Hyppää sisältöön
ReferenssitKäyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

25.4.2023 – Toimisto- ja hotellikokonaisuus Swing Housen talotekniikka valjastettiin alusta alkaen tukemaan tilaajan liiketoiminnan tavoitteita. Käyttäjien hyvinvointiin on panostettu, mistä kertoo Suomen ensimmäinen Gold-tason WELL-laatuluokitus.

Toimialat
Hotellit ja ravintolat
Palvelut
LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Energiasuunnittelu, Talotekniikan konsultointi
Paikkakunnat
Helsinki, pääkonttori
Swing House, Espoo (Kuva: Kuvio)
Swing House, Espoo (Kuva: Kuvio)

Työeläkevakuutusyhtiö Elon omistama Swing House Espoon Keilaniemessä koostuu kahdesta korkean profiilin toimistosta ja hotellista. Granlundin suunnittelijat halusivat tarjota tilaajalle alusta lähtien enemmän kuin vain talotekniikkaratkaisuja. “Tärkeintä oli se, miten tekniikka suunniteltiin”, kertoo suunnittelujohtaja Vikke Niskanen.

Tilaajan päätöksenteko tehtiin mahdollisimman helpoksi eri vaiheissa aina kilpailutuksesta toteutussuunnitteluun ja työmaan talotekniseen valvontaan. Eri toteutusvaihtoehdot ja niiden seuraukset sanoitettiin niin selkeästi, ettei tilaajan tarvinnut ymmärtää kaikkia teknisiä detaljeja. “Riitti, että meille kerrottiin, minkälainen lopputulos halutaan”, toteaa Granlundin sähköosaston johtaja Tatu Svahn.

Tilaajan visio purettiin jo konseptointivaiheessa teknisiksi lähtökohdiksi, ja suunnitteluratkaisut optimoitiin kokonaisuutena. “Varmistimme, että tekniikka tukee tilaajan liiketoimintaa, kuten hotellihuoneiden määrän maksimointia”, Niskanen sanoo. Eri tekniikkalajit myös sovitettiin yhteen sisäisesti, jotta suunnittelukokoukset sujuivat mahdollisimman jouhevasti.

Hankkeen suurimpia onnistumisia on rakennusautomatiikan ja talotekniikan toimiva yhteensovitus.

Marko Katainen, Are

Talotekniikan yhteistyö mahdollisti elinkaarikestävät valinnat

Swing Housessa on käytössä talotekniikkayhtiö Aren kehittämä Are Sensus®. Järjestelmällä lämmitys, jäähdytys ja ilmanvaihto on yhdistetty kokonaisuudeksi, jossa ilmaisenergiat saadaan hyödynnettyä tehokkaasti rakennuksen sisällä. Järjestelmä yhdistettiin sujuvasti osaksi rakennuksen muuta kiinteistötekniikkaa.

“Hankkeen suurimpia onnistumisia onkin rakennusautomaation ja talotekniikan toimiva yhteensovitus”, toteaa Aren talotekniikkapäällikkö Marko Katainen. Hän on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön suunnittelijoiden kanssa. “Yhdessä löysimme ratkaisuja, jotka tukivat kokonaisuuden toteuttamista ja varmistivat osaltaan koko hankkeen aikataulun.”

Svahnin mukaan tilaajan toiveiden mukainen kokonaisuus ei olisi ollut mahdollinen ilman tilaajan selkeästi määrittelemiä tavoitteita ja luottamusta suunnittelijoihin. “Se mahdollisti innovatiivisen työympäristön sekä elinkaarikestävien, energiatehokkaiden ja helposti huollettavien ratkaisujen suunnittelun.”

Tärkeintä oli se, miten tekniikka suunniteltiin.

Suunnittelujohtaja Vikke Niskanen, Granlund
Swing House -julkisivu, Espoo (Kuva: Kuvio)
Swing House -julkisivu, Espoo (Kuva: Kuvio)

Korkeimman tason WELL-laatuluokitus

Swing Housella on käytössä kaukolämmön rinnalla maalämpö, vaikka se olikin haastavaa suunnitella tontille, joka on puoliksi metrotunnelin päällä. “Maalämpö säästää vuodessa 279 megawattituntia energiaa”, Niskanen kertoo. Se pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä vuosittain nelihenkisen perheen kymmenen Kanarian-lennon verran.

Swing Housen toimistot ovat saaneet Suomen ensimmäisen Gold-tason WELL-laatuluokituksen. Käyttäjien hyvinvointiin on siis kiinnitetty paljon huomiota. “Käyttäjät voivat esimerkiksi itse säätää työpisteidensä valaistusta mobiililaitteilla”, Svahn kertoo. Koko seitsenkerroksisen rakennuksen läpi kulkevaa portaikkoa elävöittää myös viherseinä ja uniikki äänimaisema. “Jokaiseen kerrokseen on sävelletty oma musiikki.”

