Hyppää sisältöön
UutinenArkkitehtitoimisto ON Oy:sta tulee osa Granlund Kuopiota

Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta tulee osa Granlund Kuopiota

7.11.2023 – Granlund on ostanut kuopiolaisen Arkkitehtitoimisto ON Oy:n osakekannan. Kauppa astuu voimaan 1.1.2024.

Aihepiiri
Suunnittelu, Yrityskaupat
Jaa

Vuonna 2012 perustettu Arkkitehtitoimisto ON Oy on saavuttanut vahvan aseman Kuopion seudulla. Granlund Oy:n Kuopion aluejohtaja Tommi Miettinen sanoo, että hyvämaineinen ja yrityskulttuuriltaan hienosti Granlundille sopiva Arkkitehtitoimisto ON Oy on erinomainen vahvistus. Yritys työllistää 6 henkilöä.

Yrityskaupalla saavutetaan pitkään suunniteltu tavoite tarjota monipuolisemmin eri suunnittelualojen palveluja paikallisesti.  ”Jatkossa asiakkaamme voivat tilata meiltä talotekniikkasuunnittelun, rakennuttamisen ja valvonnan lisäksi myös arkkitehtisuunnittelua”, Miettinen kertoo.

Meidän näkökulmastamme ryhtyminen osaksi Granlundia tuo meille toiminnan varmuutta, jatkuvuutta ja suuruuden ekonomiaa.

Olli Nieminen, Arkkitehtitoimisto ON Oy

Arkkitehtitoimisto ON Oy:n toimitusjohtajan Olli Niemisen mukaan Suomessa on arkkitehtisuunnittelun toimialalla havaittavissa voimakasta keskittymistä, mikä vaikeuttaa pienten paikallisten yritysten selviytymistä markkinoilla.

”Julkisella puolella referenssivaatimukset ovat kasvaneet – pienet toimijat eivät voi aina vastata näihin vaatimuksiin. Meidän näkökulmastamme ryhtyminen osaksi Granlundia tuo meille toiminnan varmuutta, jatkuvuutta ja suuruuden ekonomiaa, jotka tukevat tekemistämme”, Olli Nieminen sanoo.

Tilaajalle Granlundin ja Arkkitehtitoimisto ON Oy:n yhdistyminen näkyy entistä paremmin yhteensopivina suunnitelmina, tekemisen jouston lisääntymisenä ja parempana tiedonkulkuna hankkeiden sisällä.

Granlundilla on yrityskaupan myötä Itä-Suomessa erittäin kattavat resurssit tehdä arkkitehtisuunnittelua: arkkitehtejä työskentelee myös Mikkelin ja Saimaan aluetoimistoissa. Tekijöitä riittää isompiinkin hankkeisiin.

Meillä ajatellaan, että tehdään suunnitelmat kunnolla. Lopputuloksen ristiriidattomuuden ja hankkeen riidattomuuden kannalta tämä on todettu hyväksi tavaksi.

Tietomallinnuksen kehittäminen on ollut tärkeää Arkkitehtitoimisto ON Oy:lle

”Olemme saaneet mallinnuksen ja Revitin käytön kehittämisestä paljon kiitosta asiakkailtamme – samoin teknisesti laadukkaista suunnitelmista”, kertoo muotoilija Kati Kumpumäki Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta.

”Meillä ajatellaan, että tehdään suunnitelmat kunnolla. Lopputuloksen ristiriidattomuuden ja hankkeen riidattomuuden kannalta tämä on todettu hyväksi tavaksi. Työmaakin kiittää”, sanoo Nieminen.

Arkkitehtitoimisto ON Oy on kartuttanut hienon listan monipuolisia referenssejä: kokemusta on esimerkiksi maankäytön suunnittelusta, asuinkohteista, palo- ja pelastustiloista ja hoivatiloista. Näkyvimpiä referenssejä ovat mm. SAKKY Savilahden uusi kampus ja Kuopion Maljalahden rantaan nousseet asuintalot. Myös yhteisiä kohteita Granlundin kanssa on sattunut matkan varrelle useita, kuten 1850-luvulla rakennetun Kapteenin talon restaurointi ja peruskorjaus.

”Meillä on monipuolinen pieni ryhmä ammattilaisia, jossa yhdistyy vankka kokemus, nuorten suunnittelijoiden into sekä kyky tulla ihmisten kanssa toimeen. Taito kommunikoida korostuu, koska työtä tehdään nimenomaan ihmisten kesken”, Nieminen luonnehtii.

Haluatko kuulla lisää?

Tommi Miettinen

Aluejohtaja
Granlund Kuopio

Lisää uutisiamme

Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?