Hyppää sisältöön
PalvelutTiedolla johtaminen ja data

Tiedolla johtaminen ja data

Tiedolla johtamisesta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti kiinteistöomaisuuden hallinnan ja ylläpidon tehostamisessa. Autamme rakentamaan tiedolla johtamisen koko paketin digitaalisista työkaluista niitä tukeviin johtamismalleihin.

Fiksu valjastaa datan tiedolla johtamiseen

Tiedolla johtaminen leviää vauhdilla eri aloilla, eikä kiinteistöala tee tässä poikkeusta. Yhä useammat kiinteistönomistajat- ja johtajat ovat huomanneet, että kiinteistöjen arvoon, käyttökuluihin ja käyttäjien viihtyisyyteen vaikuttavien päätösten pohjana kannattaa käyttää kokemuksen lisäksi dataa.

Tiedolla johtamisessa data tuodaan johtamisen keskiöön organisaation kaikilla tasoilla ylimmästä johdosta aina kiinteistön ylläpidosta vastaavaan henkilöstöön. Kiinteistöjohtaja näkee nopeasti käyttöliittymästään kokonaistilanteen esimerkiksi kiinteistökannan ylläpidossa. Vastaavasti kiinteistöpäälliköt ja manageriyhtiöt saavat reaaliaikaisen tiedon vaikkapa suoritetuista huoltotoimenpiteistä tai energian kulutuksesta kohteittain.

Tiedolla johtaminen ja data lisäävät suunnitelmallisuutta

Tiedolla johtaminen tuo kiinteistöjen ylläpitoon uudenlaista suunnitelmallisuutta, laatua ja oikea-aikaisuutta. Se auttaa hahmottamaan ison kuvan, mutta paljastaa myös yksityiskohdat. Aikaa säästyy ja toiminta tehostuu ja nopeutuu, kun tietoa ei tarvitse etsiä eri paikoista tai hakea raportteja jokaiselta kiinteistöltä erikseen. Mahdollisiin poikkeamiin päästään puuttumaan heti.

Kiinteistöistä kerätään dataa ja jalostetaan se kehittyneiden digitaalisten työkalujen avulla helposti hyödynnettävään muotoon. Kiinteistöjä koskevaa tietoa saadaan automaattisesti erilaisista sensoreista, energiamittareista ja rakennusautomaatiojärjestelmistä. Datan lähteitä ovat myös manuaalisesti digitaalisiin järjestelmiin tuotu tieto, esimerkiksi huoltohenkilöstön kirjaukset toimenpiteistä tai kuntoarvioitsijan ehdotukset isommista hankkeista.

Tiedolla johdetaan sekä yksittäistä kohdetta että kiinteistömassaa

Tiedolla johtamisen asiakkaitamme ovat useita kiinteistöjä omistavat yritykset, kiinteistösijoittajat ja julkiset organisaatiot. Tiedolla johtaminen sopii hyvin myös esimerkiksi kauppakeskuksen tai muiden isojen yksittäisten kiinteistöjen hallintaan.

Meidät kannattaa valita kumppaniksi tiedolla johtamisen kehittämiseen, sillä meiltä saat tiedolla johtamisen koko paketin, aina tietojärjestelmästä ylläpidon prosessien kehittämiseen ja johtamisen mittaristojen rakentamiseen.

Tiedolla johtamisen ohjelmistot ja prosessit kuntoon

Tehokkaaseen tiedolla johtamiseen tarvitset oikean teknologian ja ohjelmistot, jotka tukevat datan keräämistä ja jalostamista. Kehittämämme Granlund Manager on pilvipohjainen kiinteistöjohtamisen ja energianhallinnan ohjelmisto, joka vie kiinteistöjohtamisen uudelle tasolle. Moduuleista koostuvan hallintajärjestelmänsä ansiosta voit skaalata ja konfiguroida Granlund Manageria erilaisten organisaatioiden, kiinteistöjen ja kohdesalkkujen tarpeiden mukaisesti.

Tiedolla johtamiseen tarvitaan lisäksi toimintamallia tukevat tehokkaat toimintaprosessit. Myös prosessien kehittämisestä meillä on syvällistä kokemusta ja voimme olla näin tukemassa organisaatiotasi prosessien rakentamisessa ja tehostamisessa.

