Hyppää sisältöön
UutinenOsaava asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tuovat asiantuntemusta kiinteistöjohtamiseen

Osaava asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tuovat asiantuntemusta kiinteistöjohtamiseen

30.1.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Aihepiiri
Kiinteistöjohtaminen, Työnantajakuva
Jaa

Kiinteistöjohtaminen on palapeli, jossa lukuisa määrä erilaisia asioita ja taitoja on osattava yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi. Tähän haasteeseen Granlundin asiakkuuspäällikkö Juhana Söder vastaa päivittäin, kun hän auttaa Keskinäistä työeläkevakuutusyhtiöyhtiö Varmaa johtamaan toimitilakohteidensa ylläpitoa tehokkaasti.

”Tehtäväni on hahmottaa kokonaiskuva Varman kiinteistöjen ylläpidosta, pitää kiinteistöjen ylläpitoon tiedot yksissä käsissä ja ennakoida asiakkaan tulevaisuudentarpeita.”

Söderin mielestä oleellisinta on kuunnella aina asiakasta ja ymmärtää tämän liiketoimintaa.

”Asiakkuuspäällikön on tärkeintä miettiä, mikä on asiakkaan kannalta paras ratkaisu. Olen ikään kuin töissä Varmalla.”

Taustatiimiin kuuluu useita osaajia – itse ei tarvitse osata kaikkea.

Capex, EU-taksonomia ja huoltokirjakoordinointi

Söder ei tee työtään yksin, sillä taustatiimiin kuuluu useita osaajia – itse ei tarvitse osata kaikkea. Oma esihenkilö, ryhmäpäällikkö Emilia Salovaara tuo asiantuntemusta capex-hallintaan. Korjausrakennuttamisen ja projektinjohdon asiantuntemusta Söder saa ryhmäpäällikkö Jari Vainiolta. Timo Kotilainen tukee häntä tiedonhallinnan asiantuntijana. Huoltokirjakoordinoinneissa hän hyödyntää Aleksi Holmin asiantuntemusta ja EU-taksonomia-asiantuntemusta hän saa Hanna Launoselta. Lisäksi taustatukea tarjoavat lukuisat Granlundin talotekniikan suunnittelijat sekä myynti- ja asiakkuusjohtaja Susanna Sairanen.

”Kun esimerkiksi mietimme EU-taksonomiaa Varman kanssa, meillä oli palaverissa mukana energialiiketoiminnan kehityspäällikkö Iiro Lehtoranta ja energia- ja vastuullisuusliiketoiminnan johtaja Asta Autelo. Kun tähän liittyvä projekti käynnistyi, nimesimme tähän projektipäälliköksi Hanna Launosen”, Söder kertoo.

Yhteinen päämäärämme on digitalisoida toimitilakohteiden ylläpitoa mahdollisimman pitkälle.

Kaikki kiinteistötieto digitaaliseen muotoon

Söderin mielestä palkitsevinta on auttaa asiakasta johtamaan kiinteistöjä entistä järjestelmällisemmin ja kustannustehokkaammin. Hänen oma asiantuntijuutensa liittyy etenkin Granlund Manager -ohjelmistoon, joka on käytössä Varman toimitilakohteissa.

”Yhteinen päämäärämme on digitalisoida toimitilakohteiden ylläpitoa mahdollisimman pitkälle. Käytännössä se tarkoittaa, että kaikki tarvittava tieto löytyy nopeasti Granlund Managerista.”

Kun kaikki tieto on yhdessä paikassa, sitä on helppo jakaa eri osapuolille. Esimerkiksi kiinteistön omistaja saa Granlund Managerin avulla kattavan näkymän koko kiinteistösalkkuun vaikkapa PTS-asioista ja tulevien vuosien investointikuluista. Vastaavasti huoltoyhtiön työnjohtaja pystyy johtamaan päivittäistä työtä tehokkaasti, kun oman kohteen tiedot löytyvät kätevästi mobiilisovelluksesta.

”Aina riittää kuitenkin parannettavaa. Käymme esimerkiksi Asset Managerien ja teknisten managereiden kanssa säännöllisesti läpi, vastaako vaikkapa taloteknisten laitteiden huollot ja rytmitykset todellisuutta. Ja miten voisimme entistä tehokkaammin kehittää järjestelmän käyttöä tukeaksemme kentällä tapahtuvaa toimintaa.”

Tiekartta ja vuosikello

Säännöllisesti pidetyt tapaamiset ja luottamukselliset henkilösuhteet ovat Söderin mielestä Varman ja Granlundin hyvän kumppanuuden perusta.

