Hyppää sisältöön
PalvelutKiinteistöjohtaminenPalveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset auttavat varmistamaan, että kaupungin tai kunnan julkiset palvelut toteutetaan kustannustehokkaasti, kestävästi ja laadukkaasti.

Tavoitteena tarpeenmukaiset julkiset palvelut niille sopivissa tiloissa

Palveluverkkoselvitykset auttavat hahmottamaan useisiin eri kohteisiin ja kiinteistöihin liittyvien julkisten palvelujen nykyiset ja tulevat tilatarpeet. Palveluverkkoselvitys kertoo, miten kiinteistöjä voitaisiin käyttää mahdollisimman järkevästi.

Laadukkaasti tehtyjen palveluverkkoselvitysten avulla autamme varmistamaan, että tarpeenmukaiset julkiset palvelut toteutetaan niille sopivissa tiloissa. Selvityksen tuottama tieto tekee korjaus- ja uudisrakentamishankkeiden suunnittelusta pitkällä tähtäimellä kestävää ja järkevää.

Palveluverkkoselvitys tehdään aina asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Tähtäimessä voi olla esimerkiksi tilankäytön tehostaminen, matalammat ylläpitokustannukset, pienempi korjausvelka tai parempi käyttäjätyytyväisyys.

Otamme huomioon käyttäjien toiminnalliset tarpeet sekä kiinteistöjen ylläpito- ja investointikustannukset. Lisäksi hyödynnämme lähtötietojen hankinnassa esimerkiksi haastatteluja, kyselyitä ja kuntoarvioita. Huomioimme myös erilaiset taustatekijät, kuten kunnan strategiset linjaukset ja yhteiskunnalliset muutokset.

Palveluverkkoselvityksen tulosten visualisointi ja raportointi

Olemme kehittäneet palveluverkkoselvityksille selkeän prosessin. Siinä edetään johdonmukaisesti palveluverkkoselvityksen tuottamista lähtötiedoista ja nykytilakartoituksesta tulevaisuuden skenaariotarkasteluun sekä tulosten analysointiin, visualisointiin ja raportointiin.

Tulosten visualisointi tukee ajantasaista tiedolla johtamista ja nopeaa päätöksentekoa. Siksi havainnollistamme palveluverkkoselvityksen tuloksia Power BI -pohjaisella dynaamisella työkalulla. Jäsentelemme eri lähteistä kerättyä tietoa ymmärrettävään muotoon ja yhdistämme ne kohteen tietomalliin.

Dynaamisen raportoinnin ansiosta kaikki osapuolet saavat palveluverkon nykytilanteesta ja tulevaisuudesta selkeän kokonaiskuvan. Tietoja voidaan tarkastella myös osakokonaisuus kerrallaan eri näkökulmista. Tuloksia on helppo hyödyntää, kun on aika tehdä päätöksiä esimerkiksi luovuttavista kiinteistöistä tai investointien ajankohdasta. Lisäksi tietoja on helppo päivittää, mikä ohjaa palveluverkon kehittämistä myös tulevaisuudessa.

Selkeä prosessi palveluverkkoselvityksistä palveluverkkosuunnitteluun

Palveluverkkoselvitys on kertaluonteinen selvitystyö, jota voidaan jatkaa jatkuvaluonteisella palveluverkkosuunnittelulla.

Palveluverkkoselvitys auttaa tunnistamaan

• Nykyiset palvelu- ja tilatarpeet

• Alueelliset erot

• Muutokset palvelutarpeissa tulevina vuosina

• Tarpeet kehittää eri palvelujen saavutettavuutta

• Eri toteutusvaihtoehdot, myös hanketasolla

• Strategisten tavoitteiden toteutumisen eri toteutusmalleilla.

Palveluverkkoselvityksen sisältö:


• Lähtötietojen hankinta, mm. kuntoarviot ja haastattelut
• Palveluverkoston nykytilan selvitys
• Palvelutarpeen analysointi ja vertailu nykytilanteeseen
• Tulosten dynaaminen visualisointi ja skenaariotarkastelu
• Päätöksentekoa tukeva raportointi

Kysy lisätietoja

Tuomas Nuutilainen

Johtava analyytikko
Granlund Oy

Susanna Sairanen

Myynti- ja asiakkuusjohtaja
Granlund Oy

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Tamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

29.09.2023 – Granlund vahvistaa sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannan.

Uutinen

Granlund antaa vuosia kehitetyn tietomallinnuspohjan maksutta jakoon

28.09.2023 – Revit on tietomallinnusohjelmisto, jonka tehokas käyttö edellyttää työlästä alkuasetusten määrittelyä. Granlundilla on käytetty Revit-mallipohjan kehittämiseen useita satoja työtunteja, ja nyt…

Uutinen

Talotekniikka johtaa tietä kohti tekoälyratkaisuja

27.09.2023 – Tekoälyyn perustuvien sovellusten käyttöönotto edellyttää suurten datamäärien analysointia ja tiedon vakioimista. Talotekniikka näyttää tässä mallia koko kiinteistö- ja rakennusalalle.

Uutinen

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.09.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

Uutinen
talotekniset järjestelmät

Ympäristöministeriön selvitys tarkentaa tietoa talotekniikan päästövaikutuksista

12.09.2023 – Ympäristöministeriön tuore selvitys tarkentaa huomattavasti taloteknisten järjestelmien päästövaikutuksia. Selvitys auttaa rakennusalan toimijoita tekemään tarkempia laskelmia taloteknisten järjestelmien vaikutuksesta rakennusten hiilijalanjälkeen.

Uutinen

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen

Vastuullinen kiinteistönomistaja varautuu häiriötilanteisiin ennalta

28.08.2023 – Kiinteistöön kohdistuvat mahdolliset häiriötilanteet ja riskit kannattaa selvittää ennakoiden. Tärkeintä on varmistaa käyttäjien turvallisuus ja kriittisten järjestelmien toiminta kaikissa tilanteissa.

Uutinen

Fiksu yritys varautuu sähkökatkoihin

28.08.2023 – Jokaisen yrityksen kannattaa laatia varautumissuunnitelma sähkökatkojen varalta. Kriittisten toimintojen turvaaminen voi edellyttää varavoimaa ja vaihtoisia reittejä sähkönsyötölle.

Uutinen

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.08.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita…

Uutinen
Tuomo Niemelä, Granlund

Energiankierrätys leikkaa jopa 95 prosenttia lämmönkulutuksesta

15.08.2023 – Energiankierrätys on osoittanut toimivuutensa jo yli sadassa Granlundin suunnittelemassa kohteessa. Kiinteistön hukkalämmöt voivat kattaa jopa 95 prosenttia lämmöntarpeesta.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?