Lisäksi kannattaa muistaa, että tiedolla johtaminen on aina ihmisten johtamista. Autamme organisaatiotasi kehittämään johtamisjärjestelmiä ja johtamisen mittaristot, jotta päätöksenteko on tehokasta organisaation kaikilla tasoilla.

Granlund Manager -ohjelmisto

Tavoitteena kiinteistöjen ja ihmisten hyvinvointi kustannustehokkaasti? Granlund Manager -ohjelmisto on ratkaisu fiksuun ja ammattimaiseen kiinteistöjohtamiseen.

Helsinki, pääkonttori

Senaatti-kiinteistöt arvostaa Granlundin reagointinopeutta

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Yhteistyö Senaatti-kiinteistöjen ja Granlundin välillä on jatkunut jo vuosikymmeniä. Kumppanuuden tavoitteena on lähes 10 000 rakennuksen suunnitelmallinen ylläpito ja oikein…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kirkkonummen kunta uudistaa toimintatapojaan Capexilla ja Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta kehittää toimintatapojaan jatkuvilla capex-palveluilla ja Granlund Managerin käytöllä, kuten PTS:llä, energiaseurannalla ja huoltokirjalla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Veritaksen kiinteistöjen energiankulutusta valvotaan Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, Digitaaliset palvelut

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Toimistot

Noin 40 kiinteistöä liitettiin Granlund Manageriin viime vuonna. Taustalla on halu seurata ja ohjata kiinteistöjen käyttöä ja energiakulutusta tarkemmin.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Rajapintoja avataan talotekniikka-alan suunnittelijoiden ja laitevalmistajien välillä

12.06.2023 – Talotekniikka-ala on ottanut jälleen yhden askeleen kohti digitaalisempaa arkea ja parempaa tiedonsiirtoa.

Uutinen

Tutkimus: Laadukkaan tiedon puute kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation esteenä

24.05.2023 – Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisoituminen vaatii panostuksia ja muutos on ollut hidasta, selviää Granlundin toteuttamasta Kiinteistö- ja rakennusalan digitaalinen kyvykkyys -tutkimuksesta.

Uutinen

Käyttäjäpalauteportaali Feelis sisältää nyt myös Granlund Managerin palvelupyynnöt

12.04.2023 – Järjestelmien välisillä integraatioilla pyritään helpottamaan kiinteistön käyttäjien ja huollon arkea. Granlund Managerin ja Feelis-portaalin ohjelmistointegraatio mahdollistaa palvelupyyntöjen lähettämisen yhtä aikaa…

Uutinen
Talotekniikan määrä- ja kustannuslaskennan palvelut

Markkinoiden kattavin LVI-laskentarekisteri puolittaa määrälaskennan kustannukset

24.03.2023 – LVI-urakoiden tarjous- ja määrälaskenta vie valtavasti aikaa – vai viekö? Granlundin LVI-laskentarekisterin käyttö vähentää laskenta-aikaa selvästi, ja tiedot ovat tarkkoja…

Uutinen

ITEA4-hankkeessa ideoidaan IoT-mittareita tuulivoimaloiden ylläpitoon

02.03.2023 – Granlundin korjausrakentamisen asiantuntijat osallistuvat kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jossa ideoidaan uusia IoT-ratkaisuja esimerkiksi tuulivoimaloiden kunnon seurantaan. Etämittaroinnin tavoitteena on ennakoiva huolto myös…

Uutinen
Jari Innanen, Granlund

Datakeskusten hukkalämpöä tulisi kierrättää enemmän kaukolämpöverkkoon

11.01.2023 – Energiatehokkaasti rakennetut datakeskukset ovat osa sähköverkon tehoreserviä. Kun datakeskukset hyödyntävät omana energialähteenään uusiutuvia energiamuotoja, voidaan pienentää myös hiilidioksidipäästöjä.

Blogi

KONEen huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin

25.11.2022 – KONEen ja Granlundin ohjelmistointegraation kautta KONEen huoltamien laitteiden huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin. Järjestelmien vuoropuhelu helpottaa ylläpidon seurantaa ja raportointia.

Uutinen

Kunniamaininta Granlundin AI-Energiakartoitus-työkalulle

10.11.2022 – Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön kunniamaininta annettiin 10.11.2022 Granlundin AI-Energiakartoitus-työkalulle. AI-Energiakartoitus antaa vauhtia ESG-tavoitteiden saavuttamiseen.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?