Hyppää sisältöön
PalvelutTiedolla johtaminen ja data

Tiedolla johtaminen ja data

Tiedolla johtamisesta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti kiinteistöomaisuuden hallinnan ja ylläpidon tehostamisessa. Autamme rakentamaan tiedolla johtamisen koko paketin digitaalisista työkaluista niitä tukeviin johtamismalleihin.

Fiksu valjastaa datan tiedolla johtamiseen

Tiedolla johtaminen leviää vauhdilla eri aloilla, eikä kiinteistöala tee tässä poikkeusta. Yhä useammat kiinteistönomistajat- ja johtajat ovat huomanneet, että kiinteistöjen arvoon, käyttökuluihin ja käyttäjien viihtyisyyteen vaikuttavien päätösten pohjana kannattaa käyttää kokemuksen lisäksi dataa.

Tiedolla johtamisessa data tuodaan johtamisen keskiöön organisaation kaikilla tasoilla ylimmästä johdosta aina kiinteistön ylläpidosta vastaavaan henkilöstöön. Kiinteistöjohtaja näkee nopeasti käyttöliittymästään kokonaistilanteen esimerkiksi kiinteistökannan ylläpidossa. Vastaavasti kiinteistöpäälliköt ja manageriyhtiöt saavat reaaliaikaisen tiedon vaikkapa suoritetuista huoltotoimenpiteistä tai energian kulutuksesta kohteittain.

Tiedolla johtaminen ja data lisäävät suunnitelmallisuutta

Tiedolla johtaminen tuo kiinteistöjen ylläpitoon uudenlaista suunnitelmallisuutta, laatua ja oikea-aikaisuutta. Se auttaa hahmottamaan ison kuvan, mutta paljastaa myös yksityiskohdat. Aikaa säästyy ja toiminta tehostuu ja nopeutuu, kun tietoa ei tarvitse etsiä eri paikoista tai hakea raportteja jokaiselta kiinteistöltä erikseen. Mahdollisiin poikkeamiin päästään puuttumaan heti.

Kiinteistöistä kerätään dataa ja jalostetaan se kehittyneiden digitaalisten työkalujen avulla helposti hyödynnettävään muotoon. Kiinteistöjä koskevaa tietoa saadaan automaattisesti erilaisista sensoreista, energiamittareista ja rakennusautomaatiojärjestelmistä. Datan lähteitä ovat myös manuaalisesti digitaalisiin järjestelmiin tuotu tieto, esimerkiksi huoltohenkilöstön kirjaukset toimenpiteistä tai kuntoarvioitsijan ehdotukset isommista hankkeista.

Tiedolla johdetaan sekä yksittäistä kohdetta että kiinteistömassaa

Tiedolla johtamisen asiakkaitamme ovat useita kiinteistöjä omistavat yritykset, kiinteistösijoittajat ja julkiset organisaatiot. Tiedolla johtaminen sopii hyvin myös esimerkiksi kauppakeskuksen tai muiden isojen yksittäisten kiinteistöjen hallintaan.

Meidät kannattaa valita kumppaniksi tiedolla johtamisen kehittämiseen, sillä meiltä saat tiedolla johtamisen koko paketin, aina tietojärjestelmästä ylläpidon prosessien kehittämiseen ja johtamisen mittaristojen rakentamiseen.

Tiedolla johtamisen ohjelmistot ja prosessit kuntoon

Tehokkaaseen tiedolla johtamiseen tarvitset oikean teknologian ja ohjelmistot, jotka tukevat datan keräämistä ja jalostamista. Kehittämämme Granlund Manager on pilvipohjainen kiinteistöjohtamisen ja energianhallinnan ohjelmisto, joka vie kiinteistöjohtamisen uudelle tasolle. Moduuleista koostuvan hallintajärjestelmänsä ansiosta voit skaalata ja konfiguroida Granlund Manageria erilaisten organisaatioiden, kiinteistöjen ja kohdesalkkujen tarpeiden mukaisesti.

Tiedolla johtamiseen tarvitaan lisäksi toimintamallia tukevat tehokkaat toimintaprosessit. Myös prosessien kehittämisestä meillä on syvällistä kokemusta ja voimme olla näin tukemassa organisaatiotasi prosessien rakentamisessa ja tehostamisessa.

Lisäksi kannattaa muistaa, että tiedolla johtaminen on aina ihmisten johtamista. Autamme organisaatiotasi kehittämään johtamisjärjestelmiä ja johtamisen mittaristot, jotta päätöksenteko on tehokasta organisaation kaikilla tasoilla.

Granlund Manager -ohjelmisto

Tavoitteena kiinteistöjen ja ihmisten hyvinvointi kustannustehokkaasti? Granlund Manager -ohjelmisto on ratkaisu fiksuun ja ammattimaiseen kiinteistöjohtamiseen.

Helsinki, pääkonttori

Senaatti-kiinteistöt arvostaa Granlundin reagointinopeutta

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Yhteistyö Senaatti-kiinteistöjen ja Granlundin välillä on jatkunut jo vuosikymmeniä. Kumppanuuden tavoitteena on lähes 10 000 rakennuksen suunnitelmallinen ylläpito ja oikein…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kirkkonummen kunta uudistaa toimintatapojaan Capexilla ja Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta kehittää toimintatapojaan jatkuvilla capex-palveluilla ja Granlund Managerin käytöllä, kuten PTS:llä, energiaseurannalla ja huoltokirjalla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Veritaksen kiinteistöjen energiankulutusta valvotaan Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, Digitaaliset palvelut

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Toimistot

Noin 40 kiinteistöä liitettiin Granlund Manageriin viime vuonna. Taustalla on halu seurata ja ohjata kiinteistöjen käyttöä ja energiakulutusta tarkemmin.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Parhaat sijainnit datakeskuksille löytyvät Suomesta ja Ruotsista

11.06.2024 – Kaikista maailman maista datakeskuksen sijaintipaikaksi kannattaa valita Suomi tai Ruotsi. Meillä on monta kilpailuvalttia, joilla päihitämme kilpailijat esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Blogi

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen

Kestävien ratkaisujen kehittäminen laajenee kiinteistöistä kortteleihin

06.02.2024 – Kaiken kehitystoiminnan ytimessä ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Meidän on löydettävä uusia päästövähennyskeinoja.

Blogi

Suurin osa kiinteistöalan tietojärjestelmistä on vanhentuneita

31.01.2024 – Kiinteistöalan tietojärjestelmät ovat usein vanhentuneita, eivätkä vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Vanhentuneet järjestelmät aiheuttavat pulmia kaikille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa…

Blogi

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Rajapintoja avataan talotekniikka-alan suunnittelijoiden ja laitevalmistajien välillä

12.06.2023 – Talotekniikka-ala on ottanut jälleen yhden askeleen kohti digitaalisempaa arkea ja parempaa tiedonsiirtoa.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?