Hyppää sisältöön
PalvelutSairaalasuunnitteluSairaalatilat

Sairaalatilojen suunnittelu

Tuemme sairaalasuunnittelussa niin pienissä kuin suurissa projekteissa. Konsernimme 180 sairaaloihin erikoistunutta osaajaa toimivat apunasi niin puhdastilojen suunnittelussa, erikoistilojen projektinvetotehtävissä kuin kuvantamisen, leikkaussalien ja erikoistilojen auditoinnissa.

Sairaalatilojen suunnittelun tukena

Sairaaloissa ja terveydenhoitotiloissa on lukuisia erikoissuunnittelua vaativia tiloja. Meiltä Granlundilta löytyy suuri erikoisosaajien joukko sairaalasuunnittelun erilaisiin tarpeisiin. Kokemuksemme kattaa niin laajat sairaalahankkeet kuin pienemmät projektit. Toimimme apunasi niin puhdastilojen suunnittelussa, erikoistilojen projektinvetotehtävissä kuin kuvantamisen, leikkaussalien ja erikoistilojen auditoinnissa. Rakennusautomaation ja taloteknisten järjestelmien toiminnan varmistaminen sekä energiatehokkuuden parantaminen ovat niin ikään vahvuusalueitamme.

Tutustu erikoisosaamiseemme ja ota yhteyttä!

KSL-asiantuntijat apunasi laitehankinnoissa ja laitekannan tarkistuksissa

Asiantuntijamme auttavat kiinteiden sairaalalaitteiden (KSL) hankinnoissa, aikataulutuksessa ja valvonnassa. Teemme myös KSL-laitekannan terveystarkastuksia, joilla selvitetään nykyisen laitteiston kunto ja uusimistarpeet, huollon toimivuus ja kustannusten sekä energian optimointi.

Leikkaussalien auditoinnit varmistavat ilmanvaihdon toimivuuden

Leikkaussalien auditoinneissa varmistetaan tilojen vaatimusten täyttyminen toiminnanaikaisilla mikrobi- ja paine-eromittauksilla sekä varmistamalla tilojen tehokas huuhtoutuminen ilmanvaihdon avulla. Nykytilakartoituksen kautta luodaan jatkotoimenpidesuunnitelma sekä määritetään vuosittaiset tarkistusmittaukset.

Puhdastilojen ja leikkaussalien projektipäällikkötehtävät räätälöidään tarpeen mukaan

Toimimme asiakkaan tukena erikoistilojen (esim. puhdastilat tai leikkaussalit) suunnittelussa ja projektinjohdossa. Asiantuntijapalvelumme on räätälöitävissä tarpeen ja tilanteen mukaan. Se voi olla esim. projektin aikataulutusta, aliurakoitsijoiden kilpailutuksen avustamista, suunnittelun ohjaamista, tarkastusten koordinointia tai valvontaa.

Kuvantamisen tilojen auditoinnilla säästöjä ylläpito- ja korjauskustannuksiin

Toimimme apuna kuvantamisen tilojen auditoinnissa ja suunnittelussa. Olosuhteiden ja staattisen sähkön hallinnalla voidaan parantaa kuvantamisen laatua sekä alentaa merkittävästi laitteistojen ylläpito- ja korjauskustannuksia.

Toiminnalllinen suunnittelu huomioi käyttäjien tarpeet

Toiminnallisessa suunnittelussa sovitetaan yhteen käyttäjien tilavaatimukset ja rakentamisen reunaehdot. Näin voidaan varmistaa, että tilat vastaavat käyttäjien tarpeita. Savonlinnan terveysasemalla toiminnallisen suunnittelun asiantuntijat auttoivat terveysaseman henkilökuntaa pohtimaan tilavaatimuksia yleisten suunnittelulinjausten ehdoilla.

Lue, kuinka toiminnallinen suunnittelu tuki Savonlinnan terveysaseman suunnittelua

Talotekniikan riskitarkastelut avuksi riskienhallintaan

Kattava talotekniikan riskitarkastelu auttaa tunnistamaan uudis- ja korjauskohteiden teknisiä riskejä sekä niiden mahdollisia seurauksia. Tampereen yliopistollisen sairaalan kuudessa uudisrakennuksessa on toteutettu viime vuosina riskitarkasteluja, joilla päästään käsiksi konkreettisiin toimiin riskien välttämiseksi.

Lue, kuinka talotekniikan riskitarkasteluita on tehty TAYS:ssa

Sairaalatilojen suunnittelun erikoispalvelujamme

  • KSL-laitehankinnat ja -tarkistukset
  • Leikkaussalien auditoinnit
  • Puhdastilojen ja leikkaussalien projektipäällikkötehtävät
  • Kuvantamisen tilojen auditointi
  • Toiminnallinen suunnittelu
  • Talotekniikan riskitarkastelut

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?