Hyppää sisältöön
Uutinen“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

7.6.2023 – Perhevapaan pitäminen on tehty Granlundilla helpoksi. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Aihepiiri
Työnantajakuva
Jaa

Kuuden vuoden Granlund-kokemuksellaan, HR- ja työhyvinvoinnin asiantuntija Nina Almén tietää kertoa, että perhevapaa ei ole enää pelkästään äideille itsestään selvä juttu – Granlundilla isät siirtyvät kotipuoleen lastensa kanssa yhtä lailla. 

”Vuodesta 2022 tähän päivään mennessä isyysvapaata on pitänyt 99 granlundilaista – ja uudistuksen mukaista perhevapaatakin on aloitellut jo 29 isää”, Nina listaa. 

“Minusta on ihanaa, kun niin monet meidän nuorista isistämme ilmoittavat jäävänsä perhevapaalle. Tuntuu, että kulttuurin muutos on tapahtunut ihan viime vuosien aikana”, Nina sanoo.

Eikä ihme! Perhevapaan pitäminen on tehty talossa varsin helpoksi – siihen ei liity ylimääräistä paperibyrokratiaa tai muita hidastavia anomuskierroksia. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Aika pienten lasten kanssa on ainutlaatuista ja samalla myös rajallista.

Nina Almén, HR- ja työhyvinvoinnin asiantuntija

“Totta kai pidät”, kertoo Granlundin liiketoimintayksikön johtaja Miia Anttila rohkaisevansa, kun häneltä tullaan tiedustelemaan perhevapaista. 

Välittävän ilmapiirin ja arjen joustokyvyn vuoksi Miia kuvaakin Granlundia ideaaliksi firmaksi perheen äideille ja isille.  

HR- ja työhyvinvoinnin asiantuntija Nina Almén kertoo, että Granlundilla isät siirtyvät kotipuoleen viettämään perhevapaata lastensa kanssa siinä missä naisetkin.

Esimerkin voima on innostanut pitämään paussia työelämästä 

Nina ja Miia tietävät omasta kokemuksestaan, että aika pienten lasten kanssa on ainutlaatuista ja samalla myös rajallista. Granlundilla perhevapaan pitämiseen rohkaistaankin roolista riippumatta.

“Meillä perhevapaita pitää yhtä lailla asiantuntijat, esihenkilöt ja muut johtajat”, Miia kertoo. 

Hänen kokemuksensa mukaan esimerkin voima on todellinen:

Monet granlundilaiset isät pitävät nykyään perhevapaata useammankin kuukauden putkeen – joskus jopa 6 kuukautta. 

Miia Anttila, Liiketoimintayksikön johtaja

“Kun työntekijä jää meillä perhevapaalle, organisaatiossa hommat jatkuvat kuten ennenkin. Uskon, että tämä on vahvistanut ajatusta siitä, että vaikka minä olen puoli vuotta pois, kaikki järjestyy kyllä”, Miia kertoo. 

“Nuorille isille perhevapaa on itsestäänselvyys tänä päivänä”, Nina jatkaa. 

Myös muutokset suunnittelu- ja konsulttialan TES:issä ovat olleet isille suotuisat: viikon palkallisen isyysvapaan sijaan palkallisia päiviä on nykyään 32.

Miten konsultti-projektitalossa huomioidaan inhimillisiä tarpeita? 

Ninan ja Miian mukaan perheellisenä granlundilaisena on helppo hengittää – työt joustavat pitkälti sellaiseksi kuin elämä kulloinkin edellyttää. 

Esimerkiksi nuorille vanhemmille elämänmuutos perheenlisäyksen myötä on suuri. Usein perhevapaalta palataankin aluksi osa-aikaisesti töihin.

Tyypillinen malli tuoreilla vanhemmilla on myös nelipäiväinen työviikko, jolloin yleensä perjantait pidetään vapaata.

“Monesti uusia äitejä jännittää olla pois kotoa ja alkuun tehdään 60–80 % työaikaa, jota sitten nostetaan pikkuhiljaa”, Nina kertoo.

Hyvä puoli konsultti-projektitalossa on Ninan ja Miian mukaan se, että granlundilaiset toimivat oman ajankäyttönsä suunnittelijoina asiakastyössä – jolloin perhevapaata voi pilkkoa halutessaan osiin.

