Hyppää sisältöön
UutinenOmat opit käytössä pääkonttorin energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyössä

Omat opit käytössä pääkonttorin energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyössä

29.11.2022 – Granlund tarjoaa asiakkailleen osaamistaan energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden edistämiseksi. Luonnollisesti samat keinot ovat käytössä myös omassa pääkonttorissa.

Aihepiiri
Hiilineutraalius, Vastuullisuus
Jaa

Granlundin pääkonttorin kulutusluvut kertovat isännöinnistä vastaavalle johtavalle asiantuntijalle Harri Nyyssölälle tarkkaa tarinaa toimistolle paluusta.

”Covid vähensi sähkön ja veden kulutusta sekä jätemääriä, mutta nosti lämmönkulutusta talvella, sillä valaistus ja tietokoneet eivät olleet lämmittämässä taloa. Nyt kulutusluvuista näkee, että ihmiset ovat palanneet pääkonttorille”, Nyyssölä kertoo.

Ihmisten konttorille paluu näkyy jätemäärien sekä veden kulutuksen kasvuna. Viestinnällä ja ohjeistuksella varmistetaan, että kaikki pääkonttorin jätteet menevät hyötykäyttöön. Henkilöstöravintolan astioiden linjapesukoneen uusimisella, oikeilla pesuohjelmilla sekä käyttökoulutuksella on pystytty hillitsemään veden kulutuksen kasvua.

“Lämmin käyttövesi on suuri energiankuluttuja. Pääkonttorillamme se on noin 12 % kokonaiskulutuksesta”, Nyyssölä kertoo.

Päästötöntä energiaa ja kestävää liikkumista

Granlund saavutti oman toiminnan hiilineutraaliuden jo vuonna 2021 omien päästövähennysten ja päästökompensaatioiden avulla. Tavoitteena on jatkaa hiilineutraaliutta vähentämällä omasta toiminnasta aiheutuvia päästöjä ja samalla päästökompensaatioiden tarvetta.  

Pääkonttorin rooli hiilineutraaliuden tiekartalla on merkittävä: käytössä on vihreä tuulisähkö ja päästötön kiertolämpö. Lisäksi pääkonttorin katolla on oma aurinkosähkövoimala.

Granlundin pääkonttori sijaitsee hyvien julkisten yhteyksien varrella. Kestävää liikkumista tuetaan työsuhdepolkupyöräedulla, yhteiskäyttöautoilla ja sähköautojen latausmahdollisuuksilla.

Jatkuvaa tunnuslukuihin reagoimista

Nyyssölä hyödyntää työssään Granlund Managerin tuottamaa dataa, jonka avulla hän pystyy nopeasti reagoimaan mahdollisiin muutoksiin kulutuksessa. Esimerkiksi lämpötilojen hienovarainen säätäminen ja valaistuksen ajastaminen ihmisten toimistolla olemisen mukaan mahdollistavat energiatehokkuuden jatkuvan ylläpitämisen.

Talotekniikan optimointipalvelun ansiosta voin seurata kiinteistön toimintaa reaaliajassa, ristiinkatsoa tunnuslukuja ja näiden perusteella parantaa sisäolosuhteita”, Nyyssölä kuvaa.

”Sisäolosuhteita hallitaan energiatehokkaasti tuntemalla taloteknisten järjestelmien ominaisuudet, seuraamalla dataa sekä hyödyntämällä säätilojen vaikutukset. Energiaa säästämällä saadaan myös paremmat olosuhteet”, Nyyssölä tiivistää.

Granlundin pääkonttorille BREAAM-sertifiointi

Todistuksena järjestelmällisestä työstä ympäristövastuun edistämisessä Granlundin pääkonttorille myönnettiin toistamiseen BREAAM In Use -ympäristösertifikaatti lokakuussa 2022.

Haluatko kuulla lisää?

Harri Nyyssölä

Ryhmäpäällikkö, korjausrakentaminen

“Perhevapaa on tänä päivänä itsestään selvää myös isille” – Granlund myötäelää perheellisen arjessa mukana

07.06.2023 – Perhevapaan pitäminen on tehty Granlundilla helpoksi. Riittää, että asiasta ja ajankohdasta ilmoittaa ajoissa omalle esihenkilölle. Työt saadaan järjestymään kyllä.

Uutinen

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen vastaa Energiaseminaarin yleisön kysymyksiin

01.06.2023 – Hiilinielut, pienydinvoima ja vesivoima kiinnostivat Energiaseminaarin yleisöä 24.5. Markku Ollikainen vastaa nyt kysymyksiin, joita emme ehtineet käsitellä suorassa lähetyksessä.

Uutinen

Energiaseminaarin skenaarioita: miten energian hinnoittelu muuttuu, ja miten kulutusjousto tulee näkymään?

01.06.2023 – Granlundin Energiaseminaarissa 24.5. kuultiin erittäin kiinnostavia puheenvuoroja, jotka herättivät niin paljon keskustelua ja kysymyksiä yleisössä, että emme ehtineet vastat kaikkiin…

Uutinen
Ympäristövastuullisuus rakentamisessa -markkinatutkimus

Markkinatutkimus: kiinteistösijoittajat muita edellä rakennushankkeiden ympäristövastuullisuudessa

24.05.2023 – Granlundin toteuttaman ympäristövastuullisuuden markkinatutkimuksen mukaan selkeitä ympäristötavoitteita asetetaan rakennushankkeille harvoin, ja myös niiden toteutumisen seurannassa olisi kehitettävää.

Uutinen

Tutkimus: Laadukkaan tiedon puute kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation esteenä

24.05.2023 – Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisoituminen vaatii panostuksia ja muutos on ollut hidasta, selviää Granlundin toteuttamasta Kiinteistö- ja rakennusalan digitaalinen kyvykkyys -tutkimuksesta.

Uutinen

Laitetarkistukset pidentävät laitekannan elinkaarta sairaaloissa ja ammattikeittiöissä

23.05.2023 – Laitetarkistukset antavat puolueetonta ja ajantasaista tietoa, onpa kyse laiteluettelon päivittämisestä, laitteen elinkaaren pidentämisestä tai energiatehokkuuden parantamisesta. Samalla löytyy mahdollisuuksia sairaalan…

Uutinen

Miten kiinteistöjen arvo säilytetään vuokralaisten silmissä?

17.05.2023 – Liike- ja toimistotiloja jää yhä enemmän tyhjilleen, kun vuokralaiset haluavat jatkossa karsia vuokralla pitämiään tiloja. Asiantuntijamme antaa vinkit vuokratilojen arvon…

Uutinen

Miten tunnistat pätevän kuntotutkijan ja tilaat laadukkaan kuntoarvion?

11.05.2023 – Molempiin kysymyksiin saat vastaukset korjausrakentamisen asiantuntijoiltamme, jotka ovat erikoistuneet niin kevyempiin kuntoarvioihin kuin kattaviin kuntotutkimuksiin. Tässä viisi vinkkiä työn tilaajalle!

Uutinen

Kiinteistön energiakatselmus on energiatehokkuuden navigaattori

10.05.2023 – Tiedätkö mihin kaikkeen kiinteistössäsi kuluu energiaa? Entä miten energiankulutusta kannattaisi leikata? Aloita navigointi kohti fiksua energiatehokkuutta energiakatselmuksesta.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?