Hyppää sisältöön
ReferenssitPohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

13.11.2023 – SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.

Toimialat
Sairaalat ja terveydenhuolto
Palvelut
Granlund Manager ohjelmisto
Paikkakunnat
Kuopio

Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikkö Juha-Matti Horttanainen on pysynyt kiireisenä koko vuoden 2023. Aikaisemmin Kuopion kiinteistötoimi vastasi 30 toimipaikasta, nyt niitä on hyvinvointialueen vastuulla 450 kappaletta lähtien kouluterveydenhoidon ja koulukuraattorin yksittäisistä huoneista aina Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

”Kiinteistöhallinto hoiti ennen oikeastaan vain Kuopion yliopistollisen sairaala-alueen kiinteistöjä, nyt hallinnoimme jatkossa kaikkien 19 kunnan sote-kiinteistöjä”, kertoo Juha-Matti Horttanainen.

Viime talven ja kevään aikana allekirjoitettiin yli 400 vuokrasopimusta.

Neliömetreissä mitattuna Pohjois-Savon hyvinvointialueella on tiloja yhteensä 620 000 m2. Omassa omistuksessa on 230 000 neliötä ja vuokrasopimuksella 400 000. Viime talven ja kevään aikana allekirjoitettiin yli 400 vuokrasopimusta.

Ylläpitopäällikkö Juha-Matti Horttanainen piti puheenvuoron Granlund Manager -käyttäjäpäivillä 2023 lokakuussa.

”Ei enää mammuttijärjestelmiä”

Horttanaisella on paljon kokemusta erilaisista kiinteisjohtamisen järjestelmistä, sekä niiden hyvistä että huonoista puolista. Hän kannattaa vahvasti kiinteistöjohtamisen ohjelmistojen kehitystä joustavampaan ja asiakkaan tarpeita kuuntelevaan suuntaan.  

”Ei enää mammuttijärjestelmiä, vaan päinvastoin juuri sinulle oikeaan tarpeeseen oleva järjestelmätyökalu. Eli sinun työkalusi hakee toisesta primaarista tietokannasta niitä tietoja, joita sieltä tarvitset. Tähän tarvitaan tiedonsiirtoalusta, johon eri järjestelmät liittyvät. Näin ei olla enää kryptisessä hämähäkkiverkossa.”

Granlund Manager tukena uudistuksessa

Horttanainen sanoo, että Granlund Managerin toiminnoista palvelupyynnöt olivat tärkeässä roolissa uudistuksen yhteydessä. Miten saadaan tieto siitä, miten käyttäjät saavat tarpeensa ja palvelupyyntönsä tulemaan esille?

”Ilman tätä GM:n palvelupyyntölomaketta ei olisi pärjätty ollenkaan, se on ihan selvä asia. Puhelimet tukkiutuisivat ja hommat olisivat silti tekemättä.”

Katselmoija naputtelee tiedot kännykkään tai tabletille saman tien, kun on kohteessa.

Hyvinvointialueen starttiin liittyy myös palveluverkko: kokonaiskuvan saamiseksi tarvitaan ajantasaista tietoa. Horttanainen tiimeineen alkoi kiertää kohteita syksyllä 2023. Tämän vuoden puolella pitäisi kiertää vielä 250 kohdetta.

Onneksi osaaminen ja työkalut ovat kunnossa. Horttanainen arvioi, että kokenut katselmoija saa peruskäsityksen kiinteistön kunnosta puolessa tunnissa. Kiinteistöistä arvioidaan myös niiden soveltuvuus nykyiseen toimintaansa.

”Katselmoija naputtelee tiedot kännykkään tai tabletille saman tien, kun on kohteessa. Näin yhden päivän aikana ehtii käydä läpi 3–4 kohdetta ihan kevyesti”, Horttanainen sanoo.

Tieto liikkuu suunnittelusta ylläpitoon

Pohjois-Savon hyvinvointialueella on käytössä Granlund Designerin suunnittelutietokanta (Laitetiedon hallinta). Kaikki uudet kohteet suunnitellaan sen kautta, olipa suunnittelijana mikä toimija tahansa. Suunnittelun ja rakentamisvaiheen tiedot saadaan siirrettyä ehjinä ja vaivattomasti ylläpidon käyttöön.

”Tässä on se hyvä puoli, että laitehyväksynnät tulee tehdyksi samalla. Ja kun ne on hyväksytty, urakoitsija pystyy viemään kaiken huoltokirja-aineiston Granlund Designerin sisälle, eikä luovutusvaiheessa tehdä älytöntä huoltokirjarumbaa.”

