Hyppää sisältöön
UutinenGranlund yhdeksi yhtiöksi Suomessa – valmistautuu kansainvälistymiseen

Granlund yhdeksi yhtiöksi Suomessa – valmistautuu kansainvälistymiseen

12.6.2023 – Granlund uudistaa Suomen organisaatiotaan, ja konsernin 12 tytäryhtiötä yhdistyvät emoyhtiöön 31.10.2023. Jatkossa Granlund Oy toimii Suomessa yhtenä yhtiönä konsernin sijaan. Tavoitteena on virtaviivaistaa omistusrakennetta ja valmistautua kansainvälistymiseen.

Aihepiiri
Konserni
Jaa

Jatkossa Granlundin alueyhtiöt toimivat Suomessa paikallisina liiketoimintayksikköinä. ”Vaikka yhtiön rakenne muuttuu, vahva alueellinen läsnäolo säilyy muutoksesta huolimatta. Palvelemme asiakkaitamme 27 paikkakunnalla ympäri Suomen”, Granlundin konsernijohtaja Pekka Metsi kommentoi.

Omistusrakenteen muutoksen taustalla ovat Granlundin kasvu- ja kansainvälistymistavoitteet. Granlund on laajentunut viime vuosina vahvasti yrityskauppojen kautta, ja tätä kasvua on tarkoitus jatkaa edelleen niin Suomessa kuin ulkomailla. “Haluamme valmistautua suurempiin yritysjärjestelyihin, mutta nykyinen konsernirakenteemme ei tue kasvua kansainvälisesti. Omistusrakennetta selkeyttämällä kansainvälinen kasvu helpottuu”, avaa Metsi yhdistymistä.

Vaikka yhtiön rakenne muuttuu, vahva alueellinen läsnäolo säilyy muutoksesta huolimatta. Palvelemme asiakkaitamme 27 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Pekka Metsi, konsernijohtaja, Granlund

Suuntana aluksi Skandinavia

Kansainvälistyminen on osa Granlundin strategiaa, joka lanseerattiin vuonna 2020. Koronavuodet hidastivat aluksi kansainvälistymistä, mutta nyt suunnitelmia viedään vahvasti eteenpäin. “Markkinamuutos ja konsolidaatiokehitys on ollut kiinteistö- ja rakennusalalla viime vuosina nopeaa, isot toimijat vahvistuvat. Olemme tässä kehityksessä mukana, mutta omalla erikoistuneella liiketoimintamallilla”, kommentoi Metsi.

”Granlund on työntekijöidensä omistama yritys, osakkaita on noin 300. Meillä on vahva visio, että yrittäjähenkisyytemme sekä erikoistumisemme tiettyihin liiketoimintoihin ovat myös kansainvälisiä menestystekijöitä. Haluamme löytää verkostoomme samanhenkisiä partneriyrityksiä myös Suomen ulkopuolelta”, Metsi avaa.

Granlund on työntekijöidensä omistama yritys, osakkaita on noin 300. Meillä on vahva visio, että yrittäjähenkisyytemme sekä erikoistumisemme tiettyihin liiketoimintoihin ovat myös kansainvälisiä menestystekijöitä. Haluamme löytää verkostoomme samanhenkisiä partneriyrityksiä myös Suomen ulkopuolelta.

Pekka Metsi, konsernijohtaja, Granlund

Suuntana on ensimmäiseksi Skandinavia, jonka jälkeen mahdollisesti myös muu Eurooppa. “Meillä on tällä hetkellä kaksi toimipistettä Ruotsissa: Tukholmassa ja Lidköpingissä. Kokemuksemme naapurista ovat olleet hyvin positiivisia, minkä vuoksi tavoitteemme on laajentua alkuun pohjoisessa”, Metsi avaa.

Liikevaihtotavoite nostettu 350 miljoonaan

Granlundin nykyinen strategia tähtää 200 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2025. Tällä tiellä ollaan, sillä vuonna 2022 liikevaihto oli 129M€. Uusien suunnitelmien mukaan liikevaihtotavoitteeksi on nostettu 350 M€ vuoteen 2027 mennessä ja suurin osa kasvusta tulisi kansainvälisestä toiminnasta. Tällä hetkellä henkilöstöä on noin 1400 ja tavoitteena on henkilömäärän tuplaus. “Uskomme vahvasti, että Granlundin osaamisella on tulevaisuudessa yhä enemmän arvoa ja meidän kaltaisiamme erikoistuneita toimijoita tarvitaan markkinoilla – niin Suomessa kuin Euroopassa”, Metsi kertoo.

Erikoistuminen korostuu liiketoiminnassa

Granlundin toiminta painottuu jatkossakin isossa kuvassa nykyisiin liiketoiminta-alueisiin eli talotekniikkasuunnitteluun, energia-, ympäristö- ja kiinteistökonsultointiin, rakennuttamiseen ja valvontaan sekä ohjelmistoihin. Suuntaviivoina korostuvat vastuullisuus, datan ja digitalisaation hyödyntäminen, laadukkaat sisäympäristöt sekä käyttäjälähtöisyys. Alueellisesti Granlund on ottanut laajempaakin roolia. Tästä esimerkkinä Granlund Saimaan menestyksellinen laajentuminen arkkitehti- ja rakennesuunnittelun palveluihin.

“Pidämme kiinni erikoistumisstrategiastamme, jonka olemme kokeneet Granlundille toimivaksi malliksi. Kasvun pääsektoreita ovat mm. energiapalvelut, datakeskukset ja muut vaativat teknologiahankkeet kuten sairaalat ja puhdastilat sekä korjausrakentaminen. Jatkamme myös aktiivisesti talotekniikan toimintamallien kehittämistä“, Metsi kertoo.

Granlundin Suomen tytäryhtiöt sulautuvat emoyhtiöön 31.10.2023. Kaikki työntekijät jatkavat yhtiössä vanhoina työntekijöinä. Muutos ei koske Granlund Isännöintiä.

Sulautuvat yhtiöt ovat:

 • Granlund Häme Oy
 • Granlund Joensuu Oy
 • Granlund Jyväskylä Oy
 • Granlund Kuopio Oy
 • Granlund Lahti Oy
 • Granlund Mikkeli Oy
 • Granlund Oulu Oy
 • Granlund Pohjanmaa Oy
 • Granlund Rovaniemi Oy
 • Granlund Saimaa Oy
 • Granlund Tampere Oy
 • Granlund Turku Oy

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?