Hyppää sisältöön
ReferenssitIntegraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

21.2.2024 – Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään, josta se siirtyy automaattisesti muihin osajärjestelmiin. Kun tietoa ei tarvitse etsiä, tehokkuus lisääntyy.

Palvelut
Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot
Lappeenrannassa kaupungin päiväkotien, koulujen sekä liikunta- ja kulttuuritoimen tarpeita vastaavien toimitilojen rakennuttamisesta, hallinnoinnista, ylläpidosta sekä peruskorjauksesta vastaa Tilakeskus. Rakuunamäen uusi päiväkoti valmistui kesäkuussa 2022.

Kun Lappeenrannan Toimitilat Oy:n toimitilajohtaja Katri Tolvanen aloitti työt kaupungin palveluksessa, hän huomasi, että Lappeenrannassa oli hyvin kehittynyt rakennusautomaatiojärjestelmä ja talotekniikka-asiat olivat hyvin hallussa, mutta kehitettävääkin oli muun muassa rakennusomaisuuden hallintaan liittyen.

”Käytössä oli tietojärjestelmiä, mutta jonkin verran töitä tehtiin Excelillä ja tietoa oli paljon itse kunkin asiantuntijan sähköposteissa, henkilökohtaisilla työasemilla ja levyillä. Mietin, että rakennusomaisuuden hallintajärjestelmä olisi hyvä uusia kokonaisuudessaan”, Katri Tolvanen kertoo.

Tieto päivitetään aina yhdessä järjestelmässä, ja tieto siirtyy muihin osajärjestelmiin automaattisesti.

Katri Tolvanen, toimitilajohtaja, Lappeenrannan Toimitilat Oy

Manuaalinen ja turha työ minimiin

Muutama vuosi sitten Lappeenrannassa alkoi kunnianhimoinen rakennusomaisuuden hallintajärjestelmän uudistaminen. Kyseessä on perusteellinen prosessi, jossa järjestelmät kilpailutetaan ja varmistetaan, että kiinteistöihin liittyvä tieto on hallinnassa ja kaikkien tietoa tarvitsevien osapuolten saatavilla. Turhan työn sekä manuaalisen raportoinnin määrä halutaan pudottaa minimiin.

”Lähtökohtana ohjelmistokokonaisuuden uudistamisessa ja hankinnassa oli, että yksi tieto päivitetään aina yhdessä järjestelmässä, ja tieto siirtyy muihin osajärjestelmiin automaattisesti, mikä tarkoittaa, että järjestelmien välillä on integraatiot”, Tolvanen sanoo.

Tavoitteena oli, että tehokkuus lisääntyy ja kiinteistöomaisuuden hallinnan laatu paranee.

”Tavoitteena oli myös vähentää manuaalista työtä ja sinänsä toimivaa raportointia Exceleillä. Eli luovutaan tiedon hakemisesta eri ohjelmista ja tiedon kokoamisesta käsin, koska virheen mahdollisuus kasvaa niin toimittaessa.”  

Lappeenrannan Toimitilat Oy ja Tilakeskus

Noin 30 henkilöä työllistävä Lappeenrannan Toimitilat Oy on kaupungin omistama yhtiö, jonka toiminta on käynnistynyt vuonna 2017.

Lappeenrannan Tilakeskus vastaa Lappeenrannan kaupungin palvelutuotannossa olevien rakennusten hallinnoinnista, ylläpidosta sekä peruskorjaus ja uudisrakennushankkeista sekä Etelä Karjalan hyvinvointialueelle vuokratuista kaupungin omistamista rakennuksista.

Tilakeskus hankkii edellä mainittujen vastuiden hoitamiseen tarvittavat palvelut Lappeenrannan Toimitilat Oy:ltä.

Lue lisää Granlund Manager integraatioista!

Granlund Manageriin on tehty tuhansia integraatioita eri järjestelmien ja ohjelmistojen välillä. Sen kattavat rajapinnat (REST API) mahdollistavat erilaisten järjestelmien ja ohjelmistojen integroimisen helposti ja sujuvasti.

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n toimitilajohtaja Katri Tolvanen puhui Granlund Manager -käyttäjäpäivässä 2023.

Tavoitteena oli, että tieto liikkuu automaattisesti järjestelmästä toiseen ja se on helposti saavutettavissa.

Millaisia integraatioita Granlund Manageriin tehtiin?

