Hyppää sisältöön
UutinenGranlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.4.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana ja luotettavana työnantajana.

Aihepiiri
Ura Granlundilla
Jaa

Mikään yritys ei ole immuuni muuttuville tilanteille markkinassa ja maailmalla. Kysyimme toimitusjohtajaltamme Pekka Metsiltä, miten Granlundin maine luotettavana ja vakaana työnantajana on säilytetty.

“Vaikeimpina aikoina jyvät erottuvat akanoista”, Pekka tuumaa.

Kun uraa on takana liki 24 vuotta samalla työnantajalla, on ehtinyt kokea yrityksen ja alan monenlaiset huiput, mutta myös ne karikkoisemmat hetket. Ja myös oppia paljon.

Granlundin maine luotettavana työnantajana ja laadukkaana yrityksenä ei ole kuitenkaan sattuman kauppaa, vaan sen eteen on tehty systemaattista työtä jo vuosikymmeniä.

“Ajattelen, että Granlundin yli 60-vuotinen historia velvoittaa säilyttämään vakaan aseman työnantajana”, Pekka sanoo.

1960-luvullakin suunnittelutyötä tehtiin porukalla, kuten kuvasta näkyy. Työvälineet ovat hieman muuttuneet ajan mittaan, piirustuslaudat eivät enää ole käytössä.

Ajattelen, että Granlundin yli 60-vuotinen historia velvoittaa säilyttämään vakaan aseman työnantajana.

Pekka Metsi

Granlund vaalii pitkiä liittoja asiakkaiden kanssa

Rakentamisen suhdanteet ovat välillä yhtä vuoristorataa, ja tämänhetkinen tilanne on aivan paraatiesimerkki siitä, kun sukelletaan. Mutta kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun alalla on nihkeyttä ilmassa.

Pekan mukaan turbulenssia on saatu tasattua sillä, ettei Granlundilla juosta yksittäisten projektien perässä.

“Luomme ja vaalimme pitkäaikaisia asiakassuhteita. Meillä on ihan loistavia tarinoita jopa 40-vuotisista asiakassuhteista”, Pekka kertoo.

Pitkät asiakassuhteet tuovat turvaa Granlundille yrityksenä ja antavat mielenrauhaa granlundilaisille.

“Lisäksi tätä rakennusalan nykytilannetta meidän osaltamme paikkaa se, että olemme aika vähän asuntomarkkinassa mukana. Toimimme muun muassa datakeskusten, sairaaloiden ja energiatehokkuusasioiden parissa, joissa on jopa buumia tällä hetkellä”, hän lisää.

Pekan lista

3 asiaa, joilla työnantaja rakentaa luottamusta

Maine luotettavana työnantajana ei synny itsestään ja epävarmoina aikoina sen todellinen tila punnitaan.

Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi listaa kolme tärkeää seikkaa, joilla luottamusta työnantajana rakennetaan:

1. Viesti kulkee

“Kyllä matkan varrella on jouduttu kipeisiinkin tilanteisiin, mutta näissä hetkissä olemme aina saaneet kiitosta avoimesta ja rehellisestä kommunikoinnista. Sillä, miten hommaa johdetaan ja miten asioista viestitään, on väliä.”

2. Matala hierarkia ja reilu meininki

“Meillä ei tuijoteta titteleitä ja kaikki auttavat kaikkia. Itse ajattelen, että vaikka toimin toimitusjohtajana, on kenen tahansa granlundilaisen – kuten suunnittelijan tai asiantuntijan – rooli yhtä tärkeä. Meillä vain on erilaiset duunit. Itse asiassa meidän työntekijöillämme on suurempi vaikutus Granlundin tulevaisuuteen kuin minulla.”

3. Monipuolinen porukka, jossa saa arvostusta

“Täällä on töissä todella monenlaisia ihmisiä, monenlaisissa rooleissa – ja sitä arvostetaan. Yksi voi olla ihan superasiantuntija, mutta ei käy moikkaamassa asiakkaita, ja toinen taas on myyntihenkisempi ja viihtyy asiakasrajapinnassa.”

“Toistemme arvostus näkyy ihan päivittäisessä johtamistyössä ja esimerkiksi avokätisenä tulospalkkiona, jonka jaamme palkan päälle.”

Kuvassa Pekka Metsi tuoreena toimitusjohtajana vuonna 2010.
Pekka Metsi (kuvassa vasemmalla) vierailee Autodeskin toimistolla Kaliforniassa yhdessä suomalaisdelegaation kanssa vuonna 1996.
Pekka Metsi Malmin toimistolla helmikuussa 2024.

Alalle poikkeuksellinen innovointi on visusti Granlundin DNA:ssa

Pekka kertoo, että Granlundin liikevaihdosta 6 % satsataan innovaatiotoimintaan joka vuosi. Alalle poikkeuksellisesta innovoinnista kertoo myös se, että talosta löytyy oma 16 hengen innovaatio-osasto. Osaston työlistoilla näkyy paljon hommia, jotka liittyvät datan hyödyntämiseen ja tuottavuuden parantamiseen.

Pekan mukaan aktiivinen innovointi on myös yksi keino varautua tulevaan. Hän nostaa esimerkin tämän hetken kuumasta perunasta: tekoälystä.

“Me emme vain passiivisesti seuraa, miten AI tai data muuttaa työtämme, vaan pyrimme olemaan itse kehityksen kärjessä. Aihetta on jo raapaistu esimerkiksi AI-Energiakartoituksilla”, Pekka kertoo.

“Jos tekoäly voi tehdä rutiinitöitä enemmän ja vapauttaa asiantuntijoidemme aikaa oleelliseen tekemiseen, on se meistä vain positiivista.”

ATK-laskenta oli kuuminta hottia 1980-luvun lopulla.

Me emme vain passiivisesti seuraa, miten AI tai data muuttaa työtämme, vaan pyrimme olemaan itse kehityksen kärjessä.

Pekka Metsi

Luottamusta herättävässä työpaikassa on helppo viihtyä

Yksi merkki siitä, että Granlundiin luotetaan työpaikkana ovat pitkät työurat, joita Granlundilta löytyy vino pino. Taloon palataan myös usein takaisin, vaikka työpaikka onkin välissä vaihtunut.

Myös Pekka on itse niin kutsuttu granlundilainen paluumuuttaja.

“Tulin juniorina Granlundille ja viihdyin talossa ensin 10 vuotta putkeen. Välissä kävin muualla, mutta minulla oli koko ajan lämmin kolo sydämessä Granlundia kohtaan ja tiesin, että jonain päivänä teen vielä comebackin. Ja tässä sitä ollaan”, Pekka kertoo.

Kysy lisää

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Minna Lappalainen

Henkilöstöjohtaja
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?