Hyppää sisältöön
PalvelutHiilineutraaliuskonsultointi

Hiilineutraaliuskonsultointi

Hiilineutraaliuskonsultointi auttaa vähentämään kiinteistöjen, organisaatioiden ja rakennushankkeiden päästöjä suunnitelmallisesti ja kustannustehokkaasti. Hyödynnä vahva osaamisemme: yhdessä löydämme parhaat keinot vähähiiliseen kehitykseen.

Hiilineutraaliuskonsultointi auttaa saavuttamaan ilmastotavoitteet

Yhä useampi kiinteistö- ja rakennusalan yritys ja organisaatio on asettanut tavoitteekseen vähähiilisyyden tai kokonaan hiilineutraalin liiketoiminnan. Tämä edellyttää ennen muuta suunnitelmallisuutta ja päästövähennystoimien kokonaisvaltaista tarkastelua. Tässä kannattaa hyödyntää asiantuntevaa hiilineutraaliuskonsultointiamme.

Laaja kokemuksemme rakennushankkeiden ympäristöohjauksesta, energia- ja materiaalitehokkuudesta sekä energia- ja kiinteistöjohtamisesta ja ylläpidosta antavat tähän vahvan pohjan. Hyödynnämme myös monipuolista rakennus- ja kiinteistöalan osaamistamme sekä mittavaa kontaktiverkostoamme, kun etsimme kanssasi organisaatiollesi tai hankkeellesi parhaat ratkaisut.

Teemme hiilineutraaliuskonsultointia kahdella pääalueella: rakennushankkeissa ja organisaatioille.

Rakennushankkeessa hiilineutraaliuskonsultointi kattaa koko elinkaaren

Uudis- ja korjausrakennushankkeissa hiilineutraaliuskonsultointi auttaa löytämään päästöjä vähentäviä ratkaisuja kokonaisvaltaisesti. Tarkastelumme kattaa koko elinkaaren aina rakennustuotteiden valmistuksesta, rakentamisesta ja ylläpidosta materiaalien kierrätykseen elinkaaren lopussa.

Haluttuun lopputulokseen päästään, kun vähähiilisyys otetaan tavoitteeksi jo ennen varsinaisen suunnittelun alkamista. Silloin selvitetään ensimmäisen kerran, mistä päästöt syntyvät ja kuinka niihin tehokkaimmin vaikutetaan. Tämän jälkeen hankkeen päästöjä kannattaa ohjata systemaattisesti läpi rakennushankkeen.

Parhaiden ratkaisujen löytämiseksi olemme kehittäneet päästökustannusoptimointi-palvelun, jossa päästöt ja kustannukset optimoidaan hyödyntämällä edistynyttä digitaalista työkalua. Sen avulla voimme vertailla tuhansia eri vaihtoehtoja ja löytää kohteeseen parhaiten sopivan kokonaisuuden. Lisäksi seuraamme päästöjen ja kustannusten kehitystä ja ohjaamme suunnittelua tietojen pohjalta läpi hankkeen.

Jos tavoitteena on hankkeen hiilineutraalius, autamme myös kasvattamaan hankkeen hiilikädenjälkeä ja tarvittaessa löytämään soveltuvat ratkaisut hankkeen päästöjen kompensoimiseksi.

Autamme myös luomaan toimintamalleja ja konsepteja, joilla hiilineutraaleja ja vähähiilisiä ratkaisuja voidaan skaalata useampaan kohteeseen, esimerkiksi asuinkerrostalojen rakentamisessa.

Vähähiilinen rakentaminen ei maksa välttämättä enempää kuin tavanomainen rakentaminen. Ympäristöystävälliset ratkaisut suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa voivat päinvastoin alentaa elinkaaren aikaisia kustannuksia.

Organisaatioille ja kiinteistöille selvä polku päästövähennyksiin

Hiilineutraaliuskonsultointimme auttaa myös organisaatioita ja jo käytössä olevia kiinteistöjä leikkaamaan päästöjä suunnitelmallisesti ja tavoittelemaan hiilineutraaliutta.

Systemaattisessa lähestymistavassa ensimmäinen askel on tuntea, mistä päästöt aiheutuvat. Seuraavaksi selvitetään, kuinka päästöjä voidaan tehokkaimmin leikata.

Autamme myös organisaatioita laatimaan päästövähennystiekartan, johon kirjataan seuraavien vuosien vaikuttavimmat ja kustannustehokkaimmat toimet päästövähennysten saavuttamiseksi. Näiden löytämisessä voimme hyödyntää esimerkiksi Granlundin AI-Energiakartoitus-laskentatyökalua, joka laskee ja simuloi nopeasti energiatodistuksen tietojen pohjalta keinot, joilla saadaan suurimmat energiasäästöt ja hiilidioksidipäästöjen leikkaukset kustannustehokkaasti.

Omia päästöjä ja hiilijalanjälkeä voidaan yleensä laskea tiettyyn pisteeseen saakka. Jäljellä oleva matka hiilineutraaliuteen voidaan saavuttaa hiilikädenjäljeksi kutsutuilla toimenpiteillä, joilla on positiivisia ilmastovaikutuksia. Sellainen voi olla esimerkiksi kiinteistössä tuotetun uusiutuvan energian myyminen verkkoon.

Hiilineutraaliuteen liittyviä palvelujamme

Lue lisää hiilineutraaliuudesta

Kiertotaloudesta tulee rakentamisen arkea

02.02.2021 – Miksi kiertotalous kannattaa huomioida rakennushankkeessa?

Blogi

Tiekartta vie kohti hiilineutraalia toimintaa

24.03.2021 – Heikosti johdettu hiilineutraaliusprojekti lisää kustannuksia ja tuhlaa resursseja, onnistunut sen sijaan tuo säästöjä ja parantaa yrityksen kilpailukykyä.

Blogi

Vähähiilistä voi rakentaa taloudellisesti kannattavasti

30.09.2020 – Vähähiilinen rakentaminen ei maksa normirakentamista enempää, jos rakennushankkeen päästöt ja kustannukset optimoidaan tarkasti alusta lähtien. Ohjauksella on mahdollista saavuttaa jopa…

Blogi
PalvelutHiilineutraaliuskonsultointi

Markkinatutkimus: kiinteistösijoittajat muita edellä rakennushankkeiden ympäristövastuullisuudessa


Granlundin toteuttaman ympäristövastuullisuuden markkinatutkimuksen mukaan selkeitä ympäristötavoitteita asetetaan rakennushankkeille harvoin. Myös niiden toteutumisen seurannassa olisi kehitettävää.

Lue lisää ja lataa Ympäristövastuullisuus rakentamisessa -markkinatutkimus:

AI-Taksonomiakartoitus

Granlundin tekoälyyn perustuva AI-Taksonomiakartoitus on markkinoiden tehokkain laskentatyökalu olemassa olevien kiinteistöjen taksonomiapotentiaalin arviointiin. Selvitämme nopeasti laajankin kiinteistökannan potentiaalin saavuttaa EU-taksonomian vaatimukset.

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?