Hyppää sisältöön
UutinenMentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

7.3.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Aihepiiri
Ura Granlundilla
Jaa

Granlundin mentorointiohjelmassa sisältö räätälöidään tarpeen mukaan. Mentoria itselleen kaipaava granlundilainen kertoo ohjelmaan hakiessaan, minkälaisissa asioissa hän toivoo sparrausta.

Tavoitteena voi olla esimerkiksi oman ammatti-identiteetin, taitojen, uran tai esihenkilötyön kehittäminen. Ohjelman valmentaja valitsee kullekin sopivan mentorin hakemusten perustella.

Luotto omiin kykyihin kasvaa

Mentorointiohjelma on auttanut mentorointiin osallistuvia tunnistamaan ja luottamaan omiin kykyihinsä.

”Kun lähdin mukaan ohjelmaan, ajattelin, että keskittyisimme mentoroinnissa vahvasti substanssiosaamisen kehittämiseen ja kasvattamiseen. Sain kuitenkin paljon laaja-alaisempaa työelämään liittyvää sparrausta. Kasvoin niin ihmisenä kuin ammattilaisenakin ja opin luottamaan omaan ammattitaitooni”, kertoo ympäristöasiantuntija Tiia-Lotta Tuominen.

Kasvoin niin ihmisenä kuin ammattilaisenakin

Tiia-Lotta Tuominen
Tiia-Lotta Tuominen
Susanna Sairanen
Susanna Sairanen

Granlundin mentorointiohjelmassa Tiia-Lotan mentoriksi valikoitui kaupallinen johtaja Susanna Sairanen. Susannalle mentorointi oli jo tuttua, sillä hän on myös itse ollut aiemmin mentoroitavan roolissa. 

”Nyt halusin vuorostani auttaa jotakuta toista. Mentorointisuhteen onnistumisessa keskustelu- ja viestintäyhteys on tosi tärkeää. Lisäksi koen, että mentoroitavan uskallus puhua ajatuksistaan vapaasti ja reflektoida omaa ajatusmaailmaansa on ehdoton edellytys onnistumiselle”, kertoo Susanna.

Mentoroinnista oli hyötyä myös mentorille.

”Sain kuin kaupan päälle myös itselleni uusia näkökulmia ja oman ajatteluni laajentumista”, Susanna kertoo.

Mentorointiohjelmassa mentorikin oppii

Myös mentorointipari Niklas Leppänen ja Jaakko Saukko kertovat molemmat saaneensa keskusteluissaan uusia näkökulmia.

”Saan toki sparrausta ja tukea lähiesihenkilöiltä ja muilta, keiden kanssa työskentelen läheisesti. Huomasin kuitenkin kaipaavani uusia näkökulmia myös hieman etäämmältä”, nuorempi asiakkuuspäällikkö Niklas Leppänen sanoo.

“Keskustelut Jaakon kanssa olivat opettavaisia. Sain vinkkejä muun muassa työ- ja vapaa-ajan selkeämpään erottamiseen. Huomaan, että mentorointiprosessi on myös muovannut omaa ajattelumaailmaani ja asennoitumistani tiettyihin aiheisiin”, hän jatkaa.

Leppänen Niklas
Niklas Leppänen
Jaakko Saukko

Mentorina sain uusia näkökulmia myös omaan toimintaani.

Jaakko Saukko

Niklaksen mentori Jaakko kertoo kehittyneensä myös itse.

”Huomasin, että Niklaksen ajatusten ja ajatusmallien haastaminen haastoivat omaa ajatteluani voimakkaasti. Sain uusia näkökulmia myös omaan toimintaan työssäni. Opin muun muassa, että haluan luottaa merkittävästi enemmän kollegoideni osaamiseen ja ammattitaitoon ja antaa mahdollisimman väljät raamit, joiden sisällä he voivat toteuttaa mielekkäästi työtään”, kertoo ryhmäpäällikkö Jaakko Saukko.

