Hyppää sisältöön
Uutinen”Energia-asioissa on kova veto päällä” – Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

”Energia-asioissa on kova veto päällä” – Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

25.1.2023 – Granlund Pohjanmaan uutta energiaosastoa vetää alan konkari Ville Pajukangas. Hän tuntee perusteellisesti kiinteistönhallintajärjestelmät ja asiakastarpeet.

Aihepiiri
Energia, Nimitykset, Ylläpito
Jaa

“Energia-asioissa on kova veto päällä. Energiatehokkuuden parantaminen ja energian säästö kiinnostavat nyt kaikkia kiinteistönomistajia”, sanoo Granlund Pohjanmaan energiaosaston johtaja Ville Pajukangas.

Pajukangas tuo Granlundiin vahvaa osaamista erityisesti rakennusautomaatiossa, jolla on merkittävä rooli kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisessa. Tiivis työskentely asiakasrajapinnassa on antanut hänelle myös hyvän tuntuman kiinteistönomistajien tarpeisiin.

Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila.

Pajukangas on lokakuun 2022 alusta lähtien vetänyt Vaasassa uutta energiaosastoa, jossa työskentelee hänen lisäkseen neljä Granlundin energiaosaajaa. Uusia rekrytointeja tehdään toiminnan laajentuessa, minkä lisäksi tukea saadaan muilta Granlundin talotekniikka-alan ammattilaisilta.

Pajukangas sanoo, että Granlundilla yhteistyö asiantuntijoiden välillä on sujuvaa.

“Olen tuntenut itseni erittäin tervetulleeksi ja saanut kollegoilta tosi hyvin apua.”

Täyden palvelun energia-asiantuntija

Granlund Pohjanmaan energiaosasto tarjoaa kiinteistönomistajille monipuolisen palveluvalikoiman energiatehokkuuden parantamiseen ja päästöjen vähentämiseen.

“Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila. Teemme myös muun muassa talotekniikan ja rakenteiden kuntoarvioita“, Pajukangas kertoo.

Oleellinen osa suunnitelmallista kiinteistönhoitoa ovat PTS-suunnitelmat, joiden laatimisesta Granlundilla on pitkä kokemus.

“PTS-suunnitelmat nivoutuvat myös hiilineutraaliuskarttoihin. Niiden avulla voidaan varmistua, että tavoiteltuihin päästövähennyksiin tehdään riittävät investoinnit.”

Granlundin asiantuntijat auttavat myös laittamaan energian ja talotekniikan seurannan kuntoon ja ottamaan kiinteistössä tuotetun datan hyötykäyttöön. Tässä hyödynnetään alan edistyneimpiä digitaalisia työkaluja, kuten kiinteistöjohtamisen ohjelmistoa Granlund Manageria.

Rakennusautomaation vahva osaaja

Vaasasta kotoisin oleva Pajukangas teki ennen Granlundia 18 vuoden työuran Schneider Electric Finlandilla, jossa hän työskenteli kiinteistönhallintajärjestelmiin liittyvissä johto- ja asiantuntijatehtävissä.

Pajukangas on toiminut muun muassa huolto- ja projektipäällikkönä sekä aluejohtajana eri puolilla Suomea. Hän työskenteli myös Schneider Electric Finlandin valtakunnallisena operatiivisena johtajana ja palvelujohtajana.

Haluatko kuulla lisää?

Ville Pajukangas

Osastonjohtaja, energia
Granlund Pohjanmaa Oy

Granlund Pohjanmaa Oy

Granlund on toiminut Vaasassa LVI-, sähkö- ja rakennusautomaatiosuunnittelijana vuodesta 1972 lähtien ja kasvanut Pohjanmaan johtavaksi talotekniikka-asiantuntijaksi.

Erityisiin vahvuuksiin kuuluvat muun muassa sairaalasuunnittelu, vaativat teollisuushankkeet ja kaupan alan kohteet.

Granlund Pohjanmaan toimistot

Granlundin Energiapalvelut

Ratkaistaan vihreä siirtymä yhdessä

Energiamurros avaa kiinteistönomistajille uuden pelikentän, jonka tuomia mahdollisuuksia kannattaa jo nyt lähteä hyödyntämään. Päivän puheenaiheita ovat vähäpäästöiset energiaratkaisut, energiamarkkinoiden muutokset – ja tietysti meitä kaikkia koskettava energian hinta.

Lisää uutisiamme

“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

07.06.2023 – Perhevapaan pitäminen on tehty Granlundilla helpoksi. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Uutinen

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen vastaa Energiaseminaarin yleisön kysymyksiin

01.06.2023 – Hiilinielut, pienydinvoima ja vesivoima kiinnostivat Energiaseminaarin yleisöä 24.5. Markku Ollikainen vastaa nyt kysymyksiin, joita emme ehtineet käsitellä suorassa lähetyksessä.

Uutinen

Energiaseminaarin skenaarioita: miten energian hinnoittelu muuttuu, ja miten kulutusjousto tulee näkymään?

01.06.2023 – Granlundin Energiaseminaarissa 24.5. kuultiin erittäin kiinnostavia puheenvuoroja, jotka herättivät niin paljon keskustelua ja kysymyksiä yleisössä, että emme ehtineet vastat kaikkiin…

Uutinen
Ympäristövastuullisuus rakentamisessa -markkinatutkimus

Markkinatutkimus: kiinteistösijoittajat muita edellä rakennushankkeiden ympäristövastuullisuudessa

24.05.2023 – Granlundin toteuttaman ympäristövastuullisuuden markkinatutkimuksen mukaan selkeitä ympäristötavoitteita asetetaan rakennushankkeille harvoin, ja myös niiden toteutumisen seurannassa olisi kehitettävää.

Uutinen

Tutkimus: Laadukkaan tiedon puute kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation esteenä

24.05.2023 – Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisoituminen vaatii panostuksia ja muutos on ollut hidasta, selviää Granlundin toteuttamasta Kiinteistö- ja rakennusalan digitaalinen kyvykkyys -tutkimuksesta.

Uutinen

Laitetarkistukset pidentävät laitekannan elinkaarta sairaaloissa ja ammattikeittiöissä

23.05.2023 – Laitetarkistukset antavat puolueetonta ja ajantasaista tietoa, onpa kyse laiteluettelon päivittämisestä, laitteen elinkaaren pidentämisestä tai energiatehokkuuden parantamisesta. Samalla löytyy mahdollisuuksia sairaalan…

Uutinen

Miten kiinteistöjen arvo säilytetään vuokralaisten silmissä?

17.05.2023 – Liike- ja toimistotiloja jää yhä enemmän tyhjilleen, kun vuokralaiset haluavat jatkossa karsia vuokralla pitämiään tiloja. Asiantuntijamme antaa vinkit vuokratilojen arvon…

Uutinen

Miten tunnistat pätevän kuntotutkijan ja tilaat laadukkaan kuntoarvion?

11.05.2023 – Molempiin kysymyksiin saat vastaukset korjausrakentamisen asiantuntijoiltamme, jotka ovat erikoistuneet niin kevyempiin kuntoarvioihin kuin kattaviin kuntotutkimuksiin. Tässä viisi vinkkiä työn tilaajalle!

Uutinen

Kiinteistön energiakatselmus on energiatehokkuuden navigaattori

10.05.2023 – Tiedätkö mihin kaikkeen kiinteistössäsi kuluu energiaa? Entä miten energiankulutusta kannattaisi leikata? Aloita navigointi kohti fiksua energiatehokkuutta energiakatselmuksesta.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?