Hyppää sisältöön
ReferenssitKäyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

25.4.2023 – Toimisto- ja hotellikokonaisuus Swing Housen talotekniikka valjastettiin alusta alkaen tukemaan tilaajan liiketoiminnan tavoitteita. Käyttäjien hyvinvointiin on panostettu, mistä kertoo Suomen ensimmäinen Gold-tason WELL-laatuluokitus.

Toimialat
Hotellit ja ravintolat
Palvelut
LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Energiasuunnittelu, Talotekniikan konsultointi
Paikkakunnat
Helsinki, pääkonttori
Swing House, Espoo (Kuva: Kuvio)
Swing House, Espoo (Kuva: Kuvio)

Työeläkevakuutusyhtiö Elon omistama Swing House Espoon Keilaniemessä koostuu kahdesta korkean profiilin toimistosta ja hotellista. Granlundin suunnittelijat halusivat tarjota tilaajalle alusta lähtien enemmän kuin vain talotekniikkaratkaisuja. “Tärkeintä oli se, miten tekniikka suunniteltiin”, kertoo suunnittelujohtaja Vikke Niskanen.

Tilaajan päätöksenteko tehtiin mahdollisimman helpoksi eri vaiheissa aina kilpailutuksesta toteutussuunnitteluun ja työmaan talotekniseen valvontaan. Eri toteutusvaihtoehdot ja niiden seuraukset sanoitettiin niin selkeästi, ettei tilaajan tarvinnut ymmärtää kaikkia teknisiä detaljeja. “Riitti, että meille kerrottiin, minkälainen lopputulos halutaan”, toteaa Granlundin sähköosaston johtaja Tatu Svahn.

Tilaajan visio purettiin jo konseptointivaiheessa teknisiksi lähtökohdiksi, ja suunnitteluratkaisut optimoitiin kokonaisuutena. “Varmistimme, että tekniikka tukee tilaajan liiketoimintaa, kuten hotellihuoneiden määrän maksimointia”, Niskanen sanoo. Eri tekniikkalajit myös sovitettiin yhteen sisäisesti, jotta suunnittelukokoukset sujuivat mahdollisimman jouhevasti.

Hankkeen suurimpia onnistumisia on rakennusautomatiikan ja talotekniikan toimiva yhteensovitus.

Marko Katainen, Are

Talotekniikan yhteistyö mahdollisti elinkaarikestävät valinnat

Swing Housessa on käytössä talotekniikkayhtiö Aren kehittämä Are Sensus®. Järjestelmällä lämmitys, jäähdytys ja ilmanvaihto on yhdistetty kokonaisuudeksi, jossa ilmaisenergiat saadaan hyödynnettyä tehokkaasti rakennuksen sisällä. Järjestelmä yhdistettiin sujuvasti osaksi rakennuksen muuta kiinteistötekniikkaa.

“Hankkeen suurimpia onnistumisia onkin rakennusautomaation ja talotekniikan toimiva yhteensovitus”, toteaa Aren talotekniikkapäällikkö Marko Katainen. Hän on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön suunnittelijoiden kanssa. “Yhdessä löysimme ratkaisuja, jotka tukivat kokonaisuuden toteuttamista ja varmistivat osaltaan koko hankkeen aikataulun.”

Svahnin mukaan tilaajan toiveiden mukainen kokonaisuus ei olisi ollut mahdollinen ilman tilaajan selkeästi määrittelemiä tavoitteita ja luottamusta suunnittelijoihin. “Se mahdollisti innovatiivisen työympäristön sekä elinkaarikestävien, energiatehokkaiden ja helposti huollettavien ratkaisujen suunnittelun.”

Tärkeintä oli se, miten tekniikka suunniteltiin.

Suunnittelujohtaja Vikke Niskanen, Granlund
Swing House -julkisivu, Espoo (Kuva: Kuvio)
Swing House -julkisivu, Espoo (Kuva: Kuvio)

Korkeimman tason WELL-laatuluokitus

Swing Housella on käytössä kaukolämmön rinnalla maalämpö, vaikka se olikin haastavaa suunnitella tontille, joka on puoliksi metrotunnelin päällä. “Maalämpö säästää vuodessa 279 megawattituntia energiaa”, Niskanen kertoo. Se pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä vuosittain nelihenkisen perheen kymmenen Kanarian-lennon verran.

