Hyppää sisältöön
UutinenGranlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.5.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Aihepiiri
Korjausrakentaminen, Suunnittelu, Tuottavuus
Jaa

Granlund tunnetaan vahvana talotekniikkaosaajana, joka tarjoaa laajasti suunnittelu- ja konsultointipalveluja erityisesti vaativiin kohteisiin, kuten datakeskuksiin, sairaaloihin ja turvaluokiteltuihin hankkeisiin. Yhtiössä on päätetty laajentaa seuraavaksi rakennesuunnittelun palveluja, koska hankkeissa tarvitaan yhä enemmän läpileikkaavaa osaamista ja innovatiivisempia ratkaisuja.

“Vastaamme asiakkaidemme toiveisiin saada rakennesuunnittelun palveluja samalla kunnianhimon tasolla kuin talotekniikkasuunnittelua. Se tarkoittaa korkeaa laatua, asiakaslähtöisyyttä ja kehityshakuisuutta”, kertoo Granlundin liiketoiminnan kehitysjohtaja Timo Palonkoski.

Hän uskoo, että rakennesuunnittelu tarvitsee myös alana uusia tuulia. “Vähähiilinen ja kiertotaloutta hyödyntävä tulevaisuus vaatii tekemään asioita uudella tavalla, ja meillä Granlundilla on poikkeuksellisen hyvät edellytykset toimia alan uudistajana.”

Rakennusalalla on tarvetta toimijalle, joka pystyy tuottamaan kokonaisvaltaisesti vähähiilisen ratkaisun.

Timo Palonkoski, liiketoiminnan kehitysjohtaja

Rakenteiden optimointi osana vähähiilistä ratkaisua

Rakennesuunnittelun laajentamisen taustalla on myös rakennusalan yleinen murros. Tuottavuutta parannetaan digitaalisilla ratkaisuilla ja uusia teknologioita tulee käyttöön. Lisäksi vastuullisuusnäkökulmat näkyvät yhä vahvemmin alalla.  Palonkosken mukaan hankkeissa on optimoitava kokonaisuutta ja johdettava tiedolla niin energiatehokasta talotekniikkaa kuin materiaalitehokkaita rakenneratkaisuja.

“Uskon, että alalla on tarvetta toimijalle, joka pystyy tuottamaan kokonaisvaltaisesti vähähiilisen ratkaisun.”

Rakennesuunnittelun liiketoimintaa tullaankin laajentamaan olemassa olevien synergioiden kautta. Granlundilla tehdään paljon yhteistyötä maantieteellisesti ja eri liiketoimintojen välillä, ja myös hankkeissa korostuu kokonaispalvelu.

“Esimerkiksi Vierumäen Holiday Club on hyvä esimerkki kohteesta, jossa on tehty vaativaa rakenne- ja elementtisuunnittelua”, Palonkoski kertoo.

Tavoitteena on kasvaa lähivuosina viiden suurimman rakennesuunnittelutoimiston joukkoon ja saavuttaa 15–20 miljoonan euron liikevaihto.

Timo Palonkoski, liiketoiminnan kehitysjohtaja

Tavoitteena kasvu viiden suurimman rakennesuunnittelutoimiston joukkoon

Granlundin rakennesuunnittelupalveluissa tullaan keskittymään rakenteiden optimointiin, erikoiskohteisiin sekä rakennusfysiikkaan. Palveluja tarjotaan yhtä lailla julkiselle ja yksityiselle sektorille sekä uudis- ja korjausrakentamisen kohteisiin. Samalla kuitenkin tunnistetaan korjausrakentamisen erityinen potentiaali.

“Olemassa oleville kiinteistöille, kuten vanhoille toimistoille, tarvitaan elinkaarikestävää uutta käyttöä, ja siksi korjausrakennesuunnittelun osaamistamme tarvitaan erityisesti energiatehokkuus- ja konversiohankkeissa.”

Tavoitteena on kasvaa lähivuosina viiden suurimman rakennesuunnittelutoimiston joukkoon ja saavuttaa 15–20 miljoonan euron liikevaihto. Samalla palveluja laajennetaan maantieteellisesti Savon ja Saimaan alueilta Länsi- ja Pohjois-Suomeen sekä pääkaupunkiseudulle. Kasvutavoitteiden saavuttaminen vaatii yrityskauppoja ja rekrytointia.

“Olemme vielä keskisuurta pienempi toimija, mutta kasvupotentiaalimme on suuri. Vahvuuksiamme työnantajana ovat erityisosaaminen, innostava työkulttuuri ja hyvinvoiva työyhteisö. Olemmekin palkanneet tämän vuoden puolella rakennesuunnittelun osaajia jo eri puolille Suomea ja myös Pohjoismaissa on tunnistettu mielenkiintoisia mahdollisuuksia”, Palonkoski kertoo.

Haluatko kuulla lisää?

Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski

Liiketoiminnan kehitysjohtaja
Granlund Oy

Tutustu rakennesuunnittelun uramahdollisuuksiin

Tarjoamme merkityksellisiä työtehtäviä rakennesuunnittelun asiantuntijoille, jotka innostuvat vaativista kohteista ja joille elinkaarikestävyys, vähähiilisyys ja muuntojoustavuus ovat suunnittelutyön lähtökohtia.

Lisää uutisiamme

Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?