Hyppää sisältöön
ReferenssitBorealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

Borealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

31.5.2024 – Huolellinen suunnittelu, tehokas toteutus ja hyvä yhteistyö. Näillä eväillä Borealis Polymersin tehtaiden vaativa sähköurakka saatiin maaliin toivotussa – eli tiukassa – aikataulussa.

Toimialat
Teollisuus
Palvelut
Kilpailutukset ja hankinnat, Projektinjohtopalvelu PJP ja EPCM

Tehtaiden isot sähköurakat ovat aina vaativia. Paraatiesimerkki vaativasta hankkeesta toteutettiin syksyllä 2023 Borealis Polymersin tehtailla Porvoon Kilpilahdessa.

Maan suurimpiin kuuluva petrokemian keskittymä koostuu seitsemästä tuotantoyksiköstä ja kahdesta koetehtaasta. Niitä palvelevan sähkönjakeluverkon suojarelelaitteistoista uusittiin 90 ja valokaarilaitteistoista 50 kappaletta.

Borealiksen sähköinsinööri Andrei Luukka kertoo, että suurin osa hankkeesta toteutettiin kuukauden kestäneen huoltoseisokin aikana. Näin minimoitiin työn aiheuttamat häiriöt tuotantolaitosten toiminnalle.

Napakka aikataulu

Granlund tuli Borealiksen kumppaniksi hankkeen määrittelyvaiheessa, jossa selvitettiin työn laajuus ja karkea kustannusarvio. Itse hankkeessa Granlund vastasi suunnittelusta, hankintojen kilpailutuksista ja työmaavalvonnasta niin sanotulla EPCM-mallilla.

“Asiakas antoi meille aikaraamin, jossa hanke tulisi toteuttaa. Otimme siitä kopin ja lähdimme viemään hanketta eteenpäin. Final study -vaiheen alusta toteutussuunnitelmien valmistumiseen vei noin puolitoista vuotta ja työmaalla tehtävä toteutus seisokkiolosuhteissa kuukauden verran”, Granlundin teollisuushankkeista vastaava osastonjohtaja Risto Kuosmanen sanoo.

Huolellinen valmistelu oli onnistumisen edellytys

Hankeen huolellinen valmistelu yhdessä tilaajan, urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden kanssa takasi onnistuneen lopputuloksen halutussa aikataulussa.

“Tässä hankkeessa, jos missä, sanonta ‘hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty’ piti todellakin paikkaansa”, Kuosmanen korostaa.

Andrei Luukka sanoo, että hanke sujui Borealiksen näkökulmasta erinomaisesti. Granlundin johdolla tarvittavat suunnitelmat, aikataulut ja kustannusarviot saatiin tehtyä tehokkaasti. Myös sähkölaitteiden vaihtojen valvonta ja loppudokumentoinnit sujuivat mallikkaasti ja ajallaan.

Tällaisessa hankkeessa esimerkiksi laitehankinnat tulee osata aikatauluttaa siten, että tarvittavat laitteet ovat valmiina työmaalla kunkin työvaiheen alkaessa. Työ saatiin hienosti valmiiksi aikataulussa, kun suunnitelmat olivat valmiina ja hyvä porukka viemässä asioita eteenpäin.

Andrei Luukka, sähköinsinööri, Borealis Polymers Oy

“Tällaisessa hankkeessa esimerkiksi laitehankinnat tulee osata aikatauluttaa siten, että tarvittavat laitteet ovat valmiina työmaalla kunkin työvaiheen alkaessa. Työ saatiin hienosti valmiiksi aikataulussa, kun suunnitelmat olivat valmiina ja hyvä porukka viemässä asioita eteenpäin”, Luukka toteaa.

Tilannehuone piti kaikki ajan tasalla

Suuren tehdasalueen sähkönjakelujärjestelmän uudistaminen vaatii tarkkaa tilannetietoa, kuka tekee, missä ja milloin. Työn sujuvan etenemisen ohella tämä on myös työntekijöiden turvallisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää.

Tiedonkulun varmistamiseksi Borealis perusti hanketta varten tilannehuoneen. Käytännössä se oli läpi työpäivien avoinna ollut Teams-yhteys, jossa hankkeeseen osallistujat voivat keskustella keskenään ja saada reaaliaikaista tietoa töiden etenemisestä.

Granlundilaisten kanssa työskentely oli kaikin puolin mukavaa ja yhteistyö sujui todella hyvin.

Andrei Luukka, sähköinsinööri, Borealis Polymers Oy

Töiden läpivientiin vaikutti oleellisesti tuotantolaitosten sähkönjakelu, jossa tapahtui muutoksia päivittäin.

