Hyppää sisältöön
ReferenssitRaaseporissa selvitettiin yli 100 kohteen kiinteistönhoidon resurssit

Raaseporissa selvitettiin yli 100 kohteen kiinteistönhoidon resurssit

1.6.2021 – Granlundin asiantuntijat toteuttivat Raaseporin kaupungille kattavan raportin kiinteistönhoidon teknisten töiden ja ulkoalueiden hoidon työmäärämitoituksesta. Mitoitusraportti tarjosi kehittämisehdotuksia ja jatkotoimenpiteitä, jotka eivät välttämättä vaadi henkilöjärjestelyjä.

Toimialat
Kunnat ja kaupungit
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto
Paikkakunnat
Helsinki, pääkonttori

Raaseporissa halutaan parantaa kiinteistönhoidon tehokkuutta ja tavoitteellisuutta. Työmäärämitoitusraportti tarjosi kokonaiskäsityksen siitä, miten kiinteistönhoidon resurssit on jaettu suhteessa todelliseen työmäärään. Raportissa huomioitiin 104 kohdetta ja yli 300 000 neliötä ulkoalueita.

”Raaseporissa toteutettiin kuntaliitos vuonna 2009, kun Tammisaaren, Karjaan ja Pohjan kunnat yhdistyivät. Kaupungissa onkin havaittavissa monista suomalaisista kunnista tuttu ilmiö, jossa kiinteistönhoidon resursseissa on selviä eroja alueiden välillä”, kertoo Granlundin asiakkuuspäällikkö Ville-Veikko Lallukka.

Laskelmien mukaan Raaseporin kiinteistönhoidon resurssit on jossain määrin ylimitoitettu, ja ulkotyöt, kuten lumenluonti ja liputus, vievät työaikaa kaksi kertaa enemmän kuin tekniset työt.

Kiinteistönhoidon resursseissa on selviä eroja alueiden välillä.

Ville-Veikko Lallukka, asiakkuuspäällikkö, Granlund Oy

”Kiinteistönhoitoa voidaan tehostaa useilla eri keinoilla, kuten Granlund Manager -ohjelmiston maksimaalisella käytöllä ja optimoiduilla siirtymisillä kohteesta toiseen”, Lallukka sanoo.

“Mitoitusprojekti sujui hyvin. Kaupunki sai raportista hyvää tukea kiinteistönhoitoalueidensa resursointiin sekä tulevaa kehittämistä varten”, sanoo kiinteistöpäällikkö Catharina Lindström Raaseporin kaupungilta.

Vahtimestareiden ja kiinteistönhoitajien työnkuvassa eroja

Koulujen vahtimestareiden siirto kiinteistönhoitajiksi on toinen suomalaisissa kunnissa yleinen ilmiö, joka tuottaa haasteita kiinteistöjen ylläpitoon myös Raaseporissa.

”Vahtimestaripalvelut eroavat kiinteistönhoidosta esimerkiksi siinä, että vahtimestarien tehtävänä on ollut perinteisesti tarjota teknisten töiden sijaan erilaisia käyttäjäpalveluja”, Lallukka selittää.

Maksetaanko palvelut kiinteistönhoidon vai kenties sivistystoimen budjetista.

Ville-Veikko Lallukka, asiakkuuspäällikkö, Granlund Oy

Raaseporissakin toteutetaan paikoin liikaa tilan käyttäjiä tukevia palveluja, jolloin aikaa ja rahaa kuluu teknisen ylläpidon kannalta epäolennaisiin asioihin. Seuraava askel on käydä läpi, mitkä tehtävät kuuluvat tekniselle ylläpidolle ja mitkä eivät.

”Vahtimestaripalveluja tarvitaan edelleen, mutta kaupungissa voidaan keskustella siitä, maksetaanko palvelut kiinteistönhoidon vai kenties sivistystoimen budjetista.”

Kaikki hyödyt irti Granlund Managerista

Raaseporissa on käytetty Granlund Manager -ohjelmistoa jo pitkään. Järjestelmä on käytössä kiinteistönhoidon johtamisessa ja valvonnassa. Yksi keino tehostaa kiinteistönhoidon resursointia ilman henkilöjärjestelyjä on ennakoiva huoltotoiminta tutulla työkalulla.

Kun tehtävät aikataulutetaan järkevästi, kiinteistönhoitajan on mahdollista suunnitella työskentelyään paremmin.

”Esimerkiksi huoltosuunnitelmat voidaan laatia Managerilla kaikille kohteille ennakkoon niiden todellisten tarpeiden mukaan”, Lallukka korostaa.

