Hyppää sisältöön
UutinenHyvä asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tehostavat kiinteistöjohtamista

Hyvä asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tehostavat kiinteistöjohtamista

30.1.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Aihepiiri
Kiinteistöjohtaminen, Työnantajakuva
Jaa

Kiinteistöjohtaminen on palapeli, jossa lukuisa määrä erilaisia asioita ja taitoja on osattava yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi. Tähän haasteeseen Granlundin asiakkuuspäällikkö Juhana Söder vastaa päivittäin, kun hän auttaa Keskinäistä työeläkevakuutusyhtiöyhtiö Varmaa johtamaan toimitilakohteidensa ylläpitoa tehokkaasti.

”Tehtäväni on hahmottaa kokonaiskuva Varman kiinteistöjen ylläpidosta, pitää kiinteistöjen ylläpitoon tiedot yksissä käsissä ja ennakoida asiakkaan tulevaisuudentarpeita.”

Söderin mielestä oleellisinta on kuunnella aina asiakasta ja ymmärtää tämän liiketoimintaa.

”Asiakkuuspäällikön on tärkeintä miettiä, mikä on asiakkaan kannalta paras ratkaisu. Olen ikään kuin töissä Varmalla.”

Taustatiimiin kuuluu useita osaajia – itse ei tarvitse osata kaikkea.

Capex, EU-taksonomia ja huoltokirjakoordinointi

Söder ei tee työtään yksin, sillä taustatiimiin kuuluu useita osaajia – itse ei tarvitse osata kaikkea. Oma esihenkilö, ryhmäpäällikkö Emilia Salovaara tuo asiantuntemusta capex-hallintaan. Korjausrakennuttamisen ja projektinjohdon asiantuntemusta Söder saa ryhmäpäällikkö Jari Vainiolta. Timo Kotilainen tukee häntä tiedonhallinnan asiantuntijana. Huoltokirjakoordinoinneissa hän hyödyntää Aleksi Holmin asiantuntemusta ja EU-taksonomia-asiantuntemusta hän saa Hanna Launoselta. Lisäksi taustatukea tarjoavat lukuisat Granlundin talotekniikan suunnittelijat sekä myynti- ja asiakkuusjohtaja Susanna Sairanen.

”Kun esimerkiksi mietimme EU-taksonomiaa Varman kanssa, meillä oli palaverissa mukana energialiiketoiminnan kehityspäällikkö Iiro Lehtoranta ja energia- ja vastuullisuusliiketoiminnan johtaja Asta Autelo. Kun tähän liittyvä projekti käynnistyi, nimesimme tähän projektipäälliköksi Hanna Launosen”, Söder kertoo.

Yhteinen päämäärämme on digitalisoida toimitilakohteiden ylläpitoa mahdollisimman pitkälle.

Kaikki kiinteistötieto digitaaliseen muotoon

Söderin mielestä palkitsevinta on auttaa asiakasta johtamaan kiinteistöjä entistä järjestelmällisemmin ja kustannustehokkaammin. Hänen oma asiantuntijuutensa liittyy etenkin Granlund Manager -ohjelmistoon, joka on käytössä Varman toimitilakohteissa.

”Yhteinen päämäärämme on digitalisoida toimitilakohteiden ylläpitoa mahdollisimman pitkälle. Käytännössä se tarkoittaa, että kaikki tarvittava tieto löytyy nopeasti Granlund Managerista.”

Kun kaikki tieto on yhdessä paikassa, sitä on helppo jakaa eri osapuolille. Esimerkiksi kiinteistön omistaja saa Granlund Managerin avulla kattavan näkymän koko kiinteistösalkkuun vaikkapa PTS-asioista ja tulevien vuosien investointikuluista. Vastaavasti huoltoyhtiön työnjohtaja pystyy johtamaan päivittäistä työtä tehokkaasti, kun oman kohteen tiedot löytyvät kätevästi mobiilisovelluksesta.

”Aina riittää kuitenkin parannettavaa. Käymme esimerkiksi Asset Managerien ja teknisten managereiden kanssa säännöllisesti läpi, vastaako vaikkapa taloteknisten laitteiden huollot ja rytmitykset todellisuutta. Ja miten voisimme entistä tehokkaammin kehittää järjestelmän käyttöä tukeaksemme kentällä tapahtuvaa toimintaa.”

Tiekartta ja vuosikello

Säännöllisesti pidetyt tapaamiset ja luottamukselliset henkilösuhteet ovat Söderin mielestä Varman ja Granlundin hyvän kumppanuuden perusta.

”Olemme merkinneet vuosikelloon yhteiset tapaamiset, joiden agendalle voidaan miettiä jo hyvissä ajoin ajankohtaiset asiat.”

Hän kertoo, että Varman kanssa on laadittu ylläpidon johtamiseen liittyvä tiekartta hahmottaa tuleville vuosille yhteisen suunnan.

“Jalkautamme tiekartan myös Varmalle työskenteleville teknisille manageriyhtiöille, jotka jalkauttavat sitä alaspäin tarvittaessa aina kiinteistönhoitajille saakka.”

Työeläkevakuutusyhtiö Varman kiinteistöjen ylläpitoa kehitetään portfoliotasolla

Vuosien varrella Varma on laajentanut yhteistyötään Granlundin kanssa kokonaisvaltaiseksi kumppanuudeksi. Johdon konsultointipalveluilla eläkevakuutusyhtiötä autetaan strategisessa portfoliotason kunnossapidossa, investointien suunnittelussa ja toimenpiteiden priorisoinnissa.

Haluatko kuulla lisää?

Susanna Sairanen

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Kiinteistöjohtamisen palvelut Granlundilla

Kiinteistön aktiivisella johtamisella kasvatat kiinteistökannan arvoa. Autamme löytämään tähän vaikuttavimmat keinot ja hallitsemaan monimutkaista kokonaisuutta.

Lisää uutisiamme

Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?