Hyppää sisältöön
PalvelutEnergiaraportointi

Energiaraportointi

Energiaraportointi perustuu luotettavaan dataan ja analyysiin. Hyvin suunniteltu ja toteutettu energiaraportointi auttaa löytämään keinoja säästää energiaa, kustannuksia ja ympäristöä.

Laadukas energiaraportointi varmistaa datan luotettavuuden

Kattava ja tehokas energiaraportointi perustuu kiinteistön lämmitys-, ilmanvaihto-, jäähdytys- ja muista järjestelmistä automaattisesti kerättyyn tietoon.  Rakennusautomaatiojärjestelmien ohella tietoa kerätään erilaisten integraatioiden kautta myös energiayhtiöiltä. Kiinteistön energiankulutusta mitataan kilowattitunteina ja vedenkulutusta kuutiometreinä tunnin tai jopa minuuttien tarkkuudella.

Oleellista on datan luotettavuuden varmistaminen. Tämän selvittäminen on Granlundin asiantuntijoiden ydinosaamista. Datan luotettavuuden varmistamisessa käytämme Granlundilla kehitettyjä automaattisia työkaluja. Lisäksi asiantuntijamme varmistavat, että data liikkuu ja on varmasti oikeaa. Tämä on ensiarvoisen tärkeää, sillä väärä tieto on hyödytöntä ja se voi johtaa jopa vääriin johtopäätöksiin.

Havainnollisia ja helposti luettavia energiaraportteja

Raporttimme ovat havainnollisesti ja helposti luettavia, jolloin niitä voi hyödyntää suoraan kiinteistöjä koskevassa päätöksenteossa. Energiaraportointi voidaan liittää Granlund Manager -ohjelmistoon, jolla voidaan seurata ja ohjata tehokkaasti energiankulutusta ja kiinteistöjen käyttöä.

Käytämme energiaraportointiin myös Microsoftin Power BI -työkalua, jos raportointiympäristö on energiaraportointia laajempi kokonaisuus ja siihen yhdistetään esimerkiksi muita vastuullisuusjohtamisen osa-alueita.

Ajantasaisen energiaraportoinnin etuihin kuuluu ongelmatilanteiden entistä parempi hallinta.

Energiaraportointi on tehokas työkalu kiinteistöjohtamiseen

Kiinteistöjen energiankulutuksesta syntyy paljon dataa, mutta vasta tiedon järjestelmällisestä keräämisestä, raportoinnista ja analysoinnista saadaan todellisia tuloksia. Hyvin suunniteltu ja toteutettu energiaraportointi on kiinteistöjohtamisessa tehokas työkalu.

Energiaraportointi sisältää energian ja veden kulutuksesta analysoitua tietoa ja tunnuslukuja, joita voidaan hyödyntää kiinteistöjohtamisessa. Pystymme yhdistämään energiatiedon myös kiinteistösalkun hiilitiekarttoihin, tavoitteelliseen PTS-johtamiseen ja korjausvelan Capex-hallintaan.

Ajantasaisen energiaraportoinnin etuihin kuuluu ongelmatilanteiden entistä parempi hallinta. Kulutusseurannan ansiosta vikatilanteet havaitaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja häiriö korjataan nopeasti. Näin säästetään energiaa ja kustannuksia.

Energiaraportointi auttaa saavuttamaan tuotto- ja vastuullisuustavoitteet

Tehokas energiaraportointi auttaa kiinteistön omistajaa saavuttamaan kohteiden tuotolle, energiansäästölle ja päästövähennyksille asetetut tavoitteet, oli sitten kyse yksittäisestä kiinteistöstä tai koko kiinteistösalkusta.

Analysoitu data auttaa myös parantamaan kiinteistöjen käyttäjätyytyväisyyttä ja sisäolosuhteita.

Energiaraportoinnissa kannattaa hyödyntää Granlundin osaamista

Granlundin kokeneet energia-asiantuntijat osaavat analysoida dataa, tehdä johtopäätöksiä ja antaa suosituksia, joiden avulla voit tehdä kustannustehokkaita toimenpiteitä energiatehokkuuden parantamiseksi.

