Hyppää sisältöön
ReferenssitIisalmen Terveyskampuksen talotekniikan tiedot yhdessä paikassa

Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikan tiedot yhdessä paikassa

28.9.2022 – Granlund yhdisti Iisalmen uuden Terveyskampuksen laitetiedot yhteen järjestelmään. Kaikki ylläpidossa tarvittava tieto löytyy nyt kätevästi Granlund Managerista.

Toimialat
Kunnat ja kaupungit
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Sairaalasuunnittelu, Laitetiedon hallinta
Paikkakunnat
Kuopio

Iisalmen terveydenhuolto sai uudet nykyaikaiset toimitilat, kun uudisrakennuksesta, peruskorjatusta vanhasta sairaalasta ja terveyskeskuksesta koostuva Terveyskampus valmistui vuonna 2021.

Granlund rakensi Terveyskampuksen talotekniikan laitetiedoille yhtenäisen hallintajärjestelmän. Laitetiedon hallinta -ohjelmistoon kerätyt tiedot ovat nyt kiinteistön ylläpidosta vastaavien käytössä Granlund Manager -ohjelmiston kautta.

“Esimerkiksi huoltotoimia ja korjaushankkeita tehdessä tarvittava tieto löytyy helposti ja nopeasti. Vaikkapa vikatilanteissa oikeita dokumentteja ei tarvitse etsiä mapeista tai sähköpostiliitteistä. Tämä säästää aikaa ja vaivaa”, kertoo kiinteistöjen elinkaaripalvelujen osastonjohtaja Jani Säisä Granlund Kuopiosta.

Huoltotoimia ja korjaushankkeita tehdessä tarvittava tieto löytyy helposti ja nopeasti.

Jani Säisä, osastonjohtaja, Granlund Kuopio

Tiedot siirtyivät nopeasti ja virheettömästi

Granlund Kuopion energia-asiantuntija Jenna Heiskanen kertoo, että Terveyskampuksen uudisrakennuksen suunnittelussa tuotettu laitetieto saatiin hallintajärjestelmään “napin painalluksella” Granlundin uusilla digitaalisilla työkaluilla.

“Olemassa olleen kiinteistön tietojen siirtäminen vaati hieman enemmän työtä. Vanhassa huoltokirjassa oli kuitenkin sähköisesti rakennettu laitepuu, josta tiedot saatiin kopioitua varsin helposti uuteen järjestelmään”, Heiskanen kertoo.

Kaikki tiedot olivat ohjelmistossa oikein heti siirron jälkeen.

Jani Säisä, osastonjohtaja, Granlund Kuopio

Tietojen siirto automaattisesti järjestelmästä toiseen vähentää näppäilyvirheiden ja muiden inhimillisten erehdysten mahdollisuutta.

“Asiakkaamme on kehunut tietojen sujuvaa käyttöönottoa. Kaikki tiedot olivat ohjelmistossa oikein heti siirron jälkeen. Näin kaikki huoltotoiminta pystyi välittömästi aloittamaan digitaalisen datan hyödyntämisen”, Säisä sanoo.

Energia-asiantuntija Jenna Heiskanen kertoo, että Terveyskampuksen uudisrakennuksen suunnittelussa tuotettu laitetieto saatiin hallintajärjestelmään “napin painalluksella” Granlundin uusilla digitaalisilla työkaluilla.

Granlund Manager entistä laajempaan käyttöön

Granlund koulutti Terveyskampuksen ylläpidosta vastaavan henkilöstön uuden järjestelmän käyttöön. Myös taloteknisen urakoitsijan työntekijät perehdytettiin järjestelmään. Näin he voivat esimerkiksi kuitata takuuaikaisia palvelupyyntöjä omista urakoistaan ja lisätä takuuajan aikana tehtyjä huoltoja.

“Järjestelmä helpottaa myös SOTE-alueen vastuuhenkilöiden seurantatyötä, jotta takuuajan huoltopyynnöt menevät oikeille tahoille tiedoksi ilman viivettä”, sanoo kiinteistönpidon asiantuntija Petteri Korhonen Granlundilta.

Säisän mukaan hanke on saanut asiakkaalta kiitosta erityisesti siitä, että hankkeessa saatiin yhteen järjestelmään sekä olemassa olevan rakennuskannan että uudisrakennuksen sähkö-, LVI- ja rakennusautomaatiolaitteiden tiedot.

Hankkeessa saatiin yhteen järjestelmään sekä olemassa olevan rakennuskannan että uudisrakennuksen sähkö-, LVI- ja rakennusautomaatiolaitteiden tiedot.

