Hyppää sisältöön
PalvelutEnergiatehokkuus

Taloyhtiön energiatehokkuus

Taloyhtiön energiatehokkuutta parantamalla voidaan saavuttaa pienempi hoitovastike, vähentää päästöjä sekä hallita helpommin taloyhtiön korjausvelkaa. Autamme löytämään parhaat ratkaisut taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen.

Energiansäästö alkaa säätötoimenpiteistä

Energiatehokkuus kytkeytyy kaikkiin talon järjestelmiin: lämmitykseen, ilmanvaihtoon ja vesiputkistoihin, julkisivuun, eristyksiin, sähköihin ja kiinteistöautomaatioon. Taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen on useita mahdollisuuksia. Liikkeelle voi lähteä yksinkertaisilla säätötoimenpiteillä, joilla on mahdollista laskea energiankulutusta tuntuvasti. Kun taloyhtiön energiankulutus on optimoitu, voidaan lähteä pohtimaan suurempia energiatehokkuustoimenpiteitä peruskorjauksista energiahankkeisiin.

Energiatehokkuuteen panostaminen parantaa asumismukavuutta ja tuo säästöjä kiinteistön lämmityskustannuksiin. Pienemmät energiakulut helpottavat myös taloyhtiön korjausvelan hallintaa. Lisäksi energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet näkyvät taloyhtiön hiilijalanjäljessä.

Energiatarkastus taloyhtiön energiatehokkuuden ensiaskeleena

Energiatehokkuuden parantaminen edellyttää taloyhtiön tarkastelua pitkällä aikavälillä. Energiatarkastuksessa energia-asiantuntijamme selvittää taloyhtiön nykytilan sekä energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet ja laatii niistä raportin taloyhtiön hallitukselle. Selvityksen avulla saat selkeän kuvan, kuinka taloyhtiön rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa. Energiatarkastus on Motivan kehittämä palvelu, johon on määritelty minimisisältö.

Tutustu tarkemmin taloyhtiöille tarjoamaamme energiatarkastukseen.

Asiantuntevat energiatehokkuuspalvelut taloyhtiön tarpeeseen

Meillä voit teettää myös laajemman energiatehokkuuden hankesuunnitelman, jossa kartoitamme taloyhtiön talotekniset järjestelmät, päivitämme kiinteistön kuntoarvion ja PTS-suunnitelman määrittelemme korjaustoimenpiteet sekä selvitämme kustannukset ja energiansäätövaikutukset. Selvitämme aina taloyhtiökohtaisesti kustannus- ja energiatehokkaimmat ratkaisut hyödyntäen uusimpia tutkimusmenetelmiä.

Asiantuntijamme vastaavat valittujen ratkaisujen sujuvasta toteuttamisesta, oli kyse sitten taloyhtiön peruskorjauksista tai suuremmista energiatehokkuushankkeista, kuten lämpöpumppujen tai aurinkopaneelien asentamisesta. Taloyhtiöiden on mahdollista saada ARAlta energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020–2022.

Palveluitamme taloyhtiöille

Referenssit

Helsinki

Granlund sparraa HOK-Elantoa parempaan energiajohtamiseen

Palvelu

Energiajohtamisen palvelut, Talotekniikan optimointipalvelu

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Hotellit ja ravintolat

Granlundin sparraus energiajohtamisessa ja talotekniikan optimointi auttavat HOK-Elantoa saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteet energiatehokkuudessa.
Referenssi
Vantaa

Aviapolikseen ainutlaatuinen alue-energiaratkaisu

Palvelu

Konsultointi, Energiakonsultointi, Energiasuunnittelu

Toimiala

Energiatehokkuus

AVIA Real Estate toteuttaa Aviapolikseen ainutlaatuisen alue-energiaratkaisun yhteistyössä Vantaan Energian kanssa. Teknisesti joustava ja kustannustehokas hybridiratkaisu skaalautuu alueelta toiselle.
Referenssi

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Jyväskylä

Koas otti kaiken hyödyn irti energiatodistusten kohdekierroksista

Palvelu

Energiatehokkuus

Toimiala

Energiatehokkuus

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö (Koas) tilasi Granlundilta 17 kiinteistön energiatodistukset. Samalla vaivalla ja kohdekierroksilla kartoitettiin myös parhaat energiansäästökohteet.
Referenssi
Jyväskylä

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Jyväskylä

Granlund Manager tukee Moventaksen vastuullisuusraportointia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Teollisuus

Moventas hyödyntää Granlund Manageria tuuliturbiinien vaihteiden huoltotehtaallaan Jyväskylässä. Sähköisen huoltokirjan lisäksi ohjelmisto helpottaa energia-, vesi- ja jäteseurantaa sekä vastuullisuusraportointia.
Referenssi
Helsinki

AI-Energiakartoitus vauhdittaa Antiloopin hiilineutraaliutta

Palvelu

AI-Energiakartoitus, Vähähiilisyys, AI-Taksonomiakartoitus, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Toimistot

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi saa Granlundin AI-Energiakartoituksesta hyvää tukea hiilineutraaliuden tavoitteluun ja EU-taksonomian mukaisuuden kehittämiseen.
Referenssi
Vaasa

Vaasan keskussairaalan H-talo on energiatehokas ja älykäs

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vaasan keskussairaalan H-talon talotekniikan suunnittelussa korostuivat turvallisuus, älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot, energiatehokkuus, viihtyisyys ja muuntojoustavuus.
Referenssi
Vaasa

Vaasan Merikampuksen kirjastossa tekniikka on askeleen edellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Yhdessä suunniteltu tiedekirjasto tarjoaa modernit ja esteettömät tilat ja palvelut Palosaaren kampuksen väelle.
Referenssi
Helsinki

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?