Hyppää sisältöön
UutinenPTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

4.1.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva PTS, helppo kulujen seuranta ja niiden ennustaminen.

Scudo Pro on hankevaiheen organisaation arjen työkalu, ja Granlund Managerin kanssa tehdyn integraation avulla ajankohtainen tieto saavuttaa myös kiinteistön ylläpitovaiheesta vastaavat.

”Tällä integraatiolla kiinteistön hankevaiheen ja käyttövaiheen vastuuhenkilöt ja data tulevat lähemmäs toisiaan. Integraatio toimii siltana näiden vaiheiden välillä”, kertoo Topi Korpela.

Integraation kustannukset ovat erittäin maltilliset – varsinkin, jos miettii, minkä mittaluokan rahasummia sen avulla pystytään paremmin hallitsemaan.

Mika Virkki

Granlund Managerin ja Scudo Pron integraation ansiosta prosessit paranevat, kun näkyvyys hankkeiden talouteen syvenee ja hanke- sekä käyttövaiheen kriittiset tiedot saadaan yhteen. Eri vaiheiden väliltä poistuu valtava määrä manuaalista naputtelua, kun tiedot siirtyvät järjestelmästä toiseen automaattisesti.

Niin Granlund Managerissa kuin Scudo Prossakin voi tarkastella kustannuksia ja aikatauluja niin yksittäisen kohteen kuin koko portfolion tasolla. Scudo Pro on markkinoiden kehittynein kustannusohjauksen pilvipalvelu ja tarjoaa ajantasaisen kustannustiedon Granlund Manageriin, jolloin PTS-projektien ohjaaminen ja ennustaminen on helppoa ja läpinäkyvää.

Kiinteistön hankevaiheen ja käyttövaiheen vastuuhenkilöt ja data tulevat lähemmäs toisiaan.

Topi Korpela

Näin Granlund Manager + Scudo Pro -integraatio toimii

  • Kunnossapidon ja PTS:n tiedot pysyvät ajan tasalla ja helposti tarkasteltavana Granlund Managerissa.
  • Kun jokin PTS:ssa oleva hanke päätetään toteuttaa, tieto siitä siirtyy Scudo Pro:hon. Siirtyviä tietoja ovat hankkeiden perustiedot, alustavat aikataulut ja kustannusarviot.
  • Scudo Pro:ssa hankkeen kustannuksia voidaan seurata ja ennustaa.
  • Scudo Pro:n kautta voi lähettää automaattisen urakkailmoituksen verottajalle.
  • Hankkeen aikana tiedot toteutuneista kustannuksista siirtyvät Granlund Managerin PTS-osioon kahdella tapaa asiakkaan mukaan: joko suoraan Scudo Prosta tai organisaation taloushallintajärjestelmän kautta.

Paljon positiivisia asiakaskokemuksia ja maltillinen hinnoittelu

Granlund ja Scudo Solutions ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation edistämiseksi. Granlund Managerin ja Scudon välinen integraatio on ollut pitkään käytössä useilla asiakkailla, joten integraatiosta on paljon positiivista kokemusta vuosien varrelta.

”Tämän integraation kustannukset ovat erittäin maltilliset – varsinkin, jos miettii, minkä mittaluokan rahasummia sen avulla pystytään paremmin hallitsemaan. Käyttöönotosta tulee kertakulu ja sen jälkeen kuukausittainen SAAS-maksu”, kertoo Mika Virkki.

Mikä on Scudo Pro?

Scudo Pron taustalla oleva Scudo Solutions on suomalainen projektien ja kustannusten hallintaan erikoistunut ohjelmistoyritys, jonka tarjoamalla ohjelmistolla on hallittu yli 50 000 projektia yli 15 miljardin euron arvosta niin Suomessa kuin maailmalla.

Scudo Pro nykyaikaistaa projektien kustannusten ja tulojen hallintaa proaktiivisen kustannusohjauksen, automatisoitujen työvaiheiden ja läpinäkyvän projektinhallinnan avulla.

Scudo Pro on ohjelmisto, jolla pyritään parantamaan yhtä alamme keskeistä haastetta; miten saadaan hankkeen kustannukset pysymään budjetissa? Kansainvälisten ja suomalaisten tutkimusten mukaan yli 70 prosenttia kaikista rakennus- ja kiinteistöalan hankkeista ylittää budjetin vähintään 5 prosentilla. Näin ei tarvitse olla jatkossa.

Lisää uutisiamme

Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?