Hyppää sisältöön
PalvelutEnergiakonsultointiAlueelliset energiaratkaisut

Alueelliset energiaratkaisut

Alueellisten energiaratkaisujen konsultointipalvelumme auttavat kiinteistö- ja energia-alaa löytämään yhdessä kustannustehokkaat keinot hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tunnemme alueelliset tarpeet ja parhaat ratkaisut.

Alueelliset energiaratkaisut pienentävät hiilijalanjälkeä

Alueelliset energiaratkaisut ovat yksittäistä kiinteistöä laajempia kokonaisuuksia, joihin tyypillisesti kuuluvat energiaverkot, esimerkiksi matalalämpöverkot ja jäähdytysverkot. Haemme kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja esimerkiksi korttelin tai kokonaisen kaupunginosan energiatarpeisiin. Vastaavanlaiset ratkaisut sopivat hyvin myös monitoimikeskusten, sairaala-alueiden ja yliopistokampusten tarpeisiin.

Alueellisten ratkaisujen suunnittelu lähtee paikallisista energiatarpeista, joiden täyttämiseksi haemme teknistaloudellisesti ja hiilineutraaliustavoitteet huomioiden optimaalisimmat hybridienergiaratkaisut. Tällainen voi olla esimerkiksi erilaisten lämpöpumppujen ja niiden lämmönlähteiden yhdistäminen kaukolämpöön.

Huomioimme selvityksissämme erilaisten alueiden kehittämistavoitteet, uusimman lainsäädännön ja tukimuodot sekä sektori-integraation ja kiinteistöjen älykkään ohjauksen mahdollisuudet.

Alueellisista energiaratkaisuista vahva kokemus

Meillä on maan laaja-alaisin kokemus energiakonsultoinnista ja -suunnittelusta niin alueellisesti kuin kiinteistöjen osalta. Vahvuuksiamme ovat riippumattomuus ja asiakaskuntamme laajuus. Palvelemme muun muassa energiayhtiöitä, kiinteistökehittäjiä, kiinteistöjen omistajia ja kuntia.

Asiakkaasta riippumatta palvelumme kattavat alueellisten energiaratkaisujen teknistaloudelliset masterplanit ja toteutettavuusselvitykset, joissa sparraamme asiakkaitamme löytämään soveltuvimmat ratkaisuvaihtoehdot tavoitteisiinsa. Tarkempi palvelukokonaisuus tarkennetaan aina asiakaskohtaisesti.

Energiayhtiötä autamme esimerkiksi ratkaisujen teknisessä konseptoinnissa ja hankkeiden kannattavuuden arvioinneissa sekä hinnoittelun ja tarjouksen muodostamisessa loppuasiakkaille. Kiinteistösektorin palveluihimme kuuluvat teknistaloudellisten selvitysten lisäksi esimerkiksi energiaoperaattorikilpailutukset alueellisiin energia- ja monitoimikiinteistöhankkeisiin.

Energiayhteisöt säästävät kustannuksia ja hiilipäästöjä

Energiantuottajien ja -kuluttajien yhteenliittymät kiinnostavat nyt asiakkaitamme eri puolilla Suomea. Toteutamme vaihtoehtovertailuja, kannattavuusselvityksiä ja kilpailutuksia erilaisille energian toteutusmalleille, kuten energiapalveluille (energy as service) ja energiayhteisöille.

Energiapalvelumallissa ulkopuolinen toimija vastaa energian tuotannosta ja jakelusta avaimet käteen -periaatteella. Energiayhteisömallissa kiinteistönomistaja tuottaa itse paikallista uusiutuvaa energiaa, mikä vähentää ostoenergian tarvetta ja pienentää hiilijalanjälkeä. Kiinteistönomistaja säästää myös sähkönsiirtomaksuissa ja mahdollisesti sähköveroissa.

Saat meiltä kokonaisvaltaista palvelua erilaisten alue-energiaratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen aina alkuvaiheen esiselvityksistä hankekehitykseen ja toteutukseen EPCM-mallilla.

Granlundin alueellisia energiapalveluja

  • Masterplanit ja teknistaloudelliset toteutettavuusselvitykset: sisältää hankkeen tavoitteiden määrittelyt, energiankulutuksen mallinnukset, energiaratkaisujen optimoinnit tavoitteisiin sekä energia- ja kannattavuusmallinnukset
  • Esisuunnittelu
  • Energiaoperaattorikilpailutukset
  • Toteutussuunnittelu
  • Hiilineutraaliuskonsultointi
  • Energiayhtiöpalvelut
  • Energiakonsultointi

Yhteystiedot energia-asiantuntijoillemme

Oskari Fagerström

Ryhmäpäällikkö, alueelliset energiaratkaisut
Granlund Oy

Teemu Salonen

Osastonjohtaja, kestävä rakentaminen
Granlund Oy
PalvelutEnergiakonsultointiAlueelliset energiaratkaisut

Mitä on energiamurros?

Energiamurros tarkoittaa kiinteistö- ja rakennusalan näkökulmasta ennen kaikkea uusia energiateknologioita ja kiinteistöjen integroitumista tiiviimmin osaksi energiaverkkoja.

Jo nyt monet kiinteistöt tuottavat ja varastoivat itse ainakin osan tarvitsemastaan energiasta, mutta tulevaisuudessa energiankäytön joustokapasiteetti mahdollistaa sen, että kiinteistöt voivat ottaa yhä suuremman roolin energiaverkkoja tasapainottavina elementteinä.

Voimmeko olla avuksi?

Lue lisää energiaratkaisuistamme

Energiamurrokseen tarvitaan lisää toimivia konsepteja

03.06.2020 – Ilmastonmuutosta torjuvan teknologian läpimurtoon tarvitaan lisää konseptoituja ja teollisesti esivalmistettuja ratkaisuja. Lämpöpumppujärjestelmät ovat tästä hyvä esimerkki.

Uutinen

Energiamurroksen myötä kiinteistönomistajista tulee energiakauppiaita

23.03.2020 – Energiantuotannossa on meneillään iso murros, jossa myös kiinteistönomistajista tulee päästöttömän energian tuottajia ja myyjiä.

Blogi

Toimiva yhteistyö energiayhtiön ja kiinteistönomistajan välille

13.11.2020 – Energiamurros on luonut kiinteistö- ja rakennusalalle uusia rooleja. Kiinteistöt voivat olla energiantuottajia, ja energiayhtiöt tarjoavat uudenlaisia palveluja, kuten lähienergiajärjestelmän operointia.…

Blogi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?