Kun tehtävät aikataulutetaan järkevästi, kiinteistönhoitajan on mahdollista suunnitella työskentelyään paremmin. Joka päivä ja viikko työlista on selvillä etukäteen. Lisäksi työskentelyä voidaan tehostaa siirtymällä Granlund Managerin mobiilin huoltokirjan käyttöön.

Haluatko kuulla lisää?

Ville-Veikko Lallukka

Asiakkuuspäällikkö

Joonatan Uuspelto

Ryhmäpäällikkö
Granlund Oy

Raaseporin kaupunki

  • Vuonna 2009 perustettu kaupunki Uudenmaan maakunnan länsiosassa.
  • Kaupunki syntyi, kun Tammisaaren ja Karjaan kaupungit sekä Pohjan kunta yhdistyivät
  • Noin 27 324 asukasta.

Granlund Manager Raaseporin kaupungilla

Tutustu muihin referensseihimme

Imatra

Mitra tehostaa kiinteistöjohtamistaan Granlund Managerilla

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Raaseporissa selvitettiin yli 100 kohteen kiinteistönhoidon resurssit

Mitran ja Granlundin yhteistyö laajenee, kun Mitra ottaa käyttöönsä Granlund Manager -ohjelmiston. Ohjelmiston käyttö tuo selkeyttä Mitran kiinteistöjohtamiseen ja tehostaa…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Toimistosta päiväkodiksi – Päiväkoti Roba sai energiatehokkaat ja viihtyisät tilat

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Talotekninen hankekehitys

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Referenssi
Raaseporissa selvitettiin yli 100 kohteen kiinteistönhoidon resurssit

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Nesteen ylläpito-organisaatio saa tukea kiinteistöpäällikkö-palvelusta

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen

Toimiala

Teollisuus

Kiinteistöpäällikköpalvelut on kehitetty tilanteisiin, joissa lisäresursseja tarvitaan nopeasti. Ammattitaitoinen kiinteistöpäällikkö hallitsee homman itsenäisesti jo lyhyen perehdytyksen jälkeen.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kuntoarviot tukevat SBB:n hoivakiinteistöjen kunnossapidon hallintaa ja budjetointia

Palvelu

Kuntoarviot ja -tutkimukset, PTS, Huoltokirja

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SBB:n omistamissa hoivakiinteistöissä kuntoarvioilla on tärkeä tehtävä. Kuntoarviot auttavat pitämään pitkän tähtäimen suunnitelmat (PTS) ajan tasalla ja kunnossapidon kustannukset hallinnassa.
Referenssi
Jyväskylä

Granlund Manager tukee Moventaksen vastuullisuusraportointia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Teollisuus

Moventas hyödyntää Granlund Manageria tuuliturbiinien vaihteiden huoltotehtaallaan Jyväskylässä. Sähköisen huoltokirjan lisäksi ohjelmisto helpottaa energia-, vesi- ja jäteseurantaa sekä vastuullisuusraportointia.
Referenssi
OYS 2030
Oulu

Allianssimalli tuo Oulun yliopistollisen sairaalan uudistumiseen ketteryyttä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

OYS 2030 -uudistamisohjelma on hyvässä vauhdissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa otetaan käyttöön huippuälykästä tekniikkaa ja valmistaudutaan samalla tekoälyn hyödyntämiseen.
Referenssi
Swing House, Espoo (Kuva: Kuvio)
Helsinki, pääkonttori

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Energiasuunnittelu, Talotekniikan konsultointi

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Toimisto- ja hotellikokonaisuus Swing Housen talotekniikka valjastettiin alusta alkaen tukemaan tilaajan liiketoiminnan tavoitteita. Käyttäjien hyvinvointiin on panostettu, mistä kertoo Suomen…
Referenssi
Varkaus

ANDRITZ sai Varkauteen historiallisen suuren 1,5 hehtaarin tuotantohallin

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Teollisuus

ANDRITZin uusi konepajahalli Varkaudessa oli projektin toimijoille historiallisen suuri hallihanke. Granlund Kuopion talotekniikkavalvojat toivat osaamisensa mukaan hankkeeseen.
Referenssi
Lappeenranta

Assi Groupin kolmas toimistotalo valmistui aikataulussa ja budjetissa

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Kustannusohjaus

Toimiala

Toimistot

Assi Groupilla on nyt kolmen modernin toimistotalon kokonaisuus keskeisellä paikalla Lappeenrannan keskustassa. Kaikkien niiden rakennuttamisessa on luotettu Granlundin asiantuntijoihin.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?