Mentoroinnista hyvä startti uralle

Uudelle tulokkaalle mentori on tärkeä opas työyhteisön käytäntöihin ja projektityöhön. Energia-asiantuntija Nhung Nguyen sai hankekehityspäällikkö Kristian Martinista työelämäoppaan itselleen.

“Kristian on auttanut minua ymmärtämään paremmin Granlundin eri vaiheiden välistä yhteyttä ja rohkaissut puhumaan enemmän projektipäälliköiden kanssa. Hän myös auttoi minua osallistumaan ensimmäiseen suunnitteluprojektiini, ja on tukenut minua koko prosessin ajan”, Nhung kiittelee.

Nhung Nguyen
Nhung Nguyen
Kristian Martin
Kristian Martin

“Kristian kuuntelee ja rohkaisee minua keskustelemaan asioista tarvittaessa perusteellisestikin. Olen oppinut konkreettisia työskentelytapoja, ratkaisukykyä ja muodostanut myös uusia näkymiä uralleni”, Nhung jatkaa.

”Kun Nhung kysyi, olisinko kiinnostunut tästä mentorointiohjelmasta, en epäröinyt. Koin sen heti mielenkiintoisena kokemusmahdollisuutena itsellenikin. On ollut hienoa huomata, että Nhung on analysoiva ja eteenpäin pyrkivä ihminen, joka tykkää pohtia ja suunnitella, miten asioita ja itseään voi kehittää parempaan suuntaan”, Kristian kehuu.

Tavoitteena tukea ammatillista kasvua ja kehittymistä

Granlundin mentorointiohjelmassa tavoitteena on tukea granlundilaisia kasvamaan ja kehittymään urallaan.

”Valmentavalla mentoroinnilla haluamme tukea henkilöstömme osaamisen kehittymistä. Mentoroinnin avulla saamme jaettua tietotaitoa asiaintuntijoiden kesken. Henkilöstön osaamiseen panostaminen on keskeinen osa Paras työpaikka -strategiaamme”, sanoo henkilöstöjohtaja Minna Lappalainen.

Mentorointiohjelma toteutetaan yhteistyössä WayUp:n kanssa. WayUp:in valmentaja Marjut Alatalo valmentaa mentorointiohjelmaan osallistuvia ja tarjoaa tukea mentorointitapaamisten toteuttamiseen.

Ota yhteyttä

Minna Lappalainen

Henkilöstöjohtaja
Granlund Oy

Tutustu Granlundiin työnantajana

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

Uusi ura Granlundilla – katso avoimet työpaikkamme

06.10.2023 – Etsitkö työtä, jossa yhdistyvät mukava porukka ja monipuoliset talotekniikan tai teollisuussuunnittelun hankkeet? Miltä kuulostaisi uusi ura Granlundilla?

Uutinen

“Ei mikä tahansa suunnittelutoimisto” – tulokkaat kertovat kokemuksistaan uusina granlundilaisina

02.08.2023 – Miksi Granlund Saimaa on ollut uusien tulokkaiden mielestä nappivalinta?

Uutinen

“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

07.06.2023 – Perhevapaan pitäminen on tehty Granlundilla helpoksi. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Uutinen

LVI-suunnittelun pelikentillä

09.02.2023 – LVI-suunnittelija Tero Hietala kävi luokkakokouksessa. Tilanne pisti miettimään omaan työtä. ”Tuskin monikaan haaveilee pienenä LVI-suunnittelijan ammatista, mutta olen löytänyt siitä…

Blogi

Hyvä asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tehostavat kiinteistöjohtamista

30.01.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Uutinen

4 syytä hakea Granlund Saimaalle suunnittelijaksi

14.12.2022 – Granlund Saimaa tarjoaa talotekniikan asiantuntijoille monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuksia kehittyä urallaan. Saimaalla työtä tehdään hyvällä fiiliksellä ja työkavereita auttaen.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?