Jani Säisä, osastonjohtaja, Granlund Kuopio

“Asiakkaalla on selkeitä visioita, kuinka Granlund Manageria voidaan hyödyntää kiinteistönjohtamisen työkaluna entistä laajemmin. Kyse on paljon muustakin kuin digitaalisesta huoltokirjasta, sillä mukaan voidaan liittää esimerkiksi sisäolosuhteisiin ja energianhallintaan liittyviä työkaluja.”

Säisän mukaan tiivistä yhteistyötä Ylä-Savon SOTE -kuntayhtymän kanssa on helpottanut suuresti se, että Granlund Kuopio on vahva paikallinen toimija.

“Olemme tehneet vastaavanlaista yhteistyötä myös muiden lähialueiden sairaaloiden kanssa. Iisalmen Terveyskampuksella on voitu ottaa niistä hyviä käytäntöjä.”

Haluatko kuulla lisää?

Jani Säisä

Osastonjohtaja, Kiinteistöjen elinkaaripalvelut
Granlund Kuopio

​​​​​​​Iisalmen Terveyskampus, Pohjois-Savon hyvinvointialue (ent. Ylä-Savon SOTE -kuntayhtymä)

  • Iisalmen uusi Terveyskampus koostuu uudisrakennuksesta sekä peruskorjatusta vanhasta sairaalasta ja terveyskeskuksesta.
  • Kokonaisuus valmistui syksyllä 2021.

Granlundin palvelut Terveyskampukselle:

Tutustu muihin referensseihimme

Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikan tiedot yhdessä paikassa

AV-tekniikka ja valaistus luovat VirtuLabin aidon luontokokemuksen

Palvelu

Valaistussuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Luonnonvarakeskuksen VirtuLab-virtuaaliluontotilassa tutkitaan muun muassa metsäluonnon ja kirkasvalon terveysvaikutuksia. Immersiivinen luontokokemus luodaan valaistus- ja AV-tekniikalla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Granlund sparraa HOK-Elantoa parempaan energiajohtamiseen

Palvelu

Energiajohtamisen palvelut, Talotekniikan optimointipalvelu

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Hotellit ja ravintolat

Granlundin sparraus energiajohtamisessa ja talotekniikan optimointi auttavat HOK-Elantoa saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteet energiatehokkuudessa.
Referenssi
Tampere

Hyvä yhteistyö varmisti vaativan TAYS psykiatrian uudisrakennushankkeen onnistumisen

Palvelu

Sairaalasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

TAYS psykiatrian uudisrakennus vastaa tarkasti asiakkaiden ja henkilökunnan tarpeisiin. Onnistuneen lopputuloksen varmisti hyvä yhteistyö tilaajan, käyttäjien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Aviapolikseen ainutlaatuinen alue-energiaratkaisu

Palvelu

Konsultointi, Energiakonsultointi, Energiasuunnittelu

Toimiala

Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikan tiedot yhdessä paikassa

AVIA Real Estate toteuttaa Aviapolikseen ainutlaatuisen alue-energiaratkaisun yhteistyössä Vantaan Energian kanssa. Teknisesti joustava ja kustannustehokas hybridiratkaisu skaalautuu alueelta toiselle.
Referenssi
Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikan tiedot yhdessä paikassa

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot

Toimiala

Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikan tiedot yhdessä paikassa

Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään,…
Referenssi
Kokkola

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Lappeenranta

Sampon uusi päärakennus ihastuttaa valolla ja väreillä

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Saimaan ammattiopisto Sampo sai uuden maamerkin, kun Granlundin arkkitehdit suunnittelivat opiston käyttöön valoisan, viihtyisän ja tilatehokkaan uudisrakennuksen.
Referenssi
Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi
Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikan tiedot yhdessä paikassa

Ylläpidon ulkoistus toi Kirkkonummelle säästöjä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Huollon johtaminen ja laadun seuranta, Kilpailutukset ja hankinnat

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta ulkoisti Veikkolan alueen ylläpidon Granlundin tuella. Kilpailutuksessa valittu palveluntarjoaja on parantanut huollon laatua ja vähentänyt kustannuksia.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Taidemuseo Chappe on pieni timantti keskellä Tammisaarta

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Arkkitehtuuriltaan monimuotoinen Chappe sisältää nykytaiteen ohella innovatiivista talotekniikkaa pienissä ja tehokkaissa raameissa. Kaikki tekniikka suunniteltiin osaksi arkkitehtuuria, joka on taideteos…
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?