Hyppää sisältöön
PalvelutKiinteistöjohtaminenTiedolla johtaminen ja data

Tiedolla johtaminen ja data

Tiedolla johtamisesta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti kiinteistöomaisuuden hallinnan ja ylläpidon tehostamisessa. Autamme rakentamaan tiedolla johtamisen koko paketin digitaalisista työkaluista niitä tukeviin johtamismalleihin.

Fiksu valjastaa datan tiedolla johtamiseen

Tiedolla johtaminen leviää vauhdilla eri aloilla, eikä kiinteistöala tee tässä poikkeusta. Yhä useammat kiinteistönomistajat- ja johtajat ovat huomanneet, että kiinteistöjen arvoon, käyttökuluihin ja käyttäjien viihtyisyyteen vaikuttavien päätösten pohjana kannattaa käyttää kokemuksen lisäksi dataa.

Tiedolla johtamisessa data tuodaan johtamisen keskiöön organisaation kaikilla tasoilla ylimmästä johdosta aina kiinteistön ylläpidosta vastaavaan henkilöstöön. Kiinteistöjohtaja näkee nopeasti käyttöliittymästään kokonaistilanteen esimerkiksi kiinteistökannan ylläpidossa. Vastaavasti kiinteistöpäälliköt ja manageriyhtiöt saavat reaaliaikaisen tiedon vaikkapa suoritetuista huoltotoimenpiteistä tai energian kulutuksesta kohteittain.

Tiedolla johtaminen lisää suunnitelmallisuutta

Tiedolla johtaminen tuo kiinteistöjen ylläpitoon uudenlaista suunnitelmallisuutta, laatua ja oikea-aikaisuutta. Se auttaa hahmottamaan ison kuvan, mutta paljastaa myös yksityiskohdat. Aikaa säästyy ja toiminta tehostuu ja nopeutuu, kun tietoa ei tarvitse etsiä eri paikoista tai hakea raportteja jokaiselta kiinteistöltä erikseen. Mahdollisiin poikkeamiin päästään puuttumaan heti.

Kiinteistöistä kerätään dataa ja jalostetaan se kehittyneiden digitaalisten työkalujen avulla helposti hyödynnettävään muotoon. Kiinteistöjä koskevaa tietoa saadaan automaattisesti erilaisista sensoreista, energiamittareista ja rakennusautomaatiojärjestelmistä. Datan lähteitä ovat myös manuaalisesti digitaalisiin järjestelmiin tuotu tieto, esimerkiksi huoltohenkilöstön kirjaukset toimenpiteistä tai kuntoarvioitsijan ehdotukset isommista hankkeista.

Tiedolla johdetaan sekä yksittäistä kohdetta että kiinteistömassaa

Tiedolla johtamisen asiakkaitamme ovat useita kiinteistöjä omistavat yritykset, kiinteistösijoittajat ja julkiset organisaatiot. Tiedolla johtaminen sopii hyvin myös esimerkiksi kauppakeskuksen tai muiden isojen yksittäisten kiinteistöjen hallintaan.

Meidät kannattaa valita kumppaniksi tiedolla johtamisen kehittämiseen, sillä meiltä saat tiedolla johtamisen koko paketin, aina tietojärjestelmästä ylläpidon prosessien kehittämiseen ja johtamisen mittaristojen rakentamiseen.

Tiedolla johtamisen ohjelmistot ja prosessit kuntoon

Tehokkaaseen tiedolla johtamiseen tarvitset oikean teknologian ja ohjelmistot, jotka tukevat datan keräämistä ja jalostamista. Kehittämämme Granlund Manager on pilvipohjainen kiinteistöjohtamisen ja energianhallinnan ohjelmisto, joka vie kiinteistöjohtamisen uudelle tasolle. Moduuleista koostuvan hallintajärjestelmänsä ansiosta voit skaalata ja konfiguroida Granlund Manageria erilaisten organisaatioiden, kiinteistöjen ja kohdesalkkujen tarpeiden mukaisesti.

Tiedolla johtamiseen tarvitaan lisäksi toimintamallia tukevat tehokkaat toimintaprosessit. Myös prosessien kehittämisestä meillä on syvällistä kokemusta ja voimme olla näin tukemassa organisaatiotasi prosessien rakentamisessa ja tehostamisessa.

Lisäksi kannattaa muistaa, että tiedolla johtaminen on aina ihmisten johtamista. Autamme organisaatiotasi kehittämään johtamisjärjestelmiä ja johtamisen mittaristot, jotta päätöksenteko on tehokasta organisaation kaikilla tasoilla.

