Hyppää sisältöön
UutinenVuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Aihepiiri
Innovaatiot
Jaa

Granlundin henkilöstöinfossa palkittiin vuoden 2023 opinnäytetyökisassa sijoittuneet. Opinnäytetyökisassa palkitaan vuosittain kolme parasta työtä. Tänä vuonna kisaan osallistui 18 kovatasoista työtä.

Finalistit palkittiin syysinfossa

Opinnäytetyökisassa ensimmäiseksi sijoittui energia-asiantuntija Maija Piilonen, jonka työ käsitteli Energiakatselmustoiminnan automatisointia. Työssä selvitettiin, että energiakatselmustoimintaa on mahdollista automatisoida. Tällä voidaan parantaa energiakatselmuksen laatua, laskelmoinnin luotettavuutta sekä vapautettua asiantuntijoiden työaikaa asiantuntijuuteen.

“On ollut merkityksellistä tehdä työ, josta on oikeasti hyötyä. Hienointa on se, että tämä on johtanut kehitystyöhön, jossa saan itse olla mukana”, toteaa Maija.

On ollut merkityksellistä tehdä työ, josta on oikeasti hyötyä. Hienointa on se, että tämä on johtanut kehitystyöhön, jossa saan itse olla mukana.

Maija Piilonen, energia-asiantuntija

Toisena oli LVI-suunnittelija Antti Virta opinnäytetyöllään Ulospuhallusilman seinäpuhalluksen edellytykset toimistorakennuksissa.

“Ennen kuin työ oli varsinaisesti julkaistu, sitä käytettiin perustelamaan ratkaisuja joissain hankkeissa”, kuvailee Antti. Työn tuloksista selviää, että nykyiset arviointikriteerit toimistokohteen ulospuhallukselle ovat aivan liian tiukat, ja työssä ehdotettiin millainen kriteeristön tulisi olla.

Kolmas palkittu työ oli LVI-suunnittelija Paavo Koskiniemen. Hänen työnsä käsitteli tarpeenmukaista ilmanvaihtoa ja sen toiminnan varmentamista. Opinnäytetyön tuloksena saatiin LVI-suunnittelijalle avuksi tarkistuslista tarpeenmukaisen ilmanvaihdon suunnitteluun, sekä muokkaamalla norjalaista mallia luotiin kolmivaiheinen käyttöönottoprosessi.

Paavo kertoi törmänneensä “Näin on aina tehty”-ajatusmalliin.

“Tekemällä ja kokeilemalla muita tapoja, voidaan saavuttaa parempia lopputuloksia”, kumoaa Paavo.

Tekemällä ja kokeilemalla muita tapoja, voidaan saavuttaa parempia lopputuloksia.

Paavo Koskiniemi, LVI-suunnittelija

Opinnäytetyöt ovat tärkeitä Granlundille

Sen lisäksi, että opinnäytetyöt mahdollistavat valmistumisen, on niistä myös hyötyä yritykselle.

“Opinnäytetyöt ovat olennainen osa meidän innovaatiotoimintaa. Ne toimivat hyvänä työkaluna kehittämisessä, kun tekijä pystyy käyttämään aikaa ja syventymään yhteen aiheeseen. Näiden lisäksi opinnäytteet ovat hyvä tapa tulla taloon töihin”, kommentoi Ihasalo.

Opinnäytetöiden tekeminen Granlundilla

Meillä tehdään vuosittain useita kymmeniä opinnäytetöitä. Yleisin reitti tehdä opinnäytetyö Granlundin kanssa on tulla meille harjoitteluun. Kun talon tavat ovat tulleet tutuksi, löytyy aiheita helpommin.

Kiinnostaako harjoittelumahdollisuudet Granlundilla?

Granlundin harjoittelijahaku aukeaa marras-joulukuun vaihteessa. Palkkaamme ympäri Suomen eri toimipisteisiimme teknisen alan opiskelijoita kasvamaan kanssamme.

Lisää uutisiamme

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta tulee osa Granlund Kuopiota

07.11.2023 – Granlund on ostanut kuopiolaisen Arkkitehtitoimisto ON Oy:n osakekannan. Kauppa astuu voimaan 1.1.2024.

Uutinen

SCANVAC-palkinto Pekka Metsille

31.10.2023 – SCANVAC myöntää joka toinen vuosi LVI-alan palkinnon pohjoismaiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on antanut merkittävän panoksensa alalle.

Uutinen

Miten suunniteltiin edistyksellisen paloturvallinen Länsimetro?

31.10.2023 – Länsimetron turvallisuusratkaisut ovat edistyksellisiä kansainvälisessäkin mittakaavassa. Granlundin suunnittelijat olivat valitsemassa ratkaisuja, joilla paloturvallisuudesta huolehditaan monen järjestelmän yhteispelillä.

Uutinen

Lean-ajattelu vauhdittaa rakennusalan vihreää siirtymää

19.10.2023 – Rakennusalan muutosliikettä kohti lean-periaatteita ajava RAIN3-hanke kerää yhteen alan eri asiantuntijoita. Granlundilla järjestetyssä Lean ja vihreä siirtymä -työpajassa käsiteltiin vähähiilisen…

Uutinen

Granlundin alueyhtiöt sulautuvat Granlund Oy:hyn 31.10.2023

11.10.2023 – Asiakas- ja yhteistyökumppanitiedotteemme kokoaa olennaiset asiat liittyen Granlundin yhdistymiseen marraskuun alusta alkaen.

Uutinen

Miten onnistut kiinteistöjen ylläpidon kilpailutuksissa?

09.10.2023 – Jos kilpailutuksia ei tehdä eikä sopimussisältöjä ole vähään aikaan päivitetty, kustannukset karkaavat helposti käsistä, laatu voi heiketä ja palvelujen sisältö…

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?