Hyppää sisältöön
UutinenGranlund yhdeksi yhtiöksi Suomessa – valmistautuu kansainvälistymiseen

Granlund yhdeksi yhtiöksi Suomessa – valmistautuu kansainvälistymiseen

12.6.2023 – Granlund uudistaa Suomen organisaatiotaan, ja konsernin 12 tytäryhtiötä yhdistyvät emoyhtiöön 31.10.2023. Jatkossa Granlund Oy toimii Suomessa yhtenä yhtiönä konsernin sijaan. Tavoitteena on virtaviivaistaa omistusrakennetta ja valmistautua kansainvälistymiseen.

Aihepiiri
Konserni
Jaa

Jatkossa Granlundin alueyhtiöt toimivat Suomessa paikallisina liiketoimintayksikköinä. ”Vaikka yhtiön rakenne muuttuu, vahva alueellinen läsnäolo säilyy muutoksesta huolimatta. Palvelemme asiakkaitamme 27 paikkakunnalla ympäri Suomen”, Granlundin konsernijohtaja Pekka Metsi kommentoi.

Omistusrakenteen muutoksen taustalla ovat Granlundin kasvu- ja kansainvälistymistavoitteet. Granlund on laajentunut viime vuosina vahvasti yrityskauppojen kautta, ja tätä kasvua on tarkoitus jatkaa edelleen niin Suomessa kuin ulkomailla. “Haluamme valmistautua suurempiin yritysjärjestelyihin, mutta nykyinen konsernirakenteemme ei tue kasvua kansainvälisesti. Omistusrakennetta selkeyttämällä kansainvälinen kasvu helpottuu”, avaa Metsi yhdistymistä.

Vaikka yhtiön rakenne muuttuu, vahva alueellinen läsnäolo säilyy muutoksesta huolimatta. Palvelemme asiakkaitamme 27 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Pekka Metsi, konsernijohtaja, Granlund

Suuntana aluksi Skandinavia

Kansainvälistyminen on osa Granlundin strategiaa, joka lanseerattiin vuonna 2020. Koronavuodet hidastivat aluksi kansainvälistymistä, mutta nyt suunnitelmia viedään vahvasti eteenpäin. “Markkinamuutos ja konsolidaatiokehitys on ollut kiinteistö- ja rakennusalalla viime vuosina nopeaa, isot toimijat vahvistuvat. Olemme tässä kehityksessä mukana, mutta omalla erikoistuneella liiketoimintamallilla”, kommentoi Metsi.

”Granlund on työntekijöidensä omistama yritys, osakkaita on noin 300. Meillä on vahva visio, että yrittäjähenkisyytemme sekä erikoistumisemme tiettyihin liiketoimintoihin ovat myös kansainvälisiä menestystekijöitä. Haluamme löytää verkostoomme samanhenkisiä partneriyrityksiä myös Suomen ulkopuolelta”, Metsi avaa.

Granlund on työntekijöidensä omistama yritys, osakkaita on noin 300. Meillä on vahva visio, että yrittäjähenkisyytemme sekä erikoistumisemme tiettyihin liiketoimintoihin ovat myös kansainvälisiä menestystekijöitä. Haluamme löytää verkostoomme samanhenkisiä partneriyrityksiä myös Suomen ulkopuolelta.

Pekka Metsi, konsernijohtaja, Granlund

Suuntana on ensimmäiseksi Skandinavia, jonka jälkeen mahdollisesti myös muu Eurooppa. “Meillä on tällä hetkellä kaksi toimipistettä Ruotsissa: Tukholmassa ja Lidköpingissä. Kokemuksemme naapurista ovat olleet hyvin positiivisia, minkä vuoksi tavoitteemme on laajentua alkuun pohjoisessa”, Metsi avaa.

Liikevaihtotavoite nostettu 350 miljoonaan

Granlundin nykyinen strategia tähtää 200 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2025. Tällä tiellä ollaan, sillä vuonna 2022 liikevaihto oli 129M€. Uusien suunnitelmien mukaan liikevaihtotavoitteeksi on nostettu 350 M€ vuoteen 2027 mennessä ja suurin osa kasvusta tulisi kansainvälisestä toiminnasta. Tällä hetkellä henkilöstöä on noin 1400 ja tavoitteena on henkilömäärän tuplaus. “Uskomme vahvasti, että Granlundin osaamisella on tulevaisuudessa yhä enemmän arvoa ja meidän kaltaisiamme erikoistuneita toimijoita tarvitaan markkinoilla – niin Suomessa kuin Euroopassa”, Metsi kertoo.

