Hyppää sisältöön
UutinenVuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Aihepiiri
Innovaatiot
Jaa

Granlundin henkilöstöinfossa palkittiin vuoden 2023 opinnäytetyökisassa sijoittuneet. Opinnäytetyökisassa palkitaan vuosittain kolme parasta työtä. Tänä vuonna kisaan osallistui 18 kovatasoista työtä.

Finalistit palkittiin syysinfossa

Opinnäytetyökisassa ensimmäiseksi sijoittui energia-asiantuntija Maija Piilonen, jonka työ käsitteli Energiakatselmustoiminnan automatisointia. Työssä selvitettiin, että energiakatselmustoimintaa on mahdollista automatisoida. Tällä voidaan parantaa energiakatselmuksen laatua, laskelmoinnin luotettavuutta sekä vapautettua asiantuntijoiden työaikaa asiantuntijuuteen.

“On ollut merkityksellistä tehdä työ, josta on oikeasti hyötyä. Hienointa on se, että tämä on johtanut kehitystyöhön, jossa saan itse olla mukana”, toteaa Maija.

On ollut merkityksellistä tehdä työ, josta on oikeasti hyötyä. Hienointa on se, että tämä on johtanut kehitystyöhön, jossa saan itse olla mukana.

Maija Piilonen, energia-asiantuntija

Toisena oli LVI-suunnittelija Antti Virta opinnäytetyöllään Ulospuhallusilman seinäpuhalluksen edellytykset toimistorakennuksissa.

“Ennen kuin työ oli varsinaisesti julkaistu, sitä käytettiin perustelamaan ratkaisuja joissain hankkeissa”, kuvailee Antti. Työn tuloksista selviää, että nykyiset arviointikriteerit toimistokohteen ulospuhallukselle ovat aivan liian tiukat, ja työssä ehdotettiin millainen kriteeristön tulisi olla.

Kolmas palkittu työ oli LVI-suunnittelija Paavo Koskiniemen. Hänen työnsä käsitteli tarpeenmukaista ilmanvaihtoa ja sen toiminnan varmentamista. Opinnäytetyön tuloksena saatiin LVI-suunnittelijalle avuksi tarkistuslista tarpeenmukaisen ilmanvaihdon suunnitteluun, sekä muokkaamalla norjalaista mallia luotiin kolmivaiheinen käyttöönottoprosessi.

Paavo kertoi törmänneensä “Näin on aina tehty”-ajatusmalliin.

“Tekemällä ja kokeilemalla muita tapoja, voidaan saavuttaa parempia lopputuloksia”, kumoaa Paavo.

Tekemällä ja kokeilemalla muita tapoja, voidaan saavuttaa parempia lopputuloksia.

Paavo Koskiniemi, LVI-suunnittelija

Opinnäytetyöt ovat tärkeitä Granlundille

Sen lisäksi, että opinnäytetyöt mahdollistavat valmistumisen, on niistä myös hyötyä yritykselle.

“Opinnäytetyöt ovat olennainen osa meidän innovaatiotoimintaa. Ne toimivat hyvänä työkaluna kehittämisessä, kun tekijä pystyy käyttämään aikaa ja syventymään yhteen aiheeseen. Näiden lisäksi opinnäytteet ovat hyvä tapa tulla taloon töihin”, kommentoi Ihasalo.

Opinnäytetöiden tekeminen Granlundilla

Meillä tehdään vuosittain useita kymmeniä opinnäytetöitä. Yleisin reitti tehdä opinnäytetyö Granlundin kanssa on tulla meille harjoitteluun. Kun talon tavat ovat tulleet tutuksi, löytyy aiheita helpommin.

Kiinnostaako harjoittelumahdollisuudet Granlundilla?

Granlundin harjoittelijahaku aukeaa marras-joulukuun vaihteessa. Palkkaamme ympäri Suomen eri toimipisteisiimme teknisen alan opiskelijoita kasvamaan kanssamme.

Lisää uutisiamme

Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?