Hyppää sisältöön
Uutinen”Energia-asioissa on kova veto päällä” – Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

”Energia-asioissa on kova veto päällä” – Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

25.1.2023 – Granlund Pohjanmaan uutta energiaosastoa vetää alan konkari Ville Pajukangas. Hän tuntee perusteellisesti kiinteistönhallintajärjestelmät ja asiakastarpeet.

Aihepiiri
Energia, Nimitykset, Ylläpito
Jaa

“Energia-asioissa on kova veto päällä. Energiatehokkuuden parantaminen ja energian säästö kiinnostavat nyt kaikkia kiinteistönomistajia”, sanoo Granlund Pohjanmaan energiaosaston johtaja Ville Pajukangas.

Pajukangas tuo Granlundiin vahvaa osaamista erityisesti rakennusautomaatiossa, jolla on merkittävä rooli kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisessa. Tiivis työskentely asiakasrajapinnassa on antanut hänelle myös hyvän tuntuman kiinteistönomistajien tarpeisiin.

Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila.

Pajukangas on lokakuun 2022 alusta lähtien vetänyt Vaasassa uutta energiaosastoa, jossa työskentelee hänen lisäkseen neljä Granlundin energiaosaajaa. Uusia rekrytointeja tehdään toiminnan laajentuessa, minkä lisäksi tukea saadaan muilta Granlundin talotekniikka-alan ammattilaisilta.

Pajukangas sanoo, että Granlundilla yhteistyö asiantuntijoiden välillä on sujuvaa.

“Olen tuntenut itseni erittäin tervetulleeksi ja saanut kollegoilta tosi hyvin apua.”

Täyden palvelun energia-asiantuntija

Granlund Pohjanmaan energiaosasto tarjoaa kiinteistönomistajille monipuolisen palveluvalikoiman energiatehokkuuden parantamiseen ja päästöjen vähentämiseen.

“Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila. Teemme myös muun muassa talotekniikan ja rakenteiden kuntoarvioita“, Pajukangas kertoo.

Oleellinen osa suunnitelmallista kiinteistönhoitoa ovat PTS-suunnitelmat, joiden laatimisesta Granlundilla on pitkä kokemus.

“PTS-suunnitelmat nivoutuvat myös hiilineutraaliuskarttoihin. Niiden avulla voidaan varmistua, että tavoiteltuihin päästövähennyksiin tehdään riittävät investoinnit.”

Granlundin asiantuntijat auttavat myös laittamaan energian ja talotekniikan seurannan kuntoon ja ottamaan kiinteistössä tuotetun datan hyötykäyttöön. Tässä hyödynnetään alan edistyneimpiä digitaalisia työkaluja, kuten kiinteistöjohtamisen ohjelmistoa Granlund Manageria.

Rakennusautomaation vahva osaaja

Vaasasta kotoisin oleva Pajukangas teki ennen Granlundia 18 vuoden työuran Schneider Electric Finlandilla, jossa hän työskenteli kiinteistönhallintajärjestelmiin liittyvissä johto- ja asiantuntijatehtävissä.

Pajukangas on toiminut muun muassa huolto- ja projektipäällikkönä sekä aluejohtajana eri puolilla Suomea. Hän työskenteli myös Schneider Electric Finlandin valtakunnallisena operatiivisena johtajana ja palvelujohtajana.

Haluatko kuulla lisää?

Ville Pajukangas

Osastonjohtaja, energia
Granlund Pohjanmaa Oy

Granlund Pohjanmaa Oy

Granlund on toiminut Vaasassa LVI-, sähkö- ja rakennusautomaatiosuunnittelijana vuodesta 1972 lähtien ja kasvanut Pohjanmaan johtavaksi talotekniikka-asiantuntijaksi.

Erityisiin vahvuuksiin kuuluvat muun muassa sairaalasuunnittelu, vaativat teollisuushankkeet ja kaupan alan kohteet.

Granlund Pohjanmaan toimistot

Granlundin Energiapalvelut

Ratkaistaan vihreä siirtymä yhdessä

Energiamurros avaa kiinteistönomistajille uuden pelikentän, jonka tuomia mahdollisuuksia kannattaa jo nyt lähteä hyödyntämään. Päivän puheenaiheita ovat vähäpäästöiset energiaratkaisut, energiamarkkinoiden muutokset – ja tietysti meitä kaikkia koskettava energian hinta.

Lisää uutisiamme

Tuore selvityshanke antaa kiinteistönomistajalle rahanarvoisia vinkkejä energiamurrokseen

02.02.2023 – Kiinteistön energiamarkkinaperusteisesta energiahallinnasta kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Kulujen hallinta vaatii energiatehokkuuden ohella myös fiksua tehohallintaa.

Uutinen

Laboratoriosuunnittelija tuntee tilojen tekniikan ja käyttäjien tarpeet

01.02.2023 – Puhdastila- ja laboratoriosuunnittelija Mari Jäntti tuntee laboratoriot. Suunnittelussa tarvitaan ymmärrystä laboratorioiden erityistekniikasta, kiinteistä kalusteista ja käyttäjien tarpeista.

Uutinen

Osaava asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tuovat asiantuntemusta kiinteistöjohtamiseen

30.01.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Uutinen

”Energia-asioissa on kova veto päällä” – Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

25.01.2023 – Granlund Pohjanmaan uutta energiaosastoa vetää alan konkari Ville Pajukangas. Hän tuntee perusteellisesti kiinteistönhallintajärjestelmät ja asiakastarpeet.

Uutinen

Talotekniikka-ala uudistuu – tule mukaan yhteiskehittämiseen!

25.01.2023 – Granlundin uusi innovaatiojohtaja Heikki Ihasalo pitää talotekniikka-alan uudistumista väistämättömänä. Toimintatavat muuttuvat vain yhdessä tekemällä.

Uutinen
Heikki Ihasalo

Uusi innovaatiojohtaja Heikki Ihasalo: “Innovaatioita tarvitaan rakennuksen koko elinkaarella”

03.01.2023 – Granlundin innovaatiojohtajana 1.1. aloittanut Heikki Ihasalo korostaa talotekniikka-alan yhteisen tekemisen ja tahtotilan merkitystä. Innovaatioita tarvitaan rakennuksen koko elinkaarella.

Uutinen

Sähkön hinnan nousu kirpaisee myös yrityksiä – ”Yksinkertaisilla toimilla saadaan isoja säästöjä”

30.12.2022 – Yritysten toimitiloissa säästyisi valtava määrä sähköä, jos talotekniikan säädöt olisivat kohdillaan. Suurin energiasyöppö on yleensä ilmanvaihto.

Uutinen

Granlund sitoutuu tieteeseen pohjautuvaan 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

20.12.2022 – Granlund on sitoutunut tieteeseen perustuvaan Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), jonka perusteella Granlund asettaa toiminnalleen 1,5 asteen päästövähennystavoitteen.

Uutinen

4 syytä hakea Granlund Saimaalle suunnittelijaksi

14.12.2022 – Granlund Saimaa tarjoaa talotekniikan asiantuntijoille monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuksia kehittyä urallaan. Saimaalla työtä tehdään hyvällä fiiliksellä ja työkavereita auttaen.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?