Hyppää sisältöön
PalvelutKiinteistöjohtaminenPalveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset auttavat varmistamaan, että kaupungin tai kunnan julkiset palvelut toteutetaan kustannustehokkaasti, kestävästi ja laadukkaasti.

Tavoitteena tarpeenmukaiset julkiset palvelut niille sopivissa tiloissa

Palveluverkkoselvitykset auttavat hahmottamaan useisiin eri kohteisiin ja kiinteistöihin liittyvien julkisten palvelujen nykyiset ja tulevat tilatarpeet. Palveluverkkoselvitys kertoo, miten kiinteistöjä voitaisiin käyttää mahdollisimman järkevästi.

Laadukkaasti tehtyjen palveluverkkoselvitysten avulla autamme varmistamaan, että tarpeenmukaiset julkiset palvelut toteutetaan niille sopivissa tiloissa. Selvityksen tuottama tieto tekee korjaus- ja uudisrakentamishankkeiden suunnittelusta pitkällä tähtäimellä kestävää ja järkevää.

Palveluverkkoselvitys tehdään aina asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Tähtäimessä voi olla esimerkiksi tilankäytön tehostaminen, matalammat ylläpitokustannukset, pienempi korjausvelka tai parempi käyttäjätyytyväisyys.

Otamme huomioon käyttäjien toiminnalliset tarpeet sekä kiinteistöjen ylläpito- ja investointikustannukset. Lisäksi hyödynnämme lähtötietojen hankinnassa esimerkiksi haastatteluja, kyselyitä ja kuntoarvioita. Huomioimme myös erilaiset taustatekijät, kuten kunnan strategiset linjaukset ja yhteiskunnalliset muutokset.

Palveluverkkoselvityksen tulosten visualisointi ja raportointi

Olemme kehittäneet palveluverkkoselvityksille selkeän prosessin. Siinä edetään johdonmukaisesti palveluverkkoselvityksen tuottamista lähtötiedoista ja nykytilakartoituksesta tulevaisuuden skenaariotarkasteluun sekä tulosten analysointiin, visualisointiin ja raportointiin.

Tulosten visualisointi tukee ajantasaista tiedolla johtamista ja nopeaa päätöksentekoa. Siksi havainnollistamme palveluverkkoselvityksen tuloksia Power BI -pohjaisella dynaamisella työkalulla. Jäsentelemme eri lähteistä kerättyä tietoa ymmärrettävään muotoon ja yhdistämme ne kohteen tietomalliin.

Dynaamisen raportoinnin ansiosta kaikki osapuolet saavat palveluverkon nykytilanteesta ja tulevaisuudesta selkeän kokonaiskuvan. Tietoja voidaan tarkastella myös osakokonaisuus kerrallaan eri näkökulmista. Tuloksia on helppo hyödyntää, kun on aika tehdä päätöksiä esimerkiksi luovuttavista kiinteistöistä tai investointien ajankohdasta. Lisäksi tietoja on helppo päivittää, mikä ohjaa palveluverkon kehittämistä myös tulevaisuudessa.

Selkeä prosessi palveluverkkoselvityksistä palveluverkkosuunnitteluun

Palveluverkkoselvitys on kertaluonteinen selvitystyö, jota voidaan jatkaa jatkuvaluonteisella palveluverkkosuunnittelulla.

Palveluverkkoselvitys auttaa tunnistamaan

• Nykyiset palvelu- ja tilatarpeet

• Alueelliset erot

• Muutokset palvelutarpeissa tulevina vuosina

• Tarpeet kehittää eri palvelujen saavutettavuutta

• Eri toteutusvaihtoehdot, myös hanketasolla

• Strategisten tavoitteiden toteutumisen eri toteutusmalleilla.

Palveluverkkoselvityksen sisältö:


• Lähtötietojen hankinta, mm. kuntoarviot ja haastattelut
• Palveluverkoston nykytilan selvitys
• Palvelutarpeen analysointi ja vertailu nykytilanteeseen
• Tulosten dynaaminen visualisointi ja skenaariotarkastelu
• Päätöksentekoa tukeva raportointi

Kysy lisätietoja

Tuomas Nuutilainen

Johtava analyytikko
Granlund Oy

Susanna Sairanen

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Ilmastonmuutos kurittaa kiinteistöjä

22.04.2024 – Ilmastonmuutos on valitettava tosiasia, eikä sen seurauksilta voi välttyä: realisoituvat ilmastoriskit näkyvät meillä jo nyt – ja lisää on luvassa.…

Blogi

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

”Kaikkia pikkasen harmitti” – venyvä läpimenoaika on liian tuttu ilmiö

04.04.2024 – Kun seurasin sivusta pieleen mennyttä katkaisijoiden vaihtoa erään teollisuuslaitoksen muuntamorakennuksessa, mieleeni tuli vanha sanonta: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tässä…

Blogi

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen

Energiatodistus, E-lukulaskelma, rakennusluvan energiaselvitys – mikä tarvitaan milloinkin?

22.02.2024 – Kestävän rakentamisen ryhmäpäällikkö Panu Rautio selventää alan terminologiaa. Mihin E-luku perustuu ja miksi juuri sillä mitataan rakennusten energiatehokkuutta? Millaisilla toimenpiteillä…

Blogi

Mitä tietoa etsit?