Hyppää sisältöön
UutinenVille Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

25.1.2023 – Granlund Pohjanmaan uutta energiaosastoa vetää alan konkari Ville Pajukangas. Hän tuntee perusteellisesti kiinteistönhallintajärjestelmät ja asiakastarpeet.

Aihepiiri
Energia, Nimitykset, Ylläpito
Jaa

“Energia-asioissa on kova veto päällä. Energiatehokkuuden parantaminen ja energian säästö kiinnostavat nyt kaikkia kiinteistönomistajia”, sanoo Granlund Pohjanmaan energiaosaston johtaja Ville Pajukangas.

Pajukangas tuo Granlundiin vahvaa osaamista erityisesti rakennusautomaatiossa, jolla on merkittävä rooli kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisessa. Tiivis työskentely asiakasrajapinnassa on antanut hänelle myös hyvän tuntuman kiinteistönomistajien tarpeisiin.

Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila.

Pajukangas on lokakuun 2022 alusta lähtien vetänyt Vaasassa uutta energiaosastoa, jossa työskentelee hänen lisäkseen neljä Granlundin energiaosaajaa. Uusia rekrytointeja tehdään toiminnan laajentuessa, minkä lisäksi tukea saadaan muilta Granlundin talotekniikka-alan ammattilaisilta.

Pajukangas sanoo, että Granlundilla yhteistyö asiantuntijoiden välillä on sujuvaa.

“Olen tuntenut itseni erittäin tervetulleeksi ja saanut kollegoilta tosi hyvin apua.”

Täyden palvelun energia-asiantuntija

Granlund Pohjanmaan energiaosasto tarjoaa kiinteistönomistajille monipuolisen palveluvalikoiman energiatehokkuuden parantamiseen ja päästöjen vähentämiseen.

“Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila. Teemme myös muun muassa talotekniikan ja rakenteiden kuntoarvioita“, Pajukangas kertoo.

Oleellinen osa suunnitelmallista kiinteistönhoitoa ovat PTS-suunnitelmat, joiden laatimisesta Granlundilla on pitkä kokemus.

“PTS-suunnitelmat nivoutuvat myös hiilineutraaliuskarttoihin. Niiden avulla voidaan varmistua, että tavoiteltuihin päästövähennyksiin tehdään riittävät investoinnit.”

Granlundin asiantuntijat auttavat myös laittamaan energian ja talotekniikan seurannan kuntoon ja ottamaan kiinteistössä tuotetun datan hyötykäyttöön. Tässä hyödynnetään alan edistyneimpiä digitaalisia työkaluja, kuten kiinteistöjohtamisen ohjelmistoa Granlund Manageria.

Rakennusautomaation vahva osaaja

Vaasasta kotoisin oleva Pajukangas teki ennen Granlundia 18 vuoden työuran Schneider Electric Finlandilla, jossa hän työskenteli kiinteistönhallintajärjestelmiin liittyvissä johto- ja asiantuntijatehtävissä.

Pajukangas on toiminut muun muassa huolto- ja projektipäällikkönä sekä aluejohtajana eri puolilla Suomea. Hän työskenteli myös Schneider Electric Finlandin valtakunnallisena operatiivisena johtajana ja palvelujohtajana.

Haluatko kuulla lisää?

Ville Pajukangas

Osastonjohtaja, energia
Granlund Pohjanmaa

Granlund Pohjanmaa Oy

Granlund on toiminut Vaasassa LVI-, sähkö- ja rakennusautomaatiosuunnittelijana vuodesta 1972 lähtien ja kasvanut Pohjanmaan johtavaksi talotekniikka-asiantuntijaksi.

Erityisiin vahvuuksiin kuuluvat muun muassa sairaalasuunnittelu, vaativat teollisuushankkeet ja kaupan alan kohteet.

Granlund Pohjanmaan toimistot

Granlundin Energiapalvelut

Ratkaistaan vihreä siirtymä yhdessä

Energiamurros avaa kiinteistönomistajille uuden pelikentän, jonka tuomia mahdollisuuksia kannattaa jo nyt lähteä hyödyntämään. Päivän puheenaiheita ovat vähäpäästöiset energiaratkaisut, energiamarkkinoiden muutokset – ja tietysti meitä kaikkia koskettava energian hinta.

Lisää uutisiamme

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?