Hyppää sisältöön
UutinenYAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

9.1.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden ohella. “Kaikki lähtee päätöksestä, että nyt mennään ja sitten pitää uskaltaa hypätä.”

Aihepiiri
Ura Granlundilla
Jaa

Ponkaisu palvelujohtamisen restonomista kiinteistöalalle ei ehkä ole se tyypillisin polku, mutta energia– ja vastuullisuuspalvelujen johtajallemme Asta Autelolle se on ollut varsin toimiva reittivalinta.

16 vuotta sitten Granlundille harjoitteluun tullut Asta on sittemmin edennyt asiantuntijaroolista johtotehtäviin ja kertoo viihtyvänsä talossa vuodesta toiseen, sillä on saanut osaamisensa karttuessa lisää vastuuta matkan varrella.

Sama palo itsensä kehittämiseen herätti Astassa ajatuksen hakea YAMK-opintoihin vuonna 2018. Hän tiesi, että opiskelu töiden ohella ei olisi kynnyskysymys Granlundilla, ja päätti hakea luottavaisin mielin.

“Restonomi kiinteistöalalla on vähän outolintu ja halusin osaamistani vastaavan tutkinnon”, Asta kertoo.

Mutta toisinaan elämä yllättää; samoihin aikoihin hän sai kuulla odottavansa esikoistaan. Asta ei kuitenkaan nähnyt itseään siinä tavallisessa tarinassa: siirtymässä perhevapaalle kotiäidiksi, ilman ammatillisesti kehittävää tekemistä. Niinpä viimeisillään raskaana ollut Asta päätti ottaa opiskelupaikan Laurea ammattikorkeakoulusta vastaan loppuvuodesta 2018.

Se, että pääsin kirjastoon iltaisin opiskelemaan, oli ihan henkireikä minulle vauva-arjen keskellä.

Asta Autelo

Opiskelu ensimmäisenä vauvavuotena oli henkireikä

Vaikka perhevapaalle jäädessään Asta oli monella tapaa uuden edessä, hän kertoo nauttineensa mahdollisuudesta opiskella samanaikaisesti.

“Se, että pääsin kirjastoon iltaisin opiskelemaan, oli ihan henkireikä minulle vauva-arjen keskellä”, Asta kertoo.

Palatessaan kymmenen kuukauden perhevapaan jälkeen takaisin esihenkilötehtäväänsä Granlundille, Asta oli suorittanut valtaosan pakollisista opinnoistaan.

Oli kiva, että sain pitää itseni “poissaolevana” ja siten rauhan opinnäytetyöni tekemiseen.

Asta Autelo

Odottamattomia muutoksia loppusuoralla

Vaikka opinnot olivat jo voiton puolella, Asta myöntää, ettei YAMK-opintojen ja johtotehtävän yhteensovittaminen ruuhkavuosien keskellä ollut ihan simppeliä.

“Vaikka sain sovittua esihenkilöni kanssa kurssipäiviä joustavasti vapaaksi, oli arki pienen lapsen kanssa aikamoista palapeliä”, Asta tuumaa rehellisesti.

Ja uusia elämänmuutoksia odotti jo nurkan takana; Asta sai kuulla odottavansa toista lastaan. Tällä kertaa hänen kunnianhimoinen ajatuksensa oli saada opinnäytetyö valmiiksi perhevapaan aikana. Keväällä 2020 iskenyt pandemia kuitenkin vesitti tämän suunnitelman ja Asta päätti suosiolla pistää opinnot hetkeksi paussille.

Hän palasi opinnäytetyön äärelle jälleen kesällä 2022 ja merkkasi kesälomalta palattuaan olevansa elokuun poissa töistä.

“Oli kiva, että sain pitää itseni “poissaolevana” ja siten rauhan opinnäytetyöni tekemiseen. En usko, että opinnäytetyöni viimeistely olisi muutoin onnistunut”, Asta sanoo.

Ja niin hän sai opinnot pakettiin ja valmistui loppuvuodesta 2022!

Työkalupakkiin tarttui yksi jos toinenkin hyödyllinen oppi

“Sain opintojen kautta kaipaamaani teoriaosaamista ja menetelmiä, joita olen voinut hyödyntää nykytyössäni Granlundilla”, Asta kertoo.

Yksi esimerkki Astan käyttämästä menetelmästä on “sinisen meren strategia”, jonka keskeinen ajatus on siinä, ettei ole viisasta kilpailla siellä missä kilpailu on kovaa (punainen meri), vaan löytää liiketoimintamalleja sinisen meren puolelta, missä on mahdollisuuksia erottautua, ja kilpailu on pienempää.

Toisena tärkeänä oppina Asta mainitsee taidon etsiä uutta tietoa.

“Opinnot ovat tuoneet arkeeni jatkuvan tiedon ja tutkimuksen skannaamisen, mikä on liiketoiminnan kasvun ja kehityksen kannalta todella oleellista”, Asta lisää.

Kyllä se vain auttaa, jos on työnantaja, joka tukee.

“Maailma kyllä lutviutuu, kun uskallat hypätä”

Vaikka arki voi olla hetken hektistä, Asta kannustaa opiskelemaan töiden ohella ja muistuttaa, että asioita ei voi suunnitella liikaa etukäteen.

“Kaikki lähtee päätöksestä, että nyt mennään ja sitten pitää uskaltaa hypätä.”

Granlundin tarjoama jousto arkeen oli Astalle opintojen etenemisen kannalta todella tärkeää, ja ruuhkavuosien keskellä ihan välttämätöntä.

“Kyllä se vain auttaa, jos on työnantaja, joka tukee”, Asta lisää.

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen

Uupumus oli kova pala nieltäväksi

28.05.2024 – Nuoren, tunnollisen ja eteenpäin pyrkivän ihmisen voi olla vaikea myöntää itselleen olevansa uupunut. Hankekehityspäällikkömme Jere Korpisalo kertoo oman tarinansa siitä,…

Blogi

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

“Ei mikä tahansa suunnittelutoimisto” – tulokkaat kertovat kokemuksistaan uusina granlundilaisina

02.08.2023 – Miksi Granlund Saimaa on ollut uusien tulokkaiden mielestä nappivalinta?

Uutinen

“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

07.06.2023 – Perhevapaan pitäminen on tehty Granlundilla helpoksi. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Uutinen

LVI-suunnittelun pelikentillä

09.02.2023 – LVI-suunnittelija Tero Hietala kävi luokkakokouksessa. Tilanne pisti miettimään omaan työtä. ”Tuskin monikaan haaveilee pienenä LVI-suunnittelijan ammatista, mutta olen löytänyt siitä…

Blogi

Ota yhteyttä

Minna Lappalainen

Henkilöstöjohtaja
Granlund Oy

Asta Autelo

Johtaja, energiajohtaminen ja vastuullisuus
Granlund Oy

Mitä tietoa etsit?