Hyppää sisältöön
UutinenRakennusalaa uudistava Building 2030 esittäytyy tällä viikolla

Rakennusalaa uudistava Building 2030 esittäytyy tällä viikolla

12.9.2022 – Building 2030 on Aalto-yliopiston ja 21 rakennusalan yrityksen konsortio, jossa Granlund on aktiivisesti mukana. Konsortio visioi ja edistää parempaa rakentamisen tulevaisuutta tutkimuksen ja nopeiden kokeilujen keinoin.

Aihepiiri
Innovaatiot, Tuottavuus
Jaa

Building 2030 -viikolla (12.-16.9.2022) konsortio esittelee toimintaansa ja tuloksiaan suorissa verkkolähetyksissä ja kaksipäiväisessä kutsuseminaarissa. Building 2030 -hankkeen tavoitteena on tehdä Suomen rakennusalasta maailman luotetuinta, ja se on määritellyt alan vision vuodelle 2030. Vision teemat ovat luotettavuus, käyttäjälähtöisyys, kestävä kehitys, tuottavuus ja innostavuus.

Building 2030 -viikolla luvassa livestream-lähetyksiä ja seminaaripäiviä

Tutustu viikon ohjelmaan Building 2030 -sivuilta. Livestream-lähetykset ovat avoimia kaikille. Olemme Granlundilta keskustelemassa talotekniikkaan liittyvistä aiheista maanantaina ja torstaina.

Ohjelma:

  • Maanantaina 12.9. klo 13.00–14.00 livestream-lähetyksen paneelissa keskustellaan, millaista on toteutuskelpoinen talotekniikka. Paneelissa Granlundilta on mukana Pekka Metsi. Pääset seuraamaan keskustelua livenä alla olevasta linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=rJ2-DqK60Dk
  • Torstaina ja perjantaina 15.9.–16.9. järjestettävien kutsuseminaarien aikataulun, esiintyjät ja puheenaiheet löytyvät Building 2030 -sivuilta. Perjantain seminaaripäivänä Granlundilta on mukana Tapani Idman aiheenaan toteutuskelpoisten talotekniikkasuunnitelmien laadinta.

Konsortio toteuttaa tutkimushankkeita Aalto-yliopiston kanssa ja tekee erityisesti digitalisaatioon ja lean-rakentamiseen liittyviä kokeiluja jäsentensä rakennushankkeissa. Building 2030 myös todentaa toimintansa vaikutusta visioon kytkeytyvillä mittareilla. Lisätietoa konsortiosta löydät sen kotisivuilta https://www.aalto.fi/fi/building-2030.

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Konsernijohtaja
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

07.06.2023 – Perhevapaan pitäminen on tehty Granlundilla helpoksi. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Uutinen

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen vastaa Energiaseminaarin yleisön kysymyksiin

01.06.2023 – Hiilinielut, pienydinvoima ja vesivoima kiinnostivat Energiaseminaarin yleisöä 24.5. Markku Ollikainen vastaa nyt kysymyksiin, joita emme ehtineet käsitellä suorassa lähetyksessä.

Uutinen

Energiaseminaarin skenaarioita: miten energian hinnoittelu muuttuu, ja miten kulutusjousto tulee näkymään?

01.06.2023 – Granlundin Energiaseminaarissa 24.5. kuultiin erittäin kiinnostavia puheenvuoroja, jotka herättivät niin paljon keskustelua ja kysymyksiä yleisössä, että emme ehtineet vastat kaikkiin…

Uutinen
Ympäristövastuullisuus rakentamisessa -markkinatutkimus

Markkinatutkimus: kiinteistösijoittajat muita edellä rakennushankkeiden ympäristövastuullisuudessa

24.05.2023 – Granlundin toteuttaman ympäristövastuullisuuden markkinatutkimuksen mukaan selkeitä ympäristötavoitteita asetetaan rakennushankkeille harvoin, ja myös niiden toteutumisen seurannassa olisi kehitettävää.

Uutinen

Tutkimus: Laadukkaan tiedon puute kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation esteenä

24.05.2023 – Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisoituminen vaatii panostuksia ja muutos on ollut hidasta, selviää Granlundin toteuttamasta Kiinteistö- ja rakennusalan digitaalinen kyvykkyys -tutkimuksesta.

Uutinen

Laitetarkistukset pidentävät laitekannan elinkaarta sairaaloissa ja ammattikeittiöissä

23.05.2023 – Laitetarkistukset antavat puolueetonta ja ajantasaista tietoa, onpa kyse laiteluettelon päivittämisestä, laitteen elinkaaren pidentämisestä tai energiatehokkuuden parantamisesta. Samalla löytyy mahdollisuuksia sairaalan…

Uutinen

Miten kiinteistöjen arvo säilytetään vuokralaisten silmissä?

17.05.2023 – Liike- ja toimistotiloja jää yhä enemmän tyhjilleen, kun vuokralaiset haluavat jatkossa karsia vuokralla pitämiään tiloja. Asiantuntijamme antaa vinkit vuokratilojen arvon…

Uutinen

Miten tunnistat pätevän kuntotutkijan ja tilaat laadukkaan kuntoarvion?

11.05.2023 – Molempiin kysymyksiin saat vastaukset korjausrakentamisen asiantuntijoiltamme, jotka ovat erikoistuneet niin kevyempiin kuntoarvioihin kuin kattaviin kuntotutkimuksiin. Tässä viisi vinkkiä työn tilaajalle!

Uutinen

Kiinteistön energiakatselmus on energiatehokkuuden navigaattori

10.05.2023 – Tiedätkö mihin kaikkeen kiinteistössäsi kuluu energiaa? Entä miten energiankulutusta kannattaisi leikata? Aloita navigointi kohti fiksua energiatehokkuutta energiakatselmuksesta.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?