Haluatko kuulla lisää?

Jani Säisä

Osastonjohtaja, Kiinteistöjen elinkaaripalvelut
Granlund Kuopio

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Pohjois-Savon hyvinvointialueen muodostaa 19 kuntaa ja hyvinvointialeen organisaatio vastaa 250 000 henkilön hyvinvointiasioista. Työntekijöitä on oin 12 500.

Granlund Manager Pohjois-Savon hyvinvointialueella

  • Dokumenttien hallinta: kaikki tekniset tarkastuspöytäkirjat, kuten palo- ja sprinkleritarkastuspöytäkirjat sekä ilmanvaihdon puhdistuspöytäkirjat löytyvät Granlund Managerista.
  • Energiamittarointi on tällä hetkellä käytössä perusraportoinnissa.
  • Huolto ja käyttö: käytössä on suunnitelmalliset huollot ja käyttöpäiväkirja.
  • Palvelupyynnöt toiminnon kautta saadaan tietoa käyttäjiltä heidän tarpeistaan.
  • PTS: Kaikki kiinteistöhallinnon toiminta – isot investointikohteet sekä yksittäiset kaukokylmään siirtymiset ja hissien korjaukset – menee Granlund Managerin PTS:n kautta.
  • Auditoinnit: Kiinteistöjen katselmukset ovat käytössä.
  • Dynaaminen raportointi on kehitteillä.

Ilman tätä GM:n palvelupyyntölomaketta ei olisi pärjätty ollenkaan, se on ihan selvä asia. Puhelimet tukkiutuisivat ja hommat olisivat silti tekemättä.

Juha-Matti Horttanainen, ylläpitopäällikkö, Pohjois-Savon hyvinvointialue

Tutustu muihin referensseihimme

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

AV-tekniikka ja valaistus luovat VirtuLabin aidon luontokokemuksen

Palvelu

Valaistussuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Luonnonvarakeskuksen VirtuLab-virtuaaliluontotilassa tutkitaan muun muassa metsäluonnon ja kirkasvalon terveysvaikutuksia. Immersiivinen luontokokemus luodaan valaistus- ja AV-tekniikalla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Granlund sparraa HOK-Elantoa parempaan energiajohtamiseen

Palvelu

Energiajohtamisen palvelut, Talotekniikan optimointipalvelu

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Hotellit ja ravintolat

Granlundin sparraus energiajohtamisessa ja talotekniikan optimointi auttavat HOK-Elantoa saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteet energiatehokkuudessa.
Referenssi
Tampere

Hyvä yhteistyö varmisti vaativan TAYS psykiatrian uudisrakennushankkeen onnistumisen

Palvelu

Sairaalasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

TAYS psykiatrian uudisrakennus vastaa tarkasti asiakkaiden ja henkilökunnan tarpeisiin. Onnistuneen lopputuloksen varmisti hyvä yhteistyö tilaajan, käyttäjien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Aviapolikseen ainutlaatuinen alue-energiaratkaisu

Palvelu

Konsultointi, Energiakonsultointi, Energiasuunnittelu

Toimiala

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

AVIA Real Estate toteuttaa Aviapolikseen ainutlaatuisen alue-energiaratkaisun yhteistyössä Vantaan Energian kanssa. Teknisesti joustava ja kustannustehokas hybridiratkaisu skaalautuu alueelta toiselle.
Referenssi
Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot

Toimiala

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään,…
Referenssi
Kokkola

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Lappeenranta

Sampon uusi päärakennus ihastuttaa valolla ja väreillä

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Saimaan ammattiopisto Sampo sai uuden maamerkin, kun Granlundin arkkitehdit suunnittelivat opiston käyttöön valoisan, viihtyisän ja tilatehokkaan uudisrakennuksen.
Referenssi
Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi
Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Ylläpidon ulkoistus toi Kirkkonummelle säästöjä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Huollon johtaminen ja laadun seuranta, Kilpailutukset ja hankinnat

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta ulkoisti Veikkolan alueen ylläpidon Granlundin tuella. Kilpailutuksessa valittu palveluntarjoaja on parantanut huollon laatua ja vähentänyt kustannuksia.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Taidemuseo Chappe on pieni timantti keskellä Tammisaarta

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Arkkitehtuuriltaan monimuotoinen Chappe sisältää nykytaiteen ohella innovatiivista talotekniikkaa pienissä ja tehokkaissa raameissa. Kaikki tekniikka suunniteltiin osaksi arkkitehtuuria, joka on taideteos…
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?