Palontorjunta

Palontorjuntapalvelut Suomen kokeneimmalta asiantuntijalta

Palontorjuntaosastollamme työskentelee laaja joukko alan kokeneita ammattilaisia. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin joustavasti automaattisten sammutusjärjestelmien suunnittelussa, konsultoinnissa ja rakennuttamisessa.

Suomessa syttyy joka vuosi 6000–7000 rakennuspaloa ja niissä menetetään kymmeniä ihmishenkiä. Myös vahingot omaisuudelle ovat mittavia. Siksi on hyvin tärkeää, että rakennuksen suunnittelussa huomioidaan sen paloturvallisuus.

Palontorjunnassa olennaista on valita rakennukseen oikeanlainen sammutuslaitteisto. Tulipalo kehittyy sisätiloissa pelottavan nopeasti. Sammutuslaitteistot helpottavat pelastustoimintaa ja rajoittavat tai sammuttavat havaitsemansa tulipalon ja ilmoittavat tulipalosta rakennuksessa oleville ihmisille sekä rakennuksen järjestelmiin ja hätäkeskukseen. Laitteistot ryhmitellään säädöksissä sprinklerilaitteistoihin, kaasusammutuslaitteistoihin ja muihin sammutuslaitteistoihin, kuten vesisumulaitteistoihin.

Paloteknisen suunnittelun ja konsultoinnin osaajat kaikkiin hankkeisiin

Granlundin palontorjunnan asiantuntijat auttavat rakennushankkeeseen ryhtyvää huolehtimaan, että suunniteltava rakennus täyttää olennaiset paloturvallisuusvaatimukset. Granlundilta löydät erityissuunnittelun osaajat kaikkiin järjestelmiin ja hankkeisiin. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin joustavasti automaattisten sammutusjärjestelmien suunnittelussa, konsultoinnissa ja rakennuttamisessa.

Tunnemme asuntojen ja liikehuoneistojen lisäksi vaativien tilojen sammutusjärjestelmät. Arvioimme uusien sammutusjärjestelmien tarpeen ja kustannukset sekä määrittelemme mitoitus- ja suunnitteluperusteet. Teemme myös sammutuslaitteistojen kuntoarvioita ja testauksia. Osaamme minimoida järjestelmien huoltotarpeen ja riskit jopa vuosikymmenien säteellä.

Sprinklerisuunnittelulla turvallisempi rakennus

Paloturvallisuutta merkittävästi lisäävä sprinkleri on kattoon asennettava vesisammutuslaitteisto, joka toimii automaattisesti ja nopeasti tulipalon sytyttyä. Sprinklerilaitteisto parantaa rakennuksessa olevien ihmisten poistumis- ja pelastamismahdollisuuksia tulipalon sytyttyä. Se sammuttaa palon useimmiten kokonaan, sillä sprinkleri ehtii reagoida tilanteeseen ennen kuin palo ehtii levitä ja aiheuttaa laajempia vahinkoja. Granlundilla on vuosien vahva ja kattava osaaminen sprinklerisuunnittelusta, kerromme mielellämme lisää!

Kaasusammutusjärjestelmät suojaavat tärkeitä järjestelmiä

Kaasusammutusjärjestelmät suojaavat kriittisiä tiloja, kuten konesaleja, sähköhuoneita, UPS-tiloja, koneita, laitteita ja vaikkapa arvokkaita museokokoelmia. Kaasusammusjärjestelmä on hyvä valinta tilaan, jonka sammuttamiseen ei voida käyttää vettä, jauhetta tai vaahtoa. Järjestelmä ilmoittaa palosta herkästi ja sammuttaa alkavan palon nopeasti. Kaasusammutusjärjestelmien suunnittelijamme auttavat sinua löytämään kohteeseesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Palonsyyntutkinta

Tulipalo on aina tragedia asianomaisille. Meidän toimestamme jokainen kohde tutkitaan tarkasti ja järjestelmällisesti. Autamme sekä viranomaisia, vakuutusyhtiöitä että yksityisiä kiinteistön omistajia selvittämään hankalatkin tulipalot ja niiden syttymissyyt. Erikoisosaamisemme on sähköpaloissa.

Vahvuutena kokemus ja halu pysyä kehityksen kärjessä

Suunnittelijamme tuntevat alan standardit Suomen lisäksi Euroopassa (EFSN), Yhdysvalloissa (NFPA) ja Venäjällä. Olemme mukana Sprinkleriteknisen yhdstyksen (SPRITY) toiminnassa sekä Tukesin ja rakennusinsinööriliiton (RIL) työryhmissä. Joukostamme löytyy useita Kiwa Inspectan ja Tukesin sertifioimia vastuuhenkilöitä, ja perehdytämme nuoria alaan sisäisesti ja kansainvälisten koulutusten kautta. Hyödynnämme työssämme 3D-mallinnusta ja erityisohjelmia esimerkiksi puhdastilojen suunnitteluun.

 

Granlundin palontorjuntaosaston palveluja

 • Automaattisten sammutusjärjestelmien suunnittelu
 • Sprinklerisuunnittelu
 • Kaasusammutusjärjestelmien suunnittelu
 • Sumusammutuslaitteistojen suunnittelu
 • Tarvearviot
 • Kustannuslaskelmat
 • 3D-tietomallintaminen
 • Palontorjuntajärjestelmien kuntoarviot
 • Paloturvallisuussuunnittelu
 • Rakennuttaminen ja valvonta
 • Sammutuslaitteiston valinta, vertailu ja kilpailutus

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake