Hyppää sisältöön
PalvelutKonsultointiEnergiakonsultointiAlueelliset energiaratkaisut

Alueelliset energiaratkaisut

Alueellisten energiaratkaisujen konsultointipalvelumme auttavat kiinteistö- ja energia-alaa löytämään yhdessä kustannustehokkaat keinot hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tunnemme alueelliset tarpeet ja parhaat ratkaisut.

Alueelliset energiaratkaisut pienentävät hiilijalanjälkeä

Alueelliset energiaratkaisut ovat yksittäistä kiinteistöä laajempia kokonaisuuksia, joihin tyypillisesti kuuluvat energiaverkot, esimerkiksi matalalämpöverkot ja jäähdytysverkot. Haemme kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja esimerkiksi korttelin tai kokonaisen kaupunginosan energiatarpeisiin. Vastaavanlaiset ratkaisut sopivat hyvin myös monitoimikeskusten, sairaala-alueiden ja yliopistokampusten tarpeisiin.

Alueellisten ratkaisujen suunnittelu lähtee paikallisista energiatarpeista, joiden täyttämiseksi haemme teknistaloudellisesti ja hiilineutraaliustavoitteet huomioiden optimaalisimmat hybridienergiaratkaisut. Tällainen voi olla esimerkiksi erilaisten lämpöpumppujen ja niiden lämmönlähteiden yhdistäminen kaukolämpöön.

Huomioimme selvityksissämme erilaisten alueiden kehittämistavoitteet, uusimman lainsäädännön ja tukimuodot sekä sektori-integraation ja kiinteistöjen älykkään ohjauksen mahdollisuudet.

Alueellisista energiaratkaisuista vahva kokemus

Meillä on maan laaja-alaisin kokemus energiakonsultoinnista ja -suunnittelusta niin alueellisesti kuin kiinteistöjen osalta. Vahvuuksiamme ovat riippumattomuus ja asiakaskuntamme laajuus. Palvelemme muun muassa energiayhtiöitä, kiinteistökehittäjiä, kiinteistöjen omistajia ja kuntia.

Asiakkaasta riippumatta palvelumme kattavat alueellisten energiaratkaisujen teknistaloudelliset masterplanit ja toteutettavuusselvitykset, joissa sparraamme asiakkaitamme löytämään soveltuvimmat ratkaisuvaihtoehdot tavoitteisiinsa. Tarkempi palvelukokonaisuus tarkennetaan aina asiakaskohtaisesti.

Energiayhtiötä autamme esimerkiksi ratkaisujen teknisessä konseptoinnissa ja hankkeiden kannattavuuden arvioinneissa sekä hinnoittelun ja tarjouksen muodostamisessa loppuasiakkaille. Kiinteistösektorin palveluihimme kuuluvat teknistaloudellisten selvitysten lisäksi esimerkiksi energiaoperaattorikilpailutukset alueellisiin energia- ja monitoimikiinteistöhankkeisiin.

Alueelliset energiaratkaisut kiinnostavat yhä useampia

Kiinnostus alueellisiin energiaratkaisuihin kasvaa eri puolilla Suomea, sillä niiden avulla kiinteistö- ja energia-alan toimijat voivat edistää yhdessä tehokkaasti päästöjen vähentämistä ja hiilijalanjäljen pienentämistä. Granlund on mukana useissa suuntaa näyttävissä hankkeissa.

Granlundin alueellisia energiapalveluja

  • Masterplanit ja teknistaloudelliset toteutettavuusselvitykset: sisältää hankkeen tavoitteiden määrittelyt, energiankulutuksen mallinnukset, energiaratkaisujen optimoinnit tavoitteisiin sekä energia- ja kannattavuusmallinnukset
  • Esisuunnittelu
  • Energiaoperaattorikilpailutukset
  • Toteutussuunnittelu
  • Energiayhtiöpalvelut

Lue lisää energiaratkaisuistamme

Energiamurrokseen tarvitaan lisää toimivia konsepteja

03.06.2020 – Ilmastonmuutosta torjuvan teknologian läpimurtoon tarvitaan lisää konseptoituja ja teollisesti esivalmistettuja ratkaisuja. Lämpöpumppujärjestelmät ovat tästä hyvä esimerkki.

Uutinen

Energiamurroksen myötä myös kiinteistönomistajista tulee energiakauppiaita

23.03.2020 – Energiantuotannossa on meneillään iso murros, jossa myös kiinteistönomistajista tulee päästöttömän energian tuottajia ja myyjiä.

Blogi

Miten luodaan toimiva yhteistyö energiayhtiön ja kiinteistönomistajan välille?

13.11.2020 – Energiamurros on luonut kiinteistö- ja rakennusalalle uusia rooleja. Kiinteistöt voivat olla energiantuottajia, ja energiayhtiöt tarjoavat uudenlaisia palveluja, kuten lähienergiajärjestelmän operointia.…

Blogi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?