Hyppää sisältöön
UutinenOmien oppien mukaista energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyötä

Omien oppien mukaista energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyötä

29.11.2022 – Granlund tarjoaa asiakkailleen osaamistaan energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden edistämiseksi. Luonnollisesti samat keinot ovat käytössä myös omassa pääkonttorissa.

Aihepiiri
Hiilineutraalius, Vastuullisuus
Jaa

Granlundin pääkonttorin kulutusluvut kertovat isännöinnistä vastaavalle johtavalle asiantuntijalle Harri Nyyssölälle tarkkaa tarinaa toimistolle paluusta.

”Covid vähensi sähkön ja veden kulutusta sekä jätemääriä, mutta nosti lämmönkulutusta talvella, sillä valaistus ja tietokoneet eivät olleet lämmittämässä taloa. Nyt kulutusluvuista näkee, että ihmiset ovat palanneet pääkonttorille”, Nyyssölä kertoo.

Ihmisten konttorille paluu näkyy jätemäärien sekä veden kulutuksen kasvuna. Viestinnällä ja ohjeistuksella varmistetaan, että kaikki pääkonttorin jätteet menevät hyötykäyttöön. Henkilöstöravintolan astioiden linjapesukoneen uusimisella, oikeilla pesuohjelmilla sekä käyttökoulutuksella on pystytty hillitsemään veden kulutuksen kasvua.

“Lämmin käyttövesi on suuri energiankuluttuja. Pääkonttorillamme se on noin 12 % kokonaiskulutuksesta”, Nyyssölä kertoo.

Päästötöntä energiaa ja kestävää liikkumista

Granlund saavutti oman toiminnan hiilineutraaliuden jo vuonna 2021 omien päästövähennysten ja päästökompensaatioiden avulla. Tavoitteena on jatkaa hiilineutraaliustyötä vähentämällä omasta toiminnasta aiheutuvia päästöjä ja samalla päästökompensaatioiden tarvetta.  

Pääkonttorin rooli hiilineutraaliuden tiekartalla on merkittävä: käytössä on vihreä tuulisähkö ja päästötön kiertolämpö. Lisäksi pääkonttorin katolla on oma aurinkosähkövoimala.

Granlundin pääkonttori sijaitsee hyvien julkisten yhteyksien varrella. Kestävää liikkumista tuetaan työsuhdepolkupyöräedulla, yhteiskäyttöautoilla ja sähköautojen latausmahdollisuuksilla.

Jatkuvaa tunnuslukuihin reagoimista

Nyyssölä hyödyntää työssään Granlund Managerin tuottamaa dataa, jonka avulla hän pystyy nopeasti reagoimaan mahdollisiin muutoksiin kulutuksessa. Esimerkiksi lämpötilojen hienovarainen säätäminen ja valaistuksen ajastaminen ihmisten toimistolla olemisen mukaan mahdollistavat energiatehokkuuden jatkuvan ylläpitämisen.

Talotekniikan optimointipalvelun ansiosta voin seurata kiinteistön toimintaa reaaliajassa, ristiinkatsoa tunnuslukuja ja näiden perusteella parantaa sisäolosuhteita”, Nyyssölä kuvaa.

”Sisäolosuhteita hallitaan energiatehokkaasti tuntemalla taloteknisten järjestelmien ominaisuudet, seuraamalla dataa sekä hyödyntämällä säätilojen vaikutukset. Energiaa säästämällä saadaan myös paremmat olosuhteet”, Nyyssölä tiivistää.

Granlundin pääkonttorille BREAAM-sertifiointi

Todistuksena järjestelmällisestä työstä ympäristövastuun edistämisessä Granlundin pääkonttorille myönnettiin toistamiseen BREAAM In Use -ympäristösertifikaatti lokakuussa 2022.

Haluatko kuulla lisää?

Harri Nyyssölä

Ryhmäpäällikkö, korjausrakentaminen

Tamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

29.09.2023 – Granlund vahvistaa sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannan.

Uutinen

Granlund antaa vuosia kehitetyn tietomallinnuspohjan maksutta jakoon

28.09.2023 – Revit on tietomallinnusohjelmisto, jonka tehokas käyttö edellyttää työlästä alkuasetusten määrittelyä. Granlundilla on käytetty Revit-mallipohjan kehittämiseen useita satoja työtunteja, ja nyt…

Uutinen

Talotekniikka johtaa tietä kohti tekoälyratkaisuja

27.09.2023 – Tekoälyyn perustuvien sovellusten käyttöönotto edellyttää suurten datamäärien analysointia ja tiedon vakioimista. Talotekniikka näyttää tässä mallia koko kiinteistö- ja rakennusalalle.

Uutinen

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.09.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

Uutinen
talotekniset järjestelmät

Ympäristöministeriön selvitys tarkentaa tietoa talotekniikan päästövaikutuksista

12.09.2023 – Ympäristöministeriön tuore selvitys tarkentaa huomattavasti taloteknisten järjestelmien päästövaikutuksia. Selvitys auttaa rakennusalan toimijoita tekemään tarkempia laskelmia taloteknisten järjestelmien vaikutuksesta rakennusten hiilijalanjälkeen.

Uutinen

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen

Vastuullinen kiinteistönomistaja varautuu häiriötilanteisiin ennalta

28.08.2023 – Kiinteistöön kohdistuvat mahdolliset häiriötilanteet ja riskit kannattaa selvittää ennakoiden. Tärkeintä on varmistaa käyttäjien turvallisuus ja kriittisten järjestelmien toiminta kaikissa tilanteissa.

Uutinen

Fiksu yritys varautuu sähkökatkoihin

28.08.2023 – Jokaisen yrityksen kannattaa laatia varautumissuunnitelma sähkökatkojen varalta. Kriittisten toimintojen turvaaminen voi edellyttää varavoimaa ja vaihtoisia reittejä sähkönsyötölle.

Uutinen

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.08.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?