Hyppää sisältöön
UutinenHyvä asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tehostavat kiinteistöjohtamista

Hyvä asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tehostavat kiinteistöjohtamista

30.1.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Aihepiiri
Kiinteistöjohtaminen, Työnantajakuva
Jaa

Kiinteistöjohtaminen on palapeli, jossa lukuisa määrä erilaisia asioita ja taitoja on osattava yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi. Tähän haasteeseen Granlundin asiakkuuspäällikkö Juhana Söder vastaa päivittäin, kun hän auttaa Keskinäistä työeläkevakuutusyhtiöyhtiö Varmaa johtamaan toimitilakohteidensa ylläpitoa tehokkaasti.

”Tehtäväni on hahmottaa kokonaiskuva Varman kiinteistöjen ylläpidosta, pitää kiinteistöjen ylläpitoon tiedot yksissä käsissä ja ennakoida asiakkaan tulevaisuudentarpeita.”

Söderin mielestä oleellisinta on kuunnella aina asiakasta ja ymmärtää tämän liiketoimintaa.

”Asiakkuuspäällikön on tärkeintä miettiä, mikä on asiakkaan kannalta paras ratkaisu. Olen ikään kuin töissä Varmalla.”

Taustatiimiin kuuluu useita osaajia – itse ei tarvitse osata kaikkea.

Capex, EU-taksonomia ja huoltokirjakoordinointi

Söder ei tee työtään yksin, sillä taustatiimiin kuuluu useita osaajia – itse ei tarvitse osata kaikkea. Oma esihenkilö, ryhmäpäällikkö Emilia Salovaara tuo asiantuntemusta capex-hallintaan. Korjausrakennuttamisen ja projektinjohdon asiantuntemusta Söder saa ryhmäpäällikkö Jari Vainiolta. Timo Kotilainen tukee häntä tiedonhallinnan asiantuntijana. Huoltokirjakoordinoinneissa hän hyödyntää Aleksi Holmin asiantuntemusta ja EU-taksonomia-asiantuntemusta hän saa Hanna Launoselta. Lisäksi taustatukea tarjoavat lukuisat Granlundin talotekniikan suunnittelijat sekä myynti- ja asiakkuusjohtaja Susanna Sairanen.

”Kun esimerkiksi mietimme EU-taksonomiaa Varman kanssa, meillä oli palaverissa mukana energialiiketoiminnan kehityspäällikkö Iiro Lehtoranta ja energia- ja vastuullisuusliiketoiminnan johtaja Asta Autelo. Kun tähän liittyvä projekti käynnistyi, nimesimme tähän projektipäälliköksi Hanna Launosen”, Söder kertoo.

Yhteinen päämäärämme on digitalisoida toimitilakohteiden ylläpitoa mahdollisimman pitkälle.

Kaikki kiinteistötieto digitaaliseen muotoon

Söderin mielestä palkitsevinta on auttaa asiakasta johtamaan kiinteistöjä entistä järjestelmällisemmin ja kustannustehokkaammin. Hänen oma asiantuntijuutensa liittyy etenkin Granlund Manager -ohjelmistoon, joka on käytössä Varman toimitilakohteissa.

”Yhteinen päämäärämme on digitalisoida toimitilakohteiden ylläpitoa mahdollisimman pitkälle. Käytännössä se tarkoittaa, että kaikki tarvittava tieto löytyy nopeasti Granlund Managerista.”

Kun kaikki tieto on yhdessä paikassa, sitä on helppo jakaa eri osapuolille. Esimerkiksi kiinteistön omistaja saa Granlund Managerin avulla kattavan näkymän koko kiinteistösalkkuun vaikkapa PTS-asioista ja tulevien vuosien investointikuluista. Vastaavasti huoltoyhtiön työnjohtaja pystyy johtamaan päivittäistä työtä tehokkaasti, kun oman kohteen tiedot löytyvät kätevästi mobiilisovelluksesta.

”Aina riittää kuitenkin parannettavaa. Käymme esimerkiksi Asset Managerien ja teknisten managereiden kanssa säännöllisesti läpi, vastaako vaikkapa taloteknisten laitteiden huollot ja rytmitykset todellisuutta. Ja miten voisimme entistä tehokkaammin kehittää järjestelmän käyttöä tukeaksemme kentällä tapahtuvaa toimintaa.”

