Hyppää sisältöön
UutinenGranlund mukaan Net Zero Carbon Buildings -sitoumukseen

Granlund mukaan Net Zero Carbon Buildings -sitoumukseen

24.11.2020 – Tavoitteena on olla hiilineutraali jo vuonna 2021. Taustalla on yksityiskohtainen tiekartta, jonka avulla päästöjä vähennetään suunnitelmallisesti.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

Kiinteistöjen energiankäyttö muodostaa merkittävän osan ilmastopäästöistä, joten alan toimijoiden on tartuttava toimeen. Vuonna 2018 alkunsa saanut Net Zero Carbon Buildings -sitoumus haastaa kiinteistö- ja rakennusalan yrityksiä sekä kaupunkeja ympäri maailman tavoittelemaan kiinteistöjen hiilineutraalia energiankäyttöä vuoteen 2030 mennessä. Granlund lähti mukaan edistämään kiinteistöjen nollapäästöjä allekirjoittamalla sitoumuksen marraskuussa 2020.

”Olemme useamman vuoden ajan pyrkineet vähentämään päästöjämme, ja nyt halusimme asettaa kunnianhimoisen ja selkeän tavoitteen.Suunnitelmamme on olla hiilineutraali vuonna 2021. Haluamme olla omassa toiminnassamme osa ratkaisua ja toimia esimerkkinä”, kertoo Granlundin laatu- ja vastuullisuusjohtaja Maila Herva.

Suomessa sitoumuksia koordinoi Green Building Council Finland (FIGBC), ja mukana olevia tavoitteeseen sitoutuneita tahoja on 11. FIGBC:n arvion mukaan kiinteistö- ja rakennusalalla on käynnissä vähähiilisen vihreän rakentamisen murros. Sama on huomattu myös Granlundilla.

Kiinteistö- ja rakennusalalla on käynnissä vähähiilisen vihreän rakentamisen murros.

”Kiinteistöalalla eletään suuren muutoksen aikaa. Kasvava joukko sekä julkisen että yksityisen puolen kiinteistönomistajia on asettanut hiilineutraaliustavoitteita. Haluamme olla edelläkävijöitä energiatehokkuus- ja vähähiilisyysratkaisuissa. Samalla olemme mukana ratkaisemassa ilmastohaastetta”, toteaa Granlundin laatu- ja vastuullisuusasiantuntija Siina Hara.

Asiakkaille hiilineutraalia toimintaa edistäviä ratkaisuja

Sitoumuksessa mukana olevat organisaatiot paitsi kehittävät omaa toimintaansa, myös pyrkivät edistämään hiilineutraalia toimintaa rakennetun ympäristön toimialalla. Granlundilla suurimmat vaikutukset syntyvätkin asiakkaiden auttamisesta, sillä yritys auttaa päivittäin asiakkaita löytämään sopivia energiaratkaisuja ja keinoja kohti vähähiilisyyttä.

Sitoumuksen myötä Granlund myös tehostaa energiankäyttöä omilla kiinteistöillään, sitoutuu hankkimaan vihreää energiaa, tuottaa itse aurinkoenergiaa sekä tarjoaa työntekijöille kannustimia kestävämpään liikkumiseen.

”Kunnianhimoisen tavoitteemme taustalla on yksityiskohtainen tiekartta, jonka avulla vähennämme suunnitelmallisesti päästöjämme”, Maila Herva sanoo.

Mikä nollahiilirakennus?

Net Zero Carbon Building eli nollahiilirakennus on energiatehokas rakennus, jossa käytetään pääosin uusiutuvaa energiaa ja jäljelle jäävät energiankäytön hiilipäästöt kompensoidaan vuosittain.

Lue lisää Granlundin vastuullisuudesta

Haluatko kuulla lisää?

Maila Herva

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Granlund Oy

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Laakson yhteissairaalassa EPD-ympäristöselosteet hankintakriteereinä

08.02.2024 – Ulla Nykterin mielestä yksittäinen hanke voi ajaa koko rakennusalan ympäristötietoisuutta eteenpäin.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?