Hyppää sisältöön
ReferenssitNiuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

7.2.2023 – Granlund auttaa Senaatti-kiinteistöjä kunnossapidon hallinnassa Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa. Ajantasainen PTS-tieto löytyy helposti ja nopeasti yhdestä paikasta.

Kuvassa: Ryhmäpäällikkö Jari Paloperä, kiinteistöpäällikkö Tero Järvinen ja hankekehityspäällikkö Jere Korpisalo kierroksella Niuvanniemessä.

Kiinteistöjen kunnossapidon tehokas hallinta on haasteellista, jos kohteessa on iso määrä eri ikäisiä ja eri käyttöön tarkoitettuja rakennuksia. Tällainen on Senaatti-kiinteistöjen hallinnoima Niuvanniemen sairaala-alue Kuopiossa, jonka noin 50 rakennuksesta vanhimmat ovat 1800-luvun lopulta. Historiallisella alueella toimii oikeuspsykiatrinen sairaala.

“Tällaisessa kohteessa kiinteistöjen korjausvelan capex-hallinta on haasteellista, kun jokainen rakennus on erilainen. Lisäksi kiinteistöpäällikön vastuulla on useita muitakin kohteita”, Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöpäällikkö Tero Järvinen sanoo.

Järvinen ja rakennuttajakonsulttina toimiva Granlundin Jari Paloperä ryhtyivät pohtimaan keinoja parantaa kunnossapidon hallintaa sairaala-alueella. Pohdinnoissa päädyttiin Granlundin kunnossapidon johtamisen palveluun, jonka avulla kiinteistönomistaja saa hyvän näkyvyyden koko kiinteistökannan korjaustarpeisiin sekä korjausten kustannuksiin.

Tällaisessa kohteessa kiinteistöjen korjausvelan capex-hallinta on haasteellista, kun jokainen rakennus on erilainen.

Tero Järvinen, kiinteistöpäällikkö, Senaatti-kiinteistöt

Kattava kokonaiskuva kaikista kiinteistöistä

Granlundin hankekehityspäällikkö Jere Korpisalo kertoo, että korjausvelan hallintaa ei tarvinnut aloittaa puhtaalta pöydältä. Lähes kaikista Niuvanniemen sairaala-alueen rakennuksista oli laadittu PTS.

“Täydensimme olemassa olevia lähtötietoja tekemällä tarkasteluun valituissa 35 rakennuksessa auditointeja”, Korpisalo sanoo.

Granlund kokosi tiedot Microsoftin Power BI -työkaluilla tehtyyn dynaamiseen raporttiin, josta saa nopeasti kattavan kokonaiskuvan koko sairaala-alueen rakennuksista. Pudotusvalikoista pääsee kiinni myös yksittäisen rakennuksen PTS-tietoihin.

Tuotettu tieto päivitettiin myös Granlund Manager -ohjelmistoon, jota käytetään kaikkien Senaatti-kiinteistöjen kohteiden ylläpidossa.

PTS-tieto vaatii jatkuvaa päivitystä

Korpisalon mielestä Granlundin palvelun keskeinen etu on, että isostakin kiinteistömassasta kaikki tarvittava PTS-tieto löytyy samasta paikasta.

PTS-tieto happanee nopeasti.

Jere Korpisalo, hankekehityspäällikkö, Granlund

“Perinteisesti yhdestä rakennuksesta on tehty kuntoarvio ja sen pohjalta laaditaan PTS. Yksittäisistä suunnitelmista on kuitenkin työlästä hahmottaa kokonaiskuvaa.”

Korpisalon mukaan kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että korjausvelan hallintaan liittyvää tietoa päivitetään säännöllisesti.

“PTS-tieto happanee nopeasti. Parin vuoden päästä kuntoarviosta ei enää välttämättä tiedetä, onko tieto ajan tasalla ja mitä toimenpiteitä on tehty. Olemme sopineet Senaatti-kiinteistöjen kanssa, että käymme Niuvanniemen rakennusten PTS-toimenpiteet läpi neljännesvuosittain. Näin tieto pysyy varmasti ajan tasalla.”

Tero Järvisen mukaan kiireiselle kiinteistöpäällikölle on oleellista, että PTS-tieto on helposti ja nopeasti hahmotettavissa esimerkiksi diagrammeina ja pylväinä. Granlundin palvelussa onkin panostettu selkeään visualisointiin.

“Havainnollisessa muodossa oleva tieto auttaa myös raportoinnissa ylemmälle johdolle. Tästä olen saanut hyvää palautetta”, Järvinen kertoo.

Haluatko kuulla lisää?

