Hyppää sisältöön
UutinenHyvä asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tehostavat kiinteistöjohtamista

Hyvä asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tehostavat kiinteistöjohtamista

30.1.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Aihepiiri
Kiinteistöjohtaminen, Ura Granlundilla
Jaa

Kiinteistöjohtaminen on palapeli, jossa lukuisa määrä erilaisia asioita ja taitoja on osattava yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi. Tähän haasteeseen Granlundin asiakkuuspäällikkö Juhana Söder vastaa päivittäin, kun hän auttaa Keskinäistä työeläkevakuutusyhtiöyhtiö Varmaa johtamaan toimitilakohteidensa ylläpitoa tehokkaasti.

”Tehtäväni on hahmottaa kokonaiskuva Varman kiinteistöjen ylläpidosta, pitää kiinteistöjen ylläpitoon tiedot yksissä käsissä ja ennakoida asiakkaan tulevaisuudentarpeita.”

Söderin mielestä oleellisinta on kuunnella aina asiakasta ja ymmärtää tämän liiketoimintaa. ”Asiakkuuspäällikön on tärkeintä miettiä, mikä on asiakkaan kannalta paras ratkaisu. Olen ikään kuin töissä Varmalla.”

Taustatiimiin kuuluu useita osaajia – itse ei tarvitse osata kaikkea.

Capex, EU-taksonomia ja huoltokirjakoordinointi

Söder ei tee työtään yksin, sillä taustatiimiin kuuluu useita osaajia – itse ei tarvitse osata kaikkea. Oma esihenkilö, ryhmäpäällikkö Emilia Salovaara tuo asiantuntemusta capex-hallintaan. Korjausrakennuttamisen ja projektinjohdon asiantuntemusta Söder saa ryhmäpäällikkö Jari Vainiolta. Timo Kotilainen tukee häntä tiedonhallinnan asiantuntijana. Huoltokirjakoordinoinneissa hän hyödyntää Aleksi Holmin asiantuntemusta ja EU-taksonomia-asiantuntemusta hän saa Hanna Launoselta. Lisäksi taustatukea tarjoavat lukuisat Granlundin talotekniikan suunnittelijat sekä myynti- ja asiakkuusjohtaja Susanna Sairanen.

”Kun esimerkiksi mietimme EU-taksonomiaa Varman kanssa, meillä oli palaverissa mukana energialiiketoiminnan kehityspäällikkö Iiro Lehtoranta ja energia- ja vastuullisuusliiketoiminnan johtaja Asta Autelo. Kun tähän liittyvä projekti käynnistyi, nimesimme tähän projektipäälliköksi Hanna Launosen”, Söder kertoo.

Yhteinen päämäärämme on digitalisoida toimitilakohteiden ylläpitoa mahdollisimman pitkälle.

Kaikki kiinteistötieto digitaaliseen muotoon

Söderin mielestä palkitsevinta on auttaa asiakasta johtamaan kiinteistöjä entistä järjestelmällisemmin ja kustannustehokkaammin. Hänen oma asiantuntijuutensa liittyy etenkin Granlund Manager -ohjelmistoon, joka on käytössä Varman toimitilakohteissa.

”Yhteinen päämäärämme on digitalisoida toimitilakohteiden ylläpitoa mahdollisimman pitkälle. Käytännössä se tarkoittaa, että kaikki tarvittava tieto löytyy nopeasti Granlund Managerista.”

Kun kaikki tieto on yhdessä paikassa, sitä on helppo jakaa eri osapuolille. Esimerkiksi kiinteistön omistaja saa Granlund Managerin avulla kattavan näkymän koko kiinteistösalkkuun vaikkapa PTS-asioista ja tulevien vuosien investointikuluista. Vastaavasti huoltoyhtiön työnjohtaja pystyy johtamaan päivittäistä työtä tehokkaasti, kun oman kohteen tiedot löytyvät kätevästi mobiilisovelluksesta.

”Aina riittää kuitenkin parannettavaa. Käymme esimerkiksi Asset Managerien ja teknisten managereiden kanssa säännöllisesti läpi, vastaako vaikkapa taloteknisten laitteiden huollot ja rytmitykset todellisuutta. Ja miten voisimme entistä tehokkaammin kehittää järjestelmän käyttöä tukeaksemme kentällä tapahtuvaa toimintaa.”

Tiekartta ja vuosikello

Säännöllisesti pidetyt tapaamiset ja luottamukselliset henkilösuhteet ovat Söderin mielestä Varman ja Granlundin hyvän kumppanuuden perusta.

”Olemme merkinneet vuosikelloon yhteiset tapaamiset, joiden agendalle voidaan miettiä jo hyvissä ajoin ajankohtaiset asiat.”

Hän kertoo, että Varman kanssa on laadittu ylläpidon johtamiseen liittyvä tiekartta hahmottaa tuleville vuosille yhteisen suunnan.

“Jalkautamme tiekartan myös Varmalle työskenteleville teknisille manageriyhtiöille, jotka jalkauttavat sitä alaspäin tarvittaessa aina kiinteistönhoitajille saakka.”

Työeläkevakuutusyhtiö Varman kiinteistöjen ylläpitoa kehitetään portfoliotasolla

Vuosien varrella Varma on laajentanut yhteistyötään Granlundin kanssa kokonaisvaltaiseksi kumppanuudeksi. Johdon konsultointipalveluilla eläkevakuutusyhtiötä autetaan strategisessa portfoliotason kunnossapidossa, investointien suunnittelussa ja toimenpiteiden priorisoinnissa.

Haluatko kuulla lisää?

Susanna Sairanen

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Kiinteistöjohtamisen palvelut Granlundilla

Kiinteistön aktiivisella johtamisella kasvatat kiinteistökannan arvoa. Autamme löytämään tähän vaikuttavimmat keinot ja hallitsemaan monimutkaista kokonaisuutta.

Lisää uutisiamme

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?