Kuosmanen kertoo, että Granlund tuotti Borealiksille tietoa myös muiden kuin omassa suunnittelussa olleiden asennusten etenemisestä. Granlundin suunnittelijat olivat aktiivisesti läsnä työmaalla. Näin apu oli nopeasti saatavilla ja muutoksiin pystyttiin reagoimaan nopeasti.

Luukka korostaa, että tällaisessa hankkeessa hyvä yhteistyö koostuu sujuvasta kanssakäymisestä ja luottamuksesta. On tärkeää, että kaikenlaiset haasteet ja ongelmat saadaan ratkaistua yhdessä. Tästä hän antaa kiitosta Granlundin ammattitaitoiselle tiimille.

“Granlundilaisten kanssa työskentely oli kaikin puolin mukavaa ja yhteistyö sujui todella hyvin. Odotamme innolla, millaisia mielenkiintoisia projekteja voimme tulevaisuudessa tehdä jälleen yhdessä.”

Haluatko kuulla lisää?

Risto Kuosmanen

Osastonjohtaja, teollisuus
Granlund Joensuu

Borealis Polymers Oy

  • Borealis Polymers Oy valmistaa muun muassa polyeteeni- ja polypropeenimuoveja, joita käytetään esimerkiksi putkien, kaapeleiden, pakkausten ja teräsputken päällysteiden valmistuksessa.
  • Borealiksella on Porvoon Kilpilahdessa seitsemän tuotantoyksikköä, kaksi koetehdasta ja innovaatiokeskus. Yritys työllistää noin 900 henkeä.

Granlundin palvelut hankkeessa

Tutustu muihin referensseihimme

Borealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

Borealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

Palvelu

Kilpailutukset ja hankinnat, Projektinjohtopalvelu PJP ja EPCM

Toimiala

Teollisuus

Huolellinen suunnittelu, tehokas toteutus ja hyvä yhteistyö. Näillä eväillä Borealis Polymersin tehtaiden vaativa sähköurakka saatiin maaliin toivotussa – eli tiukassa…
Referenssi
Borealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

AV-tekniikka ja valaistus luovat VirtuLabin aidon luontokokemuksen

Palvelu

Valaistussuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Luonnonvarakeskuksen VirtuLab-virtuaaliluontotilassa tutkitaan muun muassa metsäluonnon ja kirkasvalon terveysvaikutuksia. Immersiivinen luontokokemus luodaan valaistus- ja AV-tekniikalla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Granlund sparraa HOK-Elantoa parempaan energiajohtamiseen

Palvelu

Energiajohtamisen palvelut, Talotekniikan optimointipalvelu

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Hotellit ja ravintolat

Granlundin sparraus energiajohtamisessa ja talotekniikan optimointi auttavat HOK-Elantoa saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteet energiatehokkuudessa.
Referenssi
Tampere

Hyvä yhteistyö varmisti vaativan TAYS psykiatrian uudisrakennushankkeen onnistumisen

Palvelu

Sairaalasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

TAYS psykiatrian uudisrakennus vastaa tarkasti asiakkaiden ja henkilökunnan tarpeisiin. Onnistuneen lopputuloksen varmisti hyvä yhteistyö tilaajan, käyttäjien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Aviapolikseen ainutlaatuinen alue-energiaratkaisu

Palvelu

Konsultointi, Energiakonsultointi, Energiasuunnittelu

Toimiala

Borealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

AVIA Real Estate toteuttaa Aviapolikseen ainutlaatuisen alue-energiaratkaisun yhteistyössä Vantaan Energian kanssa. Teknisesti joustava ja kustannustehokas hybridiratkaisu skaalautuu alueelta toiselle.
Referenssi
Borealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot

Toimiala

Borealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään,…
Referenssi
Kokkola

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Lappeenranta

Sampon uusi päärakennus ihastuttaa valolla ja väreillä

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Saimaan ammattiopisto Sampo sai uuden maamerkin, kun Granlundin arkkitehdit suunnittelivat opiston käyttöön valoisan, viihtyisän ja tilatehokkaan uudisrakennuksen.
Referenssi
Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi
Borealiksen vaativa sähköhanke onnistui tiukassa aikataulussa

Ylläpidon ulkoistus toi Kirkkonummelle säästöjä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Huollon johtaminen ja laadun seuranta, Kilpailutukset ja hankinnat

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta ulkoisti Veikkolan alueen ylläpidon Granlundin tuella. Kilpailutuksessa valittu palveluntarjoaja on parantanut huollon laatua ja vähentänyt kustannuksia.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?