Hyppää sisältöön
UutinenOmien oppien mukaista energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyötä

Omien oppien mukaista energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyötä

29.11.2022 – Granlund tarjoaa asiakkailleen osaamistaan energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden edistämiseksi. Luonnollisesti samat keinot ovat käytössä myös omassa pääkonttorissa.

Aihepiiri
Hiilineutraalius, Vastuullisuus
Jaa

Granlundin pääkonttorin kulutusluvut kertovat isännöinnistä vastaavalle johtavalle asiantuntijalle Harri Nyyssölälle tarkkaa tarinaa toimistolle paluusta.

”Covid vähensi sähkön ja veden kulutusta sekä jätemääriä, mutta nosti lämmönkulutusta talvella, sillä valaistus ja tietokoneet eivät olleet lämmittämässä taloa. Nyt kulutusluvuista näkee, että ihmiset ovat palanneet pääkonttorille”, Nyyssölä kertoo.

Ihmisten konttorille paluu näkyy jätemäärien sekä veden kulutuksen kasvuna. Viestinnällä ja ohjeistuksella varmistetaan, että kaikki pääkonttorin jätteet menevät hyötykäyttöön. Henkilöstöravintolan astioiden linjapesukoneen uusimisella, oikeilla pesuohjelmilla sekä käyttökoulutuksella on pystytty hillitsemään veden kulutuksen kasvua.

“Lämmin käyttövesi on suuri energiankuluttuja. Pääkonttorillamme se on noin 12 % kokonaiskulutuksesta”, Nyyssölä kertoo.

Päästötöntä energiaa ja kestävää liikkumista

Granlund saavutti oman toiminnan hiilineutraaliuden jo vuonna 2021 omien päästövähennysten ja päästökompensaatioiden avulla. Tavoitteena on jatkaa hiilineutraaliustyötä vähentämällä omasta toiminnasta aiheutuvia päästöjä ja samalla päästökompensaatioiden tarvetta.  

Pääkonttorin rooli hiilineutraaliuden tiekartalla on merkittävä: käytössä on vihreä tuulisähkö ja päästötön kiertolämpö. Lisäksi pääkonttorin katolla on oma aurinkosähkövoimala.

Granlundin pääkonttori sijaitsee hyvien julkisten yhteyksien varrella. Kestävää liikkumista tuetaan työsuhdepolkupyöräedulla, yhteiskäyttöautoilla ja sähköautojen latausmahdollisuuksilla.

Jatkuvaa tunnuslukuihin reagoimista

Nyyssölä hyödyntää työssään Granlund Managerin tuottamaa dataa, jonka avulla hän pystyy nopeasti reagoimaan mahdollisiin muutoksiin kulutuksessa. Esimerkiksi lämpötilojen hienovarainen säätäminen ja valaistuksen ajastaminen ihmisten toimistolla olemisen mukaan mahdollistavat energiatehokkuuden jatkuvan ylläpitämisen.

Talotekniikan optimointipalvelun ansiosta voin seurata kiinteistön toimintaa reaaliajassa, ristiinkatsoa tunnuslukuja ja näiden perusteella parantaa sisäolosuhteita”, Nyyssölä kuvaa.

”Sisäolosuhteita hallitaan energiatehokkaasti tuntemalla taloteknisten järjestelmien ominaisuudet, seuraamalla dataa sekä hyödyntämällä säätilojen vaikutukset. Energiaa säästämällä saadaan myös paremmat olosuhteet”, Nyyssölä tiivistää.

Granlundin pääkonttorille BREAAM-sertifiointi

Todistuksena järjestelmällisestä työstä ympäristövastuun edistämisessä Granlundin pääkonttorille myönnettiin toistamiseen BREAAM In Use -ympäristösertifikaatti lokakuussa 2022.

Haluatko kuulla lisää?

Harri Nyyssölä

Ryhmäpäällikkö, korjausrakentaminen
Granlund Oy

Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?