Hyppää sisältöön
UutinenKansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.2.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Aihepiiri
Ura Granlundilla, Vastuullisuus
Jaa

Monimuotoisuus ja osallisuus -työ käynnistyi Granlundilla laajemmin syksyllä 2022, kun koko henkilöstölle järjestettiin aiheesta kysely. Yhdeksi kehityskohteeksi tunnistettiin kielikäytännöt. Viime vuonna yhtiöön perustettiin Monimuotoisuus ja osallisuus -työryhmä, jossa on mukana myös kansainvälisiä työntekijöitä.

“Työryhmässä pystymme puhumaan kaikkien kansainvälisten granlundilaisten puolesta ja vaikuttamaan kielikysymysten lisäksi esimerkiksi naisten osallisuuteen”, kertoo Datacenter-osaston nuorempi projektipäällikkö Priyanka Thapa.

Hän toivoo, että suhtautuminen kansainvälisiin työntekijöihin muuttuu yhä avoimemmaksi, koska erilainen kulttuuri ei vaikuta millään tavalla työntekijän osaamiseen. Hänestä on tärkeää tuoda esiin myös työntekijöiden moninaisuutta.

Kansainvälisyyttä arvostetaan yhä enemmän

Priyankasta on huikea juttu, että monimuotoisuuteen liittyvät ongelmat on Granlundilla tunnistettu ja asioita halutaan kehittää. Ongelman ymmärtäminen on ensimmäinen askel sen parantamiseksi.

Innovaatio-osaston johtava tekoälyasiantuntija Davor Stjelja näkee työssään joka päivä, miten monessa asiassa Granlund toimii kansainvälisesti edelläkävijänä. Siksi hänestä on sääli, että osa osaamisesta jää piiloon kielimuurin taa.

Datakeskus-osaston nuorempi projektipäällikkö Priyanka Thapa
Priyanka Thapa

Kielikysymysten lisäksi pystymme vaikuttamaan esimerkiksi naisten osallisuuteen.

Priyanka Thapa

Davor kannattaakin suomen ja englannin joustavaa käyttämistä esimerkiksi kokouksissa ja toivoo, ettei suomen osaamiseen keskityttäisi uusien työntekijöiden etsinnässä liikaa.

“Itse työ ja osaaminen ovat tärkeämpiä, ja suomen kielen taito tulee tarvittaessa ajan kanssa.”

Davorista on rohkaisevaa nähdä, miten kansainvälisiä näkökulmia ja eri taustoista tulevia ihmisiä arvostetaan Granlundilla yhä enemmän. Se merkitsee positiivista askelta kohti tulevaisuutta.

“Onhan ulkomaisen osaamisen arvostus luonut menestystä suomalaiselle IT-alalle jo vuosikymmeniä.”

Nhung Nguyen

Monimuotoisuuden edistäminen houkuttelee Granlundille kansainvälisiä osaajia.

Nhung Nguyen

Myös energia-asiantuntija Nhung Nguyen uskoo, että monimuotoisuuden edistäminen houkuttelee Granlundille kansainvälisiä osaajia, mikä edistää menestystä ja huippuosaamisen säilyttämistä.

“Lisäksi monimuotoisuus- ja osallisuustyö saa meidät kansainväliset granlundilaiset tuntemaan olomme arvostetuiksi ja tervetulleiksi.”

Osaajaverkosto tuo ihmisiä yhteen

Kansainväliset työntekijät ovat verkostoituneet Granlundin sisällä myös vapaamuotoisesti. Davor perusti vuosi sitten kansainvälisten osaajien verkoston, jossa tutustutaan ja vaihdetaan kokemuksia.

“Olimme aikaisemminkin tietoisia toisten kansainvälisten työntekijöiden läsnäolosta, mutta meillä ei ollut tehokasta tapaa kommunikoida”, Davor sanoo.

Granlundin kansainvälistyminen on saanut ulkomaisten työntekijöiden määrän kasvuun, mutta monia syntyperäisille suomalaisille itsestään selviä asioita ei aina selitetä englanniksi. Innovaatio-osaston data-analyytikko Anna Korolyuk pitääkin tärkeänä, että osaajaverkoston tapaamisissa on vieraillut esimerkiksi Granlundin HR-osaston ja viestinnän edustajia.

