Hyppää sisältöön
ReferenssitPohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

13.11.2023 – SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.

Toimialat
Sairaalat ja terveydenhuolto
Palvelut
Granlund Manager ohjelmisto
Paikkakunnat
Kuopio

Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikkö Juha-Matti Horttanainen on pysynyt kiireisenä koko vuoden 2023. Aikaisemmin Kuopion kiinteistötoimi vastasi 30 toimipaikasta, nyt niitä on hyvinvointialueen vastuulla 450 kappaletta lähtien kouluterveydenhoidon ja koulukuraattorin yksittäisistä huoneista aina Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

”Kiinteistöhallinto hoiti ennen oikeastaan vain Kuopion yliopistollisen sairaala-alueen kiinteistöjä, nyt hallinnoimme jatkossa kaikkien 19 kunnan sote-kiinteistöjä”, kertoo Juha-Matti Horttanainen.

Viime talven ja kevään aikana allekirjoitettiin yli 400 vuokrasopimusta.

Neliömetreissä mitattuna Pohjois-Savon hyvinvointialueella on tiloja yhteensä 620 000 m2. Omassa omistuksessa on 230 000 neliötä ja vuokrasopimuksella 400 000. Viime talven ja kevään aikana allekirjoitettiin yli 400 vuokrasopimusta.

Ylläpitopäällikkö Juha-Matti Horttanainen piti puheenvuoron Granlund Manager -käyttäjäpäivillä 2023 lokakuussa.

”Ei enää mammuttijärjestelmiä”

Horttanaisella on paljon kokemusta erilaisista kiinteisjohtamisen järjestelmistä, sekä niiden hyvistä että huonoista puolista. Hän kannattaa vahvasti kiinteistöjohtamisen ohjelmistojen kehitystä joustavampaan ja asiakkaan tarpeita kuuntelevaan suuntaan.  

”Ei enää mammuttijärjestelmiä, vaan päinvastoin juuri sinulle oikeaan tarpeeseen oleva järjestelmätyökalu. Eli sinun työkalusi hakee toisesta primaarista tietokannasta niitä tietoja, joita sieltä tarvitset. Tähän tarvitaan tiedonsiirtoalusta, johon eri järjestelmät liittyvät. Näin ei olla enää kryptisessä hämähäkkiverkossa.”

Granlund Manager tukena uudistuksessa

Horttanainen sanoo, että Granlund Managerin toiminnoista palvelupyynnöt olivat tärkeässä roolissa uudistuksen yhteydessä. Miten saadaan tieto siitä, miten käyttäjät saavat tarpeensa ja palvelupyyntönsä tulemaan esille?

”Ilman tätä GM:n palvelupyyntölomaketta ei olisi pärjätty ollenkaan, se on ihan selvä asia. Puhelimet tukkiutuisivat ja hommat olisivat silti tekemättä.”

Katselmoija naputtelee tiedot kännykkään tai tabletille saman tien, kun on kohteessa.

Hyvinvointialueen starttiin liittyy myös palveluverkko: kokonaiskuvan saamiseksi tarvitaan ajantasaista tietoa. Horttanainen tiimeineen alkoi kiertää kohteita syksyllä 2023. Tämän vuoden puolella pitäisi kiertää vielä 250 kohdetta.

Onneksi osaaminen ja työkalut ovat kunnossa. Horttanainen arvioi, että kokenut katselmoija saa peruskäsityksen kiinteistön kunnosta puolessa tunnissa. Kiinteistöistä arvioidaan myös niiden soveltuvuus nykyiseen toimintaansa.

”Katselmoija naputtelee tiedot kännykkään tai tabletille saman tien, kun on kohteessa. Näin yhden päivän aikana ehtii käydä läpi 3–4 kohdetta ihan kevyesti”, Horttanainen sanoo.

Tieto liikkuu suunnittelusta ylläpitoon

Pohjois-Savon hyvinvointialueella on käytössä Granlund Designerin suunnittelutietokanta (Laitetiedon hallinta). Kaikki uudet kohteet suunnitellaan sen kautta, olipa suunnittelijana mikä toimija tahansa. Suunnittelun ja rakentamisvaiheen tiedot saadaan siirrettyä ehjinä ja vaivattomasti ylläpidon käyttöön.

”Tässä on se hyvä puoli, että laitehyväksynnät tulee tehdyksi samalla. Ja kun ne on hyväksytty, urakoitsija pystyy viemään kaiken huoltokirja-aineiston Granlund Designerin sisälle, eikä luovutusvaiheessa tehdä älytöntä huoltokirjarumbaa.”

Haluatko kuulla lisää?

