Hyppää sisältöön
PalvelutTaloyhtiötEnergiatehokkuus

Taloyhtiön energiatehokkuus

Taloyhtiön energiatehokkuutta parantamalla voidaan saavuttaa pienempi hoitovastike, vähentää päästöjä sekä hallita helpommin taloyhtiön korjausvelkaa. Autamme löytämään parhaat ratkaisut taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen.

Energiansäästö alkaa säätötoimenpiteistä

Energiatehokkuus kytkeytyy kaikkiin talon järjestelmiin: lämmitykseen, ilmanvaihtoon ja vesiputkistoihin, julkisivuun, eristyksiin, sähköihin ja kiinteistöautomaatioon. Taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen on useita mahdollisuuksia. Liikkeelle voi lähteä yksinkertaisilla säätötoimenpiteillä, joilla on mahdollista laskea energiankulutusta tuntuvasti. Kun taloyhtiön energiankulutus on optimoitu, voidaan lähteä pohtimaan suurempia energiatehokkuustoimenpiteitä peruskorjauksista energiahankkeisiin.

Energiatehokkuuteen panostaminen parantaa asumismukavuutta ja tuo säästöjä kiinteistön lämmityskustannuksiin. Pienemmät energiakulut helpottavat myös taloyhtiön korjausvelan hallintaa. Lisäksi energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet näkyvät taloyhtiön hiilijalanjäljessä.

Energiatarkastus taloyhtiön energiatehokkuuden ensiaskeleena

Energiatehokkuuden parantaminen edellyttää taloyhtiön tarkastelua pitkällä aikavälillä. Energiatarkastuksessa energia-asiantuntijamme selvittää taloyhtiön nykytilan sekä energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet ja laatii niistä raportin taloyhtiön hallitukselle. Selvityksen avulla saat selkeän kuvan, kuinka taloyhtiön rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa. Energiatarkastus on Motivan kehittämä palvelu, johon on määritelty minimisisältö.

Tutustu tarkemmin taloyhtiöille tarjoamaamme energiatarkastukseen.

Asiantuntevat energiatehokkuuspalvelut taloyhtiön tarpeeseen

Meillä voit teettää myös laajemman energiatehokkuuden hankesuunnitelman, jossa kartoitamme taloyhtiön talotekniset järjestelmät, päivitämme kiinteistön kuntoarvion ja PTS-suunnitelman määrittelemme korjaustoimenpiteet sekä selvitämme kustannukset ja energiansäätövaikutukset. Selvitämme aina taloyhtiökohtaisesti kustannus- ja energiatehokkaimmat ratkaisut hyödyntäen uusimpia tutkimusmenetelmiä.

Asiantuntijamme vastaavat valittujen ratkaisujen sujuvasta toteuttamisesta, oli kyse sitten taloyhtiön peruskorjauksista tai suuremmista energiatehokkuushankkeista, kuten lämpöpumppujen tai aurinkopaneelien asentamisesta. Taloyhtiöiden on mahdollista saada ARAlta energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020–2022.

Palveluitamme taloyhtiöille

Referenssit

Mikkeli

Projektinjohtopalvelu varmistaa Mölnlycken tavoitteet energiatehokkuushankkeessa

Palvelu

Projektinjohtopalvelu, Energiatehokkuushankkeet, Kustannusohjaus ja -laskenta, Kiinteistön toiminnan varmistaminen

Toimiala

Teollisuus

Mölnlycke Healthcare Oy:n energiatehokkuushanke Mikkelin tehtaalla toteutetaan Granlundin projektinjohtopalvelumallilla. Toteutustapa varmistaa hankkeen lyhyen läpimenoajan ja budjetin. Asiakkaan tavoitteiden toteutuminen taataan…
Referenssi
Vierumäki

Vierumäen Urheiluopiston energiatehokkuushanke pienentää vuosikulutusta jopa 10 %

Palvelu

Energiatehokkuus, Energiatehokkuushankkeet, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Urheilu

Energiatehokkuushankkeen avulla Suomen Urheiluopisto Vierumäellä saavutti merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa ja samalla pienennettiin liikuntakiinteistöjen taloteknistä korjausvelkaa.
Referenssi

Alko luottaa Granlund Manageriin energia- ja vastuullisuusraportoinnissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Alko automatisoi 366 myymälänsä energiakulutuksen ja kierrätysmäärien tiedonkeruun ja seurannan. Raportit tulevat Granlund Managerin energianhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä reaaliajassa kokonaisnäkymänä ja…
Referenssi
Musiikkitalo
Helsinki

Energiankierrätys nostaa Musiikkitalon energiatehokkuuden uudelle tasolle

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Granlundin suunnittelema energiankierrätysjärjestelmä säästää merkittävästi Musiikkitalon kaukolämmön kulutusta. Hanke tukee myös tehokkaasti ympäristövastuullista toimintaa.
Referenssi
Rovaniemi

Minimani Rovaniemi toimii omavaraisella energiajärjestelmällä

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Perheyritys Minimani laajensi kauppaketjuaan Lappiin, ja rakennutti vuoden 2020 aikana Rovaniemelle kaupungin nykyaikaisimman hypermarketin.
Referenssi
Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki vaati paljon talotekniikalta

Palvelu

Kiinteistökehitys, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Granlundin kokeneet LVIA-suunnittelijat olivat mielenkiintoisen haasteen edessä, kun yksi Helsingin rautatieaseman tunnettu maamerkki saneerattiin maailmanluokan hotelliksi. VR:n entinen pääkonttori sisältää…
Referenssi
Joensuu

Joensuun kampuksen peruskorjauksissa huomioidaan aina energiatehokkuus

Palvelu

Digitaaliset palvelut, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Suomen Yliopistokiinteistöjen ja Granlundin yhteistyö on Joensuun kampusalueella poikkeuksellisen tiivistä. Energiatehokkuuspalvelujen tuottamaa tietoa hyödynnetään korjaushankkeissa.
Referenssi
Helsinki, Vaasa

Wasa Stationin energiakonsultointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Energiakonsultointi, Talotekniikkasuunnittelu, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Urheilu

Olemme osallistuneet vuodesta 2016 asti Vaasan uuden maamerkin, Wasa Stationin, talotekniikkasuunnitteluun sekä alueelliseen energia- ja ympäristökonsultointiin.
Referenssi
Espoo

Derby-yrityspuiston ympäristösertifiointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, Energiakonsultointi, LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Energiatehokkuus

Tarjosimme laaja-alaista talotekniikkaosaamista ja ympäristösertifiointeja Derby Business Parkille Espoossa. Modernissa yrityspuistossa sijaitsevat sekä SRV:n että Siemensin pääkonttorit.
Referenssi
Koko Suomi

Hartelan allianssihankkeeseen kokonaissuunnittelun näkökulmaa

Palvelu

Energiakonsultointi, Kustannusohjaus ja -laskenta

Toimiala

Teollisuus

Big Room -työskentelyllä ja monitavoiteoptimoinnilla tehokkuutta hankkeeseen
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?