Erikoistuminen korostuu liiketoiminnassa

Granlundin toiminta painottuu jatkossakin isossa kuvassa nykyisiin liiketoiminta-alueisiin eli talotekniikkasuunnitteluun, energia-, ympäristö- ja kiinteistökonsultointiin, rakennuttamiseen ja valvontaan sekä ohjelmistoihin. Suuntaviivoina korostuvat vastuullisuus, datan ja digitalisaation hyödyntäminen, laadukkaat sisäympäristöt sekä käyttäjälähtöisyys. Alueellisesti Granlund on ottanut laajempaakin roolia. Tästä esimerkkinä Granlund Saimaan menestyksellinen laajentuminen arkkitehti- ja rakennesuunnittelun palveluihin.

“Pidämme kiinni erikoistumisstrategiastamme, jonka olemme kokeneet Granlundille toimivaksi malliksi. Kasvun pääsektoreita ovat mm. energiapalvelut, datakeskukset ja muut vaativat teknologiahankkeet kuten sairaalat ja puhdastilat sekä korjausrakentaminen. Jatkamme myös aktiivisesti talotekniikan toimintamallien kehittämistä“, Metsi kertoo.

Granlundin Suomen tytäryhtiöt sulautuvat emoyhtiöön 31.10.2023. Kaikki työntekijät jatkavat yhtiössä vanhoina työntekijöinä. Muutos ei koske Granlund Isännöintiä.

Sulautuvat yhtiöt ovat:

 • Granlund Häme Oy
 • Granlund Joensuu Oy
 • Granlund Jyväskylä Oy
 • Granlund Kuopio Oy
 • Granlund Lahti Oy
 • Granlund Mikkeli Oy
 • Granlund Oulu Oy
 • Granlund Pohjanmaa Oy
 • Granlund Rovaniemi Oy
 • Granlund Saimaa Oy
 • Granlund Tampere Oy
 • Granlund Turku Oy

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Konsernijohtaja
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Tamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

29.09.2023 – Granlund vahvistaa sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannan.

Uutinen

Granlund antaa vuosia kehitetyn tietomallinnuspohjan maksutta jakoon

28.09.2023 – Revit on tietomallinnusohjelmisto, jonka tehokas käyttö edellyttää työlästä alkuasetusten määrittelyä. Granlundilla on käytetty Revit-mallipohjan kehittämiseen useita satoja työtunteja, ja nyt…

Uutinen

Talotekniikka johtaa tietä kohti tekoälyratkaisuja

27.09.2023 – Tekoälyyn perustuvien sovellusten käyttöönotto edellyttää suurten datamäärien analysointia ja tiedon vakioimista. Talotekniikka näyttää tässä mallia koko kiinteistö- ja rakennusalalle.

Uutinen

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.09.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

Uutinen
talotekniset järjestelmät

Ympäristöministeriön selvitys tarkentaa tietoa talotekniikan päästövaikutuksista

12.09.2023 – Ympäristöministeriön tuore selvitys tarkentaa huomattavasti taloteknisten järjestelmien päästövaikutuksia. Selvitys auttaa rakennusalan toimijoita tekemään tarkempia laskelmia taloteknisten järjestelmien vaikutuksesta rakennusten hiilijalanjälkeen.

Uutinen

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen

Vastuullinen kiinteistönomistaja varautuu häiriötilanteisiin ennalta

28.08.2023 – Kiinteistöön kohdistuvat mahdolliset häiriötilanteet ja riskit kannattaa selvittää ennakoiden. Tärkeintä on varmistaa käyttäjien turvallisuus ja kriittisten järjestelmien toiminta kaikissa tilanteissa.

Uutinen

Fiksu yritys varautuu sähkökatkoihin

28.08.2023 – Jokaisen yrityksen kannattaa laatia varautumissuunnitelma sähkökatkojen varalta. Kriittisten toimintojen turvaaminen voi edellyttää varavoimaa ja vaihtoisia reittejä sähkönsyötölle.

Uutinen

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.08.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?