Hyppää sisältöön
ReferenssitNiuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

7.2.2023 – Granlund auttaa Senaatti-kiinteistöjä kunnossapidon hallinnassa Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa. Ajantasainen PTS-tieto löytyy helposti ja nopeasti yhdestä paikasta.

Kuvassa: Ryhmäpäällikkö Jari Paloperä, kiinteistöpäällikkö Tero Järvinen ja hankekehityspäällikkö Jere Korpisalo kierroksella Niuvanniemessä.

Kiinteistöjen kunnossapidon tehokas hallinta on haasteellista, jos kohteessa on iso määrä eri ikäisiä ja eri käyttöön tarkoitettuja rakennuksia. Tällainen on Senaatti-kiinteistöjen hallinnoima Niuvanniemen sairaala-alue Kuopiossa, jonka noin 50 rakennuksesta vanhimmat ovat 1800-luvun lopulta. Historiallisella alueella toimii oikeuspsykiatrinen sairaala.

“Tällaisessa kohteessa kiinteistöjen korjausvelan capex-hallinta on haasteellista, kun jokainen rakennus on erilainen. Lisäksi kiinteistöpäällikön vastuulla on useita muitakin kohteita”, Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöpäällikkö Tero Järvinen sanoo.

Järvinen ja rakennuttajakonsulttina toimiva Granlundin Jari Paloperä ryhtyivät pohtimaan keinoja parantaa kunnossapidon hallintaa sairaala-alueella. Pohdinnoissa päädyttiin Granlundin kunnossapidon johtamisen palveluun, jonka avulla kiinteistönomistaja saa hyvän näkyvyyden koko kiinteistökannan korjaustarpeisiin sekä korjausten kustannuksiin.

Tällaisessa kohteessa kiinteistöjen korjausvelan capex-hallinta on haasteellista, kun jokainen rakennus on erilainen.

Tero Järvinen, kiinteistöpäällikkö, Senaatti-kiinteistöt

Kattava kokonaiskuva kaikista kiinteistöistä

Granlundin hankekehityspäällikkö Jere Korpisalo kertoo, että korjausvelan hallintaa ei tarvinnut aloittaa puhtaalta pöydältä. Lähes kaikista Niuvanniemen sairaala-alueen rakennuksista oli laadittu PTS.

“Täydensimme olemassa olevia lähtötietoja tekemällä tarkasteluun valituissa 35 rakennuksessa auditointeja”, Korpisalo sanoo.

Granlund kokosi tiedot Microsoftin Power BI -työkaluilla tehtyyn dynaamiseen raporttiin, josta saa nopeasti kattavan kokonaiskuvan koko sairaala-alueen rakennuksista. Pudotusvalikoista pääsee kiinni myös yksittäisen rakennuksen PTS-tietoihin.

Tuotettu tieto päivitettiin myös Granlund Manager -ohjelmistoon, jota käytetään kaikkien Senaatti-kiinteistöjen kohteiden ylläpidossa.

PTS-tieto vaatii jatkuvaa päivitystä

Korpisalon mielestä Granlundin palvelun keskeinen etu on, että isostakin kiinteistömassasta kaikki tarvittava PTS-tieto löytyy samasta paikasta.

PTS-tieto happanee nopeasti.

Jere Korpisalo, hankekehityspäällikkö, Granlund

“Perinteisesti yhdestä rakennuksesta on tehty kuntoarvio ja sen pohjalta laaditaan PTS. Yksittäisistä suunnitelmista on kuitenkin työlästä hahmottaa kokonaiskuvaa.”

Korpisalon mukaan kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että korjausvelan hallintaan liittyvää tietoa päivitetään säännöllisesti.

“PTS-tieto happanee nopeasti. Parin vuoden päästä kuntoarviosta ei enää välttämättä tiedetä, onko tieto ajan tasalla ja mitä toimenpiteitä on tehty. Olemme sopineet Senaatti-kiinteistöjen kanssa, että käymme Niuvanniemen rakennusten PTS-toimenpiteet läpi neljännesvuosittain. Näin tieto pysyy varmasti ajan tasalla.”

Tero Järvisen mukaan kiireiselle kiinteistöpäällikölle on oleellista, että PTS-tieto on helposti ja nopeasti hahmotettavissa esimerkiksi diagrammeina ja pylväinä. Granlundin palvelussa onkin panostettu selkeään visualisointiin.

“Havainnollisessa muodossa oleva tieto auttaa myös raportoinnissa ylemmälle johdolle. Tästä olen saanut hyvää palautetta”, Järvinen kertoo.

Haluatko kuulla lisää?

Jere Korpisalo

Hankekehityspäällikkö
Granlund Kuopio

Niuvanniemen sairaala-alue

Niuvanniemen sairaala on Kuopion Niuvan kaupunginosassa sijaitseva erityistason hoitoa, asiantuntijapalveluita ja mielentilatutkimuksia tuottava oikeuspsykiatrinen sairaala.

Niuvanniemen vanhimpia rakennuksia alettiin rakentaa vuonna 1881.

Nykyisin sairaalassa on noin 300 paikkaa.

Granlundin palvelut Senaatti-kiinteistölle Niuvanniemen sairaala-alueella:

Kiireiselle kiinteistöpäällikölle on oleellista, että PTS-tieto on helposti ja nopeasti hahmotettavissa.

Tutustu muihin referensseihimme

Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot

Toimiala

Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään,…
Referenssi
Kokkola

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Lappeenranta

Sampon uusi päärakennus ihastuttaa valolla ja väreillä

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Saimaan ammattiopisto Sampo sai uuden maamerkin, kun Granlundin arkkitehdit suunnittelivat opiston käyttöön valoisan, viihtyisän ja tilatehokkaan uudisrakennuksen.
Referenssi
Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi
Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Ylläpidon ulkoistus toi Kirkkonummelle säästöjä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Huollon johtaminen ja laadun seuranta, Kilpailutukset ja hankinnat

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta ulkoisti Veikkolan alueen ylläpidon Granlundin tuella. Kilpailutuksessa valittu palveluntarjoaja on parantanut huollon laatua ja vähentänyt kustannuksia.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Taidemuseo Chappe on pieni timantti keskellä Tammisaarta

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Arkkitehtuuriltaan monimuotoinen Chappe sisältää nykytaiteen ohella innovatiivista talotekniikkaa pienissä ja tehokkaissa raameissa. Kaikki tekniikka suunniteltiin osaksi arkkitehtuuria, joka on taideteos…
Referenssi
Kajaani

Vahva luottamus on CSC:n kumppanuuden tukijalka

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto

Toimiala

Datakeskukset

CSC solmi Granlundin kanssa uuden puitesopimuksen, joka kattaa datakeskusten suunnittelun, konsultoinnin ja rakennuttamisen. Yhteistyötä on tehty yli 20 vuotta.
Referenssi
Kuopio

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kansallisteatterissa nautitaan upouudesta esitystekniikasta ja LVI-tekniikasta

Palvelu

LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Energiasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Kansallisteatteri avautui peruskorjauksen jälkeen taloteknisesti täysin uudistuneena. Teatterintekijät ja katsojat nauttivat huipputason esitystekniikasta, ja laadukkaat sisäolosuhteet tuntee jokaisella hengenvedolla.
Referenssi
Kuopio

KYS Uusi Sydän: Allianssimalli näyttää kyntensä 200 miljoonan sairaalahankkeessa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Kuopion suuri sairaalahanke KYS Uusi Sydän päätettiin toteuttaa allianssimallilla. Se oli onnistunut päätös, sillä hanke on edennyt aikataulussaan ja alle…
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?