Raportoinnin vaatimustasoa lisäävät entisestään muutokset energiamarkkinoilla. Esimerkiksi sähkönkulutus on hyödyllistä tietää tuntien tarkkuudella, sillä se auttaa siirtämään kulutusta halvemmille tunneille ja osallistumaan tulevaisuudessa kulutusjoustoon.

PalvelutEnergiaraportointi

Granlund Manager hyödyntää tehokkaasti tekoälyä ja kattavia datalähteitä energiajohtamisen tehostamiseksi

Vertaa kiinteistöjesi energiankulutusta vastaaviin verrokkeihin Suomessa, reagoi jatkossa vain aiheellisiin hälytyksiin ja ennakoi tulevaa energialaskuasi tuntien tarkkuudella.

Kysy lisää

Asta Autelo

Johtaja, energiajohtaminen ja vastuullisuus
Granlund Oy

Nina Hakomäki

Asiakkuuspäällikkö
Granlund Oy

Lue lisää energiasta

Viisi oivallusta tulevaisuuden superkortteleista vievät kohti hiilineutraalia kaupunkisuunnittelua

11.06.2024 – Alue-energiajärjestelmä tukee hiilineutraalia kaupunkisuunnittelua. Tulevaisuuden superkortteli rakentuu näiden oivallusten varaan.

Blogi

Energiatodistus, E-lukulaskelma, rakennusluvan energiaselvitys – mikä tarvitaan milloinkin?

22.02.2024 – Kestävän rakentamisen ryhmäpäällikkö Panu Rautio selventää alan terminologiaa. Mihin E-luku perustuu ja miksi juuri sillä mitataan rakennusten energiatehokkuutta? Millaisilla toimenpiteillä…

Blogi

Kestävien ratkaisujen kehittäminen laajenee kiinteistöistä kortteleihin

06.02.2024 – Kaiken kehitystoiminnan ytimessä ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Meidän on löydettävä uusia päästövähennyskeinoja.

Blogi

Tunnetko jo energiayhteisöjen monet mahdollisuudet?

22.11.2023 – Energiantuottajien ja -kuluttajien yhteenliittymät eli energiayhteisöt tuottavat suuria taloudellisia hyötyjä. Erityisesti asiakkaitamme kiinnostaa vihreän sähkön jakamistalous.

Blogi

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen
Tuomo Niemelä, Granlund

Energiankierrätys leikkaa jopa 95 prosenttia lämmönkulutuksesta

15.08.2023 – Energiankierrätys on osoittanut toimivuutensa jo yli sadassa Granlundin suunnittelemassa kohteessa. Kiinteistön hukkalämmöt voivat kattaa jopa 95 prosenttia lämmöntarpeesta.

Uutinen

Energia-asiantuntija on kiinteistö- ja rakennusalan poikkitieteilijä

14.08.2023 – Jotta energiaa voidaan hyödyntää optimaalisesti ja kestävästi, tarvitaan alan osaajia, energia-asiantuntijoita. Millaista on energia-asiantuntijan työ käytännössä?

Uutinen
Datakeskus

Datakeskusten hukkalämmöissä piilee huikea potentiaali

08.08.2023 – Datakeskusten hukkalämmöillä voitaisiin lämmittää satojen tuhansien suomalaisten kodit. Potentiaali on valtava, sillä tällä hetkellä vain viisi prosenttia hukkalämmöstä hyödynnetään.

Uutinen

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen vastaa Energiaseminaarin yleisön kysymyksiin

01.06.2023 – Hiilinielut, pienydinvoima ja vesivoima kiinnostivat Energiaseminaarin yleisöä 24.5. Markku Ollikainen vastaa nyt kysymyksiin, joita emme ehtineet käsitellä suorassa lähetyksessä.

Uutinen

Energiaseminaarin skenaarioita: miten energian hinnoittelu muuttuu, ja miten kulutusjousto tulee näkymään?

01.06.2023 – Granlundin Energiaseminaarissa 24.5. kuultiin erittäin kiinnostavia puheenvuoroja, jotka herättivät niin paljon keskustelua ja kysymyksiä yleisössä, että emme ehtineet vastat kaikkiin…

Uutinen

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?