Lopulta Lappeenrannan Toimitilat Oy päätyi valitsemaan ylläpitojärjestelmäksi Granlund Managerin, johon päätettiin tehdä merkittävä määrä integraatioita. Tavoitteena oli, että tieto liikkuu automaattisesti järjestelmästä toiseen ja se on helposti saavutettavissa.

Azure-integraatio auttaa eri toimijoita kirjautumisessa järjestelmään. Kohdetietointegraationa toimii Koki, joka sisältää rakennusten perustiedot. Taloushallinnon järjestelmiä on kaksi: Tilakeskuksen rakennusten osalta taloushallintojärjestelmänä on Intime ja Yritystila Oy:n omistamien rakennusten osalta Netvisor.

M-Files-arkistointijärjestelmässä ovat rakennuspiirustukset ja muut rakennusten ylläpitoon liittyvät asiakirjat. Lisäksi rakennushankkeiden hallintaan on tulossa oma järjestelmä.

”Jatkossa saadaan kaukolämpö-, sähkönkulutus- ja vedenkulutuslukemat suoraan Granlund Managerista, mistä on integraatiot Lappeenrannan Energian ja Fingridin järjestelmiin. Lisäksi kulutuslukemat saadaan alamittauksina kiinteistövalvomosta”, Tolvanen sanoo.

Kysy lisää

Mika Virkki

Solutions Sales Manager, Nordics & Baltics
Granlund Oy

Markus Valjakka

Chief Solution Officer, Software Integrations
Granlund Oy

Tutustu muihin referensseihimme

Dynaaminen raportointi tukee kiinteistöjohtamista Järvenpäässä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Kiinteistöjohtaminen

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kiinteistönpitoon on käytetty Järvenpäässä Granlund Manageria yli 10 vuotta. Tiedonhallinnan kehittäminen on vaatinut paljon sisua ja käytännön työtä.
Referenssi

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot

Toimiala

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään,…
Referenssi

Ylläpidon ulkoistus toi Kirkkonummelle säästöjä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Huollon johtaminen ja laadun seuranta, Kilpailutukset ja hankinnat

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta ulkoisti Veikkolan alueen ylläpidon Granlundin tuella. Kilpailutuksessa valittu palveluntarjoaja on parantanut huollon laatua ja vähentänyt kustannuksia.
Referenssi
Kuopio

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.
Referenssi
Imatra

Mitra tehostaa kiinteistöjohtamistaan Granlund Managerilla

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Mitran ja Granlundin yhteistyö laajenee, kun Mitra ottaa käyttöönsä Granlund Manager -ohjelmiston. Ohjelmiston käyttö tuo selkeyttä Mitran kiinteistöjohtamiseen ja tehostaa…
Referenssi
Jyväskylä

Granlund Manager tukee Moventaksen vastuullisuusraportointia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Teollisuus

Moventas hyödyntää Granlund Manageria tuuliturbiinien vaihteiden huoltotehtaallaan Jyväskylässä. Sähköisen huoltokirjan lisäksi ohjelmisto helpottaa energia-, vesi- ja jäteseurantaa sekä vastuullisuusraportointia.
Referenssi
Helsinki

HUS seuraa hissien huoltoa ja ylläpitoa Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -integraatiot, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUS, KONE ja Granlund toteuttivat yhdessä ohjelmistointegraation, jonka ansiosta kaikkien KONEen huollon piirissä olevien hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot löytyvät…
Referenssi
Kuopio

Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikan tiedot yhdessä paikassa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Sairaalasuunnittelu, Laitetiedon hallinta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Granlund yhdisti Iisalmen uuden Terveyskampuksen laitetiedot yhteen järjestelmään. Kaikki ylläpidossa tarvittava tieto löytyy nyt kätevästi Granlund Managerista.
Referenssi
Jyväskylä

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Osuuskauppa Keskimaan kiinteistöjen ylläpito ja huolto edellyttävät tehokasta tiedolla johtamista. Granlund Manager auttaa pitämään kokonaisuuden hyvin kasassa.
Referenssi
Porvoo

Porvoon seurakunnissa siirryttiin ennakoivaan ylläpitoon

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Hallitumman ylläpidon aikakausi on alkanut Porvoossa. Kaikille tutun keskiaikaisen tuomiokirkon lisäksi kaikki muutkin Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistöt on tuotu Granlund Manageriin.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?