Tiekartta ja vuosikello

Säännöllisesti pidetyt tapaamiset ja luottamukselliset henkilösuhteet ovat Söderin mielestä Varman ja Granlundin hyvän kumppanuuden perusta.

”Olemme merkinneet vuosikelloon yhteiset tapaamiset, joiden agendalle voidaan miettiä jo hyvissä ajoin ajankohtaiset asiat.”

Hän kertoo, että Varman kanssa on laadittu ylläpidon johtamiseen liittyvä tiekartta hahmottaa tuleville vuosille yhteisen suunnan.

“Jalkautamme tiekartan myös Varmalle työskenteleville teknisille manageriyhtiöille, jotka jalkauttavat sitä alaspäin tarvittaessa aina kiinteistönhoitajille saakka.”

Työeläkevakuutusyhtiö Varman kiinteistöjen ylläpitoa kehitetään portfoliotasolla

Vuosien varrella Varma on laajentanut yhteistyötään Granlundin kanssa kokonaisvaltaiseksi kumppanuudeksi. Johdon konsultointipalveluilla eläkevakuutusyhtiötä autetaan strategisessa portfoliotason kunnossapidossa, investointien suunnittelussa ja toimenpiteiden priorisoinnissa.

Haluatko kuulla lisää?

Susanna Sairanen

Myynti- ja asiakkuusjohtaja
Granlund Oy

Kiinteistöjohtamisen palvelut Granlundilla

Kiinteistön aktiivisella johtamisella kasvatat kiinteistökannan arvoa. Autamme löytämään tähän vaikuttavimmat keinot ja hallitsemaan monimutkaista kokonaisuutta.

Lisää uutisiamme

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.09.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

Uutinen
talotekniset järjestelmät

Ympäristöministeriön selvitys tarkentaa tietoa talotekniikan päästövaikutuksista

12.09.2023 – Ympäristöministeriön tuore selvitys tarkentaa huomattavasti taloteknisten järjestelmien päästövaikutuksia. Selvitys auttaa rakennusalan toimijoita tekemään tarkempia laskelmia taloteknisten järjestelmien vaikutuksesta rakennusten hiilijalanjälkeen.

Uutinen

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen

Vastuullinen kiinteistönomistaja varautuu häiriötilanteisiin ennalta

28.08.2023 – Kiinteistöön kohdistuvat mahdolliset häiriötilanteet ja riskit kannattaa selvittää ennakoiden. Tärkeintä on varmistaa käyttäjien turvallisuus ja kriittisten järjestelmien toiminta kaikissa tilanteissa.

Uutinen

Fiksu yritys varautuu sähkökatkoihin

28.08.2023 – Jokaisen yrityksen kannattaa laatia varautumissuunnitelma sähkökatkojen varalta. Kriittisten toimintojen turvaaminen voi edellyttää varavoimaa ja vaihtoisia reittejä sähkönsyötölle.

Uutinen

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.08.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita…

Uutinen
Tuomo Niemelä, Granlund

Energiankierrätys leikkaa jopa 95 prosenttia lämmönkulutuksesta

15.08.2023 – Energiankierrätys on osoittanut toimivuutensa jo yli sadassa Granlundin suunnittelemassa kohteessa. Kiinteistön hukkalämmöt voivat kattaa jopa 95 prosenttia lämmöntarpeesta.

Uutinen

Energia-asiantuntija on kiinteistö- ja rakennusalan poikkitieteilijä

14.08.2023 – Jotta energiaa voidaan hyödyntää optimaalisesti ja kestävästi, tarvitaan alan osaajia, energia-asiantuntijoita. Millaista on energia-asiantuntijan työ käytännössä?

Uutinen

E3-hanke: puhtaan ilman tuotto ehkäisee tehokkaasti virusinfektioita

09.08.2023 – Alustavien tutkimustulosten mukaan ilmanpuhdistimet vähensivät päiväkotien virusinfektioita 30 prosenttia. Iso E3-tutkimushanke antaa ilmanvaihdosta arvokasta tietoa myös pandemioiden varalta.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?