Hyppää sisältöön
ReferenssitNiuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

7.2.2023 – Granlund auttaa Senaatti-kiinteistöjä kunnossapidon hallinnassa Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa. Ajantasainen PTS-tieto löytyy helposti ja nopeasti yhdestä paikasta.

Kuvassa: Ryhmäpäällikkö Jari Paloperä, kiinteistöpäällikkö Tero Järvinen ja hankekehityspäällikkö Jere Korpisalo kierroksella Niuvanniemessä.

Kiinteistöjen kunnossapidon tehokas hallinta on haasteellista, jos kohteessa on iso määrä eri ikäisiä ja eri käyttöön tarkoitettuja rakennuksia. Tällainen on Senaatti-kiinteistöjen hallinnoima Niuvanniemen sairaala-alue Kuopiossa, jonka noin 50 rakennuksesta vanhimmat ovat 1800-luvun lopulta. Historiallisella alueella toimii oikeuspsykiatrinen sairaala.

“Tällaisessa kohteessa kiinteistöjen korjausvelan capex-hallinta on haasteellista, kun jokainen rakennus on erilainen. Lisäksi kiinteistöpäällikön vastuulla on useita muitakin kohteita”, Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöpäällikkö Tero Järvinen sanoo.

Järvinen ja rakennuttajakonsulttina toimiva Granlundin Jari Paloperä ryhtyivät pohtimaan keinoja parantaa kunnossapidon hallintaa sairaala-alueella. Pohdinnoissa päädyttiin Granlundin kunnossapidon johtamisen palveluun, jonka avulla kiinteistönomistaja saa hyvän näkyvyyden koko kiinteistökannan korjaustarpeisiin sekä korjausten kustannuksiin.

Tällaisessa kohteessa kiinteistöjen korjausvelan capex-hallinta on haasteellista, kun jokainen rakennus on erilainen.

Tero Järvinen, kiinteistöpäällikkö, Senaatti-kiinteistöt

Kattava kokonaiskuva kaikista kiinteistöistä

Granlundin hankekehityspäällikkö Jere Korpisalo kertoo, että korjausvelan hallintaa ei tarvinnut aloittaa puhtaalta pöydältä. Lähes kaikista Niuvanniemen sairaala-alueen rakennuksista oli laadittu PTS.

“Täydensimme olemassa olevia lähtötietoja tekemällä tarkasteluun valituissa 35 rakennuksessa auditointeja”, Korpisalo sanoo.

Granlund kokosi tiedot Microsoftin Power BI -työkaluilla tehtyyn dynaamiseen raporttiin, josta saa nopeasti kattavan kokonaiskuvan koko sairaala-alueen rakennuksista. Pudotusvalikoista pääsee kiinni myös yksittäisen rakennuksen PTS-tietoihin.

Tuotettu tieto päivitettiin myös Granlund Manager -ohjelmistoon, jota käytetään kaikkien Senaatti-kiinteistöjen kohteiden ylläpidossa.

PTS-tieto vaatii jatkuvaa päivitystä

Korpisalon mielestä Granlundin palvelun keskeinen etu on, että isostakin kiinteistömassasta kaikki tarvittava PTS-tieto löytyy samasta paikasta.

PTS-tieto happanee nopeasti.

Jere Korpisalo, hankekehityspäällikkö, Granlund

“Perinteisesti yhdestä rakennuksesta on tehty kuntoarvio ja sen pohjalta laaditaan PTS. Yksittäisistä suunnitelmista on kuitenkin työlästä hahmottaa kokonaiskuvaa.”

Korpisalon mukaan kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että korjausvelan hallintaan liittyvää tietoa päivitetään säännöllisesti.

“PTS-tieto happanee nopeasti. Parin vuoden päästä kuntoarviosta ei enää välttämättä tiedetä, onko tieto ajan tasalla ja mitä toimenpiteitä on tehty. Olemme sopineet Senaatti-kiinteistöjen kanssa, että käymme Niuvanniemen rakennusten PTS-toimenpiteet läpi neljännesvuosittain. Näin tieto pysyy varmasti ajan tasalla.”

Tero Järvisen mukaan kiireiselle kiinteistöpäällikölle on oleellista, että PTS-tieto on helposti ja nopeasti hahmotettavissa esimerkiksi diagrammeina ja pylväinä. Granlundin palvelussa onkin panostettu selkeään visualisointiin.