Swing Housen toimistot ovat saaneet Suomen ensimmäisen Gold-tason WELL-laatuluokituksen. Käyttäjien hyvinvointiin on siis kiinnitetty paljon huomiota. “Käyttäjät voivat esimerkiksi itse säätää työpisteidensä valaistusta mobiililaitteilla”, Svahn kertoo. Koko seitsenkerroksisen rakennuksen läpi kulkevaa portaikkoa elävöittää myös viherseinä ja uniikki äänimaisema. “Jokaiseen kerrokseen on sävelletty oma musiikki.”

Viherseinän kastelujärjestelmä hyödyntää katolta kerättyjä hulevesiä. Sammalella eristettyjä viherkattoja on myös rakennusten välissä, mikä tukee sadevesien suodatusta, tilojen lämpöviihtyisyyttä ja äänieristystä. “Myös hiilijalanjälki pienenee ja sisäilman laatu paranee. Kasvit sitovat hiilidioksidia”, Niskanen lisää.

Swing House, Espoo (Kuva: Granlund)

Haluatko kuulla lisää?

Swing House Campus (Miestentie 5–9)

  • Omistaja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo
  • Sisältää kaksi toimistorakennusta ja hotellin (Swing C ja Swing Plus C sekä Sokos Hotelin 1. Heymo-konseptin hotelli)
  • Kokonaisuus valmistui vuonna 2022
  • Hotellissa on noin 260 huonetta
  • Toimistotilat sijoittuvat 2.–7. kerrokseen
  • Kokonaisuuteen kuuluu mm. Well 7 -ravintola, aulapalvelut ja kuntosali pukeutumistiloineen
  • Swing Housen toimistot ovat saaneet WELL v2™ Gold-tason laatuluokituksen. Se arvioi rakennuksen tuottamaa hyvinvointia 10 eri osa-alueen kautta.

Granlundin tarjoamat palvelut

Vikke Niskanen

Suunnittelujohtaja, Projektit
Granlund Oy

Tatu Svahn

Osastonjohtaja, sähkösuunnittelu
Granlund Oy

Tutustu muihin referensseihimme

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

AV-tekniikka ja valaistus luovat VirtuLabin aidon luontokokemuksen

Palvelu

Valaistussuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Luonnonvarakeskuksen VirtuLab-virtuaaliluontotilassa tutkitaan muun muassa metsäluonnon ja kirkasvalon terveysvaikutuksia. Immersiivinen luontokokemus luodaan valaistus- ja AV-tekniikalla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Granlund sparraa HOK-Elantoa parempaan energiajohtamiseen

Palvelu

Energiajohtamisen palvelut, Talotekniikan optimointipalvelu

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Hotellit ja ravintolat

Granlundin sparraus energiajohtamisessa ja talotekniikan optimointi auttavat HOK-Elantoa saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteet energiatehokkuudessa.
Referenssi
Tampere

Hyvä yhteistyö varmisti vaativan TAYS psykiatrian uudisrakennushankkeen onnistumisen

Palvelu

Sairaalasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

TAYS psykiatrian uudisrakennus vastaa tarkasti asiakkaiden ja henkilökunnan tarpeisiin. Onnistuneen lopputuloksen varmisti hyvä yhteistyö tilaajan, käyttäjien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Aviapolikseen ainutlaatuinen alue-energiaratkaisu

Palvelu

Konsultointi, Energiakonsultointi, Energiasuunnittelu

Toimiala

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

AVIA Real Estate toteuttaa Aviapolikseen ainutlaatuisen alue-energiaratkaisun yhteistyössä Vantaan Energian kanssa. Teknisesti joustava ja kustannustehokas hybridiratkaisu skaalautuu alueelta toiselle.
Referenssi
Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot

Toimiala

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään,…
Referenssi
Kokkola

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Lappeenranta

Sampon uusi päärakennus ihastuttaa valolla ja väreillä

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Saimaan ammattiopisto Sampo sai uuden maamerkin, kun Granlundin arkkitehdit suunnittelivat opiston käyttöön valoisan, viihtyisän ja tilatehokkaan uudisrakennuksen.
Referenssi
Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi
Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Ylläpidon ulkoistus toi Kirkkonummelle säästöjä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Huollon johtaminen ja laadun seuranta, Kilpailutukset ja hankinnat

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta ulkoisti Veikkolan alueen ylläpidon Granlundin tuella. Kilpailutuksessa valittu palveluntarjoaja on parantanut huollon laatua ja vähentänyt kustannuksia.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Taidemuseo Chappe on pieni timantti keskellä Tammisaarta

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Arkkitehtuuriltaan monimuotoinen Chappe sisältää nykytaiteen ohella innovatiivista talotekniikkaa pienissä ja tehokkaissa raameissa. Kaikki tekniikka suunniteltiin osaksi arkkitehtuuria, joka on taideteos…
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?