Hyppää sisältöön
PalvelutTaloyhtiötEnergiatehokkuus

Taloyhtiön energiatehokkuus

Taloyhtiön energiatehokkuutta parantamalla voidaan saavuttaa pienempi hoitovastike, vähentää päästöjä sekä hallita helpommin taloyhtiön korjausvelkaa. Autamme löytämään parhaat ratkaisut taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen.

Energiansäästö alkaa säätötoimenpiteistä

Energiatehokkuus kytkeytyy kaikkiin talon järjestelmiin: lämmitykseen, ilmanvaihtoon ja vesiputkistoihin, julkisivuun, eristyksiin, sähköihin ja kiinteistöautomaatioon. Taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen on useita mahdollisuuksia. Liikkeelle voi lähteä yksinkertaisilla säätötoimenpiteillä, joilla on mahdollista laskea energiankulutusta tuntuvasti. Kun taloyhtiön energiankulutus on optimoitu, voidaan lähteä pohtimaan suurempia energiatehokkuustoimenpiteitä peruskorjauksista energiahankkeisiin.

Energiatehokkuuteen panostaminen parantaa asumismukavuutta ja tuo säästöjä kiinteistön lämmityskustannuksiin. Pienemmät energiakulut helpottavat myös taloyhtiön korjausvelan hallintaa. Lisäksi energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet näkyvät taloyhtiön hiilijalanjäljessä.

Energiatarkastus taloyhtiön energiatehokkuuden ensiaskeleena

Energiatehokkuuden parantaminen edellyttää taloyhtiön tarkastelua pitkällä aikavälillä. Energiatarkastuksessa energia-asiantuntijamme selvittää taloyhtiön nykytilan sekä energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet ja laatii niistä raportin taloyhtiön hallitukselle. Selvityksen avulla saat selkeän kuvan, kuinka taloyhtiön rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa. Energiatarkastus on Motivan kehittämä palvelu, johon on määritelty minimisisältö.

Tutustu tarkemmin taloyhtiöille tarjoamaamme energiatarkastukseen.

Asiantuntevat energiatehokkuuspalvelut taloyhtiön tarpeeseen

Meillä voit teettää myös laajemman energiatehokkuuden hankesuunnitelman, jossa kartoitamme taloyhtiön talotekniset järjestelmät, päivitämme kiinteistön kuntoarvion ja PTS-suunnitelman määrittelemme korjaustoimenpiteet sekä selvitämme kustannukset ja energiansäätövaikutukset. Selvitämme aina taloyhtiökohtaisesti kustannus- ja energiatehokkaimmat ratkaisut hyödyntäen uusimpia tutkimusmenetelmiä.

Asiantuntijamme vastaavat valittujen ratkaisujen sujuvasta toteuttamisesta, oli kyse sitten taloyhtiön peruskorjauksista tai suuremmista energiatehokkuushankkeista, kuten lämpöpumppujen tai aurinkopaneelien asentamisesta. Taloyhtiöiden on mahdollista saada ARAlta energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020–2022.

Palveluitamme taloyhtiöille

Referenssit

Helsinki

Tekoäly seuloi 1600 kiinteistön energiansäästökohteet

Palvelu

AI-Energiakartoitus

Toimiala

Taloyhtiöt

Hekan vuokra-asuntokiinteistöissä on paljon potentiaalia säästää energiaa, mutta miten energiatehokkuuteen tähtääviin toimenpiteisiin varatut investoinnit kannattaa kohdistaa? Päätöksentekoa helpottaa Granlundin AI-Energiakartoitus.
Referenssi
Helsinki

Jumboon suunniteltiin Suomen suurin energian­kierrätysjärjestelmä

Palvelu

Energiatehokkuus

Toimiala

Energiatehokkuus

Kauppakeskus Jumbon energiatehokkuusinvestoinnilla säästetään ostoenergiaa vuosittain noin 300 omakotitalon kulutuksen verran.
Referenssi
Keski-Suomen Sairaala Nova

Keski-Suomen Sairaala Nova on energiatehokas ja turvallinen moderni keskussairaala

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuus, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sairaalasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Keski-Suomen keskussairaala Novassa on energiankierrätysjärjestelmä ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus kaikissa tilanteissa.
Referenssi
Helsinki

Vuosaaren lukio sai neljän tähden RTS-ympäristöluokituksen

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiakonsultointi

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Vuosaaren uusi lukio on yksi ensimmäisiä neljän tähden RTS-ympäristösertifikaatin saavuttaneita rakennushankkeita. Suomen oloihin kehitetty RTS on monen kotimaisen tilaajan tavoitteena.
Referenssi
Mikkeli

Projektinjohtopalvelu varmistaa Mölnlycken tavoitteet energiatehokkuushankkeessa

Palvelu

Projektinjohtopalvelu, Energiatehokkuushankkeet, Kustannusohjaus, Kiinteistön toiminnan varmistaminen

Toimiala

Teollisuus

Mölnlycke Healthcare Oy:n energiatehokkuushanke Mikkelin tehtaalla toteutetaan Granlundin projektinjohtopalvelumallilla. Toteutustapa varmistaa hankkeen lyhyen läpimenoajan ja budjetin. Asiakkaan tavoitteiden toteutuminen taataan…
Referenssi
Vierumäki

Vierumäen Urheiluopiston energiatehokkuushanke pienentää vuosikulutusta jopa 10 %

Palvelu

Energiatehokkuus, Energiatehokkuushankkeet, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Urheilu

Energiatehokkuushankkeen avulla Suomen Urheiluopisto Vierumäellä saavutti merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa ja samalla pienennettiin liikuntakiinteistöjen taloteknistä korjausvelkaa.
Referenssi

Alko luottaa Granlund Manageriin energia- ja vastuullisuusraportoinnissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Alko automatisoi 366 myymälänsä energiakulutuksen ja kierrätysmäärien tiedonkeruun ja seurannan. Raportit tulevat Granlund Managerin energianhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä reaaliajassa kokonaisnäkymänä ja…
Referenssi
Musiikkitalo
Helsinki

Energiankierrätys nostaa Musiikkitalon energiatehokkuuden uudelle tasolle

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Granlundin suunnittelema energiankierrätysjärjestelmä säästää merkittävästi Musiikkitalon kaukolämmön kulutusta. Hanke tukee myös tehokkaasti ympäristövastuullista toimintaa.
Referenssi
Rovaniemi

Minimani Rovaniemi toimii omavaraisella energiajärjestelmällä

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Perheyritys Minimani laajensi kauppaketjuaan Lappiin, ja rakennutti vuoden 2020 aikana Rovaniemelle kaupungin nykyaikaisimman hypermarketin.
Referenssi
Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki vaati paljon talotekniikalta

Palvelu

Kiinteistökehitys, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Granlundin kokeneet LVIA-suunnittelijat olivat mielenkiintoisen haasteen edessä, kun yksi Helsingin rautatieaseman tunnettu maamerkki saneerattiin maailmanluokan hotelliksi. VR:n entinen pääkonttori sisältää…
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?