Hyppää sisältöön
UutinenKen Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.3.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio
Jaa

Granlund vahvistaa asemiaan kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation vauhdittajana nimittämällä Chief Data Officerin roolin TkT Ken Dooleyn.

“Tuon Granlundille aivan uusia ideoita talon ulkopuolelta. Yksi tavoitteistani tulee olemaan dataan pohjautuvan ja skaalautuvan liiketoiminnan rakentaminen. Uusia palveluita kehittäessäni hyödyn todella paljon Granlundin osaamisesta ja vahvasta asiakaspohjasta”, Ken Dooley kuvailee.

Roolissaan 25.3.2024 aloittava Ken Dooley työskenteli Granlundilla vuosina 2008–2020. Hän aloitti uransa vastuullisuuskonsulttina ja ehti toimia mm. ryhmäpäällikkönä, johtavana asiantuntijana ja teknologiajohtajana.

Dooley on työskennellyt viimeiset 3,5 vuotta oululaistaustaisessa IoT-ratkaisuja rakennuksille ja työpaikoille tarjoavassa kasvuyrityksessä, jossa hän vastasi mm. tuotestrategiasta.

Yksi tavoitteistani tulee olemaan dataan pohjautuvan ja skaalautuvan liiketoiminnan rakentaminen.

Ken Dooley

Tavoitteena uudenlainen datapohjainen liiketoiminta

Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi kertoo, että Ken Dooleyllä on vahva tausta, akateemista kunnianhimoa ja arvokasta näkemystä kiinteistöjen loppukäyttäjistä.

”Kiinteistöjen käyttäjät, kuten vuokralla olevat yritykset ja näiden työntekijät ovat erittäin potentiaalinen ja tärkeä kohderyhmä, jolle haluamme jatkossa tarjota palvelujamme ja dataosaamistamme. On hyvin kiinnostavaa nähdä, miten voimme saada järjestelmät ja datan palvelemaan heitä”, Metsi kertoo.

Metsin mukaan isossa kuvassa Dooleyn nimitys ja hänen vastuullaan oleva liiketoiminta liittyvät kärkiteemoihin alallamme: energiatehokkuuteen, hiilijalanjäljen pienentämiseen ja siihen, miten data saadaan palvelemaan tiedolla johtamista paremmin.

Dooley tuo Granlundille kokemusta ja näkemyksiä, jotka auttavat yritystä menestymään databisneksessä entistäkin monipuolisemmin.

“Ymmärrän hyvin asiakkaita. Ymmärrän hyvin Granlundin toimintaa. Mutta olen kuitenkin ollut talon ulkopuolella riittävän kauan tuodakseni tuoreita näkemyksiä asioihin”, Dooley sanoo.Dooleyn nimitys ja hänen vastuullaan oleva liiketoiminta liittyvät kärkiteemoihin alallamme: energiatehokkuuteen, hiilijalanjäljen pienentämiseen ja siihen, miten data saadaan palvelemaan tiedolla johtamista paremmin.

“Uskon, että siilot ovat hiljalleen yhdistymässä, esimerkiksi IT ja kiinteistöala tekevät enemmän yhteistyötä.”

Ken Dooley

Jatkaa myös professorina

Ken Dooley jatkaa työskentelyä myös Aalto-yliopistossa, jossa hän toimii professorina (Professor of Practice) Sähkötekniikan ja automaation laitoksella (Smart Building Technologies and Services).

Dooleyn tutkimuskohteita ovat olleet mm. käyttäjäkokemus, smart building, smart city, big data ja tulevaisuuden työpaikat.

”On hienoa saada Granlundille vahva linkki akateemiseen maailmaan Kenin paluun myötä”, Pekka Metsi sanoo.

Siilot yhdistyvät

Dooley on edellisessä työssään seurannut kasvuyrityksen vauhdikasta kasvua ja kansainvälistymistä yrityksen ytimestä käsin. Metsin mukaan Dooleyn nimitys liittyykin myös vahvasti Granlundin kansainvälistymisstrategiaan.

Alan digitalisaatio etenee, mutta vauhti on erittäin maltillinen. Dooley on kuitenkin toiveikas.

“Uskon, että siilot ovat hiljalleen yhdistymässä, esimerkiksi IT ja kiinteistöala tekevät enemmän yhteistyötä.”

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Ken Dooley

Chief Data Officer
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?