Hyppää sisältöön
UutinenKen Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.3.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio
Jaa

Granlund vahvistaa asemiaan kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation vauhdittajana nimittämällä Chief Data Officerin roolin TkT Ken Dooleyn.

“Tuon Granlundille aivan uusia ideoita talon ulkopuolelta. Yksi tavoitteistani tulee olemaan dataan pohjautuvan ja skaalautuvan liiketoiminnan rakentaminen. Uusia palveluita kehittäessäni hyödyn todella paljon Granlundin osaamisesta ja vahvasta asiakaspohjasta”, Ken Dooley kuvailee.

Roolissaan 25.3.2024 aloittava Ken Dooley työskenteli Granlundilla vuosina 2008–2020. Hän aloitti uransa vastuullisuuskonsulttina ja ehti toimia mm. ryhmäpäällikkönä, johtavana asiantuntijana ja teknologiajohtajana.

Dooley on työskennellyt viimeiset 3,5 vuotta oululaistaustaisessa IoT-ratkaisuja rakennuksille ja työpaikoille tarjoavassa kasvuyrityksessä, jossa hän vastasi mm. tuotestrategiasta.

Yksi tavoitteistani tulee olemaan dataan pohjautuvan ja skaalautuvan liiketoiminnan rakentaminen.

Ken Dooley

Tavoitteena uudenlainen datapohjainen liiketoiminta

Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi kertoo, että Ken Dooleyllä on vahva tausta, akateemista kunnianhimoa ja arvokasta näkemystä kiinteistöjen loppukäyttäjistä.

”Kiinteistöjen käyttäjät, kuten vuokralla olevat yritykset ja näiden työntekijät ovat erittäin potentiaalinen ja tärkeä kohderyhmä, jolle haluamme jatkossa tarjota palvelujamme ja dataosaamistamme. On hyvin kiinnostavaa nähdä, miten voimme saada järjestelmät ja datan palvelemaan heitä”, Metsi kertoo.

Metsin mukaan isossa kuvassa Dooleyn nimitys ja hänen vastuullaan oleva liiketoiminta liittyvät kärkiteemoihin alallamme: energiatehokkuuteen, hiilijalanjäljen pienentämiseen ja siihen, miten data saadaan palvelemaan tiedolla johtamista paremmin.

Dooley tuo Granlundille kokemusta ja näkemyksiä, jotka auttavat yritystä menestymään databisneksessä entistäkin monipuolisemmin.

“Ymmärrän hyvin asiakkaita. Ymmärrän hyvin Granlundin toimintaa. Mutta olen kuitenkin ollut talon ulkopuolella riittävän kauan tuodakseni tuoreita näkemyksiä asioihin”, Dooley sanoo.Dooleyn nimitys ja hänen vastuullaan oleva liiketoiminta liittyvät kärkiteemoihin alallamme: energiatehokkuuteen, hiilijalanjäljen pienentämiseen ja siihen, miten data saadaan palvelemaan tiedolla johtamista paremmin.

“Uskon, että siilot ovat hiljalleen yhdistymässä, esimerkiksi IT ja kiinteistöala tekevät enemmän yhteistyötä.”

Ken Dooley

Jatkaa myös professorina

Ken Dooley jatkaa työskentelyä myös Aalto-yliopistossa, jossa hän toimii professorina (Professor of Practice) Sähkötekniikan ja automaation laitoksella (Smart Building Technologies and Services).

Dooleyn tutkimuskohteita ovat olleet mm. käyttäjäkokemus, smart building, smart city, big data ja tulevaisuuden työpaikat.

”On hienoa saada Granlundille vahva linkki akateemiseen maailmaan Kenin paluun myötä”, Pekka Metsi sanoo.

Siilot yhdistyvät

Dooley on edellisessä työssään seurannut kasvuyrityksen vauhdikasta kasvua ja kansainvälistymistä yrityksen ytimestä käsin. Metsin mukaan Dooleyn nimitys liittyykin myös vahvasti Granlundin kansainvälistymisstrategiaan.

Alan digitalisaatio etenee, mutta vauhti on erittäin maltillinen. Dooley on kuitenkin toiveikas.

“Uskon, että siilot ovat hiljalleen yhdistymässä, esimerkiksi IT ja kiinteistöala tekevät enemmän yhteistyötä.”

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Ken Dooley

Chief Data Officer
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.06.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Uutinen

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?