Hyppää sisältöön
UutinenVille Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

25.1.2023 – Granlund Pohjanmaan uutta energiaosastoa vetää alan konkari Ville Pajukangas. Hän tuntee perusteellisesti kiinteistönhallintajärjestelmät ja asiakastarpeet.

Aihepiiri
Energia, Nimitykset, Ylläpito
Jaa

“Energia-asioissa on kova veto päällä. Energiatehokkuuden parantaminen ja energian säästö kiinnostavat nyt kaikkia kiinteistönomistajia”, sanoo Granlund Pohjanmaan energiaosaston johtaja Ville Pajukangas.

Pajukangas tuo Granlundiin vahvaa osaamista erityisesti rakennusautomaatiossa, jolla on merkittävä rooli kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisessa. Tiivis työskentely asiakasrajapinnassa on antanut hänelle myös hyvän tuntuman kiinteistönomistajien tarpeisiin.

Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila.

Pajukangas on lokakuun 2022 alusta lähtien vetänyt Vaasassa uutta energiaosastoa, jossa työskentelee hänen lisäkseen neljä Granlundin energiaosaajaa. Uusia rekrytointeja tehdään toiminnan laajentuessa, minkä lisäksi tukea saadaan muilta Granlundin talotekniikka-alan ammattilaisilta.

Pajukangas sanoo, että Granlundilla yhteistyö asiantuntijoiden välillä on sujuvaa.

“Olen tuntenut itseni erittäin tervetulleeksi ja saanut kollegoilta tosi hyvin apua.”

Täyden palvelun energia-asiantuntija

Granlund Pohjanmaan energiaosasto tarjoaa kiinteistönomistajille monipuolisen palveluvalikoiman energiatehokkuuden parantamiseen ja päästöjen vähentämiseen.

“Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila. Teemme myös muun muassa talotekniikan ja rakenteiden kuntoarvioita“, Pajukangas kertoo.

Oleellinen osa suunnitelmallista kiinteistönhoitoa ovat PTS-suunnitelmat, joiden laatimisesta Granlundilla on pitkä kokemus.

“PTS-suunnitelmat nivoutuvat myös hiilineutraaliuskarttoihin. Niiden avulla voidaan varmistua, että tavoiteltuihin päästövähennyksiin tehdään riittävät investoinnit.”

Granlundin asiantuntijat auttavat myös laittamaan energian ja talotekniikan seurannan kuntoon ja ottamaan kiinteistössä tuotetun datan hyötykäyttöön. Tässä hyödynnetään alan edistyneimpiä digitaalisia työkaluja, kuten kiinteistöjohtamisen ohjelmistoa Granlund Manageria.

Rakennusautomaation vahva osaaja

Vaasasta kotoisin oleva Pajukangas teki ennen Granlundia 18 vuoden työuran Schneider Electric Finlandilla, jossa hän työskenteli kiinteistönhallintajärjestelmiin liittyvissä johto- ja asiantuntijatehtävissä.

Pajukangas on toiminut muun muassa huolto- ja projektipäällikkönä sekä aluejohtajana eri puolilla Suomea. Hän työskenteli myös Schneider Electric Finlandin valtakunnallisena operatiivisena johtajana ja palvelujohtajana.

Haluatko kuulla lisää?

Ville Pajukangas

Osastonjohtaja, energia
Granlund Pohjanmaa

Granlund Pohjanmaa Oy

Granlund on toiminut Vaasassa LVI-, sähkö- ja rakennusautomaatiosuunnittelijana vuodesta 1972 lähtien ja kasvanut Pohjanmaan johtavaksi talotekniikka-asiantuntijaksi.

Erityisiin vahvuuksiin kuuluvat muun muassa sairaalasuunnittelu, vaativat teollisuushankkeet ja kaupan alan kohteet.

Granlund Pohjanmaan toimistot

Granlundin Energiapalvelut

Ratkaistaan vihreä siirtymä yhdessä

Energiamurros avaa kiinteistönomistajille uuden pelikentän, jonka tuomia mahdollisuuksia kannattaa jo nyt lähteä hyödyntämään. Päivän puheenaiheita ovat vähäpäästöiset energiaratkaisut, energiamarkkinoiden muutokset – ja tietysti meitä kaikkia koskettava energian hinta.

Lisää uutisiamme

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta tulee osa Granlund Kuopiota

07.11.2023 – Granlund on ostanut kuopiolaisen Arkkitehtitoimisto ON Oy:n osakekannan. Kauppa astuu voimaan 1.1.2024.

Uutinen

SCANVAC-palkinto Pekka Metsille

31.10.2023 – SCANVAC myöntää joka toinen vuosi LVI-alan palkinnon pohjoismaiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on antanut merkittävän panoksensa alalle.

Uutinen

Miten suunniteltiin edistyksellisen paloturvallinen Länsimetro?

31.10.2023 – Länsimetron turvallisuusratkaisut ovat edistyksellisiä kansainvälisessäkin mittakaavassa. Granlundin suunnittelijat olivat valitsemassa ratkaisuja, joilla paloturvallisuudesta huolehditaan monen järjestelmän yhteispelillä.

Uutinen

Lean-ajattelu vauhdittaa rakennusalan vihreää siirtymää

19.10.2023 – Rakennusalan muutosliikettä kohti lean-periaatteita ajava RAIN3-hanke kerää yhteen alan eri asiantuntijoita. Granlundilla järjestetyssä Lean ja vihreä siirtymä -työpajassa käsiteltiin vähähiilisen…

Uutinen

Granlundin alueyhtiöt sulautuvat Granlund Oy:hyn 31.10.2023

11.10.2023 – Asiakas- ja yhteistyökumppanitiedotteemme kokoaa olennaiset asiat liittyen Granlundin yhdistymiseen marraskuun alusta alkaen.

Uutinen

Miten onnistut kiinteistöjen ylläpidon kilpailutuksissa?

09.10.2023 – Jos kilpailutuksia ei tehdä eikä sopimussisältöjä ole vähään aikaan päivitetty, kustannukset karkaavat helposti käsistä, laatu voi heiketä ja palvelujen sisältö…

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?