Jere Korpisalo

Hankekehityspäällikkö
Granlund Kuopio Oy

Niuvanniemen sairaala-alue

Niuvanniemen sairaala on Kuopion Niuvan kaupunginosassa sijaitseva erityistason hoitoa, asiantuntijapalveluita ja mielentilatutkimuksia tuottava oikeuspsykiatrinen sairaala.

Niuvanniemen vanhimpia rakennuksia alettiin rakentaa vuonna 1881.

Nykyisin sairaalassa on noin 300 paikkaa.

Granlundin palvelut Senaatti-kiinteistölle Niuvanniemen sairaala-alueella:

Kiireiselle kiinteistöpäällikölle on oleellista, että PTS-tieto on helposti ja nopeasti hahmotettavissa.

Tutustu muihin referensseihimme

Helsinki, pääkonttori

HUS seuraa hissien huoltoa ja ylläpitoa ennakoivasti Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -integraatiot, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUS, KONE ja Granlund toteuttivat yhdessä ohjelmistointegraation, jonka ansiosta kaikkien KONEen huollon piirissä olevien hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot löytyvät…
Referenssi
Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Luken erikoiskasvihuoneessa tutkimustyö asettaa ehdot tekniikalle

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Teollisuus

Luonnonvarakeskuksen Savonlinnan tutkimusyksikössä syntyy tietoa, jolla edistetään metsien terveyttä ja kasvua. Parahiksi kasvukauden kynnyksellä valmistuneessa erikoiskasvihuoneessa hallitaan tarkkaan lämpötilaa, ilmankosteutta…
Referenssi
Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Palvelu

Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Toimiala

Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Granlund auttaa Senaatti-kiinteistöjä kunnossapidon hallinnassa Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa. Ajantasainen PTS-tieto löytyy helposti ja nopeasti yhdestä paikasta.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Elinkaari- ja allianssikouluihin suunnitellaan kestävää ja käyttäjäystävällistä tekniikkaa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Granlundin suunnittelijat varmistavat elinkaari- ja allianssikouluissa hyvät sisäolosuhteet, energiatehokkaat järjestelmät ja elinkaarikestävät materiaalivalinnat. Myös talotekniikan huollettavuutta mietitään jo suunnittelun aikana.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Hartela ja Granlund loivat yhdessä talotekniikan kumppanuusmallin

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Hankekehitys ja -konsultointi

Toimiala

Teollisuus

Hartela varmistaa kohteidensa talotekniikan onnistumisen uudenlaisella kumppanuudella Granlundin kanssa. Aikataulu-, laatu- ja vastuullisuustavoitteet on määritelty tarkkaan.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Climecon kertoo ilmanvaihtoratkaisujen tuotekohtaiset hiilipäästöt EPD-selosteilla

Palvelu

Tuoteteollisuuden vastuullisuus ja EPD

Toimiala

Teollisuus

Climecon teetti ensimmäisten talotekniikkatoimijoiden joukossa EPD-ympäristöselosteet suosituimmille ilmanvaihtoratkaisuilleen. Tavoitteena on kertoa avoimesti tuotteiden hiilipäästöistä ja tarjota näin lisäarvoa asiakkaille.
Referenssi
Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Helsingin Sataman omaisuudenhallinta sai selkeän yhteisen suunnan

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen

Toimiala

Liikenne ja logistiikka

Helsingin Sataman uusi omaisuudenhallinnan elinkaaristrategia selkeyttää vastuita eri toimijoiden välillä. Toimintamallit ja käytännöt yhdenmukaistetaan kaikilla liiketoiminta-alueilla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Suomen ensimmäiselle kvanttitietokoneelle suunniteltiin sopiva tila

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Due Diligence -palvelut, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Kvanttitietokoneet ovat kehitteillä olevia tietokoneita, joiden laskentateho lupaa vastauksia tällä hetkellä mahdottomiin tehtäviin. Granlundin datakeskustiimi vastasi IQM:n kvanttitietokonetilan suunnittelusta ja…
Referenssi
Lappeenranta

Lapset osallistuivat päiväkodin suunnitteluun Lappeenrannassa

Palvelu

Hankekehitys ja -konsultointi, Arkkitehtisuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Nykyaikainen päiväkoti on paikka, jossa lasten toivotaan kasvavan kiireettä ja uskovan unelmiin. Lappeenrannan historialliselle Rakuunamäelle suunniteltiin päiväkoti yhdessä lasten kanssa.
Referenssi
Kuopio

Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Sairaalasuunnittelu, Laitetiedon hallinta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Granlund yhdisti Iisalmen uuden Terveyskampuksen laitetiedot yhteen järjestelmään. Kaikki ylläpidossa tarvittava tieto löytyy nyt kätevästi Granlund Managerista.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?