Hyppää sisältöön
Uutinen“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.6.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Aihepiiri
Suunnittelu, Talotekniikka
Jaa

Sairaalatekniikka on monipuolinen ja haastava erikoisala, jossa tarvitaan rakennussuunnittelun, laitetekniikan sekä terveydenhuollon hoito- ja tukipalvelujen asiantuntemusta.

Tätä osaamista löytyy kosolti Granlund Tampereella huhtikuun alussa aloittaneelta nelikolta, joka siirtyi yrityskaupan myötä Granlundille Projektivisio Oy:stä.

Sairaalalaiteasiantuntijat diplomi-insinööri Sami Perkko ja insinööri Tommi Läärä toimivat ennen konsultin uraa muun muassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin palveluksessa eri tehtävissä.

Rakennuttajajohtaja, insinööri Tuomas Kaita on puolestaan erikoistunut sairaalahankkeissa valvontaan ja rakennuttamissuunnittelun ohjaukseen sairaalatekniikassa ja -järjestelmissä.

Tiimin tuorein jäsen on sairaalalaiteasiantuntija Anssi Karkkulainen, joka on myös koulutukseltaan insinööri.

Toimimme yhdyssiteenä tilaajan, käyttäjien ja urakoitsijoiden välillä.

Tommi Läärä
Sairaalalaiteasiantuntija Tommi Läärä.
Sairaalalaiteasiantuntija Sami Perkko.
Rakennuttajajohtaja Tuomas Kaita.
Sairaalalaiteasiantuntija Anssi Karkkulainen.

Asiantuntemus auttaa hankkeen onnistumisessa

Nelikolla on vahva kokemus muun muassa kiinteiden sairaalalaitteiden suunnitteluohjauksesta, sairaalatekniikan hankinnoista sekä sairaalahankkeiden rakennuttamisen ja valvonnan tehtävistä.

Työstä tekee kiinnostavan ja monipuolisen myös se, että olemme hankkeissa mukana alkuvaiheesta aina loppuun saakka.

Anssi Karkkulainen

“Toimimme terveydenhuollon rakennushankkeissa tilojen ja sairaalatekniikan asiantuntijoina. Avustamme tilaajia, suunnittelijoita ja rakentajia, jotta lopputulos on käyttäjien kannalta mahdollisimman toimiva”, Sami Perkko tiivistää tehtävänkuvan.

“Toimimme yhdyssiteenä tilaajan, käyttäjien ja urakoitsijoiden välillä. Tärkeintä on kokonaisuuden hallinta ja töiden aikataulutus, jotta tilat ovat valmiina käyttöön sovittuna päivänä”, Tommi Läärä täydentää.

Sairaalan toiminta tunnettava perusteellisesti

Sairaalatekniikan asiantuntijan on tunnettava hoitoprosessit ja toiminnan asettamat vaatimukset teknisille järjestelmille. Vaatimustasoa lisää se, että terveydenhuollon kiinteistöissä tarvitaan hyvin erilaisia tiloja leikkaussaleista laboratorioihin ja kuvantamishuoneista välinehuoltotiloihin.

“Erikoisosaamista tarvitaan esimerkiksi hoitajakutsu- ja sairaalakaasujärjestelmien kaltaisissa asioissa, joita käytetään vain sairaaloissa”, Tuomas Kaita toteaa.

“Työstä tekee kiinnostavan ja monipuolisen myös se, että olemme hankkeissa mukana alkuvaiheesta aina loppuun saakka”, Anssi Karkkulainen sanoo.

Sairaalahankkeen valmisteluvaiheessa tilaaja käyttää Granlundin asiantuntijoita esimerkiksi sairaalatekniikan tarvesuunnittelussa ja kustannusarvion laatimisessa.

“Tilaaja hyödyntää osaamistamme myös sairaalateknisten järjestelmien ja laitteiden hankinnoissa ja kohteeseen parhaiten sopivan tekniikan valinnassa”, Kaita sanoo.

Sairaalatekniikan asiantuntijat mukana monessa suuressa sairaalahankkeessa

Itse rakentamisen aikana tiimin työtehtäviin kuuluvat projektinhallinta ja valvonta. Hankkeen luovutuksen jälkeenkin he ovat mukana vielä varmistamassa, että tekniikka toimii ja mahdolliset korjaukset tehdään takuuajan puitteissa.

Tilaaja hyödyntää osaamistamme myös sairaalateknisten järjestelmien ja laitteiden hankinnoissa ja kohteeseen parhaiten sopivan tekniikan valinnassa.

Tuomas Kaita

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”, Läärä sanoo.

Sairaalatekniikan nelikko on tällä hetkellä mukana useissa hankkeissa Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja muuallakin Suomessa. Suurimpiin hankkeisiin kuuluvat TAYSin uudistamisohjelman loppuvaihe Tampereella ja OYSin uusi sairaala Oulussa. Molemmissa suurhankkeissa Granlundilla on ollut keskeinen rooli talotekniikan suunnittelijana.

Toimimme terveydenhuollon rakennushankkeissa tilojen ja sairaalatekniikan asiantuntijoina.

Sami Perkko

Lue lisää

Tamperelainen Projektivisio on nykyisin osa Granlundia

Granlund vahvisti sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannansyyskuussa 2023.

Haluatko kuulla lisää?

Risto Suojanen

Aluejohtaja
Granlund Tampere

Lisää uutisiamme

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.06.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Uutinen

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?