Ei ole yhtään epätyypillistä, että työviikkoa kevennetään, jos kotona tapahtuu äkillisesti jotain yllättävää.

Granlundilla arjen vaihtelevissa tilanteissa on helppo nykäistä esihenkilöä tai kollegaa hihasta, sanoo liiketoimintayksikön johtaja Miia Anttila.

Puhumisen kulttuuri auttaa arjen yllättävissä tilanteissa

Kuten tiedämme, arjessa eteen tulee toisinaan odottamattomia tilanteita: lapsi sairastuu äkillisesti, iäkkäät vanhemmat tarvitsevat apua, vesivahinko yllättää tai avioero lamaannuttaa täysin.

Näissä tilanteissa nopea reagointi on valttia – sekä työntekijänä että työnantajana. Ninan ja Miian mukaan myös Granlundille ominaisesta puhumisen kulttuurista koetaan olevan apua, kun elämässä tapahtuu. 

Täällä me emme ole pelkästään työkavereita, vaan tunnemme toisemme vähän pintaa syvemmältä.

Miia Anttila, Liiketoimintayksikön johtaja

Siksi Miia uskoo, että arjen vaihtelevissa tilanteissa on helppo nykäistä hihasta esihenkilöä tai kollegaa, joilta saa aina apua.

“Ei ole yhtään epätyypillistä, että työviikkoa kevennetään, jos kotona tapahtuu äkillisesti jotain yllättävää. Mielestäni tällainen joustaminen arjessa on myös osa modernia työelämää”, Nina jatkaa.

Vinkki: Voit seurata granlundilaisia #perhevapaalla-somesarjassa mm. LinkedInissä.

Tutustu #perhevapaalla -sarjan julkaisuihin

Joel Mertanen

Tytti Bruce-Hyrkäs

Saara Kangasniemi

Ville Keränen

Jani Hannén

Minni Paloaho

Haluatko kuulla lisää?

Miia Anttila

Liiketoimintayksikön johtaja, Elinkaarijohtamisen palvelut ja ohjelmistot
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

“Ei mikä tahansa suunnittelutoimisto” – tulokkaat kertovat kokemuksistaan uusina granlundilaisina

02.08.2023 – Miksi Granlund Saimaa on ollut uusien tulokkaiden mielestä nappivalinta?

Uutinen

Hyvä tiimihenki sai Jarkon ja Antin palaamaan Granlund Pohjanmaalle

14.06.2023 – Hyvä yhteishenki, mukavat työkaverit ja joustavan työelämän tukeminen saivat Jarkko Hautalan ja Antti Toppisen palaamaan Granlund Pohjanmaalle.

Uutinen

“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

07.06.2023 – Perhevapaan pitäminen on tehty Granlundilla helpoksi. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Uutinen

Hyvä asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tehostavat kiinteistöjohtamista

30.01.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Uutinen

4 syytä hakea Granlund Saimaalle suunnittelijaksi

14.12.2022 – Granlund Saimaa tarjoaa talotekniikan asiantuntijoille monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuksia kehittyä urallaan. Saimaalla työtä tehdään hyvällä fiiliksellä ja työkavereita auttaen.

Uutinen
Vilma Heljo, Juho Lukkari, Jarna Vesala ja Sami Ventä viihtyvät Granlund Tampereella.

Granlund Tampereella viihdytään yhdessä

02.12.2022 – Granlund Tampereella panostetaan työnteon mielekkyyteen, rentoon ilmapiiriin ja työntekijöiden viihtymiseen.

Uutinen

Energiatehokkuus, IoT ja data vuoden opinnäytetöiden aiheina

23.11.2022 – Granlundin Vuoden opinnäytetyökisan voittajakolmikon työt pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin: energiatehokkuuteen, esineiden internetiin IoT:n ja datan hyödyntämiseen.

Uutinen

Palkkatasa-arvoa talotekniikka-alalle

10.08.2022 – Naiset tienaavat miehiä vähemmän monilla sektoreilla, myös talotekniikka-alalla. Miten palkkatasa-arvo toteutuu Granlundilla?

Uutinen

Ville saa tehdä idean taimista totta Granlundilla

04.08.2022 – Innovaatiokulttuurissa yhdistyvät tarpeet talon sisällä ja kokeilemisen into.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?