Hyppää sisältöön
PalvelutKiinteistöjohtaminenTiedolla johtaminen ja data

Tiedolla johtaminen ja data

Tiedolla johtamisesta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti kiinteistöomaisuuden hallinnan ja ylläpidon tehostamisessa. Autamme rakentamaan tiedolla johtamisen koko paketin digitaalisista työkaluista niitä tukeviin johtamismalleihin.

Fiksu valjastaa datan tiedolla johtamiseen

Tiedolla johtaminen leviää vauhdilla eri aloilla, eikä kiinteistöala tee tässä poikkeusta. Yhä useammat kiinteistönomistajat- ja johtajat ovat huomanneet, että kiinteistöjen arvoon, käyttökuluihin ja käyttäjien viihtyisyyteen vaikuttavien päätösten pohjana kannattaa käyttää kokemuksen lisäksi dataa.

Tiedolla johtamisessa data tuodaan johtamisen keskiöön organisaation kaikilla tasoilla ylimmästä johdosta aina kiinteistön ylläpidosta vastaavaan henkilöstöön. Kiinteistöjohtaja näkee nopeasti käyttöliittymästään kokonaistilanteen esimerkiksi kiinteistökannan ylläpidossa. Vastaavasti kiinteistöpäälliköt ja manageriyhtiöt saavat reaaliaikaisen tiedon vaikkapa suoritetuista huoltotoimenpiteistä tai energian kulutuksesta kohteittain.

Tiedolla johtaminen lisää suunnitelmallisuutta

Tiedolla johtaminen tuo kiinteistöjen ylläpitoon uudenlaista suunnitelmallisuutta, laatua ja oikea-aikaisuutta. Se auttaa hahmottamaan ison kuvan, mutta paljastaa myös yksityiskohdat. Aikaa säästyy ja toiminta tehostuu ja nopeutuu, kun tietoa ei tarvitse etsiä eri paikoista tai hakea raportteja jokaiselta kiinteistöltä erikseen. Mahdollisiin poikkeamiin päästään puuttumaan heti.

Kiinteistöistä kerätään dataa ja jalostetaan se kehittyneiden digitaalisten työkalujen avulla helposti hyödynnettävään muotoon. Kiinteistöjä koskevaa tietoa saadaan automaattisesti erilaisista sensoreista, energiamittareista ja rakennusautomaatiojärjestelmistä. Datan lähteitä ovat myös manuaalisesti digitaalisiin järjestelmiin tuotu tieto, esimerkiksi huoltohenkilöstön kirjaukset toimenpiteistä tai kuntoarvioitsijan ehdotukset isommista hankkeista.

Tiedolla johdetaan sekä yksittäistä kohdetta että kiinteistömassaa

Tiedolla johtamisen asiakkaitamme ovat useita kiinteistöjä omistavat yritykset, kiinteistösijoittajat ja julkiset organisaatiot. Tiedolla johtaminen sopii hyvin myös esimerkiksi kauppakeskuksen tai muiden isojen yksittäisten kiinteistöjen hallintaan.

Meidät kannattaa valita kumppaniksi tiedolla johtamisen kehittämiseen, sillä meiltä saat tiedolla johtamisen koko paketin, aina tietojärjestelmästä ylläpidon prosessien kehittämiseen ja johtamisen mittaristojen rakentamiseen.

Tiedolla johtamisen ohjelmistot ja prosessit kuntoon

Tehokkaaseen tiedolla johtamiseen tarvitset oikean teknologian ja ohjelmistot, jotka tukevat datan keräämistä ja jalostamista. Kehittämämme Granlund Manager on pilvipohjainen kiinteistöjohtamisen ja energianhallinnan ohjelmisto, joka vie kiinteistöjohtamisen uudelle tasolle. Moduuleista koostuvan hallintajärjestelmänsä ansiosta voit skaalata ja konfiguroida Granlund Manageria erilaisten organisaatioiden, kiinteistöjen ja kohdesalkkujen tarpeiden mukaisesti.

Tiedolla johtamiseen tarvitaan lisäksi toimintamallia tukevat tehokkaat toimintaprosessit. Myös prosessien kehittämisestä meillä on syvällistä kokemusta ja voimme olla näin tukemassa organisaatiotasi prosessien rakentamisessa ja tehostamisessa.

Lisäksi kannattaa muistaa, että tiedolla johtaminen on aina ihmisten johtamista. Autamme organisaatiotasi kehittämään johtamisjärjestelmiä ja johtamisen mittaristot, jotta päätöksenteko on tehokasta organisaation kaikilla tasoilla.

Granlund Manager -ohjelmisto

Tavoitteena kiinteistöjen ja ihmisten hyvinvointi kustannustehokkaasti? Granlund Manager -ohjelmisto on ratkaisu fiksuun ja ammattimaiseen kiinteistöjohtamiseen.