“Havainnollisessa muodossa oleva tieto auttaa myös raportoinnissa ylemmälle johdolle. Tästä olen saanut hyvää palautetta”, Järvinen kertoo.

Haluatko kuulla lisää?

Jere Korpisalo

Hankekehityspäällikkö
Granlund Kuopio Oy

Niuvanniemen sairaala-alue

Niuvanniemen sairaala on Kuopion Niuvan kaupunginosassa sijaitseva erityistason hoitoa, asiantuntijapalveluita ja mielentilatutkimuksia tuottava oikeuspsykiatrinen sairaala.

Niuvanniemen vanhimpia rakennuksia alettiin rakentaa vuonna 1881.

Nykyisin sairaalassa on noin 300 paikkaa.

Granlundin palvelut Senaatti-kiinteistölle Niuvanniemen sairaala-alueella:

Kiireiselle kiinteistöpäällikölle on oleellista, että PTS-tieto on helposti ja nopeasti hahmotettavissa.

Tutustu muihin referensseihimme

Helsinki, pääkonttori

Toimistosta päiväkodiksi – Päiväkoti Roba sai energistahokkaat ja viihtyisät tilat

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Talotekninen hankekehitys

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Referenssi
Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Nesteen ylläpito-organisaatio saa tukea kiinteistöpäällikkö-palvelusta

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen

Toimiala

Teollisuus

Kiinteistöpäällikköpalvelut on kehitetty tilanteisiin, joissa lisäresursseja tarvitaan nopeasti. Ammattitaitoinen kiinteistöpäällikkö hallitsee homman itsenäisesti jo lyhyen perehdytyksen jälkeen.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kuntoarviot tukevat SBB:n hoivakiinteistöjen kunnossapidon hallintaa ja budjetointia

Palvelu

Kuntoarviot ja -tutkimukset, PTS, Huoltokirja

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SBB:n omistamissa hoivakiinteistöissä kuntoarvioilla on tärkeä tehtävä. Kuntoarviot auttavat pitämään pitkän tähtäimen suunnitelmat (PTS) ajan tasalla ja kunnossapidon kustannukset hallinnassa.
Referenssi
Jyväskylä

Granlund Manager tukee Moventaksen vastuullisuusraportointia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Teollisuus

Moventas hyödyntää Granlund Manageria tuuliturbiinien vaihteiden huoltotehtaallaan Jyväskylässä. Sähköisen huoltokirjan lisäksi ohjelmisto helpottaa energia-, vesi- ja jäteseurantaa sekä vastuullisuusraportointia.
Referenssi
OYS 2030
Oulu

Allianssimalli tuo Oulun yliopistollisen sairaalan uudistumiseen ketteryyttä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

OYS 2030 -uudistamisohjelma on hyvässä vauhdissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa otetaan käyttöön huippuälykästä tekniikkaa ja valmistaudutaan samalla tekoälyn hyödyntämiseen.
Referenssi
Swing House, Espoo (Kuva: Kuvio)
Helsinki, pääkonttori

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Energiasuunnittelu, Talotekniikan konsultointi

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Toimisto- ja hotellikokonaisuus Swing Housen talotekniikka valjastettiin alusta alkaen tukemaan tilaajan liiketoiminnan tavoitteita. Käyttäjien hyvinvointiin on panostettu, mistä kertoo Suomen…
Referenssi
Varkaus

ANDRITZ sai Varkauteen historiallisen suuren 1,5 hehtaarin tuotantohallin

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Teollisuus

ANDRITZin uusi konepajahalli Varkaudessa oli projektin toimijoille historiallisen suuri hallihanke. Granlund Kuopion talotekniikkavalvojat toivat osaamisensa mukaan hankkeeseen.
Referenssi
Lappeenranta

Assi Groupin kolmas toimistotalo valmistui aikataulussa ja budjetissa

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Kustannusohjaus

Toimiala

Toimistot

Assi Groupilla on nyt kolmen modernin toimistotalon kokonaisuus keskeisellä paikalla Lappeenrannan keskustassa. Kaikkien niiden rakennuttamisessa on luotettu Granlundin asiantuntijoihin.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

HUS seuraa hissien huoltoa ja ylläpitoa Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -integraatiot, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUS, KONE ja Granlund toteuttivat yhdessä ohjelmistointegraation, jonka ansiosta kaikkien KONEen huollon piirissä olevien hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot löytyvät…
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?