Priyanka pitää osaajaverkostoa hyvänä keinona tutustua toisiin kansainvälisiin työntekijöihin oman osaston ulkopuolella. Nhung puolestaan uskoo, että osallistuminen monialaiseen osaajaverkostoon on hyvä alku asiantuntijoiden yhteistyölle myös projekteissa.

Nhung on mukana Teams-ryhmässä, joka kokoaa kansainvälisiä työntekijöitä yhteen Uudellamaalla. Tulevaisuudessa hän haluaisi perustaa myös henkilöstöresurssiryhmän, joka tarjoaisi alustan jaetuille kokemuksille ja keskinäiselle tuelle.

“Ryhmä voisi myös tukea aloitteita liittyen ammatilliseen kehittymiseen, hyvinvointiin ja integroitumiseen.”

Lisää englanninkielistä viestintää

Englanninkielinen viestintä, koulutukset ja muu materiaali lisääntyvät Granlundilla koko ajan, ja myös työyhteisön sosiaaliset kielikäytännöt muuttuvat vähitellen. Englannin käyttäminen tuntuu helpommalta.

“Kollegojen asenne kansainvälisiä työntekijöitä kohtaan on muuttunut parissa vuodessa, ja nyt suomalaiset kollegat ovat aktiivisempia ottamaan yhteyttä minuun”, Priyanka toteaa hymyillen.

Suomen kielen kursseja on järjestetty Granlundilla jo useamman vuoden ajan. Ne tarjoavat mahdollisuuden kielen harjoitteluun ja rentoon puhumiseen eri aiheista. Anna korostaa, että lisäksi tarvitaan yhteisiä tapahtumia, lounaita ja iltatilaisuuksia, joissa suomenkieliset ja kansainväliset granlundilaiset voisivat tavata ja keskustella ihan kasvokkain.

“Avoimuus vähentää kaikkien yksinäisyyttä, ja toisten kulttuurien tunteminen tuo elämään paljon hauskuutta. Eri tavalla ajattelevista ihmisistä tulee myös hyviä ja innovatiivisia tiimejä.”

Vapaamuotoisissa tilanteissa suomen puhumista voi Annan mielestä tukea pienillä asioilla. Ymmärtämistä helpottaa, jos työkaverit puhuvat hitaasti ja yksinkertaisesti ihan niin kuin suomen kielen kursseilla.

Davor Stjelja, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen
Verkosto on sparrannut viestintää ja HR:ää kansainvälisten osaajien huomioimisessa, kertovat Davor Stjelja, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen.

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

Uusi ura Granlundilla – katso avoimet työpaikkamme

06.10.2023 – Etsitkö työtä, jossa yhdistyvät mukava porukka ja monipuoliset talotekniikan tai teollisuussuunnittelun hankkeet? Miltä kuulostaisi uusi ura Granlundilla?

Uutinen

“Ei mikä tahansa suunnittelutoimisto” – tulokkaat kertovat kokemuksistaan uusina granlundilaisina

02.08.2023 – Miksi Granlund Saimaa on ollut uusien tulokkaiden mielestä nappivalinta?

Uutinen

“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

07.06.2023 – Perhevapaan pitäminen on tehty Granlundilla helpoksi. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Uutinen

LVI-suunnittelun pelikentillä

09.02.2023 – LVI-suunnittelija Tero Hietala kävi luokkakokouksessa. Tilanne pisti miettimään omaan työtä. ”Tuskin monikaan haaveilee pienenä LVI-suunnittelijan ammatista, mutta olen löytänyt siitä…

Blogi

Hyvä asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tehostavat kiinteistöjohtamista

30.01.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Uutinen

4 syytä hakea Granlund Saimaalle suunnittelijaksi

14.12.2022 – Granlund Saimaa tarjoaa talotekniikan asiantuntijoille monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuksia kehittyä urallaan. Saimaalla työtä tehdään hyvällä fiiliksellä ja työkavereita auttaen.

Uutinen

Ota yhteyttä

Minna Lappalainen

Henkilöstöjohtaja
Granlund Oy

Maila Herva

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Granlund Oy

Mitä tietoa etsit?