Helsinki, pääkonttori

Veritaksen kiinteistöjen energiankulutusta seurataan ja etävalvotaan Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, Digitaaliset palvelut

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Toimistot

Noin 40 kiinteistöä liitettiin Granlund Manageriin viime vuonna. Taustalla on halu seurata ja ohjata kiinteistöjen käyttöä ja energiakulutusta tarkemmin.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kirkkonummen kunta uudistaa toimintatapojaan jatkuvalla capex-hallinnalla ja Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta kehittää toimintatapojaan jatkuvilla capex-palveluilla ja Granlund Managerin käytöllä, kuten PTS:llä, energiaseurannalla ja huoltokirjalla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Senaatti-kiinteistöt arvostaa pitkäaikaisessa kumppanissaan reagointinopeutta

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Yhteistyö Senaatti-kiinteistöjen ja Granlundin välillä on jatkunut jo vuosikymmeniä. Kumppanuuden tavoitteena on lähes 10 000 rakennuksen suunnitelmallinen ylläpito ja oikein…
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Talotekniikan tietomalli

Talotekniikan YTV2020 laite- ja järjestelmänimistöt koekäyttöön – Granlund, Ramboll ja Sweco mukana kansallisissa talkoissa

26.05.2021 – Vakioitujen tietosisältöjen käyttö tietomalleissa hyödyttää koko rakennusalaa. Vakiointi mahdollistaa mallien koneluettavuuden ja siten automaation. YTV2020-hankkeen puitteissa on nyt määritelty talotekniikan…

Uutinen

Taysilla laajennetaan riskitietoisuutta uudisrakennusten talotekniikan riskitarkasteluilla

19.01.2021 – Kattava talotekniikan riskitarkastelu auttaa tunnistamaan uudis- ja korjauskohteiden teknisiä riskejä sekä niiden mahdollisia seurauksia. Tampereen yliopistollisen sairaalan kuudessa uudisrakennuksessa on…

Uutinen

Tutkimus: Rakennusten digitaaliset kaksoset yleistyvät käyttäjien tarpeiden ehdoilla

10.12.2020 – Ajatus rakennusten digitaalisten kaksosten kehittämisestä syntyi jo vuosikymmeniä sitten rakennusten tietomallien (BIM) myötä. Digital twinien yleistyminen on kuitenkin ollut viime…

Uutinen

Building Digital Twins -tutkimus julkaistaan 10.12.

25.11.2020 – Granlund lähti keväällä 2020 toteuttamaan laajaa tutkimusta digital twinien tilanteesta ja käytöstä Suomessa.

Uutinen

Valaistus- ja AV-vinkit onnistuneeseen etäpalaveriin

09.11.2020 – Etäpalaverit ovat yleistyneet vauhdilla, ja samalla niin yrityksissä kuin kotitoimistoissa on törmätty kuvanlaadun, äänen ja valaistuksen haasteisiin. Granlundin valaistuksen ja…

Uutinen

Granlund Designer siirtää laite-excelit eläkkeelle

15.09.2020 – Granlund Designer pitää talotekniikan laitetiedot aina ajan tasalla ja järjestyksessä. Siitä hyötyvät suunnittelijat ja urakoitsijat, mutta myös kohteiden omistajat ja…

Uutinen

Datakeskusten on reagoitava etätyön kasvuun

08.04.2020 – Korona on opettanut suomalaiset tekemään etätöitä. Suuntaus jatkuu myös silloin, kun palaamme normaalioloihin. Tietoliikenneruuhkassa tarvitaan uusia datakeskuksia, vanhojen laajennuksia sekä…

Uutinen

Uusi verkkosivumme granlundmanager.com on juuri avattu

30.01.2020 – Olemme parantaneet verkkosivukävijöidemme käyttökokemusta ja lanseeranneet juuri uudet globaalit, englanninkieliset verkkosivut, joilla kerromme kaiken olennaisen Granlund Manager -ohjelmistosta.

Uutinen

Data muuttuu osaksi kiinteistöä

28.11.2019 – Automaation lisääntyminen ja monipuolistuminen on muuttanut oleellisesti liikekiinteistöjen rakentamista ja ylläpitoa. Katse on jo hankevaiheessa osattava kohdistaa vuosikymmenten päähän.

Uutinen

Granlund Manager -uutuudet: auditointimoduuli ja mobiili uudistuvat

05.11.2019 – Granlund Managerista löytyy uusia ominaisuuksia ja vanhoja toiminallisuuksia on parannettu.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?