelua eri järjestelmien välillä.”

Yhtenäiset yrityskulttuurit helpottivat ohjelmistointegraatiota

Ohjelmistointegraation helppous tuli molemmille osapuolille iloisena yllätyksenä.

“Pääsimme liikkeelle ripeästi, koska molemmissa yhtiöissä oli jo tehty perustyötä toimintatapojen kehittämisessä. Haluamme esimerkiksi kehittää asiakkaidemme saamaa palvelua uudenlaisilla kumppanuusmalleilla”, Tiri toteaa.

Kehityshalukkuuden lisäksi yrityskulttuurit kohtasivat muutenkin. Matti Unelius pitää yhtenä syynä yhteistyön helppouteen molempien yhtiöiden halua toimia datan suhteen avoimesti ja läpinäkyvästi.

Ohjelmistointegraatiot vaativat, että tähän asti sisäisinä pidettyjä tietojärjestelmiä avataan kumppaneille. “Oli hienoa nähdä, miten koodarimme puhuivat heti samaa kieltä, ja muutamassa kuukaudessa syntyi toimiva ja monenlaisiin eri kiinteistökokonaisuuksiin monistettava valmis integraatio”, Unelius kertoo.

Ohjelmistointegraatiot vaativat, että tähän asti sisäisinä pidettyjä tietojärjestelmiä avataan kumppaneille.

Jatkossa KONEen huoltamien laitteiden huoltotiedon ja Granlund Managerin yhdistämiseksi riittää, että asiakas, KONE ja Granlund sopivat, mitä tietoa rajapinnan yli halutaan siirtää. Tirin mukaan hyödyt korostuvat suurissa kiinteistökannoissa, joissa liikkumisen varmistaminen ja toiminnan ennakoitavuus ovat etusijalla.

“Tällä hetkellä edelläkävijöinä toimivat terveydenhuollon sekä hotelli- ja kaupan alan toimijat, kuten kauppakeskukset.”

Asiakkaiden tarpeet ohjaavat yhteiskehitystä myös jatkossa. Tarkoitus on siirtää järjestelmien välillä yhä reaaliaikaisempaa ja pidemmälle rikastettua dataa.

“Pohdimme seuraavaksi esimerkiksi laitteiden PTS-tiedon siirtämistä, koska se helpottaisi pitkän tähtäimen ylläpitotoiminnan budjetointia”, Tiri sanoo.

Haluatko kuulla lisää?

Markus Valjakka

Chief Solution Officer, Software Integrations
Granlund Oy

Mika Virkki

Solutions Sales Manager, Nordics & Baltics
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.06.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Uutinen

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?