Jani Säisä

Osastonjohtaja, Kiinteistöjen elinkaaripalvelut
Granlund Kuopio

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Pohjois-Savon hyvinvointialueen muodostaa 19 kuntaa ja hyvinvointialeen organisaatio vastaa 250 000 henkilön hyvinvointiasioista. Työntekijöitä on oin 12 500.

Granlund Manager Pohjois-Savon hyvinvointialueella

  • Dokumenttien hallinta: kaikki tekniset tarkastuspöytäkirjat, kuten palo- ja sprinkleritarkastuspöytäkirjat sekä ilmanvaihdon puhdistuspöytäkirjat löytyvät Granlund Managerista.
  • Energiamittarointi on tällä hetkellä käytössä perusraportoinnissa.
  • Huolto ja käyttö: käytössä on suunnitelmalliset huollot ja käyttöpäiväkirja.
  • Palvelupyynnöt toiminnon kautta saadaan tietoa käyttäjiltä heidän tarpeistaan.
  • PTS: Kaikki kiinteistöhallinnon toiminta – isot investointikohteet sekä yksittäiset kaukokylmään siirtymiset ja hissien korjaukset – menee Granlund Managerin PTS:n kautta.
  • Auditoinnit: Kiinteistöjen katselmukset ovat käytössä.
  • Dynaaminen raportointi on kehitteillä.

Ilman tätä GM:n palvelupyyntölomaketta ei olisi pärjätty ollenkaan, se on ihan selvä asia. Puhelimet tukkiutuisivat ja hommat olisivat silti tekemättä.

Juha-Matti Horttanainen, ylläpitopäällikkö, Pohjois-Savon hyvinvointialue

Tutustu muihin referensseihimme

Kuopio

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kansallisteatterissa nautitaan upouudesta esitystekniikasta ja LVI-tekniikasta

Palvelu

LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Energiasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Kansallisteatteri avautui peruskorjauksen jälkeen taloteknisesti täysin uudistuneena. Teatterintekijät ja katsojat nauttivat huipputason esitystekniikasta, ja laadukkaat sisäolosuhteet tuntee jokaisella hengenvedolla.
Referenssi
Kuopio

KYS Uusi Sydän: Allianssimalli näyttää kyntensä 200 miljoonan sairaalahankkeessa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Kuopion suuri sairaalahanke KYS Uusi Sydän päätettiin toteuttaa allianssimallilla. Se oli onnistunut päätös, sillä hanke on edennyt aikataulussaan ja alle…
Referenssi
Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Koas otti kaiken hyödyn irti energiatodistusten kohdekierroksista

Palvelu

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Toimiala

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö (Koas) tilasi Granlundilta 17 kiinteistön energiatodistukset. Samalla vaivalla ja kohdekierroksilla kartoitettiin myös parhaat energiansäästökohteet.
Referenssi
Espoo

Aalto-yliopistolle suunniteltiin uusi sähkötekniikan tutkimuslaboratorio

Palvelu

Sähkösuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Teollisuus, Koulut ja oppilaitokset

Aalto-yliopiston sähkötekniikan tutkimuslaboratoriolla on monia toiminnallisia vaatimuksia. Yliopistolla luotettiin Granlundin kokemukseen tutkimus- ja testaustilojen teollisuusautomaatio- ja teollisuussähkösuunnittelusta.
Referenssi
Imatra

Mitra tehostaa kiinteistöjohtamistaan Granlund Managerilla

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Mitran ja Granlundin yhteistyö laajenee, kun Mitra ottaa käyttöönsä Granlund Manager -ohjelmiston. Ohjelmiston käyttö tuo selkeyttä Mitran kiinteistöjohtamiseen ja tehostaa…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Toimistosta päiväkodiksi – Päiväkoti Roba sai energiatehokkaat ja viihtyisät tilat

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Talotekninen hankekehitys

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Referenssi
Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Nesteen ylläpito-organisaatio saa tukea kiinteistöpäällikkö-palvelusta

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen

Toimiala

Teollisuus

Kiinteistöpäällikköpalvelut on kehitetty tilanteisiin, joissa lisäresursseja tarvitaan nopeasti. Ammattitaitoinen kiinteistöpäällikkö hallitsee homman itsenäisesti jo lyhyen perehdytyksen jälkeen.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kuntoarviot tukevat SBB:n hoivakiinteistöjen kunnossapidon hallintaa ja budjetointia

Palvelu

Kuntoarviot ja -tutkimukset, PTS, Huoltokirja

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SBB:n omistamissa hoivakiinteistöissä kuntoarvioilla on tärkeä tehtävä. Kuntoarviot auttavat pitämään pitkän tähtäimen suunnitelmat (PTS) ajan tasalla ja kunnossapidon kustannukset hallinnassa.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?