Hyppää sisältöön
PalvelutKiinteistöjohtaminenPalveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset auttavat varmistamaan, että kaupungin tai kunnan julkiset palvelut toteutetaan kustannustehokkaasti, kestävästi ja laadukkaasti.

Tavoitteena tarpeenmukaiset julkiset palvelut niille sopivissa tiloissa

Palveluverkkoselvitykset auttavat hahmottamaan useisiin eri kohteisiin ja kiinteistöihin liittyvien julkisten palvelujen nykyiset ja tulevat tilatarpeet. Palveluverkkoselvitys kertoo, miten kiinteistöjä voitaisiin käyttää mahdollisimman järkevästi.

Laadukkaasti tehtyjen palveluverkkoselvitysten avulla autamme varmistamaan, että tarpeenmukaiset julkiset palvelut toteutetaan niille sopivissa tiloissa. Selvityksen tuottama tieto tekee korjaus- ja uudisrakentamishankkeiden suunnittelusta pitkällä tähtäimellä kestävää ja järkevää.

Palveluverkkoselvitys tehdään aina asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Tähtäimessä voi olla esimerkiksi tilankäytön tehostaminen, matalammat ylläpitokustannukset, pienempi korjausvelka tai parempi käyttäjätyytyväisyys.

Otamme huomioon käyttäjien toiminnalliset tarpeet sekä kiinteistöjen ylläpito- ja investointikustannukset. Lisäksi hyödynnämme lähtötietojen hankinnassa esimerkiksi haastatteluja, kyselyitä ja kuntoarvioita. Huomioimme myös erilaiset taustatekijät, kuten kunnan strategiset linjaukset ja yhteiskunnalliset muutokset.

Palveluverkkoselvityksen tulosten visualisointi ja raportointi

Olemme kehittäneet palveluverkkoselvityksille selkeän prosessin. Siinä edetään johdonmukaisesti palveluverkkoselvityksen tuottamista lähtötiedoista ja nykytilakartoituksesta tulevaisuuden skenaariotarkasteluun sekä tulosten analysointiin, visualisointiin ja raportointiin.

Tulosten visualisointi tukee ajantasaista tiedolla johtamista ja nopeaa päätöksentekoa. Siksi havainnollistamme palveluverkkoselvityksen tuloksia Power BI -pohjaisella dynaamisella työkalulla. Jäsentelemme eri lähteistä kerättyä tietoa ymmärrettävään muotoon ja yhdistämme ne kohteen tietomalliin.

Dynaamisen raportoinnin ansiosta kaikki osapuolet saavat palveluverkon nykytilanteesta ja tulevaisuudesta selkeän kokonaiskuvan. Tietoja voidaan tarkastella myös osakokonaisuus kerrallaan eri näkökulmista. Tuloksia on helppo hyödyntää, kun on aika tehdä päätöksiä esimerkiksi luovuttavista kiinteistöistä tai investointien ajankohdasta. Lisäksi tietoja on helppo päivittää, mikä ohjaa palveluverkon kehittämistä myös tulevaisuudessa.

Selkeä prosessi palveluverkkoselvityksistä palveluverkkosuunnitteluun

Palveluverkkoselvitys on kertaluonteinen selvitystyö, jota voidaan jatkaa jatkuvaluonteisella palveluverkkosuunnittelulla.

Palveluverkkoselvitys auttaa tunnistamaan

• Nykyiset palvelu- ja tilatarpeet

• Alueelliset erot

• Muutokset palvelutarpeissa tulevina vuosina

• Tarpeet kehittää eri palvelujen saavutettavuutta

• Eri toteutusvaihtoehdot, myös hanketasolla

• Strategisten tavoitteiden toteutumisen eri toteutusmalleilla.

Palveluverkkoselvityksen sisältö:


• Lähtötietojen hankinta, mm. kuntoarviot ja haastattelut
• Palveluverkoston nykytilan selvitys
• Palvelutarpeen analysointi ja vertailu nykytilanteeseen
• Tulosten dynaaminen visualisointi ja skenaariotarkastelu
• Päätöksentekoa tukeva raportointi

Kysy lisätietoja

Tuomas Nuutilainen

Johtava analyytikko
Granlund Oy

Susanna Sairanen

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen

Energiatodistus, E-lukulaskelma, rakennusluvan energiaselvitys – mikä tarvitaan milloinkin?

22.02.2024 – Kestävän rakentamisen ryhmäpäällikkö Panu Rautio selventää alan terminologiaa. Mihin E-luku perustuu ja miksi juuri sillä mitataan rakennusten energiatehokkuutta? Millaisilla toimenpiteillä…

Blogi
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Kestävien ratkaisujen kehittäminen laajenee kiinteistöistä kortteleihin

06.02.2024 – Kaiken kehitystoiminnan ytimessä ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Meidän on löydettävä uusia päästövähennyskeinoja.

Blogi

Suurin osa kiinteistöalan tietojärjestelmistä on vanhentuneita

31.01.2024 – Kiinteistöalan tietojärjestelmät ovat usein vanhentuneita, eivätkä vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Vanhentuneet järjestelmät aiheuttavat pulmia kaikille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa…

Blogi

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Tunnetko jo energiayhteisöjen monet mahdollisuudet?

22.11.2023 – Energiantuottajien ja -kuluttajien yhteenliittymät eli energiayhteisöt tuottavat suuria taloudellisia hyötyjä. Erityisesti asiakkaitamme kiinnostaa vihreän sähkön jakamistalous.

Blogi

Mitä tietoa etsit?