Helsinki, pääkonttori

Senaatti-kiinteistöt arvostaa pitkäaikaisessa kumppanissaan reagointinopeutta

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Yhteistyö Senaatti-kiinteistöjen ja Granlundin välillä on jatkunut jo vuosikymmeniä. Kumppanuuden tavoitteena on lähes 10 000 rakennuksen suunnitelmallinen ylläpito ja oikein…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kirkkonummen kunta uudistaa toimintatapojaan jatkuvalla capex-hallinnalla ja Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta kehittää toimintatapojaan jatkuvilla capex-palveluilla ja Granlund Managerin käytöllä, kuten PTS:llä, energiaseurannalla ja huoltokirjalla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Veritaksen kiinteistöjen energiankulutusta seurataan ja etävalvotaan Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, Digitaaliset palvelut

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Toimistot

Noin 40 kiinteistöä liitettiin Granlund Manageriin viime vuonna. Taustalla on halu seurata ja ohjata kiinteistöjen käyttöä ja energiakulutusta tarkemmin.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Jari Innanen, Granlund

Datakeskusten hukkalämpöä tulisi kierrättää enemmän kaukolämpöverkkoon

11.01.2023 – Energiatehokkaasti rakennetut datakeskukset ovat osa sähköverkon tehoreserviä. Kun datakeskukset hyödyntävät omana energialähteenään uusiutuvia energiamuotoja, voidaan pienentää myös hiilidioksidipäästöjä.

Blogi

KONEen huoltamien hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin

25.11.2022 – KONEen ja Granlundin ohjelmistointegraation kautta KONEen huoltamien laitteiden huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin. Järjestelmien vuoropuhelu helpottaa ylläpidon seurantaa ja raportointia.

Uutinen

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiöltä kunniamaininta Granlundin AI-Energiakartoitukselle

10.11.2022 – Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön kunniamaininta annettiin 10.11.2022 Granlundin AI-Energiakartoitus-työkalulle. AI-Energiakartoitus antaa vauhtia ESG-tavoitteiden saavuttamiseen.

Uutinen

Älykäs kiinteistöportfolio tukee hiilineutraaliutta ja laadukasta käyttäjäkokemusta

30.06.2022 – Mitä useampi kiinteistö, sitä suuremmat ovat mahdollisuudet esimerkiksi käyttökustannusten vähentämisessä, energiansäästössä ja päästöjen vähentämisessä. Miten älykkään kiinteistöportfolion toteuttamisessa kannattaa edetä?

Blogi

Startista lähtien Smart Building – näin toteutetaan älykiinteistö

14.06.2022 – Tyytyväisemmät tilojen käyttäjät, vähäisemmät päästöt sekä pienemmät energialaskut ja ylläpitokustannukset. Kiinnostuneemmat vuokralaiset ja edelläkävijän imago. Jos nyökyttelit, lue lisää, miten…

Blogi

Vanhakin voi olla fiksu – miten rakennuksesta tehdään älykiinteistö?

01.06.2022 – Älykkyys ei ole vain uusien rakennusten etuoikeus vaan varttuneemmastakin kiinteistöstä saa usein jo pienellä tuunauksella irti hyödyllisiä älytoimintoja niin kiinteistön…

Blogi

Ulos järjestelmä- ja sovellusviidakosta kohti älykästä kiinteistöä

30.05.2022 – Älykäs kiinteistö – Smart Building – tarjoaa runsaasti hyötyjä kiinteistön eri sidosryhmille. Älykiinteistön toteutus voi kuitenkin joskus tuntua vaikeakulkuiselta viidakolta,…

Blogi
Vesa Lassila, Anne Lassila ja Pekka Metsi Granlund

Granlund vahvistaa LVI-kustannuslaskentaa yrityskaupalla Vesi & Watti Oy:n kanssa

22.03.2022 – Granlund Oy on sopinut Insinööritoimisto Vesi & Watti Oy:n osakekannan hankkimisesta. Konserni vahvistaa samalla talotekniikan laskentapalveluja LVI-määrä- ja kustannuslaskennan osaamisella.

Uutinen

Aiotko sähköistää liiketoimintasi? Ethän unohda päivittää työskentelytapojasi

22.02.2022 – Digitaaliseen järjestelmään siirtyminen tarjoaa oivan mahdollisuuden muokata vanhoja työskentelytapoja. Ota nämä viisi askelta kohti parempaa tuottavuutta.

Blogi
Hyvä tiedonkulku lisää asiakastyytyväisyyttä

Hyvä tiedonkulku lisää asiakastyytyväisyyttä

08.02.2022 – Kiinteistöjohtamisessa viestintä on avainasemassa, ja tiedonkulku on yllättävänkin helppo saada sujuvaksi. Tässä blogissa kerron, miten se onnistuu käytännössä.

Blogi

Mitä tietoa etsit?