”Olemme merkinneet vuosikelloon yhteiset tapaamiset, joiden agendalle voidaan miettiä jo hyvissä ajoin ajankohtaiset asiat.”

Hän kertoo, että Varman kanssa on laadittu ylläpidon johtamiseen liittyvä tiekartta hahmottaa tuleville vuosille yhteisen suunnan.

“Jalkautamme tiekartan myös Varmalle työskenteleville teknisille manageriyhtiöille, jotka jalkauttavat sitä alaspäin tarvittaessa aina kiinteistönhoitajille saakka.”

Työeläkevakuutusyhtiö Varman kiinteistöjen ylläpitoa kehitetään portfoliotasolla

Vuosien varrella Varma on laajentanut yhteistyötään Granlundin kanssa kokonaisvaltaiseksi kumppanuudeksi. Johdon konsultointipalveluilla eläkevakuutusyhtiötä autetaan strategisessa portfoliotason kunnossapidossa, investointien suunnittelussa ja toimenpiteiden priorisoinnissa.

Haluatko kuulla lisää?

Susanna Sairanen

Myynti- ja asiakkuusjohtaja
Granlund Oy

Kiinteistöjohtamisen palvelut Granlundilla

Kiinteistön aktiivisella johtamisella kasvatat kiinteistökannan arvoa. Autamme löytämään tähän vaikuttavimmat keinot ja hallitsemaan monimutkaista kokonaisuutta.

Lisää uutisiamme

Talotekniikan määrä- ja kustannuslaskennan palvelut

Markkinoiden kattavin LVI-laskentarekisteri puolittaa määrälaskennan kustannukset

24.03.2023 – LVI-urakoiden tarjous- ja määrälaskenta vie valtavasti aikaa – vai viekö? Granlundin LVI-laskentarekisterin käyttö vähentää laskenta-aikaa selvästi, ja tiedot ovat tarkkoja…

Uutinen

Markkinatutkimuksella selvitetään rakennusalan vastuullisuustavoitteita

21.03.2023 – Vastuullisesta rakentamisesta puhutaan paljon, ja alan toimijoiden ja hankkeiden vastuullisuustavoitteet ovat viime vuosina monipuolistuneet. Nyt vastuullisuuden eteen tehtyjä päätöksiä ja…

Uutinen

Vähähiilinen rakentaminen suunnittelijan työpöydälle

06.03.2023 – Talotekniikka muodostaa merkittävän osan rakentamisen ilmastovaikutuksista ja päästöistä. On siis tärkeää, että vähähiilisyys huomioidaan talotekniikkasuunnittelijoiden työssä.

Uutinen

ITEA4-tutkimushankkeessa ideoidaan IoT-mittareita tuulivoimaloiden ylläpitoon

02.03.2023 – Granlundin korjausrakentamisen asiantuntijat osallistuvat kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jossa ideoidaan uusia IoT-ratkaisuja esimerkiksi tuulivoimaloiden kunnon seurantaan. Etämittaroinnin tavoitteena on ennakoiva huolto myös…

Uutinen

Jäähdytys kuntoon kesäksi

01.03.2023 – Kesällä kylmän tarve on suuri. Ennakointi auttaa varmistamaan laitteiden toiminnan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlundilla vahva vuosi – liikevaihto kasvoi 18,5 prosenttia

14.02.2023 – Granlund teki vuonna 2022 hyvän tuloksen. Konserni palasi koronavuosien jälkeen vahvaan kasvuvauhtiin.

Uutinen

DD-selvitys auttaa hallitsemaan kiinteistökaupan riskejä hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöissä

13.02.2023 – Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuksen painopiste on siirtymässä sote-uudistuksen myötä yhä enemmän ammattimaisille sijoittajille. Samaan aikaan Due Diligence- eli DD-selvitysten tarve…

Uutinen

Tuore selvityshanke antaa kiinteistönomistajalle rahanarvoisia vinkkejä energiamurrokseen

02.02.2023 – Kiinteistön energiamarkkinaperusteisesta energiahallinnasta kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Kulujen hallinta vaatii energiatehokkuuden ohella myös fiksua tehohallintaa.

Uutinen

Laboratoriosuunnittelija tuntee tilojen tekniikan ja käyttäjien tarpeet

01.02.2023 – Puhdastila- ja laboratoriosuunnittelija Mari Jäntti tuntee laboratoriot. Suunnittelussa tarvitaan ymmärrystä laboratorioiden erityistekniikasta, kiinteistä kalusteista ja käyttäjien tarpeista.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?