Hyppää sisältöön
UutinenOmat opit käytössä pääkonttorin energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyössä

Omat opit käytössä pääkonttorin energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyössä

29.11.2022 – Granlund tarjoaa asiakkailleen osaamistaan energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden edistämiseksi. Luonnollisesti samat keinot ovat käytössä myös omassa pääkonttorissa.

Aihepiiri
Hiilineutraalius, Vastuullisuus
Jaa

Granlundin pääkonttorin kulutusluvut kertovat isännöinnistä vastaavalle johtavalle asiantuntijalle Harri Nyyssölälle tarkkaa tarinaa toimistolle paluusta.

”Covid vähensi sähkön ja veden kulutusta sekä jätemääriä, mutta nosti lämmönkulutusta talvella, sillä valaistus ja tietokoneet eivät olleet lämmittämässä taloa. Nyt kulutusluvuista näkee, että ihmiset ovat palanneet pääkonttorille”, Nyyssölä kertoo.

Ihmisten konttorille paluu näkyy jätemäärien sekä veden kulutuksen kasvuna. Viestinnällä ja ohjeistuksella varmistetaan, että kaikki pääkonttorin jätteet menevät hyötykäyttöön. Henkilöstöravintolan astioiden linjapesukoneen uusimisella, oikeilla pesuohjelmilla sekä käyttökoulutuksella on pystytty hillitsemään veden kulutuksen kasvua.

“Lämmin käyttövesi on suuri energiankuluttuja. Pääkonttorillamme se on noin 12 % kokonaiskulutuksesta”, Nyyssölä kertoo.

Päästötöntä energiaa ja kestävää liikkumista

Granlund saavutti oman toiminnan hiilineutraaliuden jo vuonna 2021 omien päästövähennysten ja päästökompensaatioiden avulla. Tavoitteena on jatkaa hiilineutraaliutta vähentämällä omasta toiminnasta aiheutuvia päästöjä ja samalla päästökompensaatioiden tarvetta.  

Pääkonttorin rooli hiilineutraaliuden tiekartalla on merkittävä: käytössä on vihreä tuulisähkö ja päästötön kiertolämpö. Lisäksi pääkonttorin katolla on oma aurinkosähkövoimala.

Granlundin pääkonttori sijaitsee hyvien julkisten yhteyksien varrella. Kestävää liikkumista tuetaan työsuhdepolkupyöräedulla, yhteiskäyttöautoilla ja sähköautojen latausmahdollisuuksilla.

Jatkuvaa tunnuslukuihin reagoimista

Nyyssölä hyödyntää työssään Granlund Managerin tuottamaa dataa, jonka avulla hän pystyy nopeasti reagoimaan mahdollisiin muutoksiin kulutuksessa. Esimerkiksi lämpötilojen hienovarainen säätäminen ja valaistuksen ajastaminen ihmisten toimistolla olemisen mukaan mahdollistavat energiatehokkuuden jatkuvan ylläpitämisen.

Talotekniikan optimointipalvelun ansiosta voin seurata kiinteistön toimintaa reaaliajassa, ristiinkatsoa tunnuslukuja ja näiden perusteella parantaa sisäolosuhteita”, Nyyssölä kuvaa.

”Sisäolosuhteita hallitaan energiatehokkaasti tuntemalla taloteknisten järjestelmien ominaisuudet, seuraamalla dataa sekä hyödyntämällä säätilojen vaikutukset. Energiaa säästämällä saadaan myös paremmat olosuhteet”, Nyyssölä tiivistää.

Granlundin pääkonttorille BREAAM-sertifiointi

Todistuksena järjestelmällisestä työstä ympäristövastuun edistämisessä Granlundin pääkonttorille myönnettiin toistamiseen BREAAM In Use -ympäristösertifikaatti lokakuussa 2022.

Haluatko kuulla lisää?

Harri Nyyssölä

Ryhmäpäällikkö, korjausrakentaminen

Tuore selvityshanke antaa kiinteistönomistajalle rahanarvoisia vinkkejä energiamurrokseen

02.02.2023 – Kiinteistön energiamarkkinaperusteisesta energiahallinnasta kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Kulujen hallinta vaatii energiatehokkuuden ohella myös fiksua tehohallintaa.

Uutinen

Laboratoriosuunnittelija tuntee tilojen tekniikan ja käyttäjien tarpeet

01.02.2023 – Puhdastila- ja laboratoriosuunnittelija Mari Jäntti tuntee laboratoriot. Suunnittelussa tarvitaan ymmärrystä laboratorioiden erityistekniikasta, kiinteistä kalusteista ja käyttäjien tarpeista.

Uutinen

Osaava asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tuovat asiantuntemusta kiinteistöjohtamiseen

30.01.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Uutinen

”Energia-asioissa on kova veto päällä” – Ville Pajukangas vahvistaa Granlundin energiaosaamista Pohjanmaalla

25.01.2023 – Granlund Pohjanmaan uutta energiaosastoa vetää alan konkari Ville Pajukangas. Hän tuntee perusteellisesti kiinteistönhallintajärjestelmät ja asiakastarpeet.

Uutinen

Talotekniikka-ala uudistuu – tule mukaan yhteiskehittämiseen!

25.01.2023 – Granlundin uusi innovaatiojohtaja Heikki Ihasalo pitää talotekniikka-alan uudistumista väistämättömänä. Toimintatavat muuttuvat vain yhdessä tekemällä.

Uutinen
Heikki Ihasalo

Uusi innovaatiojohtaja Heikki Ihasalo: “Innovaatioita tarvitaan rakennuksen koko elinkaarella”

03.01.2023 – Granlundin innovaatiojohtajana 1.1. aloittanut Heikki Ihasalo korostaa talotekniikka-alan yhteisen tekemisen ja tahtotilan merkitystä. Innovaatioita tarvitaan rakennuksen koko elinkaarella.

Uutinen

Sähkön hinnan nousu kirpaisee myös yrityksiä – ”Yksinkertaisilla toimilla saadaan isoja säästöjä”

30.12.2022 – Yritysten toimitiloissa säästyisi valtava määrä sähköä, jos talotekniikan säädöt olisivat kohdillaan. Suurin energiasyöppö on yleensä ilmanvaihto.

Uutinen

Granlund sitoutuu tieteeseen pohjautuvaan 1,5 asteen päästövähennyspolkuun

20.12.2022 – Granlund on sitoutunut tieteeseen perustuvaan Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), jonka perusteella Granlund asettaa toiminnalleen 1,5 asteen päästövähennystavoitteen.

Uutinen

4 syytä hakea Granlund Saimaalle suunnittelijaksi

14.12.2022 – Granlund Saimaa tarjoaa talotekniikan asiantuntijoille monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuksia kehittyä urallaan. Saimaalla työtä tehdään hyvällä fiiliksellä ja työkavereita auttaen.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?