Hyppää sisältöön
UutinenGranlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.5.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Aihepiiri
Granlund
Jaa

Granlundin liiketoiminta on kehittynyt vahvasti alkuvuoden aikana. Yhtiö teki viime vuonna hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa, ja sama suunta on jatkunut myös 2024. Tammi-huhtikuussa liikevaihto on kasvanut noin 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon ollen 49,1 M€ (43,7 M€). 12 viimeisen kuukauden käyttökate oli puolestaan 14,8 prosenttia, kun se vuonna 2023 oli 13,0 %.

Heikossa suhdannetilanteessa erikoistuminen on auttanut Granlundia selviämään suhteellisen hyvin.

Pekka Metsi, toimitusjohtaja, Granlund

Uusia rekrytointeja avattu

Granlundin vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin useilla liiketoiminta-alueilla. Yhtiön vahvimpia sektoreita ovat datakeskukset, sairaalahankkeet, korjausrakentaminen sekä energiakorjaukset, jotka ovat vetäneet myös alkuvuodesta.

”Rakennus- ja kiinteistöalan heikossa suhdannetilanteessa erikoistuminen on auttanut Granlundia selviämään suhteellisen hyvin. Tällä hetkellä kaikilla liiketoiminta-alueillamme riittää töitä, ja olemme lähteneet avaamaan myös uusia rekrytointeja”, Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi kuvailee.

Talotekniikkasuunnittelun markkinajohtaja

Talotekniikkasuunnittelussa Granlund on pitänyt markkinajohtajan asemansa, ja alalla on nähtävissä kasvua. Talotekniikan merkitys rakennushankkeissa lisääntyy jatkuvasti, ja käynnissä on useita elinkaarihankkeita, datakeskuksia, toimitilaprojekteja sekä korjaushankkeita. ”Rakennukset ovat yhä teknisempiä kokonaisuuksia, ja se on huomattavissa talotekniikkasuunnittelussa. Tilauskantamme on selvästi vahvempi kuin vuosi sitten”, Metsi kertoo.

Myös talotekniikkatoteutusten projektinjohtomalleista on saatu hyviä kokemuksia, ja toiminta kasvaa vakaasti. Datalla johtaminen, tarkka kustannusseuranta määrien pohjalta, 4D:hen perustuva aikataulutus, hiilijalanjälkiseuranta sekä takuuaikaan ulottuva toiminnanvarmistus kiinnostavat asiakkaita.

Rakennukset ovat yhä teknisempiä kokonaisuuksia, ja se on huomattavissa talotekniikkasuunnittelussa.

Pekka Metsi, toimitusjohtaja, Granlund

Rakennuttaminen vahvistuu, rakennesuunnittelussa uusia avauksia

Rakennuttamisessa ja valvonnassa Granlund on kasvanut tasaisesti, ja vuonna 2023 liiketoiminta-alueella tehtiin reilun 17 M€ liikevaihto. Positiivinen liiketoiminnan kehitys on jatkunut myös alkuvuodesta. ”Olemme uudistamassa rakennuttamisen strategiaa, ja ottamassa vahvemmin mukaan niin datalla johtamista kuin vastuullisuusnäkökulmia kaikkiin projektin vaiheisiin”, Metsi kertoo.

Hyvältä pohjalta ollaan myös laajentamassa toimintaa uusille alueille. Granlund on käynnistänyt laajat rekrytoinnit rakennesuunnittelussa ja tähtää viiden suurimman rakennesuunnittelutoimiston joukkoon. Myös arkkitehtisuunnittelun osalta kehitys on ollut positiivista.

Energia ja vastuullisuus korostuvat

Konsultoinnin ja jatkuvien palvelujen osalta vakaa kehitys on jatkunut. Energia- ja vastuullisuuspalveluille on kysyntää, ja esimerkiksi teollisuuden vastuullisuuspalveluissa kuten ympäristöselosteissa on huomattavaa kasvua. Kiinteistökonsultoinnissa Due Diligence -toiminta jäätyi alkuvuodesta, mutta on piristynyt huomattavasti kevään kuluessa.

Granlund Manager on pitänyt asemansa kiinteistöjohtamisen ohjelmistojen markkinajohtajana. Datapohjainen energia- ja vastuullisuustavoitteiden johtaminen kiinnostaa asiakkaita, mikä on näkynyt ohjelmistointegraatioiden kasvussa sekä älykkäiden tiedonkäsittely- ja raportointiratkaisujen kysyntänä. Alkuvuodesta otettiin käyttöön myös tekoälypohjainen energiajohtamisen moduuli.

Kasvutavoitteita kohti

Metsi uskoo liiketoiminnan hyvän kehityksen jatkuvan, mitä vahvistavat myös ensimmäiset varovaisen positiiviset ennusteet suhdannekäänteestä. Granlund etenee strategiansa mukaisissa kasvutavoitteissa, joissa tähdätään kovaan kansainväliseen laajenemiseen erityisesti Skandinavian alueella. ”Tavoitteena olisi viimeistellä muutama yritysjärjestely kotimaassa ja ulkomailla vielä vuoden 2024 aikana”, Metsi avaa suunnitelmia.

Lisätietoja

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?