Hyppää sisältöön
UutinenVille Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

25.1.2023 – Granlund Pohjanmaan uutta energiaosastoa vetää alan konkari Ville Pajukangas. Hän tuntee perusteellisesti kiinteistönhallintajärjestelmät ja asiakastarpeet.

Aihepiiri
Energia, Nimitykset, Ylläpito
Jaa

“Energia-asioissa on kova veto päällä. Energiatehokkuuden parantaminen ja energian säästö kiinnostavat nyt kaikkia kiinteistönomistajia”, sanoo Granlund Pohjanmaan energiaosaston johtaja Ville Pajukangas.

Pajukangas tuo Granlundiin vahvaa osaamista erityisesti rakennusautomaatiossa, jolla on merkittävä rooli kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisessa. Tiivis työskentely asiakasrajapinnassa on antanut hänelle myös hyvän tuntuman kiinteistönomistajien tarpeisiin.

Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila.

Pajukangas on lokakuun 2022 alusta lähtien vetänyt Vaasassa uutta energiaosastoa, jossa työskentelee hänen lisäkseen neljä Granlundin energiaosaajaa. Uusia rekrytointeja tehdään toiminnan laajentuessa, minkä lisäksi tukea saadaan muilta Granlundin talotekniikka-alan ammattilaisilta.

Pajukangas sanoo, että Granlundilla yhteistyö asiantuntijoiden välillä on sujuvaa.

“Olen tuntenut itseni erittäin tervetulleeksi ja saanut kollegoilta tosi hyvin apua.”

Täyden palvelun energia-asiantuntija

Granlund Pohjanmaan energiaosasto tarjoaa kiinteistönomistajille monipuolisen palveluvalikoiman energiatehokkuuden parantamiseen ja päästöjen vähentämiseen.

“Kaikki lähtee energiakartoituksista, joissa selvitetään energiankulutuksen nykytila. Teemme myös muun muassa talotekniikan ja rakenteiden kuntoarvioita“, Pajukangas kertoo.

Oleellinen osa suunnitelmallista kiinteistönhoitoa ovat PTS-suunnitelmat, joiden laatimisesta Granlundilla on pitkä kokemus.

“PTS-suunnitelmat nivoutuvat myös hiilineutraaliuskarttoihin. Niiden avulla voidaan varmistua, että tavoiteltuihin päästövähennyksiin tehdään riittävät investoinnit.”

Granlundin asiantuntijat auttavat myös laittamaan energian ja talotekniikan seurannan kuntoon ja ottamaan kiinteistössä tuotetun datan hyötykäyttöön. Tässä hyödynnetään alan edistyneimpiä digitaalisia työkaluja, kuten kiinteistöjohtamisen ohjelmistoa Granlund Manageria.

Rakennusautomaation vahva osaaja

Vaasasta kotoisin oleva Pajukangas teki ennen Granlundia 18 vuoden työuran Schneider Electric Finlandilla, jossa hän työskenteli kiinteistönhallintajärjestelmiin liittyvissä johto- ja asiantuntijatehtävissä.

Pajukangas on toiminut muun muassa huolto- ja projektipäällikkönä sekä aluejohtajana eri puolilla Suomea. Hän työskenteli myös Schneider Electric Finlandin valtakunnallisena operatiivisena johtajana ja palvelujohtajana.

Haluatko kuulla lisää?

Ville Pajukangas

Osastonjohtaja, energia
Granlund Pohjanmaa

Granlund Pohjanmaa Oy

Granlund on toiminut Vaasassa LVI-, sähkö- ja rakennusautomaatiosuunnittelijana vuodesta 1972 lähtien ja kasvanut Pohjanmaan johtavaksi talotekniikka-asiantuntijaksi.

Erityisiin vahvuuksiin kuuluvat muun muassa sairaalasuunnittelu, vaativat teollisuushankkeet ja kaupan alan kohteet.

Granlund Pohjanmaan toimistot

Granlundin Energiapalvelut

Ratkaistaan vihreä siirtymä yhdessä

Energiamurros avaa kiinteistönomistajille uuden pelikentän, jonka tuomia mahdollisuuksia kannattaa jo nyt lähteä hyödyntämään. Päivän puheenaiheita ovat vähäpäästöiset energiaratkaisut, energiamarkkinoiden muutokset – ja tietysti meitä kaikkia koskettava energian hinta.

Lisää uutisiamme

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.06.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Uutinen

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?