Hyppää sisältöön
PalvelutKiinteistöjohtaminenPalveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset auttavat varmistamaan, että kaupungin tai kunnan julkiset palvelut toteutetaan kustannustehokkaasti, kestävästi ja laadukkaasti.

Tavoitteena tarpeenmukaiset julkiset palvelut niille sopivissa tiloissa

Palveluverkkoselvitykset auttavat hahmottamaan useisiin eri kohteisiin ja kiinteistöihin liittyvien julkisten palvelujen nykyiset ja tulevat tilatarpeet. Palveluverkkoselvitys kertoo, miten kiinteistöjä voitaisiin käyttää mahdollisimman järkevästi.

Laadukkaasti tehtyjen palveluverkkoselvitysten avulla autamme varmistamaan, että tarpeenmukaiset julkiset palvelut toteutetaan niille sopivissa tiloissa. Selvityksen tuottama tieto tekee korjaus- ja uudisrakentamishankkeiden suunnittelusta pitkällä tähtäimellä kestävää ja järkevää.

Palveluverkkoselvitys tehdään aina asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Tähtäimessä voi olla esimerkiksi tilankäytön tehostaminen, matalammat ylläpitokustannukset, pienempi korjausvelka tai parempi käyttäjätyytyväisyys.

Otamme huomioon käyttäjien toiminnalliset tarpeet sekä kiinteistöjen ylläpito- ja investointikustannukset. Lisäksi hyödynnämme lähtötietojen hankinnassa esimerkiksi haastatteluja, kyselyitä ja kuntoarvioita. Huomioimme myös erilaiset taustatekijät, kuten kunnan strategiset linjaukset ja yhteiskunnalliset muutokset.

Palveluverkkoselvityksen tulosten visualisointi ja raportointi

Olemme kehittäneet palveluverkkoselvityksille selkeän prosessin. Siinä edetään johdonmukaisesti palveluverkkoselvityksen tuottamista lähtötiedoista ja nykytilakartoituksesta tulevaisuuden skenaariotarkasteluun sekä tulosten analysointiin, visualisointiin ja raportointiin.

Tulosten visualisointi tukee ajantasaista tiedolla johtamista ja nopeaa päätöksentekoa. Siksi havainnollistamme palveluverkkoselvityksen tuloksia Power BI -pohjaisella dynaamisella työkalulla. Jäsentelemme eri lähteistä kerättyä tietoa ymmärrettävään muotoon ja yhdistämme ne kohteen tietomalliin.

Dynaamisen raportoinnin ansiosta kaikki osapuolet saavat palveluverkon nykytilanteesta ja tulevaisuudesta selkeän kokonaiskuvan. Tietoja voidaan tarkastella myös osakokonaisuus kerrallaan eri näkökulmista. Tuloksia on helppo hyödyntää, kun on aika tehdä päätöksiä esimerkiksi luovuttavista kiinteistöistä tai investointien ajankohdasta. Lisäksi tietoja on helppo päivittää, mikä ohjaa palveluverkon kehittämistä myös tulevaisuudessa.

Selkeä prosessi palveluverkkoselvityksistä palveluverkkosuunnitteluun

Palveluverkkoselvitys on kertaluonteinen selvitystyö, jota voidaan jatkaa jatkuvaluonteisella palveluverkkosuunnittelulla.

Palveluverkkoselvitys auttaa tunnistamaan

• Nykyiset palvelu- ja tilatarpeet

• Alueelliset erot

• Muutokset palvelutarpeissa tulevina vuosina

• Tarpeet kehittää eri palvelujen saavutettavuutta

• Eri toteutusvaihtoehdot, myös hanketasolla

• Strategisten tavoitteiden toteutumisen eri toteutusmalleilla.

Palveluverkkoselvityksen sisältö:


• Lähtötietojen hankinta, mm. kuntoarviot ja haastattelut
• Palveluverkoston nykytilan selvitys
• Palvelutarpeen analysointi ja vertailu nykytilanteeseen
• Tulosten dynaaminen visualisointi ja skenaariotarkastelu
• Päätöksentekoa tukeva raportointi

Kysy lisätietoja

Tuomas Nuutilainen

Johtava analyytikko
Granlund Oy

Susanna Sairanen

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.06.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Uutinen

Parhaat sijainnit datakeskuksille löytyvät Suomesta ja Ruotsista

11.06.2024 – Kaikista maailman maista datakeskuksen sijaintipaikaksi kannattaa valita Suomi tai Ruotsi. Meillä on monta kilpailuvalttia, joilla päihitämme kilpailijat esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Blogi

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Viisi oivallusta tulevaisuuden superkortteleista vievät kohti hiilineutraalia kaupunkisuunnittelua

11.06.2024 – Alue-energiajärjestelmä tukee hiilineutraalia kaupunkisuunnittelua. Tulevaisuuden superkortteli rakentuu näiden oivallusten varaan.

Blogi

Jopa kolmannes luontokadosta johtuu rakentamisesta

07.06.2024 – Vastuulliset rakennusalan yritykset ovat jo ottaneet käyttöön luontovaikutuksia arvioivia mittareita. Tämä vaikuttaa koko rakentamisen arvoketjuun ja pakottaa kaikki muutokseen.

Blogi

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Vastuullisuuspäällikkö Kirsti Sääjärvi

Vähäpäästöisillä menopeleillä konkretiaa kestävään liikkumiseen

03.06.2024 – Asiantuntijayrityksenä Granlundin tärkein tuote on aineeton, osaamisemme. Meidän merkittävimmät päästömme eivät synnykään tuotteiden elinkaaren eri vaiheissa kuten materiaalihankinnoista.

Blogi

Uupumus oli kova pala nieltäväksi

28.05.2024 – Nuoren, tunnollisen ja eteenpäin pyrkivän ihmisen voi olla vaikea myöntää itselleen olevansa uupunut. Hankekehityspäällikkömme Jere Korpisalo kertoo oman tarinansa siitä,…

Blogi

Mitä tietoa etsit?