Viherseinän kastelujärjestelmä hyödyntää katolta kerättyjä hulevesiä. Sammalella eristettyjä viherkattoja on myös rakennusten välissä, mikä tukee sadevesien suodatusta, tilojen lämpöviihtyisyyttä ja äänieristystä. “Myös hiilijalanjälki pienenee ja sisäilman laatu paranee. Kasvit sitovat hiilidioksidia”, Niskanen lisää.

Swing House, Espoo (Kuva: Granlund)

Haluatko kuulla lisää?

Swing House Campus (Miestentie 5–9)

  • Omistaja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo
  • Sisältää kaksi toimistorakennusta ja hotellin (Swing C ja Swing Plus C sekä Sokos Hotelin 1. Heymo-konseptin hotelli)
  • Kokonaisuus valmistui vuonna 2022
  • Hotellissa on noin 260 huonetta
  • Toimistotilat sijoittuvat 2.–7. kerrokseen
  • Kokonaisuuteen kuuluu mm. Well 7 -ravintola, aulapalvelut ja kuntosali pukeutumistiloineen
  • Swing Housen toimistot ovat saaneet WELL v2™ Gold-tason laatuluokituksen. Se arvioi rakennuksen tuottamaa hyvinvointia 10 eri osa-alueen kautta.

Granlundin tarjoamat palvelut

Vikke Niskanen

Suunnittelujohtaja, Projektit
Granlund Oy

Tatu Svahn

Osastonjohtaja, sähkösuunnittelu
Granlund Oy

Tutustu muihin referensseihimme

Kuopio

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kansallisteatterissa nautitaan upouudesta esitystekniikasta ja LVI-tekniikasta

Palvelu

LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Energiasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Kansallisteatteri avautui peruskorjauksen jälkeen taloteknisesti täysin uudistuneena. Teatterintekijät ja katsojat nauttivat huipputason esitystekniikasta, ja laadukkaat sisäolosuhteet tuntee jokaisella hengenvedolla.
Referenssi
Kuopio

KYS Uusi Sydän: Allianssimalli näyttää kyntensä 200 miljoonan sairaalahankkeessa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Kuopion suuri sairaalahanke KYS Uusi Sydän päätettiin toteuttaa allianssimallilla. Se oli onnistunut päätös, sillä hanke on edennyt aikataulussaan ja alle…
Referenssi
Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Koas otti kaiken hyödyn irti energiatodistusten kohdekierroksista

Palvelu

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Toimiala

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö (Koas) tilasi Granlundilta 17 kiinteistön energiatodistukset. Samalla vaivalla ja kohdekierroksilla kartoitettiin myös parhaat energiansäästökohteet.
Referenssi
Espoo

Aalto-yliopistolle suunniteltiin uusi sähkötekniikan tutkimuslaboratorio

Palvelu

Sähkösuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Teollisuus, Koulut ja oppilaitokset

Aalto-yliopiston sähkötekniikan tutkimuslaboratoriolla on monia toiminnallisia vaatimuksia. Yliopistolla luotettiin Granlundin kokemukseen tutkimus- ja testaustilojen teollisuusautomaatio- ja teollisuussähkösuunnittelusta.
Referenssi
Imatra

Mitra tehostaa kiinteistöjohtamistaan Granlund Managerilla

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Mitran ja Granlundin yhteistyö laajenee, kun Mitra ottaa käyttöönsä Granlund Manager -ohjelmiston. Ohjelmiston käyttö tuo selkeyttä Mitran kiinteistöjohtamiseen ja tehostaa…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Toimistosta päiväkodiksi – Päiväkoti Roba sai energiatehokkaat ja viihtyisät tilat

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Talotekninen hankekehitys

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Referenssi
Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Nesteen ylläpito-organisaatio saa tukea kiinteistöpäällikkö-palvelusta

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen

Toimiala

Teollisuus

Kiinteistöpäällikköpalvelut on kehitetty tilanteisiin, joissa lisäresursseja tarvitaan nopeasti. Ammattitaitoinen kiinteistöpäällikkö hallitsee homman itsenäisesti jo lyhyen perehdytyksen jälkeen.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kuntoarviot tukevat SBB:n hoivakiinteistöjen kunnossapidon hallintaa ja budjetointia

Palvelu

Kuntoarviot ja -tutkimukset, PTS, Huoltokirja

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SBB:n omistamissa hoivakiinteistöissä kuntoarvioilla on tärkeä tehtävä. Kuntoarviot auttavat pitämään pitkän tähtäimen suunnitelmat (PTS) ajan tasalla ja kunnossapidon kustannukset hallinnassa.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?